ok,...nista....mislis bre dalton da cemo se mesati u njihove unutrasnje poslove,jel to,..ako,.. onda necemo,..ali hteo sam da te zamolim samo to da mi negde iskopas biografiju ovog Bojana Bajica, ..znam da ti imas podatke svih gradjana bih...dallton wrote:@andrej ne znam koliko smo mi pozvani da damo sud o svemu tome, to ipak nije nasa odlukaAndrej4MRN7H wrote:Pici ti me uvek bre nasmejes tvojim prilozima..![]()
vidim tu je i dalton pacifista,pa da vas pitam-vidite evo ovo od Bojana Bajica u naslovu sarajevo -x,i sta mislite vi da li je ovo pozitivan vjetar sa onu stranu zaduvao?![]()
![]()
Dešavanja u Srbiji
- Andrej4MRN7H
#5401 Re: Desavanja u Srbiji
-
dallton
#5402 Re: Desavanja u Srbiji
hajd postavit cu nesto, al na posebnoj temi, mislim da smo vec imali "bajic all about"Andrej4MRN7H wrote:ok,...nista....mislis bre dalton da cemo se mesati u njihove unutrasnje poslove,jel to,..ako,.. onda necemo,..ali hteo sam da te zamolim samo to da mi negde iskopas biografiju ovog Bojana Bajica, ..znam da ti imas podatke svih gradjana bih...dallton wrote:@andrej ne znam koliko smo mi pozvani da damo sud o svemu tome, to ipak nije nasa odlukaAndrej4MRN7H wrote:Pici ti me uvek bre nasmejes tvojim prilozima..![]()
vidim tu je i dalton pacifista,pa da vas pitam-vidite evo ovo od Bojana Bajica u naslovu sarajevo -x,i sta mislite vi da li je ovo pozitivan vjetar sa onu stranu zaduvao?![]()
![]()
![]()
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#5403 Re: Desavanja u Srbiji
imali smo "bajic all about"......uh jest se zakuhalo na toj temi
.....ja sam bio u taboru "negacije".....vazda sam tamo ,nekako mi paše da sam negacijski nastrojen 
-
dallton
#5404 Re: Desavanja u Srbiji
pici the negacionista iliti clan negacijskog timapici wrote:imali smo "bajic all about"......uh jest se zakuhalo na toj temi.....ja sam bio u taboru "negacije".....vazda sam tamo ,nekako mi paše da sam negacijski nastrojen
- Andrej4MRN7H
#5405 Re: Desavanja u Srbiji
onda nemoj postavljat novu temu po pitanju Bajic...gospodine dalton...nisam ja to propratio,steta,a meni izgleda to nekako bas prijatno da cujem sa te strane da ima takvih razmisljanja kao sto ih taj momak ima..
daj boze da nas krene nabolje..sve skupa...
...........pisat cemo o srbiji ovdje....
daj boze da nas krene nabolje..sve skupa...
...........pisat cemo o srbiji ovdje....
- Andrej4MRN7H
#5406 Re: Desavanja u Srbiji
ali ne znam ni sta se ima pisati o srbiji vise,pa svi gotov pusu u istu sviralu,zao mi je onih nekoliko pacifista tamo koje njihov onaj fasisticki pokret osudjuje da su srbofili,a ljudi su jedino svijetlo u tom tamnom vilajetu... 
- Helikopter
#5407 Re: Desavanja u Srbiji
@ Dallton,dallton wrote:nije bilo nikakvih "muslimanskih teroristickih napada" ni na kosovu iz prostog razloga sto albance za vjeru zaboli koliko i za lanjski snijeg, njima je njihova nacija na prvom mjestu, ostalo je sve sekundarno (iliti na posljednjem mjestu) - to sto se propagandom ono sto je legitimni otpor pokusava proglasiti kao terorizam, to je vec ispuhana fora koju ni zapad na balkanu vise ne pusi...behavac wrote:Zaboli me koga si citirao...bitno je znacenje... i da si samog papu bilo bi mi svejedno...dallton wrote:
e behavac promasena ti je reakcija, vidljivo je iy posta da sam citirao srpskog generala mladica "da im razvucemo pamet" naredba pri granatiranju sarajeva (da ne postavljam video, znas vec)...
