Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
fixer

#5401 Re: Reprezentacija BiH

Post by fixer »

Kifli na timeoutu nece zafalit. :grin:
neno#4

#5402 Re: Reprezentacija BiH

Post by neno#4 »

Ja nisam kriv sto ste vi neupuceni. Haruna je u ovo sve uveo Dino i zajedno sa Stojom, njih trojica su sve napravili. Digli Savez na noge, izganjali sponzore, omogucili svim reprezentativnim selekcijama odlicne uslove...Ali, dobro mi smo takav narod..Bitno je samo pljuvati..
van Basten

#5403 Re: Reprezentacija BiH

Post by van Basten »

sad bar znamo da će nam idući amerikanac doći iz Beobasketa... ili su ti talovi prekinuti poslije demoliranja KK Bosna?
SSemir

#5404 Re: Reprezentacija BiH

Post by SSemir »

Comrad wrote:E pa svi su zezali doce Konakovic, doce Konakovic i eto ga.

Pa taj nehljeb je umijesao prste gdje god je namirisao finu priliku i sansu za zaradu. Mamu li mu jebem gdje je bio pred ovo EP. Aliii jok Dino dolazi onda kad je najteze. Lik nikakav igrac bio, nikakav biznismen, nikakav politicar i prije svega nikakav covjek i eto nam dokaza sta kod nas prolazi.

Jos Sabeta nek odaberu i definitvno vise odustajem od nase kosarke, zivci mi odose djaba.
Od toliko ljudi iz sporta, ovu gnjidu i protuhu odabrati, pa kako li njega nije stid.

I jos ce mi on sad nesta menadzerisat oko reprezentacije...fuj :-)
najbolja referenca za uspjeh u Bosni. kada tu karakternu osobinu imas, blizu si bogatstva i gornjeg sloja drustva ove usrane drzave
OldMayor

#5405 Re: Reprezentacija BiH

Post by OldMayor »

neno#4 wrote:Ja nisam kriv sto ste vi neupuceni. Haruna je u ovo sve uveo Dino i zajedno sa Stojom, njih trojica su sve napravili. Digli Savez na noge, izganjali sponzore, omogucili svim reprezentativnim selekcijama odlicne uslove...Ali, dobro mi smo takav narod..Bitno je samo pljuvati..
Nek je Konakovic upucen. Ja razumijem da se politika mora umijesati, ali zar su morali postaviti ohrdanog Dinu? Pa je li ima iko drugi u toj SDA jbt, da barem narodu malo zamazu oci ako nista.

Vidjeli smo kakav je Konakovic, Bosnu je zaduzio i bacio na koljena. Vidjeli smo kao politicara kakvo je govno. :run:
jazzer

#5406 Re: Reprezentacija BiH

Post by jazzer »

neno#4 wrote:Ja nisam kriv sto ste vi neupuceni. Haruna je u ovo sve uveo Dino i zajedno sa Stojom, njih trojica su sve napravili. Digli Savez na noge, izganjali sponzore, omogucili svim reprezentativnim selekcijama odlicne uslove...Ali, dobro mi smo takav narod..Bitno je samo pljuvati..
Dino je digao Savez na noge, uganjao sponzore, bla, bla ali eto, nije zelio da se hvali?

Inace je takav, odradjuje posao ali mediji ga ne vole?

I ko je Dino da bilo koga uvodi u Savez?

Neozbiljna prica totalno.
vryzas

#5407 Re: Reprezentacija BiH

Post by vryzas »

