Biciklom kroz Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
maximilijana

#5401 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by maximilijana »

predobro

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

ja cekam toplije dane da vozam :D
BlackCaviar

#5402 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by BlackCaviar »

Hvala svima :)

@maximilijana Štoo? :D Da vidiš zezancije po snijegu, ništa ne boli kad padneš :D
maximilijana

#5403 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by maximilijana »

BlackCaviar wrote:Hvala svima :)

@maximilijana Štoo? :D Da vidiš zezancije po snijegu, ništa ne boli kad padneš :D

nemam opreme za zimu :) a ne mogu sad to kupovat :D
a i mislim da bi moji hronicno upaljeni krajnici bili prezahvalni

a smetovi..predivno igleda :)..nisam bila..ko mi je kriv kad se samo zapucam u Zenici u Beslica na cevape :P
BlackCaviar

#5404 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by BlackCaviar »

maximilijana wrote: nemam opreme za zimu :) a ne mogu sad to kupovat :D
a i mislim da bi moji hronicno upaljeni krajnici bili prezahvalni

a smetovi..predivno igleda :)..nisam bila..ko mi je kriv kad se samo zapucam u Zenici u Beslica na cevape :P

TI se zapucaj kod Bešlića na ćevape, pa ih ponesi na Smetove 8-)

Bujrum k'o god bude htio doći, nek se slobodno javi :)
quarterback

#5405 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

bpsang wrote:bajkom kroz rajvosa :shock:

Image
momci iz giro di sarajevo - do barica
muz66

#5406 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by muz66 »

sutra laganini solo tura do Dejcica, spavanje u lutrijinom domu i u nedjelju kuci. ah meraka od veceri rane :D

edit: kisa je zajebala sve planove. bajk je ipak ostao u garazi :roll:
benjamin1992

#5407 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by benjamin1992 »

Pozdrav vama bajkerima, imam jedno pitanje za vas. Zelim bajk da obojim u mat crnu boju, citav ram. Imam ga 2-3 godine, nogaru nesto plaho i ne volim, pa nasloni tamo, nasloni vamo fino se izgrebao. Mogu li negdje odnijeti bajk da mi ljudi to strucno urade, da ja ne zahebem nesto sa nekim sprejevima i glupostima, zelim da to fino ispadne (nije mi mrsko samom to raditi, nego zelim da izgleda "normalno" a nisam siguran mogu li to postici radeci kuci, tj. u avliji). GT je u pitanju, ima one svoje standardne naljepnice, "istopljene" u ramu, nemoguce odlijepiti, ne vjerujem da nova boja moze direkt preko toga da ide, a ne bih ni da koristim smirgl papir, nisam siguran kakve ce to rezultate dati. Ako je neko vec samostalno to radio, bilo bi lijepo da podjeli tajnu svog uspjeha. :-D
Dakle, mogu savjeti za "samsvojmajstor", a moze i preporuka ako znate nekoga, kome bih mogao odnijeti ram da to uradi kvalitetno. :)
SAID5

#5408 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by SAID5 »

pa najidealnije ti je kupit smolu za skidanje farbe, te zgulit svu farbu sa rama, najepnice ce skinuti sa farbom. Onda smirgl papir u ruke i ostrugati ono sto je ostalo nakon tretmana smolom.

odes u neku bolju stampariju, da ti urade naljepnice,imas na internetu skinut vektore za 90% modela.

e nakon toga možeš sam farbati, prmer, farba u dva tri tanka sloja, naljepnice , pa opet par slojeva bezbojnog laka.

A za male pare možeš oguljenu ramu odnijet bilo kojem autolakireru da ti ofarbaju ram, pa naljepis naljepnice, te odes na lakiranje nakon toga.
kokuz_sa

#5409 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by kokuz_sa »

SAID5 wrote:pa najidealnije ti je kupit smolu za skidanje farbe, te zgulit svu farbu sa rama, najepnice ce skinuti sa farbom. Onda smirgl papir u ruke i ostrugati ono sto je ostalo nakon tretmana smolom.

odes u neku bolju stampariju, da ti urade naljepnice,imas na internetu skinut vektore za 90% modela.

e nakon toga možeš sam farbati, prmer, farba u dva tri tanka sloja, naljepnice , pa opet par slojeva bezbojnog laka.

