FK Željezničar
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Djokej
#5401 Re: FK Zeljeznicar
Kolike su šanse da se sretnu dva čovjeka koja navijaju za Sarajevo a simpatišu Želju 
- veljaca
#5402 Re: FK Zeljeznicar
Djokej wrote:Kolike su šanse da se sretnu dva čovjeka koja navijaju za Sarajevo a simpatišu Želju
Eto. kolega - vidis i to je moguce na temi o FK Zeljeznicar na Forumu
- Zlocin&Kazna
#5403 Re: FK Zeljeznicar
"...
Željezničar
Stigli: Božidar Radošević (Željezničar, posudba iz Hajduka),Goran Perak (Kechkement), Bajro Spahic (Famos) ,Haris Beslija (povratak sa pozajmice iz Zvijezde), Jadranko Bogičević (Modriča Maxima).
Napustili klub: Edin Cocalić (Panionios, Grčka), Dino Muharemović (?), Amel Pjanić (Čelik), Amar Mehić (?).
..." )
sport sport.ba
Željezničar
Stigli: Božidar Radošević (Željezničar, posudba iz Hajduka),Goran Perak (Kechkement), Bajro Spahic (Famos) ,Haris Beslija (povratak sa pozajmice iz Zvijezde), Jadranko Bogičević (Modriča Maxima).
Napustili klub: Edin Cocalić (Panionios, Grčka), Dino Muharemović (?), Amel Pjanić (Čelik), Amar Mehić (?).
..." )
sport sport.ba
-
DZONPI
#5404 Re: FK Zeljeznicar
Mislim da smo trebali Celiku jos kojeg igraca posudit da ostanu u ligi,ipak bolje Celik nego neka Zvjezda ili Olimpik.U subotu nemojte ocekivat vecu pobjedu od jednog gola.Mi ga primit necemo ali mislim dace bit tjesno tj,1-0.
- Djokej
#5405 Re: FK Zeljeznicar
Ako damo gol u prvom poluvremenu, dat ćemo i u drugom jer će tada prevagnut fizička spremnost i prednost domaćeg terena..
-
elSaik
#5406 Re: FK Zeljeznicar
3:0. Lagano, sigurno, rutinski, bez ikakvih problema. Samo ako bude teren normala za igru. Ukoliko bude blatnjav i težak onda 1:0, eventualno 2:0. 
-
Adi_vp
#5407 Re: FK Zeljeznicar
Samo da zabijemo prvi gol,poslije toga sve ce ici ko halva...Samo da teren bude dobar za igru,uz nasu pomoc s tribina tri boda su neminovna...
...jer si jedan jedini jer si nepobjedivi naprijed Zeljo naprijed moja ljubavi...
...jer si jedan jedini jer si nepobjedivi naprijed Zeljo naprijed moja ljubavi...
- BSn
#5408 Re: FK Zeljeznicar
A sto Celik, uopce, dolazi na Grbavicu? Mislim, djaba se izlazu umoru i to, a mogli su sjedit u Zenici i opet bi im se registrovalo 3:0. 
-
nikad_izvini
#5409 Re: FK Zeljeznicar
Polako, ne pretjerujte sa "kantanjem" jer nema osnove za tako nešto. Patnja, 1:0, ja zadovoljan. Postao sam minimalista
Kako smo do sada odigrali u gostima + utakmica u Splitu mi govori da ćemo se više patiti na Grbavici
Nadam se da griješm 
Kako smo do sada odigrali u gostima + utakmica u Splitu mi govori da ćemo se više patiti na Grbavici
- ultima_palabra
#5410 Re: FK Zeljeznicar
Naravno, ipak još nemamo ekipu za jogo bonitonikad_izvini wrote:Polako, ne pretjerujte sa "kantanjem" jer nema osnove za tako nešto. Patnja, 1:0, ja zadovoljan. Postao sam minimalista![]()
Kako smo do sada odigrali u gostima + utakmica u Splitu mi govori da ćemo se više patiti na GrbaviciNadam se da griješm
-
Adi_vp
#5411 Re: FK Zeljeznicar
Ne mogu nikako a da ne spomenem izgubljene bodove:
-Lukavica 2
-Zrinjski kuci 2
-Sarajevo kuci 3
-Rudar (P) kuci 2
Uh
...