Smanji malo. :wink: Fraza "digli savez na noge", kako kazes, moze se reci za F/NSBiH i neke ljude iz komiteta za normalizaciju, moze se reci mozda za jos neki sportski savez. Za KS se to sigurno ne moze reci, bar ne sve dok igraci posudjuju pare KSBiH. :oops:
Da ne ulazim u neke druge price jer dosta "protagonista", a i ovih nekih "statista", znam licno. :wink:
Na kraju kad podvuces crtu, kad sve saberes i oduzmes, KS funkcionise ko i drzava nam...nepotizam, korupcija, licni interes...evo npr.kad pogledam samo ko je na sudijskim listama, kako se "upada" na te liste vec godinama unazad, ko je u foteljama u rukovodstvu KS, ko je sve prodefilovao na klupi reprezentacije.
Zato rekoh smanji malo...
Sto neko spomenu ranije...koje su reference tim nekim ljudima koji sjede na bitnim pozicijama?
Opetja033

#5408 Re: Reprezentacija BiH

Post by Opetja033 »

vryzas wrote:
Smanji malo. :wink: Fraza "digli savez na noge", kako kazes, moze se reci za F/NSBiH i neke ljude iz komiteta za normalizaciju, moze se reci mozda za jos neki sportski savez. Za KS se to sigurno ne moze reci, bar ne sve dok igraci posudjuju pare KSBiH. :oops:
Da ne ulazim u neke druge price jer dosta "protagonista", a i ovih nekih "statista", znam licno. :wink:
Na kraju kad podvuces crtu, kad sve saberes i oduzmes, KS funkcionise ko i drzava nam...nepotizam, korupcija, licni interes...evo npr.kad pogledam samo ko je na sudijskim listama, kako se "upada" na te liste vec godinama unazad, ko je u foteljama u rukovodstvu KS, ko je sve prodefilovao na klupi reprezentacije.
Sto neko spomenu ranije...koje su reference tim nekim ljudima koji sjede na bitnim pozicijama?

Fraza "digli na noge" se moze reci i za KS jer su:
1) kadeti u A diviziji
2) juniori u A diviziji
3) jasno postavljen strateski cilj - olimpijada u Rio de Janeiru 2016. godine
4) finansijski uslovi mnogo bolji nego uslovi koje je Harun zatekao (a @neno je u pravu po pitanju ko ga je doveo u savez).
5) sunovrat nase kosarke zaustavljen, pokrenuti pozitivni procesi.
6) konacno se prestalo sa ad hoc rijesenjima za mjesto selektora. Novi selektor nece biti niko od ovih bivsih, to je sasvim sigurno. Pa samim time mozemo ocekivati i uzlaznu rezultatsku putanju.

Sasvim je jasno da ova haranga na Konakovica dolazi orkestrirano iz dva pravca. Sto politicki, sto navijacki (mislim da bi se ti lahko mogao uklopiti u oba tabora).
hrastov žižak

#5409 Re: Reprezentacija BiH

Post by hrastov žižak »

stvarno ta fraza u ovom kontekstu zvuči blesavo. treba priznati uspjehe mladih kategorija, a ni je ni tu toliko do saveza koliko se želi istaći, ipak je postojao talenat za ostvarenje tih uspjeha.
Opetja033

#5410 Re: Reprezentacija BiH

Post by Opetja033 »

hrastov žižak wrote:stvarno ta fraza u ovom kontekstu zvuči blesavo. treba priznati uspjehe mladih kategorija, a ni je ni tu toliko do saveza koliko se želi istaći, ipak je postojao talenat za ostvarenje tih uspjeha.
Postojao je i prije, samo nije postojao temelj. A Boga mi pocesto ni same reprezentacije u kojima bi se taj talenat makar mogao i pokazati. Dakle do saveza je u najvecoj mjeri.
Da se ne zavaravamo, nije na nivou FS. To cu odmah priznati. Ali navlaciti pricu o FS kao nekoj uspjesnoj prici a na drugoj strani imati obraza pricati o sudijskim listama, ljudima koji sjede u IO i ostalim raznoraznim tijelima je dno licemjerstva jer je sve to - i u istoj mjeri - prisutno i u FS.
matematicar_teski

#5411 Re: Reprezentacija BiH

Post by matematicar_teski »

novi selektor je bajic :lol: :lol:
kad pomislis da ne moze gore, ono jos bude gore
vryzas

#5412 Re: Reprezentacija BiH

Post by vryzas »