nego nisi mi rekao ni hvala, ja ti prije mjesec dana napisah da ce biti sranje na jugu srbije, mogla bi i mobilizacija biti, vidi da te ne zakaci kao srpskog drzavljanina opet belaj...a za vize i ostalo za mene se ne brini, za mene viza nema nigdje...
hajd navedi nam spisak i eventualno video snimke tih strasnih "muslimanskih teroristickih napada po balkanu", imas neke presude da podrzis tu tvrdnju? ja za etnicko ciscenje, genocid i ostalo pocinjeno u ime sprstva imam previse dokaza - npr. etnicko ciscenje 800.000 albanaca, tako pise u presudi / to je malo veceg raspona od bilo kojeg "terorizma" zar ne ...
mojne to s "eliminacijom" spominjati, znas da to srpskoj vojsci ne ide, stavise uvijek dobiju po usima kad god to pokusaju, a i bondstill je nekih 95km udaljen od preseva
Hvala? Znam ja da ti prizeljkujes sranje ali moram da te razocaram da sranja ipak nece biti...
Mozda koji incident kao ovo al terorista ima i drugdje i oni se moraju odstraniti iz drustva...najbolje u zatvor dok se ne poprave...
"muslimanskih teroristickih napada po balkanu" evo ovo kao primer a bilo je na Kosovu dosta toga i ranije...istina u BIH ovog nema...
Razlika izmedju Srba i Siptara je sto su Siptari primjenjivali terorizam a Srbi kad ratuju oni zvanicno objave rat pa sta bude...
A za bondstill oni nemaju nadleznosti van Kosova...tako da se ce ovi teoristi ako budu nadjeni i odupirali se pucanjem pri hapsenju biti eliminisani bez problema...
A da ne govorim da je u ovom teroritickom napada povrdjena zena i dijete albanske nacionalnosti.
A ne vidim sto bi Amerikanci brinuli za siptarske teroriste...ni oni ne podrzavaju teroriste za razliku od tebe...a realno zaboli ih i za Albance uopste...
Na Kosovo su dosli iz svojih interesa...
"srbi kad ratuju zvanicno objave rat pa sta bude" - pa zar nisu 15 godina negirali umjesanost u ratove u hrvatskoj, bih i na kosovu...ajd nemoj mi molim te reci da jos vjerujes u te price o srpskom junastvu nakon onoliko silovanja i klanja nenaoruzanih...
us-albanci: da, amere zivo zaboli za albance kao ljude, al ih zaboli za albance kao orudje za nesto drugo, u pitanju je projekat i to dugorocni, nema zaustavljanja dok demilitarizacija na jugu srbije ne nastupi i srpska se vlast de fakto ne povuce do nisa, tu je stara granica i tu ce ostati - jel ti sad malo jasnije? majku mu, stalno mislis da sam ja zlonamjeran, a ja ti jos i govorim unaprijed sta ce biti iz ciste svoje dobre volje
i jos nesto: gdje si vidjeo da sam ja napisao da su albanci izveli napad? to nisam spomenuo nijednom rijecju
Da li ti pises o ovom projektu na prilozenoj karti ili?
http://en.wikipedia.org/wiki/Vojvodina

http://en.wikipedia.org/wiki/Vojvodina
- konrad
#5408 Re: Desavanja u Srbiji
Brisel, Beograd -- Kolegijum Evropske komisije jednoglasno je doneo odluku o liberalizaciji viznog režima za Srbiju, Makedoniju i Crnu Goru od 1. januara iduće godine.
Eto tako, dok se u BiH mlati prazna slama, Srbiji ukinuse vize.
-
dallton
#5409 Re: Desavanja u Srbiji
vec sam napisao / pozdravljam bezvizni rezim, ko god moze nek uzme srpski pasos, jer ce svima biti potrebankonrad wrote:Brisel, Beograd -- Kolegijum Evropske komisije jednoglasno je doneo odluku o liberalizaciji viznog režima za Srbiju, Makedoniju i Crnu Goru od 1. januara iduće godine.
- kiky
#5410 Re: Desavanja u Srbiji
špirić je sve uradio da nam ostanu vize ....
nek ostanu ...
nek ostanu ...