-Lukavica 2
-Zrinjski kuci 2
-Sarajevo kuci 3
-Rudar (P) kuci 2
Uh
-
elSaik
#5412 Re: FK Zeljeznicar
Nadam se da ne griješiš.nikad_izvini wrote:Polako, ne pretjerujte sa "kantanjem" jer nema osnove za tako nešto. Patnja, 1:0, ja zadovoljan. Postao sam minimalista![]()
Kako smo do sada odigrali u gostima + utakmica u Splitu mi govori da ćemo se više patiti na GrbaviciNadam se da griješm
-
nikad_izvini
#5413 Re: FK Zeljeznicar
8 kući, 7 u gostima s tim da jednu igramo na Koševu. Khm.......elSaik wrote:Nadam se da ne griješiš.nikad_izvini wrote:Polako, ne pretjerujte sa "kantanjem" jer nema osnove za tako nešto. Patnja, 1:0, ja zadovoljan. Postao sam minimalista![]()
- Zlocin&Kazna
- ultima_palabra
#5415 Re: FK Zeljeznicar
graji ljože, graji i dipobje 
- ARmAn1i
#5416 Re: FK Zeljeznicar
Zlocin&Kazna wrote:http://www.youtube.com/watch?v=xIjkmLLx ... r_embedded
jbt jest se oduzilo ovo cekanje danas
- Zlocin&Kazna
#5417 Re: FK Zeljeznicar
Asistencija Bekric,
gol Mesanovica..
Zeljo sampion
gol Mesanovica..
Zeljo sampion
- BSn
#5418 Re: FK Zeljeznicar
BSn wrote:A sto Celik, uopce, dolazi na Grbavicu? Mislim, djaba se izlazu umoru i to, a mogli su sjedit u Zenici i opet bi im se registrovalo 3:0.
nikad_izvini wrote:Polako, ne pretjerujte sa "kantanjem" jer nema osnove za tako nešto. Patnja, 1:0, ja zadovoljan. Postao sam minimalista![]()
I onda ja pretjerujem.
- simonese
#5419 Re: FK Zeljeznicar
demontaza Celika i ostalog metalnog otpada
fino se prislo Borcu na minus 6
-
nikad_izvini
#5420 Re: FK Zeljeznicar
BSn wrote:BSn wrote:A sto Celik, uopce, dolazi na Grbavicu? Mislim, djaba se izlazu umoru i to, a mogli su sjedit u Zenici i opet bi im se registrovalo 3:0.nikad_izvini wrote:Polako, ne pretjerujte sa "kantanjem" jer nema osnove za tako nešto. Patnja, 1:0, ja zadovoljan. Postao sam minimalista![]()
I onda ja pretjerujem.
- odvijac
#5421 Re: FK Zeljeznicar
simonese wrote:demontaza Celika i ostalog metalnog otpada
da nisu papci pobjedili danas u zadnjoj minuti,bilo bi pristojni minus 4,ovako moram na kosevu uzeti za titulu
-
LSD
#5422 Re: FK Zeljeznicar
Rutinska pobjeda...4 gola smo im uvalili od toga Mešanović 2
..Ćuluma treba klonirati.
-
elSaik
#5423 Re: FK Zeljeznicar
Ja ne znam kako su se oni uigravali, ali da su uigrani - nisu. Makar ne onako kako ja očekujem od uigrane ekipe da je uigrana. U nekoliko navrata se sudaraju na terenu ne znajući kud su pošli. Onda Mirko 5 puta ulijeće da mu se pruži lopta, a ovaj koji bi trebao da je pruži ide na kontra stranu. Bekrić ubacuje u šesnaesterac a oni koji bi trebal ibiti u istom, stoje iza njega. Sve u svemu, previsoka pobjeda. Nismo mi dobri koliko rezultat govori (makar nismo noćas bili), ali Čelik jeste toliko loš, pa odtud taj rezultat. Suđenje je bilo smiješno, a posljednji gol, čini mi se, iz ofsajda. Uglavnom, treći smo poslije ovog kola, a volio bih da treći ostanemo i nakon narednog. 
edit: Da ne bude da samo pišem loše - veliki plus za spremnost. Ganjati onako protivnika u 80. neprocjenjivo. Zalaganje, trud i htijenje na nivou, kao i uvijek otkako je Amar ponovno šef. I da, car Lazar napokon zabio na Grbavici.
edit2: Al' ono šta je Višća promašio, to je "Da se naježiš".

edit: Da ne bude da samo pišem loše - veliki plus za spremnost. Ganjati onako protivnika u 80. neprocjenjivo. Zalaganje, trud i htijenje na nivou, kao i uvijek otkako je Amar ponovno šef. I da, car Lazar napokon zabio na Grbavici.
edit2: Al' ono šta je Višća promašio, to je "Da se naježiš".