Opetja033 wrote:
vryzas wrote:

Fraza "digli na noge" se moze reci i za KS jer su:
1) kadeti u A diviziji
2) juniori u A diviziji
4) finansijski uslovi mnogo bolji nego uslovi koje je Harun zatekao (a @neno je u pravu po pitanju ko ga je doveo u savez).
5) sunovrat nase kosarke zaustavljen, pokrenuti pozitivni procesi.
6) konacno se prestalo sa ad hoc rijesenjima za mjesto selektora. Novi selektor nece biti niko od ovih bivsih, to je sasvim sigurno. Pa samim time mozemo ocekivati i uzlaznu rezultatsku putanju.

Sasvim je jasno da ova haranga na Konakovica dolazi orkestrirano iz dva pravca. Sto politicki, sto navijacki (mislim da bi se ti lahko mogao uklopiti u oba tabora).
Argumenti su ti za 10...al hajde prvo "da ti priznam" ove neke stavke gdje si u pravu kao npr. uspjeh mladjih kategorija. :thumbup:
E sad da se osvrnemo malo na neke druge...kazes zaustavljen sunovrat nase kosarke. Koje? Reprezentativne? Mozda klupske? Liga nikad jaca, a reprezentacija ostvarila istorijski uspjeh plasmanom na EP na kojem nisu igrali samo Albanija, Malta i jos par zemalja. Pokrenuti pozitivni procesi...koji procesi konkretno? Ne spominji mi molim te "dovlacenje" igraca u reprezentaciju jer je toga bilo i ranije, samo u manjem obimu.
Ad hoc solucije za mjesto selektora...kako nazvati situaciju kada zovnes covjeka i kazes mu "mi ti nesto nismo s parama, haj ti radi (bez ugovora naravno) pa cemo vidjeti kako ce to ici". To je sistemski i planirano jel?
Kad spominjes neke finansije...gdje taj izvjestaj sta je zateceno i kako je sada? :?

La(h)ko se ja uklapam tamo gdje je sve posteno...u KS se ne mogu uklopiti. :oops:

Nego, vidim ja da tebi smeta sto ja spomenu ove neke liste izmedju ostalog :oops: ...sta bi bilo tek da sam spomenuo situaciju oko KK Bosna?
Btw. naravno da FS nije "cist", ali se "digao na noge". :wink:
vryzas

#5413 Re: Reprezentacija BiH

Post by vryzas »

matematicar_teski wrote:novi selektor je bajic :lol: :lol:
kad pomislis da ne moze gore, ono jos bude gore

Vrlo moguce s obzirom da su neki iz KS, ovi neki sto smo ih ranije pominjali, cesti gosti na utakmicama velikana iz Laktasa. :oops:

Btw. nemamo veliki izbor s obzirom na trenerski potencijal ovih "domacih". Bajic jos i ima neke reference u odnosu na ove ostale.
jazzer

#5414 Re: Reprezentacija BiH

Post by jazzer »

Mrsko mi pisati na ostale ali mene je odusevio br. 3

Svaka im cast, samo se cekalo Dinu Konakovica pa da odemo , ni manje a ni vise, nego na Olimpijadu :lol: .
Do sada to nije islo jer Dino nije imao vremena da se posveti repreznetaciji ali sada je nasao vremena i postavljen je,
pazi sada, strateski cilj :lol: .
vryzas

#5415 Re: Reprezentacija BiH

Post by vryzas »

Ja se ospem kad vidim Kockara na klupi reprezentacije...
LSD

#5416 Re: Reprezentacija BiH

Post by LSD »

Aco Petrović : "Jedna pogrešna rečenica dovela je do mog odlaska" :lol: :lol: :lol:

U prevodu: htio da ide, bez obzira na sve.....ako je njemu samo jedna recenica (bila ona najpogrešnija moguca na svijetu svih vremena) dovoljna za tako jake poteze u karijeri....a ovdje su se ljudi lagali i samoobmanjivali kako je Aco covjek tolerancije, razgovora i kompromisa :lol: :lol: kakva zabluda.....sad je jasno da nije ni želio da nastavi saradnju i da je jedva cekao da se izgovri ta famozna recenica, kako bi imao izgovor da odjebe reprezentaciju.....i sad po medijima koristi taj pateticni izgovor, kojeg bi se ozbiljan covjek stidio.
Seljaci bi se rekli " ponaša kao se uvijeđena mlada pred udaju"....a Frojd bi rekao " ta recenica je poklon s neba, jedva je cekao da mu saopšte tu jako znacajnu recenicu" :lol: :lol: jer to mu je izgleda izlazna vadiona i taktika.
Da je rekao, ono što i Harun kaže u svom FB "Braco, pare su problem, nemate para za moje uslue i moja potraživanja" - niko mu pola rijeci ne bi rekao....kokuz nema i vozdra....ovako , sa ovim pateticnim izjavama je ispao neotesani šoumen sa lošim talentom za dramaturgiju.

Ovakav bezobrazluk je moguc samo u BiH, i samo u BiH bi se Aco tako se smio ponašati....da radi jedne yebene recenice odlazi sa selektorske pozicije.....stisnu muda brate pa se tako ponašaj u Hrvatskoj ili bio gdje drugo.

A to je zato što nam je i država i društvo i sport konstruisani - kao maketa od šibica....gdje svako dijete može oboriti tu maketu.
It_is_a_Leclerc

#5417 Re: Reprezentacija BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

LSD wrote:Aco Petrović : "Jedna pogrešna rečenica dovela je do mog odlaska" :lol: :lol: :lol:

U prevodu: htio da ide, bez obzira na sve.....ako je njemu samo jedna recenica (bila ona najpogrešnija moguca na svijetu svih vremena) dovoljna za tako jake poteze u karijeri....a ovdje su se ljudi lagali i samoobmanjivali kako je Aco covjek tolerancije, razgovora i kompromisa :lol: :lol: kakva zabluda.....sad je jasno da nije ni želio da nastavi saradnju i da je jedva cekao da se izgovri ta famozna recenica, kako bi imao izgovor da odjebe reprezentaciju.....i sad po medijima koristi taj pateticni izgovor, kojeg bi se ozbiljan covjek stidio.
Seljaci bi se rekli " ponaša kao se uvijeđena mlada pred udaju"....a Frojd bi rekao " ta recenica je poklon s neba, jedva je cekao da mu saopšte tu jako znacajnu recenicu" :lol: :lol: jer to mu je izgleda izlazna vadiona i taktika.
Da je rekao, ono što i Harun kaže u svom FB "Braco, pare su problem, nemate para za moje uslue i moja potraživanja" - niko mu pola rijeci ne bi rekao....kokuz nema i vozdra....ovako , sa ovim pateticnim izjavama je ispao neotesani šoumen sa lošim talentom za dramaturgiju.

Ovakav bezobrazluk je moguc samo u BiH, i samo u BiH bi se Aco tako se smio ponašati....da radi jedne yebene recenice odlazi sa selektorske pozicije.....stisnu muda brate pa se tako ponašaj u Hrvatskoj ili bio gdje drugo.

A to je zato što nam je i država i društvo i sport konstruisani - kao maketa od šibica....gdje svako dijete može oboriti tu maketu.
Kakav god da je, radio je besplatno, iz čiste dobre volje. Ako ništa, možemo valjda biti toliko kulturni da se lijepo zahvalimo i da idemo dalje.

Ništa u Bosni bez cirkusa, povlačenja po novinama, pljuvanja, galame, cmihanja, kukanja...
matematicar_teski

#5418 Re: Reprezentacija BiH

Post by matematicar_teski »

It_is_a_Leclerc wrote:
LSD wrote:Aco Petrović : "Jedna pogrešna rečenica dovela je do mog odlaska" :lol: :lol: :lol:

Kakav god da je, radio je besplatno, iz čiste dobre volje. Ako ništa, možemo valjda biti toliko kulturni da se lijepo zahvalimo i da idemo dalje.