A za male pare možeš oguljenu ramu odnijet bilo kojem autolakireru da ti ofarbaju ram, pa naljepis naljepnice, te odes na lakiranje nakon toga.
koliko su to male pare

ja jednom onako pitao lakirera rece mi oko 120KM :roll:
SAID5

#5410 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by SAID5 »

tom majstoru ocigledno nije bilo u cilju da ti lakira ram pa ti je lupio cijenu da te skine sa dnevnog. Citave golfove farbaju za 200KM, cuj biciklo 120 :D

Ako nađes normalnog majstora, od 30 do 50 KM. Poznanik iz Novog Sada je platio 10E za lakiranje, ali je on uradio smirglanje.
kokuz_sa

#5411 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by kokuz_sa »

ma ne znam kako idu cijene..ja s evozao bajkom..slucajno naletio na lakirera i pitao
orgon

#5412 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by orgon »

benjamin1992 wrote:Pozdrav vama bajkerima, imam jedno pitanje za vas. Zelim bajk da obojim u mat crnu boju, citav ram. Imam ga 2-3 godine, nogaru nesto plaho i ne volim, pa nasloni tamo, nasloni vamo fino se izgrebao. Mogu li negdje odnijeti bajk da mi ljudi to strucno urade, da ja ne zahebem nesto sa nekim sprejevima i glupostima, zelim da to fino ispadne (nije mi mrsko samom to raditi, nego zelim da izgleda "normalno" a nisam siguran mogu li to postici radeci kuci, tj. u avliji). GT je u pitanju, ima one svoje standardne naljepnice, "istopljene" u ramu, nemoguce odlijepiti, ne vjerujem da nova boja moze direkt preko toga da ide, a ne bih ni da koristim smirgl papir, nisam siguran kakve ce to rezultate dati. Ako je neko vec samostalno to radio, bilo bi lijepo da podjeli tajnu svog uspjeha. :-D
Dakle, mogu savjeti za "samsvojmajstor", a moze i preporuka ako znate nekoga, kome bih mogao odnijeti ram da to uradi kvalitetno. :)
ako nije mnogo izgreban, mozes nesto i sa carbon folijom pokusati :
http://pokit.org/get/?bedaf87a6b8fef972 ... 07146f.jpg
hakazvaka

#5413 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by hakazvaka »

BlackCaviar wrote:Ovih dana teško zbog ispita. Ali planirali smo doći u Sa s naglaskom na toliko hvaljeni trebevićki singletrack :)
OBAVEZNO se javite kada dodjete, da vas odvedemo gore :)

Vidimo se!
SAID5

#5414 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by SAID5 »

orgon wrote:
benjamin1992 wrote:Pozdrav vama bajkerima, imam jedno pitanje za vas. Zelim bajk da obojim u mat crnu boju, citav ram. Imam ga 2-3 godine, nogaru nesto plaho i ne volim, pa nasloni tamo, nasloni vamo fino se izgrebao. Mogu li negdje odnijeti bajk da mi ljudi to strucno urade, da ja ne zahebem nesto sa nekim sprejevima i glupostima, zelim da to fino ispadne (nije mi mrsko samom to raditi, nego zelim da izgleda "normalno" a nisam siguran mogu li to postici radeci kuci, tj. u avliji). GT je u pitanju, ima one svoje standardne naljepnice, "istopljene" u ramu, nemoguce odlijepiti, ne vjerujem da nova boja moze direkt preko toga da ide, a ne bih ni da koristim smirgl papir, nisam siguran kakve ce to rezultate dati. Ako je neko vec samostalno to radio, bilo bi lijepo da podjeli tajnu svog uspjeha. :-D
imas li jos nekih slika ?
djeluje full interesantno
orgon

#5415 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by orgon »

SAID5 wrote:
orgon wrote:
imas li jos nekih slika ?
djeluje full interesantno
Nemam nazalost, davno je radjeno..
BlackCaviar

#5416 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by BlackCaviar »

@Haka Ok, javit ćemo se ;)

Prijatelj je zaštitio carbon folijom bajk dozdo (da kamenčići ne oštete ram) i sa strane na "šipkama" koje ido do zadnjeg točka. I mogu reći da je dobro postupio jer se baš vidi nafoliji kako je malo oštećena, što bi bilo na ramu da ga nije zaštitio.
muz66

#5417 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by muz66 »

BlackCaviar wrote:@Haka Ok, javit ćemo se ;)

