TENIS

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Pitarrr82

#5401 Re: TENIS

Post by Pitarrr82 »

Barem Basic igra dobro, vodi 1-0 protiv kineza Lee-a u Tajvanu...
Tomahawk11
Globalni moderator

#5402 Re: TENIS

Post by Tomahawk11 »

Nalupa ovog Lee-ja ekspresno :thumbup:
Pitarrr82

#5403 Re: TENIS

Post by Pitarrr82 »

65min, fino... Delic danas protiv Polanskog...
shake69

#5404 Re: TENIS

Post by shake69 »

Tomahawk11 wrote:Nalupa ovog Lee-ja ekspresno :thumbup:
Da. Taman sam pomislio, nakon dva poraza na fjucersima u prvom kolu u istoj zemljici Tajvanu, nista od ovog Basica, kad covjek naniza cetiri pobjede ( s kvalama) na challengeru vrijednom 125 000 dolara! Ovo danas (6:2,6:2) je bila demonstracija vrlo dobrog tenisa, kretanja, serve (niti jedne break prilike Tajvancu), malo je u izmjenama znao fulati kao ja na rekreaciji, ali dobro. :-D Mirzi treba pobjeda sutra da udje s malim sansama za kvale RG a ukoliko ode korak dalje, mislim da ce sigurno i on zaigrati u Parizu. Nadam se da ce tamo biti i Damir. Bravo, Mirza!
Leopold_IV

#5405 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

radostan dan wrote: od -stupske bitange-sam dobio usmeni izvještaj glede boldiranog, od tebe ultimativno zahtjevam foto dokumentaciju, aL da bude precizna baš kao i pojedine analize koje ovdje postaš. :dance:
(halo, nemoj da se zajebavaš pa da slikaš dunav i kalemegdan noću ) :x

ha ha ha stupske bitange, ha haha ko li je boze to :?:

Nista od navedenog ipak, sasvim sam smetnuo s uma da je žena vec isplanirala nesto drugo ali me je instinkt i zelja za tenisom ponjela da odlutam mislim tamo....
Saljem svog izaslanika, nije ljubitelja tenisa previse ali ce me pokusati pripaziti sa onom potpisanom velikom loptom (samo Davidov potpis me zanima) :D

A moze li pjani Nalbandian na kakvom splavu? :lol:
ultima_palabra

#5406 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

Čujem da beogradski McDonaldsi prave zalihe za Nalbyja... a neće ni roštiljdžije ostati uskraćeni :D
Leopold_IV

#5407 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

Evo jedna info koja se tice rasporeda ATP Tour-a za 2014 - 2015 godina.

San Jose Turnir (SAP Open) se UKIDA i prebacuje u Memphis kao turnir serije 250 i to nakon cak 123 godine postojanja !!! Dok se Morgan Keegan Championship i Memphisa (serija 500) prodaje Rio de Janeiru.
Da li ce to znaciti jedan manje indoor HC turnir na ustrb još jednog zamljanog turnira iz one Latinoameričke serija koje krece poslije AO...vidjeti cemo. Ali svakako mi nije drago jer se ipak previse toga igra na zemlji a premalo na travi. Da barem Queens ili Halle stave kao turnir kategorije 500.

Kad covjek ovo procita BG Open i Zagreb Indoors je cudo da i postoje u ovim svojim skromnim izdanjima.
shake69

#5408 Re: TENIS

Post by shake69 »

Leopold_IV wrote:Evo jedna info koja se tice rasporeda ATP Tour-a za 2014 - 2015 godina.

San Jose Turnir (SAP Open) se UKIDA i prebacuje u Memphis kao turnir serije 250 i to nakon cak 123 godine postojanja !!! Dok se Morgan Keegan Championship i Memphisa (serija 500) prodaje Rio de Janeiru.
Da li ce to znaciti jedan manje indoor HC turnir na ustrb još jednog zamljanog turnira iz one Latinoameričke serija koje krece poslije AO...vidjeti cemo. Ali svakako mi nije drago jer se ipak previse toga igra na zemlji a premalo na travi. Da barem Queens ili Halle stave kao turnir kategorije 500.

Kad covjek ovo procita BG Open i Zagreb Indoors je cudo da i postoje u ovim svojim skromnim izdanjima.
Brazilska je ekonomija u velikom uzletu, i ne cudi me za Rio. Najveca je nepravda, slazem se, prema travi. Imas je prakticno samo cetiri sedmice, a posto se preskace turnir pred Wimbledon (Rosmalen i jos jedan, zaboravio) prakticno samo dva turniar mozes bolje igrace privuci da igraju.
Leopold_IV

#5409 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

Bas me zanima da li Delic moze dobiti Polanskog unatoc 2:0 medjusobnom scoreu.