Ništa u Bosni bez cirkusa, povlačenja po novinama, pljuvanja, galame, cmihanja, kukanja...
ako je dzaba za 15000 eura mjesecno, onda sam ja Kobe
neno#4

#5419 Re: Reprezentacija BiH

Post by neno#4 »

Niko nista nije radio dzaba, tako ni Aco. Samo da pitam sto to bivsi sekretar Knezevic i ostali nisu uveli nase omladinske kategorije u A diviziju? Cisto ono da vidim argumentirano, jer bilo je i tada talenata, cak i vise nego danas..
LSD

#5420 Re: Reprezentacija BiH

Post by LSD »

It_is_a_Leclerc wrote:

al u qrcu :wink:
spinel_

#5421 Re: Reprezentacija BiH

Post by spinel_ »

sve dosad uradjeno, dolaskom Sline "diploma preko noci" Konakovica pada u vodu.
Taj je opustosio KK Bosnu, ne zelim ni pomisliti sta ce uciniti sa reprezentacijom, ali neka tako nam i treba, lopovi i kriminalci ovdje su oduvijek najbolje prolazili.
LSD

#5422 Re: Reprezentacija BiH

Post by LSD »

Ne podnosim Dinu K. - ljigav je to covjek..... ALI ako ce donijeti lovu u Savez, ako ce nam obezbjediti finansije, ako ce nam izganjati sponzore i ako cemo se dodatno stabilizovati - onda brate bujrum i narednih 10 godina :!: ....ali samo pod tim uslovima.
A on je covjek iz politike, ima veze i potreban je takav....tako je tako u svakom sportu.

Ako ce se zayebavati i samopromovisati preko leđa reprezentacije - bolje neka ne dolazi.
fixer

#5423 Re: Reprezentacija BiH

Post by fixer »

LSD wrote:Ne podnosim Dinu K. - ljigav je to covjek..... ALI ako ce donijeti lovu u Savez, ako ce nam obezbjediti finansije, ako ce nam izganjati sponzore i ako cemo se dodatno stabilizovati - onda brate bujrum i narednih 10 godina :!: ....ali samo pod tim uslovima.
A on je covjek iz politike, ima veze i potreban je takav....tako je tako u svakom sportu.

Ako ce se zayebavati i samopromovisati preko leđa reprezentacije - bolje neka ne dolazi.
Ko zeli i moze da sredi novac moze to i bez funkcije.
fixer

#5424 Re: Reprezentacija BiH

Post by fixer »

neno#4 wrote:Niko nista nije radio dzaba, tako ni Aco. Samo da pitam sto to bivsi sekretar Knezevic i ostali nisu uveli nase omladinske kategorije u A diviziju? Cisto ono da vidim argumentirano, jer bilo je i tada talenata, cak i vise nego danas..
Haj ti reci sta je to presudno uradjeno pod ovom garniturom, a da nije prije? Fkt me zanima. Nisam upucen.
jazzer

#5425 Re: Reprezentacija BiH

Post by jazzer »

LSD wrote:Ne podnosim Dinu K. - ljigav je to covjek..... ALI ako ce donijeti lovu u Savez, ako ce nam obezbjediti finansije, ako ce nam izganjati sponzore i ako cemo se dodatno stabilizovati - onda brate bujrum i narednih 10 godina :!: ....ali samo pod tim uslovima.

A iz dosadasnjeg Dininog rada u sportu, sta ti ocekujes? Lovu u savezu, jake sponzore, dobre pripreme?

Da si ovo rekao za covjeka iz politike koji se do sada nije angazovao u sportu, pa u redu. Ali za covjeka
zbog kojeg, dijelom, KK Bosna danas igra derbi utakmice protiv Darde i Kaknja umjesto Prtizana i Cibone,
je malo preoptimisticno nadanje.
Post Reply