ja cekam toplije dane da vozam
Biciklom kroz Sarajevo
-
maximilijana
#5401 Re: Biciklom kroz Sarajevo
predobro
- BlackCaviar
#5402 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Hvala svima 
@maximilijana Štoo?
Da vidiš zezancije po snijegu, ništa ne boli kad padneš 
@maximilijana Štoo?
-
maximilijana
#5403 Re: Biciklom kroz Sarajevo
BlackCaviar wrote:Hvala svima
@maximilijana Štoo?Da vidiš zezancije po snijegu, ništa ne boli kad padneš
nemam opreme za zimu
a i mislim da bi moji hronicno upaljeni krajnici bili prezahvalni
a smetovi..predivno igleda
- BlackCaviar
#5404 Re: Biciklom kroz Sarajevo
maximilijana wrote: nemam opreme za zimua ne mogu sad to kupovat
a i mislim da bi moji hronicno upaljeni krajnici bili prezahvalni
a smetovi..predivno igleda..nisam bila..ko mi je kriv kad se samo zapucam u Zenici u Beslica na cevape
TI se zapucaj kod Bešlića na ćevape, pa ih ponesi na Smetove
Bujrum k'o god bude htio doći, nek se slobodno javi
-
quarterback
#5405 Re: Biciklom kroz Sarajevo
momci iz giro di sarajevo - do baricabpsang wrote:bajkom kroz rajvosa![]()
- muz66
#5406 Re: Biciklom kroz Sarajevo
sutra laganini solo tura do Dejcica, spavanje u lutrijinom domu i u nedjelju kuci. ah meraka od veceri rane 
edit: kisa je zajebala sve planove. bajk je ipak ostao u garazi
edit: kisa je zajebala sve planove. bajk je ipak ostao u garazi
-
benjamin1992
#5407 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Pozdrav vama bajkerima, imam jedno pitanje za vas. Zelim bajk da obojim u mat crnu boju, citav ram. Imam ga 2-3 godine, nogaru nesto plaho i ne volim, pa nasloni tamo, nasloni vamo fino se izgrebao. Mogu li negdje odnijeti bajk da mi ljudi to strucno urade, da ja ne zahebem nesto sa nekim sprejevima i glupostima, zelim da to fino ispadne (nije mi mrsko samom to raditi, nego zelim da izgleda "normalno" a nisam siguran mogu li to postici radeci kuci, tj. u avliji). GT je u pitanju, ima one svoje standardne naljepnice, "istopljene" u ramu, nemoguce odlijepiti, ne vjerujem da nova boja moze direkt preko toga da ide, a ne bih ni da koristim smirgl papir, nisam siguran kakve ce to rezultate dati. Ako je neko vec samostalno to radio, bilo bi lijepo da podjeli tajnu svog uspjeha.
Dakle, mogu savjeti za "samsvojmajstor", a moze i preporuka ako znate nekoga, kome bih mogao odnijeti ram da to uradi kvalitetno.
Dakle, mogu savjeti za "samsvojmajstor", a moze i preporuka ako znate nekoga, kome bih mogao odnijeti ram da to uradi kvalitetno.
- SAID5
#5408 Re: Biciklom kroz Sarajevo
pa najidealnije ti je kupit smolu za skidanje farbe, te zgulit svu farbu sa rama, najepnice ce skinuti sa farbom. Onda smirgl papir u ruke i ostrugati ono sto je ostalo nakon tretmana smolom.
odes u neku bolju stampariju, da ti urade naljepnice,imas na internetu skinut vektore za 90% modela.
e nakon toga možeš sam farbati, prmer, farba u dva tri tanka sloja, naljepnice , pa opet par slojeva bezbojnog laka.
A za male pare možeš oguljenu ramu odnijet bilo kojem autolakireru da ti ofarbaju ram, pa naljepis naljepnice, te odes na lakiranje nakon toga.
odes u neku bolju stampariju, da ti urade naljepnice,imas na internetu skinut vektore za 90% modela.
e nakon toga možeš sam farbati, prmer, farba u dva tri tanka sloja, naljepnice , pa opet par slojeva bezbojnog laka.
A za male pare možeš oguljenu ramu odnijet bilo kojem autolakireru da ti ofarbaju ram, pa naljepis naljepnice, te odes na lakiranje nakon toga.
- kokuz_sa
#5409 Re: Biciklom kroz Sarajevo
koliko su to male pareSAID5 wrote:pa najidealnije ti je kupit smolu za skidanje farbe, te zgulit svu farbu sa rama, najepnice ce skinuti sa farbom. Onda smirgl papir u ruke i ostrugati ono sto je ostalo nakon tretmana smolom.
ja jednom onako pitao lakirera rece mi oko 120KM
- SAID5
#5410 Re: Biciklom kroz Sarajevo
tom majstoru ocigledno nije bilo u cilju da ti lakira ram pa ti je lupio cijenu da te skine sa dnevnog. Citave golfove farbaju za 200KM, cuj biciklo 120 
Ako nađes normalnog majstora, od 30 do 50 KM. Poznanik iz Novog Sada je platio 10E za lakiranje, ali je on uradio smirglanje.