- vee-jay
#5411 Re: Desavanja u Srbiji
hehe, izjava ti pada u greatest of all shits samom cinjenicom da nisam Bosnjak ...behavac wrote: Kazem Daca jer on meni nekako smijesan...mali buco....hehe
A sad se popravio...sve izjave su mu OK...
I dalje je cinjenica da Srbi nisu dole izvodili teroristicke napade....
Za jaku sam upravo rekao...kako ono ide jak,jaci,najjaci,jak u p.... m.......
Me brini druze nisam ja ni blizu pucanja...sto bi bio...a kakve veza Dodik ima(veliki 'seljak' da na mene utice ???).
Prije da si ti pukao...to te Tihic navukao sa ovim pokusajem blokade RS koju je Sarajevo zakuvalo...al nece dobiti nista od toga...uzalud vam trud...
Znaci nisam se mogao prestati smijati kad sam cuo pricu...
Eto ukinuti svi prefiksi...ovi udare veto, ustavni sud kaze nije s tim ugrozen vitalni interes i onda oni kao sad necemo zasjedati uopste(sto po zakonu moraju) dok se to ne vrati il VP da ih vrati iako ukidanjem nije preksen ustav niti bilo ciji vitalni interes...
Ono sto vi niste skontali da kao Bosnjaci nemate ekskluzivno pravo na prefiks Bosanski a ni Hercegovacki nego to dijelite sa Srbima i Hrvatima...i to vam kaze jedan Bosanac aka Bosanski Srbin. Malo jasnije ?
PS Ma samo opusteno...
-
dallton
#5412 Re: Desavanja u Srbiji
cuj ti @behavca, jos se samoproglasi bosancem cim mu zatreba za nesto
...pa ako si bosanac kako ti moze prefiks bosanski smetati / jesi primjetio kontradikciju u svom tekstu?
kakvi bolan @behavac bosanski srbi, postali ste bosanski srbi preko noci kad je srbiji zatrebalo da na nekoga svali krivicu za srebrenicu, pa su vam promptno dodali prefiks "bosanski" cisto da se razgranice od "nekoliko pokvarenih jabuka preko drine" - samo sto vas sad s ove strane tretiraju kao srpski dijasporu u bih, ne mozete biti cas vam cas tam kad vam godi...eto sad ste i zvanicno srpska dijaspora u bih, imate pasose, po srbijanskom zakonu o drzavljanstvu se vodite kao "srbi u dijaspori" oliti "rasejanju" (smijesan izraz, ko da je neko ljude rasijavao iz neba i bacao kako gdje hoce)
kakvi bolan @behavac bosanski srbi, postali ste bosanski srbi preko noci kad je srbiji zatrebalo da na nekoga svali krivicu za srebrenicu, pa su vam promptno dodali prefiks "bosanski" cisto da se razgranice od "nekoliko pokvarenih jabuka preko drine" - samo sto vas sad s ove strane tretiraju kao srpski dijasporu u bih, ne mozete biti cas vam cas tam kad vam godi...eto sad ste i zvanicno srpska dijaspora u bih, imate pasose, po srbijanskom zakonu o drzavljanstvu se vodite kao "srbi u dijaspori" oliti "rasejanju" (smijesan izraz, ko da je neko ljude rasijavao iz neba i bacao kako gdje hoce)
-
behavac
#5413 Re: Desavanja u Srbiji
Nemam se ja sta samoproglasavati...ja sam rodjen u Banjaluci i oduvijek bio Banjalucanin, Krajisnik, Bosanac, Srbin, itd...dallton wrote:cuj ti @behavca, jos se samoproglasi bosancem cim mu zatreba za nesto...pa ako si bosanac kako ti moze prefiks bosanski smetati / jesi primjetio kontradikciju u svom tekstu?
A da hocu mogu se proglasiti kako zelim...sigurno me neces ti proglasavati...
Nema kontradikcije...meni prefiks Bosanski ne smeta...imamo rijeku Bosnu, Hotel Bosnu...imali i ove gradove...
Oni su mogli zadrzati ove prefikse ali je u tim opstinama donesena odluka da ipak budu bez prefiksa a poenta je da to ne ugrozava nicijii nacionalni interes.