A sto se tice ove nepravde podloga, dovoljno je reci da se 6.500 bodova djeli na zemljanim turnirima serije 250+ a
dok na travu i dvoranu skupa ide 4.000 bodova. (ne racunam zavrsni Masters cup jer samo prvih 8 igra i moze se osvojiti od 1.100 - 1.500 bodova za ukupnu pobjedu).

Dakle prašinari su povlašteni :x
radostan dan

#5410 Re: TENIS

Post by radostan dan »

puče marej u barsi... :-)
ultima_palabra

#5411 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

Ko bi rekao da će Miloš doći do polufinala na jednoj od najsporijih podloga na Touru... trebao bi biti odličan meč sa Ferrerom, kontrast stilova :)
mrtva kokoš

#5412 Re: TENIS

Post by mrtva kokoš »

ferrer dobro odigrao ali jbg opet je imao nasuprot sebe tog nadala !! :D

7 X barcelona 8-)

Image
ultima_palabra

#5413 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

Kakav užitak za teniske znalce... fenomenalno šta su odigrali ova dvojica :thumbup: Bilo je i rezultatske neizvjesnosti, ali jednostavno znaš da će se David stegnuti u ključnim trenucima, a Rafa potpuno suprotno. Svaka čast obojici :)
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#5414 Re: TENIS

Post by Velkoski »

Sharapova napokon uzela Azarenku :thumbup:
smijesni_ste

#5415 Re: TENIS

Post by smijesni_ste »

Da...red bi bio ove godine i GS konačno uzeti polsije toliko vremena :thumbup:
ultima_palabra

#5416 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

I to kako je uze... sad se za nagradu može odvesti u bijelom Porscheu :dance:
necko_hz

#5417 Re: TENIS

Post by necko_hz »

Farah nastavlja sa dobrim igrama, tako da je danas izbacio branioca titule u Minhenu, Kolju i time rezervisao meč sa Matoševićem, koji je napravio iznenađenje i izbacio Kukuskhina. Teško je prognozirati, ali mislim da će Farah do pobjede. Igra veoma dobro u zadnje vrijeme.

Meč Baghdatisa i Browna bi mogao biti zanimljiv, budući da Markosova igra puno oscilira, a Brown može odigrati jako dobro. Naravno, Bagy je favorit i ako odigra kako zna, tu Dustin nema šta da traži, ali Kipranin je ipak daleko od svoje najbolje forme, tako da je sve moguće, pa i pobjeda Browna ne bi bila iznenađenje.

Meč koji svakako plijeni pažnju je onaj između Haasa i Tsonge. Fenomenalni Haas, kojeg danas nisam imao priliku gledati je prikazao nevjerovatan nivo tenisa ( sudeći po statistici) prepustivši samo 2 gejma protivniku. 8-)
Veliki umjetnik ove igre, jedan od najvećih talenata, sa najboljiim 1HBH-om na touru i vjerovatno najboljim ikad. Igrač čija je karijera protkana povredama, ali uprkos tome, uvijek se vraćao i vraćao.
- Može on dobiti Tsongu, koji jednostavno ne zna igrati na šljaci. Nema puno varijacija u udarcima a i flat udarci ne služe svrsi na ovoj vrsti podloge. Tommy je puno kompletniji igrač i mislim da bi mogao do pobjede, u zavisnosti od toga koliko je fizički spreman. Volio bih da dođe do pobjede, a po mogučnosti i do titule. Uživanje ga je gledati kad igra onako kako zna. 8-)

Gulbis je sam sebe iznenadio pobjedom protiv Malissea, bez obzira što je puno kvalitetniji igrač od njega i što ima sve predispozicije da bude u samom vrhu svjetskog tenisa. Čeka ga meč sa Kohlschreiberom koji može jako dobro odigrati i prikazati jako visok nivo igre. Međutim, obojica osciliraju, tako da je nezahvalno bilo šta prognozirati. Očekujem svakako dobar meč, kakav oni sigurno mogu pružiti.

Drago mi je što je Tomić pobijedio i nadam se da će nastaviti sa dobrim igrama u nastavku turnira, budući da i nije neki ljubitelj šljake, te da se ne može pohvaliti brojem odigranih mečeva na ovoj podlozi. Svakako da je Starace favorit, ali ništa nije nemoguće. Tomić ima sve udarce, ima jako nezgodan slajs i ako bude igrao pametno, bez srljanja, svakako da se može nadati pozitivnom rezultatu.