Prijatelj je zaštitio carbon folijom bajk dozdo (da kamenčići ne oštete ram) i sa strane na "šipkama" koje ido do zadnjeg točka. I mogu reći da je dobro postupio jer se baš vidi nafoliji kako je malo oštećena, što bi bilo na ramu da ga nije zaštitio.
a to je vec tjeranje maka na konac. bajk je da se vozi i dere, bitno je da su vitalne komponente ok, a boja, to sto je cic-stanga izgrebana i slicno-totalno nebitno. upravo suprotno, bajku daje neki pozitivan smek i svjedoci mnogim navalama adrenalina.
benjamin1992

#5418 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by benjamin1992 »

Hvala vam na odgovorima. Najvjerovatnije cu onda sam da skinem boju/naljepnice, a prije toga naci nekog lakirera koji ce mi to fino onda obojiti.
Karbon- solidno izgleda na tvom bajku, al' nikad nisam bio ljubitelj toga. Prva asocijacija kad mi neko spomene CF su oni levati, wannabe tuneri iz Venoma. Ne zelim da me vlastiti bajk podsjeca na "napucanog" golfa (gti naravno) :lol:
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#5419 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by bordo gandalf »

Preko zime biciklo zamjeniti ovim :D
SAID5

#5420 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by SAID5 »

muz66 wrote: a to je vec tjeranje maka na konac. bajk je da se vozi i dere, bitno je da su vitalne komponente ok, a boja, to sto je cic-stanga izgrebana i slicno-totalno nebitno. upravo suprotno, bajku daje neki pozitivan smek i svjedoci mnogim navalama adrenalina.
to sam i ja mislio dok nisam naletio na ovo
http://gallery.mtbr.com/data/mtbr/500/I ... 110911.jpg

sada sam u velikoj dilemi da ili ne ogulit citav ram i lakirat ga :skoljka:
muz66

#5421 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by muz66 »

sto ce mu ovaj pogon sa jednom sajbom i vodilica na hardtailu? a joj saban :D ne znam, meni se ne svidja nesto pretjerano. sto neko rece, odmah me podsjeca na one cunere iz venoma, carbona i sl.
muz66

#5422 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by muz66 »

http://www.bike-discount.de/shop/k234/a ... ial-7.html
ako neko ima namjeru mijenjati v-brake...ovo mi se cini kao genijalna cijena.
BlackCaviar

#5423 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by BlackCaviar »

muz66 wrote:sto ce mu ovaj pogon sa jednom sajbom i vodilica na hardtailu? a joj saban :D ne znam, meni se ne svidja nesto pretjerano. sto neko rece, odmah me podsjeca na one cunere iz venoma, carbona i sl.

A postoje ljudi koju jednostavno tako hoće :D kolega što vozi sa mnom hoće planira skinuti jednu šajbu, nervira ga. A zatezač lanca svakako i ja mislim stavljati na svoj bajk, naravno ako uradim ono što sam rekao na kraju ovog posta :D

Evo npr. ljudi voze all-mountain stil sa HT-ovima i meni je to super (imaju zatezač)

Image

Image

Ako se stvari poklope u slijedećih par dana, moguće da ću uraditi malo veći update na bajku :)
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#5424 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by bordo gandalf »

kokuz_sa wrote: koliko su to male pare

ja jednom onako pitao lakirera rece mi oko 120KM :roll:
Meni komsija za cenera ofarbao :D njegova boja i ruke ja samo rastavio i sastavio bajk :D
SAID5

#5425 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by SAID5 »

muz66 wrote:sto ce mu ovaj pogon sa jednom sajbom i vodilica na hardtailu? a joj saban :D ne znam, meni se ne svidja nesto pretjerano. sto neko rece, odmah me podsjeca na one cunere iz venoma, carbona i sl.
pa sve zavisi kakav teren vozis. Ako vozis gdje ima uzasno punjo kamenja ili korjenja, nije na odmet imati zatezac lanca. Pogotovo u slucaju da vozis samo jednu sajbu naprijed, gdje nemas prednji mjenjac, jer i on služi kao vodilica da lanac ne bi spao. iskreno, nikad ne bi vozio jednu sajbu naprijed, za to ili moras zivjeti u slavoniji ili imati misice na nogama kao amstrong. Ali sto da ne 2 sajbe naprijed i mali stinger. Idealno :mrgreen:
Post Reply