Meni pasos Srbije dobro dodje zbog bezviznog rezima, da mogu putovati kad mi se cefne a ne da mjesec dana unaprijed planiram i jos cekam vizu...
Ja posto zivim u BL imam i drzavljnstvo BIH sto mi je dovoljno i tu nisam dijaspora...kako se formalno vodim po srbijanskom zakonu o drzavljanstvu mi nije bitno...pa ako pise sprska dijaspora meni ne smeta...
Da li si ti Bosnjak ili ne je u mojoj izjavi najmanje bitno...al i dalje opusteno...vee-jay wrote: hehe, izjava ti pada u greatest of all shits samom cinjenicom da nisam Bosnjak ...ps opusteno my ass
-
bosna123
#5414 Re: Desavanja u Srbiji
Evo zasto, izmedju ostalog, smeta. Jedan od gradova koji je prije rata nosio prefiks bosanski. Koliko je sada bosanski, prosudite sami... Nece vam trebati puno...
http://www.opstinasamac.org/modules/news/
- Andrej4MRN7H
#5415 Re: Desavanja u Srbiji
ma to treba sve gradove promenit,nadzenut srpska imena; srbinje, srbobran, srbanovac, srboslavnik, srbnik, srbulovac, srb, srbinje donje,srbinje gornje,srbinje srednje itdbosna123 wrote:Evo zasto, izmedju ostalog, smeta. Jedan od gradova koji je prije rata nosio prefiks bosanski. Koliko je sada bosanski, prosudite sami... Nece vam trebati puno...
reku bosnu treba prekrstiti u srbislava,a drinu u drinoslava
nek se zna gde je srpska noga krocila da je to sve srpska zemlja
-
dallton
#5416 Re: Desavanja u Srbiji
sta se palis odmah, nema nista lose u tome sto si necija dijaspora, i ja sam tako u njemackoj i americi kad sam tamo bosanska dijaspora bez obzira na drzavljanstvo, i ne ljutim se kad mi to kazubehavac wrote:Nemam se ja sta samoproglasavati...ja sam rodjen u Banjaluci i oduvijek bio Banjalucanin, Krajisnik, Bosanac, Srbin, itd...dallton wrote:cuj ti @behavca, jos se samoproglasi bosancem cim mu zatreba za nesto...pa ako si bosanac kako ti moze prefiks bosanski smetati / jesi primjetio kontradikciju u svom tekstu?
A da hocu mogu se proglasiti kako zelim...sigurno me neces ti proglasavati...
Nema kontradikcije...meni prefiks Bosanski ne smeta...imamo rijeku Bosnu, Hotel Bosnu...imali i ove gradove...
Oni su mogli zadrzati ove prefikse ali je u tim opstinama donesena odluka da ipak budu bez prefiksa a poenta je da to ne ugrozava nicijii nacionalni interes.
Meni pasos Srbije dobro dodje zbog bezviznog rezima, da mogu putovati kad mi se cefne a ne da mjesec dana unaprijed planiram i jos cekam vizu...
Ja posto zivim u BL imam i drzavljnstvo BIH sto mi je dovoljno i tu nisam dijaspora...kako se formalno vodim po srbijanskom zakonu o drzavljanstvu mi nije bitno...pa ako pise sprska dijaspora meni ne smeta...