Ako nađes normalnog majstora, od 30 do 50 KM. Poznanik iz Novog Sada je platio 10E za lakiranje, ali je on uradio smirglanje.
- kokuz_sa
#5411 Re: Biciklom kroz Sarajevo
ma ne znam kako idu cijene..ja s evozao bajkom..slucajno naletio na lakirera i pitao
-
orgon
#5412 Re: Biciklom kroz Sarajevo
ako nije mnogo izgreban, mozes nesto i sa carbon folijom pokusati :benjamin1992 wrote:Pozdrav vama bajkerima, imam jedno pitanje za vas. Zelim bajk da obojim u mat crnu boju, citav ram. Imam ga 2-3 godine, nogaru nesto plaho i ne volim, pa nasloni tamo, nasloni vamo fino se izgrebao. Mogu li negdje odnijeti bajk da mi ljudi to strucno urade, da ja ne zahebem nesto sa nekim sprejevima i glupostima, zelim da to fino ispadne (nije mi mrsko samom to raditi, nego zelim da izgleda "normalno" a nisam siguran mogu li to postici radeci kuci, tj. u avliji). GT je u pitanju, ima one svoje standardne naljepnice, "istopljene" u ramu, nemoguce odlijepiti, ne vjerujem da nova boja moze direkt preko toga da ide, a ne bih ni da koristim smirgl papir, nisam siguran kakve ce to rezultate dati. Ako je neko vec samostalno to radio, bilo bi lijepo da podjeli tajnu svog uspjeha.![]()
http://pokit.org/get/?bedaf87a6b8fef972 ... 07146f.jpg
- hakazvaka
#5413 Re: Biciklom kroz Sarajevo
OBAVEZNO se javite kada dodjete, da vas odvedemo goreBlackCaviar wrote:Ovih dana teško zbog ispita. Ali planirali smo doći u Sa s naglaskom na toliko hvaljeni trebevićki singletrack
Vidimo se!
- SAID5
#5414 Re: Biciklom kroz Sarajevo
imas li jos nekih slika ?orgon wrote:ako nije mnogo izgreban, mozes nesto i sa carbon folijom pokusati :benjamin1992 wrote:Pozdrav vama bajkerima, imam jedno pitanje za vas. Zelim bajk da obojim u mat crnu boju, citav ram. Imam ga 2-3 godine, nogaru nesto plaho i ne volim, pa nasloni tamo, nasloni vamo fino se izgrebao. Mogu li negdje odnijeti bajk da mi ljudi to strucno urade, da ja ne zahebem nesto sa nekim sprejevima i glupostima, zelim da to fino ispadne (nije mi mrsko samom to raditi, nego zelim da izgleda "normalno" a nisam siguran mogu li to postici radeci kuci, tj. u avliji). GT je u pitanju, ima one svoje standardne naljepnice, "istopljene" u ramu, nemoguce odlijepiti, ne vjerujem da nova boja moze direkt preko toga da ide, a ne bih ni da koristim smirgl papir, nisam siguran kakve ce to rezultate dati. Ako je neko vec samostalno to radio, bilo bi lijepo da podjeli tajnu svog uspjeha.![]()
djeluje full interesantno
-
orgon
#5415 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Nemam nazalost, davno je radjeno..SAID5 wrote:imas li jos nekih slika ?orgon wrote:ako nije mnogo izgreban, mozes nesto i sa carbon folijom pokusati :benjamin1992 wrote:Pozdrav vama bajkerima, imam jedno pitanje za vas. Zelim bajk da obojim u mat crnu boju, citav ram. Imam ga 2-3 godine, nogaru nesto plaho i ne volim, pa nasloni tamo, nasloni vamo fino se izgrebao. Mogu li negdje odnijeti bajk da mi ljudi to strucno urade, da ja ne zahebem nesto sa nekim sprejevima i glupostima, zelim da to fino ispadne (nije mi mrsko samom to raditi, nego zelim da izgleda "normalno" a nisam siguran mogu li to postici radeci kuci, tj. u avliji). GT je u pitanju, ima one svoje standardne naljepnice, "istopljene" u ramu, nemoguce odlijepiti, ne vjerujem da nova boja moze direkt preko toga da ide, a ne bih ni da koristim smirgl papir, nisam siguran kakve ce to rezultate dati. Ako je neko vec samostalno to radio, bilo bi lijepo da podjeli tajnu svog uspjeha.![]()
djeluje full interesantno
- BlackCaviar
#5416 Re: Biciklom kroz Sarajevo
@Haka Ok, javit ćemo se 
Prijatelj je zaštitio carbon folijom bajk dozdo (da kamenčići ne oštete ram) i sa strane na "šipkama" koje ido do zadnjeg točka. I mogu reći da je dobro postupio jer se baš vidi nafoliji kako je malo oštećena, što bi bilo na ramu da ga nije zaštitio.