-
nikad_izvini
#5424 Re: FK Zeljeznicar
Osim: Pobjeda je zaslužena, ali
previsoka
Šef stručnog štaba sarajevskog Željezničara, Amar Osim, odmah nakon susreta sa Čelikom istakao je da je zadovoljan pobjedom te da ga je zenička momčad i pored ubjedljivog poraza pozitivno iznenadila.
"Prije svega želim naglasiti da su po mom mišljenju gledaoci mogli doista uživati u utakmici koja je ako uzmemo u obzir naše standarde bila i više nego kvalitetna, a da bi neka utakmica bila kvalitetna onda obje momčadi moraju biti na visokom nivou, što je večeras i bio slučaj", rekao je Amar Osim i dodao:
"Kada se uzme samo rezultat u obzi može se reći da smo mi bili ubjedljivi, no stvari na terenu nisu bile takve. Čelik me je doista prijatno iznenadio, utakmicu je otvorio kao da igra kod kuće i bio je bolji protivnik na početku. Međutim, mi smo dali prvi pogodak te preuzeli inicijativu, a nakon drugog pogotka svi smo mislili da je sve gotovo, no Čelik se uspio vratiti i zaprijetiti. Sve u svemi, mislim da smo zasluženo pobijedili, ali da je rezultat, ipak, previsok. Čeliku će se ovakva otvorena igra negdje vratiti i sudeći po večerašnjem susretu, Zeničani će ostati u društvu najboljih."
Šef struke sarajevske momčadi osvrnu se i na igru Višće i Radoševića, koji su večeras pokazali mnogo te su oduševili zahtjevnu publiku na Grbavici.
"Radi se o igračima koji dolaze iz klubova gdje su igrali pred 200 gledalaca, a sada su istrčali pred ispunjenu Grbavicu. Normalno je da su na početku bili impresionirani, pogotovo Višća, no kako je vrijeme odmicalo bili su sve bolji i bolji. Radošević nas je u prvom poluvremenu i izvadio, a Višća je u drugom dijelu pokazao mnogo. Zadovoljan sam njihovim učinkom, ali ima još mjesta za napredak", rekao je Osim te se osvrnuo i na naredni susret Željezničara u kojem će plavi odmjeriti snage sa Širokim Brijegom.
"Utakmice između Željezničara i Širokog Brijega uvijek su bile zanimljive, pa će tako sasvim sigurno biti i ovaj put. Široki ima dobru ekipu, no mi nećemo ići u Široki samo da odigramo utakmicu. Pokušat ćemo pobijedit, a šta će na kraju biti ostaje nam da vidimo. Raduje me samo što idemo u goste ekipi sa kojom se može igrati, odnosno nadigravati", zaključio je Osim.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Amarove izjave
S tim da sam ozlijeđen i da nema hodanja, osim utakmice
da napišem komentar utakmice i prokomentarišem naše igrače.
Čelik nije bio loš u prvom poluvremenu, prečka i fantastična odbrana Radoševića, otvorena igra, pokušaj presinga, odbrana visoko postavljena, grubi, udaraju, doduše, nismo im ostali dužni
U drugom poluvremena su dali gol i više ništa nisu uradili. Željo je očito fizički spremnija ekipa, namjerno neću da kažem kvalitetnija
Željo, kada spustimo loptu na zemlju i prestanemo da panično nabijamo loptu, ličimo na ozbiljnu ekipu. Sitni vez, lopte u prostor, borbeni, pomalo grubi, požrtvovani, naravno, ovo je poređenje sa početkom sezone
Daleko je to još uvijek od odličnog al eto, napredujemo lagano.
Radošević: bez previše posla, kod gola nije mogao ništa, barem mi se tako učinilo. Spasio nas kod 1:0 panterskom paradom.
Šimić: solidan, malo ispada u odbrani, ostavlja previše prostora protivničkom krilu.
Radovanović: po meni, ubjedljivo najgori igrač. Ispao na početku utakmice kada je Čelik pogodio prečku, gol je pao po njegovoj strani, njega na mapi nije bilo.
Kerla-Mešić, dobro su odradili svoj posao. Lijepo bi bilo da malo jače ispucaju loptu. Par puta je lopta jedva došla do centra.