Da li si ti Bosnjak ili ne je u mojoj izjavi najmanje bitno...al i dalje opusteno...vee-jay wrote: hehe, izjava ti pada u greatest of all shits samom cinjenicom da nisam Bosnjak ...ps opusteno my ass
-
behavac
#5417 Re: Desavanja u Srbiji
Ma ne palim se uopste...sa srbijanskim pasosem van Srbije sam srpska dijaspora a u BIH sa BIH pasosem sam svoj na svome...dallton wrote: sta se palis odmah, nema nista lose u tome sto si necija dijaspora, i ja sam tako u njemackoj i americi kad sam tamo bosanska dijaspora bez obzira na drzavljanstvo, i ne ljutim se kad mi to kazu
-
dallton
#5418 Re: Desavanja u Srbiji
pa dobro sad ces ti opet reci da sam ja zlonamjeran al ja te tretiram samo onako kako te tretira tvoja maticna drzava, znaci kao dijasporu, tako se pises i tako se vodis u knjigama znanim i neznanim, ja samo konstantujem cinjenicno stanje
-
behavac
#5419 Re: Desavanja u Srbiji
Ne ovaj put necu reci da si zlonamjeran jer to sto se vodim kao dijaspora meni uopste i ne smeta...dallton wrote:pa dobro sad ces ti opet reci da sam ja zlonamjeran al ja te tretiram samo onako kako te tretira tvoja maticna drzava, znaci kao dijasporu, tako se pises i tako se vodis u knjigama znanim i neznanim, ja samo konstantujem cinjenicno stanje
-
dallton
#5420 Re: Desavanja u Srbiji
dobro kako ti kao (raseljenik gledas na razvoj situacije u ovoj vjestackoj tvorevini bih? meni se cini ne ide na dobrobehavac wrote:Ne ovaj put necu reci da si zlonamjeran jer to sto se vodim kao dijaspora meni uopste i ne smeta...dallton wrote:pa dobro sad ces ti opet reci da sam ja zlonamjeran al ja te tretiram samo onako kako te tretira tvoja maticna drzava, znaci kao dijasporu, tako se pises i tako se vodis u knjigama znanim i neznanim, ja samo konstantujem cinjenicno stanje
-
behavac
#5421 Re: Desavanja u Srbiji
Prvo ja nisam raseljenik, kao drugo BIH nije vjestacka tvorevina(mozda je ti tako smatras) vec medjunarodno priznata drzava...istina sa nesto manjim suverenitetom zbog VPa al i on ce jednom otici...dallton wrote:dobro kako ti kao (raseljenik gledas na razvoj situacije u ovoj vjestackoj tvorevini bih? meni se cini ne ide na dobrobehavac wrote:Ne ovaj put necu reci da si zlonamjeran jer to sto se vodim kao dijaspora meni uopste i ne smeta...dallton wrote:pa dobro sad ces ti opet reci da sam ja zlonamjeran al ja te tretiram samo onako kako te tretira tvoja maticna drzava, znaci kao dijasporu, tako se pises i tako se vodis u knjigama znanim i neznanim, ja samo konstantujem cinjenicno stanje
E sad ovo se meni ne svidja, ne sto se bojim zaostravanja i sukoba jer do tog ne moze doci...nit se nama vise da a i ne bi nam dali...vec zato sto samo ulazimo u vecu blokadu, nema napretka a ekonomija tako nazaduje...
Evo npr trenutno je skupstina RSa indirektno blokirana i to mimo zakona jer svi koji rade u institucijama imaja obavezu raditi svoj posao...a sad ovi iz vijeca naroda bojkotuju rad i tako sve blokiraju...onim ovim nece postici sta su htjela...samo mogu jos vise steta uraditi...
Sad ce Srbi reci ...eto Bosnjaci nas totalno koce...
Ja da se pitam il bi raspustio to vijece naroda pa nek se novo bira il bi im dao rok od jedno mjesec dana od usvajanja zakona da se izjasne a ako se ne izjasne zakon usvojen(ako se to ne moze onda bi trazio da VP nametne zakon da se moraju izjasniti u nekom vremenskom roku kao sto je donio zakon da poslanici iz RS ako ne dodju na parlamentarnu skupstinu nece se gledati kao da su glasati NE...tako da neradom ne mogu blokirati zakon vec iskljucivo samim glasanjem za sto moraju doci)
Jer pazi oni su bili stavili veta po pitanju ugrozavanja vitalnog nacionalnog interesa zbog ukidanja prefiksa 'bosanski' i ustavni sud je rekao da to ne ugrozava njihov nacionalni interes jer taj prefiks pripada svima narodima(npr dodavanje prefiksa srpski jeste bilo ugrozavanja vitalnog nacionalnog interesa Bosnjaka sto je bas ovaj sud ustanovio ali ovo ukidanje prema zakonu nije, i nema veze sto u ovom sudu vecina sudija odlucuje...oni moraju odlucivati prema ustavu...takodje i ustavnom sudu BIH vecina sudija odlucuje...)