Prijatelj je zaštitio carbon folijom bajk dozdo (da kamenčići ne oštete ram) i sa strane na "šipkama" koje ido do zadnjeg točka. I mogu reći da je dobro postupio jer se baš vidi nafoliji kako je malo oštećena, što bi bilo na ramu da ga nije zaštitio.
- muz66
#5417 Re: Biciklom kroz Sarajevo
a to je vec tjeranje maka na konac. bajk je da se vozi i dere, bitno je da su vitalne komponente ok, a boja, to sto je cic-stanga izgrebana i slicno-totalno nebitno. upravo suprotno, bajku daje neki pozitivan smek i svjedoci mnogim navalama adrenalina.BlackCaviar wrote:@Haka Ok, javit ćemo se
-
benjamin1992
#5418 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Hvala vam na odgovorima. Najvjerovatnije cu onda sam da skinem boju/naljepnice, a prije toga naci nekog lakirera koji ce mi to fino onda obojiti.
Karbon- solidno izgleda na tvom bajku, al' nikad nisam bio ljubitelj toga. Prva asocijacija kad mi neko spomene CF su oni levati, wannabe tuneri iz Venoma. Ne zelim da me vlastiti bajk podsjeca na "napucanog" golfa (gti naravno)
Karbon- solidno izgleda na tvom bajku, al' nikad nisam bio ljubitelj toga. Prva asocijacija kad mi neko spomene CF su oni levati, wannabe tuneri iz Venoma. Ne zelim da me vlastiti bajk podsjeca na "napucanog" golfa (gti naravno)
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#5419 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Preko zime biciklo zamjeniti ovim 
- SAID5
#5420 Re: Biciklom kroz Sarajevo
to sam i ja mislio dok nisam naletio na ovomuz66 wrote: a to je vec tjeranje maka na konac. bajk je da se vozi i dere, bitno je da su vitalne komponente ok, a boja, to sto je cic-stanga izgrebana i slicno-totalno nebitno. upravo suprotno, bajku daje neki pozitivan smek i svjedoci mnogim navalama adrenalina.
http://gallery.mtbr.com/data/mtbr/500/I ... 110911.jpg
sada sam u velikoj dilemi da ili ne ogulit citav ram i lakirat ga
- muz66
#5421 Re: Biciklom kroz Sarajevo
sto ce mu ovaj pogon sa jednom sajbom i vodilica na hardtailu? a joj saban
ne znam, meni se ne svidja nesto pretjerano. sto neko rece, odmah me podsjeca na one cunere iz venoma, carbona i sl.
- muz66
#5422 Re: Biciklom kroz Sarajevo
http://www.bike-discount.de/shop/k234/a ... ial-7.html
ako neko ima namjeru mijenjati v-brake...ovo mi se cini kao genijalna cijena.
ako neko ima namjeru mijenjati v-brake...ovo mi se cini kao genijalna cijena.
- BlackCaviar
#5423 Re: Biciklom kroz Sarajevo
muz66 wrote:sto ce mu ovaj pogon sa jednom sajbom i vodilica na hardtailu? a joj sabanne znam, meni se ne svidja nesto pretjerano. sto neko rece, odmah me podsjeca na one cunere iz venoma, carbona i sl.
A postoje ljudi koju jednostavno tako hoće
Evo npr. ljudi voze all-mountain stil sa HT-ovima i meni je to super (imaju zatezač)

Ako se stvari poklope u slijedećih par dana, moguće da ću uraditi malo veći update na bajku
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#5424 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Meni komsija za cenera ofarbaokokuz_sa wrote: koliko su to male pare
ja jednom onako pitao lakirera rece mi oko 120KM
- SAID5
#5425 Re: Biciklom kroz Sarajevo
pa sve zavisi kakav teren vozis. Ako vozis gdje ima uzasno punjo kamenja ili korjenja, nije na odmet imati zatezac lanca. Pogotovo u slucaju da vozis samo jednu sajbu naprijed, gdje nemas prednji mjenjac, jer i on služi kao vodilica da lanac ne bi spao. iskreno, nikad ne bi vozio jednu sajbu naprijed, za to ili moras zivjeti u slavoniji ili imati misice na nogama kao amstrong. Ali sto da ne 2 sajbe naprijed i mali stinger. Idealnomuz66 wrote:sto ce mu ovaj pogon sa jednom sajbom i vodilica na hardtailu? a joj sabanne znam, meni se ne svidja nesto pretjerano. sto neko rece, odmah me podsjeca na one cunere iz venoma, carbona i sl.