Ćulum, odličan u defanzivi, krakat, brzinu nadoknađuje dobrim postavljanjem i dugim nogama. Dobar tehničar, mada previše petlja s loptom za moj ukus.
Bekrić, dobar, trči, ne pegla previše loptu, asistencija kod prvog gola, počeo je da se trudi i to se primjeti.
Bešllija, nesebična asistencija kod trećeg gola koji je prelomio utakmicu, stativa u prvom poluvremenu ako sam dobro vidio. Po meni, previše netačnih pasova na sredini terena. Ostajem pri tome da nije za prve ekipe. Opet, ja se ne pitam
Bučan, Sejo je odlilčno odigrao na krilu, mnogo faulova na njemu, smorio je beka koji ga je ganjao. Postigao je gol, mada mu nije bilo teško na prazan gol. Zamjerka je njegovo padanje i valjanje uz glavu koju ne podiže.
Višća, dečko je veliko pojačanje i to se vidi. Vidjelo se to u Splitu a sada je to počeo da dokazuje i u ligaškim utakmicama. Asistencija Mešanoviću kada je ovaj izašao sam pred golmana i promašio, imao je šansu u drugom poluvremenu koju nije smio da promaši, dribler, brz, ne libi se da šutne prema golu izvan šesnaest. Ono što me se dojmilo kod njega jeste situacija u drogom poluvremenu, izgubio je loptu na lijevom krilu, Čelik trči kontru koju Višća prekida u našem šesnaestercu
Treba mu još malo snage u duelima, utisak, vrlo dobar. Pojačanje po mjeri, kada Stanić bude spreman, imaćemo paklena krila.
Mešanović
Popović
Dao je gol, jeeeeeeeeeee. Prije gola je imao dva zanimljiva pokušaja šuta. NIsam optimista. Neka me demantuje u Lištici
Stanić: nije prošao pripreme, nema utakmica, malo pegla, al regulisaće to Amar.
Rovčanin: premalo je igrao da bi nešto pokazao.
Treba napomenuti da nam nije igrao vrlo bitan igrač, Selimovič. To je možda razlog, propusnije i nesigurnije odbrane.
Kritike su da smo izgubili previše lopti napucavanjem, nekom panikom ili glupim i nepreciznim pasovima. Ozbiljnija ekipa će nas kazniti zbog takvih grešaka. To je sigurno.
Jebiga, nije loše, kako sam se nadao
Next stop: Lištica
previsoka
Šef stručnog štaba sarajevskog Željezničara, Amar Osim, odmah nakon susreta sa Čelikom istakao je da je zadovoljan pobjedom te da ga je zenička momčad i pored ubjedljivog poraza pozitivno iznenadila.
"Prije svega želim naglasiti da su po mom mišljenju gledaoci mogli doista uživati u utakmici koja je ako uzmemo u obzir naše standarde bila i više nego kvalitetna, a da bi neka utakmica bila kvalitetna onda obje momčadi moraju biti na visokom nivou, što je večeras i bio slučaj", rekao je Amar Osim i dodao:
"Kada se uzme samo rezultat u obzi može se reći da smo mi bili ubjedljivi, no stvari na terenu nisu bile takve. Čelik me je doista prijatno iznenadio, utakmicu je otvorio kao da igra kod kuće i bio je bolji protivnik na početku. Međutim, mi smo dali prvi pogodak te preuzeli inicijativu, a nakon drugog pogotka svi smo mislili da je sve gotovo, no Čelik se uspio vratiti i zaprijetiti. Sve u svemi, mislim da smo zasluženo pobijedili, ali da je rezultat, ipak, previsok. Čeliku će se ovakva otvorena igra negdje vratiti i sudeći po večerašnjem susretu, Zeničani će ostati u društvu najboljih."
Šef struke sarajevske momčadi osvrnu se i na igru Višće i Radoševića, koji su večeras pokazali mnogo te su oduševili zahtjevnu publiku na Grbavici.
"Radi se o igračima koji dolaze iz klubova gdje su igrali pred 200 gledalaca, a sada su istrčali pred ispunjenu Grbavicu. Normalno je da su na početku bili impresionirani, pogotovo Višća, no kako je vrijeme odmicalo bili su sve bolji i bolji. Radošević nas je u prvom poluvremenu i izvadio, a Višća je u drugom dijelu pokazao mnogo. Zadovoljan sam njihovim učinkom, ali ima još mjesta za napredak", rekao je Osim te se osvrnuo i na naredni susret Željezničara u kojem će plavi odmjeriti snage sa Širokim Brijegom.