Šta je sa Beogradom ? Ako Nalbandian ne osvoji titulu, bit' ću duboko razočaran. :D Ne bi me čudilo da izgubi od Bedenea, ne bi mu bilo prvi put da gubi od igrača koji su puno lošiji od njega. Da mu nije takvkih poraza, karijera mu ne bi bila zanimljiva. :D

Nadam se da ću ovih dana imati malo više vremena, te koliko-toliko ispratiti ove turnire. Ovo je samo zagrijava za ono što slijedi, a to što slijedi se ne smije propustiti. Jedva čekam da vidim ono plavo čudo u Madridu i reakciju igrača. Imam osjećaj da bi neki favoriti mogli ranije napustiti turnir, a krivca tražiti u boji podloge.
Svakako da su iznenađenja poželjna i sada je veća mogučnost da će se ista i desiti. Vidjećemo, ne sumnjam da će biti zanimljivo.
Leopold_IV

#5418 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

Svaka cast Necko na osvrtu. Ne mogu da vjerujem da Tommy u 34-oj godini , nakon svega sto ga je snaslo jos ima energije/volje i mogucnosti da onako "otrese" petog igraca svjeta (jeste da Tsongi nikad zelja nije lezala ali svejedno). To je za duuuuboki naklon. Bravo Tommy. Vidim da upravo vodi i protiv Baghdatisa. Kad dodjem kuci malo cu pogledati jer me taj covjek u svojim poznim godinama FASCINIRA.

Ljubo mozda si i ti mogao ovako....

Bas me zanima je li ga Nalbyndian sinoc gdjegod propalio na splavu i kako ce odigrati danasnje QF. Mislim da bi sve ispod osvajanja Beograda bilo ispod njegovog nivoa uz to sa nikad slabijom konkurencijom.

Vamooos Nalby
necko_hz

#5419 Re: TENIS

Post by necko_hz »

Tommy je fantastičan. Kretanje kao da je nekoliko godina mlađi, stabilni, jaki i konstantni udarci sa osnovne, odlično pokrivanje terena i jako dobar postotak prvog servisa, sve to u 34-oj godini života. Ne znam šta da kažem, osim da se naklonim majstoru. :thumbup:
RusmirBurek

#5420 Re: TENIS

Post by RusmirBurek »

necko_hz wrote:Tommy je fantastičan. Kretanje kao da je nekoliko godina mlađi, stabilni, jaki i konstantni udarci sa osnovne, odlično pokrivanje terena i jako dobar postotak prvog servisa, sve to u 34-oj godini života. Ne znam šta da kažem, osim da se naklonim majstoru. :thumbup:
Pa Ljubo je i stariji preslušao Đokovića i kompaniju u IW
Leopold_IV

#5421 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

RusmirBurek wrote: Pa Ljubo je i stariji preslušao Đokovića i kompaniju u IW
Pa nije ni Ljubo kornjaca sa Galapagosa ;-)
Tommy je stariji godinu dana od Ljube zato i govorim...
necko_hz

#5422 Re: TENIS

Post by necko_hz »

Ljubo je tada imao 31 godinu, Tommy sada ima 34. 3 godine je velika razlika, naročito u sportu kao što je tenis.
Naravno, ne osporavam nivo Ivanove igre u IW-u 2010 godine, jer osvojiti tako jak turnir u poznim igračkim godinama nije mala stvar, naročito kad znamo koliko je tenis u zadnjih nekoliko godina fizički zahtjevna igra.
Leopold_IV

#5423 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

svaka ti je na mjestu dr. necko
necko_hz

#5425 Re: TENIS

Post by necko_hz »

Izaš'o je žrijeb za Madrid :arrow: http://www.madrid-open.com/wp-content/u ... ingles.pdf

Federer ima najteži, u drugom kolu mu dolaze Raonić ili Nalbandian, zatim Belucci/Gasquet, a u 1/4finalu najvjerovatnije Ferrer. On i Novak se nalaze u istom dijelu žrijeba, tako da bi bilo zanimljivo vidjeti njih dvojicu u polufinalu.

Novak će ozbiljniji test imati protiv Wawrinke i Lopeza, a onda vjerovatno protiv Tipsarevića. Nijedan od tih igrača ga ne može ozbiljnije ugroziti, tako da Nole ne bi trebao imati problema. Naravno, sve zavisi od toga kako će se prilagoditi na podlogu, jer očigledno je da se ovogodišnja šljaka dosta razlikuje od prošlogodišnje i to ne samo u boji, već i u samom svojstvu.

Nadal također ne bi trebao imati većih problema, jer mu u drugom kolu dolazi pobjednik meča Karlović-Davydenko.
Kolja mu nije mogao ništa na šljaci ni kada je igrao najbolji tenis u karijeri, a Ivo bi mu možda i mogao napraviti određene probleme, ali ništa specijalno. Tu je i Verdasco koji Rafi savršeno odgovara, a u 1/4finalu bi ga čekao Tomas Berdych. S obzirom da nema Murraya, a da je Tsonga 4. nosilac, u polufinalu vidim Isnera ili Delpa, jer Tsonga jednostavno ne zna igrati na šljaci, a ova dvojica svakako mogu dobro namučiti Nadala, bez obzira na podlogu.

Očekujem svakako kvalitetne i jako zanimljive mečeve i priželjkujem iznenađenja, a sve su naznake da bi ih moglo i biti. Vidjećemo.
Post Reply