A ova odluka jeste u skladu sa ustavom...to sto se nekima ne svidja...jbg ali opet nemaju pravo neradom blokirati institucije...ako im nesto ugrozava interese nek uloze veta pa ce sud odluciti...
- vee-jay
#5422 Re: Desavanja u Srbiji
Hehe, ne momcino, oni nisu stavili veta po pitanju bilo cega nego koriste veoma slabu situaciju PCa nakon PICove sjednice u kojoj i nakon koje su PC i Dodik predstavljeni kao PROBLEM. Samo dolijevaju ulje na vatru...behavac wrote:Prvo ja nisam raseljenik, kao drugo BIH nije vjestacka tvorevina(mozda je ti tako smatras) vec medjunarodno priznata drzava...istina sa nesto manjim suverenitetom zbog VPa al i on ce jednom otici...dallton wrote:dobro kako ti kao (raseljenik gledas na razvoj situacije u ovoj vjestackoj tvorevini bih? meni se cini ne ide na dobrobehavac wrote:
Ne ovaj put necu reci da si zlonamjeran jer to sto se vodim kao dijaspora meni uopste i ne smeta...
E sad ovo se meni ne svidja, ne sto se bojim zaostravanja i sukoba jer do tog ne moze doci...nit se nama vise da a i ne bi nam dali...vec zato sto samo ulazimo u vecu blokadu, nema napretka a ekonomija tako nazaduje...
Evo npr trenutno je skupstina RSa indirektno blokirana i to mimo zakona jer svi koji rade u institucijama imaja obavezu raditi svoj posao...a sad ovi iz vijeca naroda bojkotuju rad i tako sve blokiraju...onim ovim nece postici sta su htjela...samo mogu jos vise steta uraditi...
Sad ce Srbi reci ...eto Bosnjaci nas totalno koce...
Ja da se pitam il bi raspustio to vijece naroda pa nek se novo bira il bi im dao rok od jedno mjesec dana od usvajanja zakona da se izjasne a ako se ne izjasne zakon usvojen(ako se to ne moze onda bi trazio da VP nametne zakon da se moraju izjasniti u nekom vremenskom roku kao sto je donio zakon da poslanici iz RS ako ne dodju na parlamentarnu skupstinu nece se gledati kao da su glasati NE...tako da neradom ne mogu blokirati zakon vec iskljucivo samim glasanjem za sto moraju doci)
Jer pazi oni su bili stavili veta po pitanju ugrozavanja vitalnog nacionalnog interesa zbog ukidanja prefiksa 'bosanski' i ustavni sud je rekao da to ne ugrozava njihov nacionalni interes jer taj prefiks pripada svima narodima(npr dodavanje prefiksa srpski jeste bilo ugrozavanja vitalnog nacionalnog interesa Bosnjaka sto je bas ovaj sud ustanovio ali ovo ukidanje prema zakonu nije, i nema veze sto u ovom sudu vecina sudija odlucuje...oni moraju odlucivati prema ustavu...takodje i ustavnom sudu BIH vecina sudija odlucuje...)
A ova odluka jeste u skladu sa ustavom...to sto se nekima ne svidja...jbg ali opet nemaju pravo neradom blokirati institucije...ako im nesto ugrozava interese nek uloze veta pa ce sud odluciti...
... ali posto si ti siguran da do zaostravanja i sukoba nece doci, nema cega da se bojis
-
dallton
#5423 Re: Desavanja u Srbiji
ma u pravu je @behavac, ne odrazava prefiks "bosanski" identitet ove srpske dijaspore a i vrijedja ih...nema tu zivota u ovoj vjestackoj tvorevini bih, najozbiljnije ti kazem, nego ili otcjepljenje ili sta drugo
-
behavac
#5424 Re: Desavanja u Srbiji
Samo nek paze da se ne oprze...oce to kad se igras vatrom...vee-jay wrote: Samo dolijevaju ulje na vatru...
- vee-jay
#5425 Re: Desavanja u Srbiji
we shall seebehavac wrote:Samo nek paze da se ne oprze...oce to kad se igras vatrom...vee-jay wrote: Samo dolijevaju ulje na vatru...