"Utakmice između Željezničara i Širokog Brijega uvijek su bile zanimljive, pa će tako sasvim sigurno biti i ovaj put. Široki ima dobru ekipu, no mi nećemo ići u Široki samo da odigramo utakmicu. Pokušat ćemo pobijedit, a šta će na kraju biti ostaje nam da vidimo. Raduje me samo što idemo u goste ekipi sa kojom se može igrati, odnosno nadigravati", zaključio je Osim.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Amarove izjave
S tim da sam ozlijeđen i da nema hodanja, osim utakmice
Čelik nije bio loš u prvom poluvremenu, prečka i fantastična odbrana Radoševića, otvorena igra, pokušaj presinga, odbrana visoko postavljena, grubi, udaraju, doduše, nismo im ostali dužni
Željo, kada spustimo loptu na zemlju i prestanemo da panično nabijamo loptu, ličimo na ozbiljnu ekipu. Sitni vez, lopte u prostor, borbeni, pomalo grubi, požrtvovani, naravno, ovo je poređenje sa početkom sezone
Radošević: bez previše posla, kod gola nije mogao ništa, barem mi se tako učinilo. Spasio nas kod 1:0 panterskom paradom.
Šimić: solidan, malo ispada u odbrani, ostavlja previše prostora protivničkom krilu.
Radovanović: po meni, ubjedljivo najgori igrač. Ispao na početku utakmice kada je Čelik pogodio prečku, gol je pao po njegovoj strani, njega na mapi nije bilo.
Kerla-Mešić, dobro su odradili svoj posao. Lijepo bi bilo da malo jače ispucaju loptu. Par puta je lopta jedva došla do centra.
Ćulum, odličan u defanzivi, krakat, brzinu nadoknađuje dobrim postavljanjem i dugim nogama. Dobar tehničar, mada previše petlja s loptom za moj ukus.
Bekrić, dobar, trči, ne pegla previše loptu, asistencija kod prvog gola, počeo je da se trudi i to se primjeti.
Bešllija, nesebična asistencija kod trećeg gola koji je prelomio utakmicu, stativa u prvom poluvremenu ako sam dobro vidio. Po meni, previše netačnih pasova na sredini terena. Ostajem pri tome da nije za prve ekipe. Opet, ja se ne pitam
Bučan, Sejo je odlilčno odigrao na krilu, mnogo faulova na njemu, smorio je beka koji ga je ganjao. Postigao je gol, mada mu nije bilo teško na prazan gol. Zamjerka je njegovo padanje i valjanje uz glavu koju ne podiže.
Višća, dečko je veliko pojačanje i to se vidi. Vidjelo se to u Splitu a sada je to počeo da dokazuje i u ligaškim utakmicama. Asistencija Mešanoviću kada je ovaj izašao sam pred golmana i promašio, imao je šansu u drugom poluvremenu koju nije smio da promaši, dribler, brz, ne libi se da šutne prema golu izvan šesnaest. Ono što me se dojmilo kod njega jeste situacija u drogom poluvremenu, izgubio je loptu na lijevom krilu, Čelik trči kontru koju Višća prekida u našem šesnaestercu
Mešanović
Popović
Stanić: nije prošao pripreme, nema utakmica, malo pegla, al regulisaće to Amar.
Rovčanin: premalo je igrao da bi nešto pokazao.
Treba napomenuti da nam nije igrao vrlo bitan igrač, Selimovič. To je možda razlog, propusnije i nesigurnije odbrane.
Kritike su da smo izgubili previše lopti napucavanjem, nekom panikom ili glupim i nepreciznim pasovima. Ozbiljnija ekipa će nas kazniti zbog takvih grešaka. To je sigurno.
Jebiga, nije loše, kako sam se nadao
Next stop: Lištica
- ultima_palabra
#5425 Re: FK Zeljeznicar
Nismo baš dobro igrali, ali opet 4 gola i 3 promašene šanse koje je lakše zabiti i stativa
Nije loše. Čelik se nije zatvorio, pokušali su nešto igrati, dobro vezu, ali su nekonkretni pred golom. Ko je osmica u Čelika, extra igrač
Ja izašao u sudijskom i ne vidjeh Lazin gol, nevjerovatno
Nije loše. Čelik se nije zatvorio, pokušali su nešto igrati, dobro vezu, ali su nekonkretni pred golom. Ko je osmica u Čelika, extra igrač
Ja izašao u sudijskom i ne vidjeh Lazin gol, nevjerovatno