Paypal u Bosni i Hercegovini

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
mirsek

#5401 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by mirsek »

victom wrote:
TINspire wrote:pozdrav svima,

Imam problem pa vas molim koji imate vise iskustva sa Paypalom da mi pomognete,

Naime javio mi se neki momak i Amerike za zahtjevom da kupi auto od mene, trazio mi je Paypal racun
da uplati novac, i kao navodno ja moram da uplatim 1200 KM na adresu kako bi prosla njegova transakcija
od 9000 KM, i ako ja ne uplatim tih 1200 KM da ce me krivicno goniti , također dosao mi je mail sa servisa paypala kako
moram u narednih 24 sata uplatiti novac na racun koji su mi dali , ili ce protiv mene podnijeti prijavu i da se transakcija ne moze ponistiti

da li je neko imao slicnih iskustava??
da li je sigurno uplatiti tih 1200 KM?
ti se šališ. to je prevara iz "bukvara prevara" 1:1
Reci mu da te tuži. Vjerovatno je i paypal mail lažan.
UVIJEK prvo GLEDATI URL kad se dobijaju takve poruke jer vrlo dobro iskopiraju originalni izgled paypala-a.
Meni su 3-4 puta tokom ove godine dolazile takve poruke tipa dobio sam neku lovu i treb da se logujem na PP da potvrdim primanje novca ali sam po URL skontao da je navlakusa i prijavio kao phishing/spam .
TINspire

#5402 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by TINspire »

mirsek wrote:
victom wrote:
TINspire wrote:pozdrav svima,

Imam problem pa vas molim koji imate vise iskustva sa Paypalom da mi pomognete,

Naime javio mi se neki momak i Amerike za zahtjevom da kupi auto od mene, trazio mi je Paypal racun
da uplati novac, i kao navodno ja moram da uplatim 1200 KM na adresu kako bi prosla njegova transakcija
od 9000 KM, i ako ja ne uplatim tih 1200 KM da ce me krivicno goniti , također dosao mi je mail sa servisa paypala kako
moram u narednih 24 sata uplatiti novac na racun koji su mi dali , ili ce protiv mene podnijeti prijavu i da se transakcija ne moze ponistiti

da li je neko imao slicnih iskustava??
da li je sigurno uplatiti tih 1200 KM?
ti se šališ. to je prevara iz "bukvara prevara" 1:1
Reci mu da te tuži. Vjerovatno je i paypal mail lažan.
UVIJEK prvo GLEDATI URL kad se dobijaju takve poruke jer vrlo dobro iskopiraju originalni izgled paypala-a.
Meni su 3-4 puta tokom ove godine dolazile takve poruke tipa dobio sam neku lovu i treb da se logujem na PP da potvrdim primanje novca ali sam po URL skontao da je navlakusa i prijavio kao phishing/spam .

prenosim vam mail :
"[email protected]" <[email protected]
, poslano sa accounta od kojeg sam prije dobijao izvjestaj kad bih preko ebaya poslovao

Thank you for contacting us, But we want you to understand that this transaction cannot be canceled, divided or reversed due to our security system and the total amount of 9,000.00 BAM has been fully deducted from the buyer's account and ready to be credited into your account but it's our Policy that you first pay the extra charges 1,200.00 BAM added to the total amount that is going to be credited into your account. This can be done at any post office around you..

So we urge you to proceed with the transfer and then send the payment receipt to us for verification, And once the receipt is verified valid then the total amount including the Western Union sending charges would then be fully credited and shown in your account immediately. We are very sorry for the troubles you might be going through but this is the only way this transaction can be finalized and we assure you that you would get the total amount into your account immediately the Western Union information is verified valid.

Sincerely,
A.Williams
PayPal Help Team.
mirsek

#5403 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by mirsek »

TINspire wrote:
prenosim vam mail :
"[email protected]" <[email protected]
, poslano sa accounta od kojeg sam prije dobijao izvjestaj kad bih preko ebaya poslovao

Thank you for contacting us, But we want you to understand that this transaction cannot be canceled, divided or reversed due to our security system and the total amount of 9,000.00 BAM has been fully deducted from the buyer's account and ready to be credited into your account but it's our Policy that you first pay the extra charges 1,200.00 BAM added to the total amount that is going to be credited into your account. This can be done at any post office around you..

So we urge you to proceed with the transfer and then send the payment receipt to us for verification, And once the receipt is verified valid then the total amount including the Western Union sending charges would then be fully credited and shown in your account immediately. We are very sorry for the troubles you might be going through but this is the only way this transaction can be finalized and we assure you that you would get the total amount into your account immediately the Western Union information is verified valid.

Sincerely,
A.Williams
PayPal Help Team.
Ova istaknuta adresa mi izgleda cudno i kao da nema veze sa PayPal-om, takodjer nisu te nigdje imenovali tvojim imenom u mailu sto PayPal radi sa svojim klijentima.
To je ono sto prvo primjetim sumnjivo a da ne citam uopste tekst.
Ako ti posalju neki link u mailu mozes staviti kursor preko njega bez pritiskanja misem i dole lijevo ti pise na koju adresu te vodi.
Ako adresa nema https://www.paypal.com/ naziv u sebi to je jos jedan sumnjiv znak.
vjesticanametli

#5404 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by vjesticanametli »

Zasto ne kontaktiras pp podrsku i posalji to sve. Ljudi odg bas brzo...a ovaj mail je bas dno...prevara. ko lijepi crnac sto hoce debeloj amerikanki al bas mu maloooo fali da plati ...elem ne placaj nista ovo je prevara
Hendrix

#5405 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Hendrix »

Klasicni scam email, obrisi ga i iduce koji budu dolazili preusmjeri u SPAM folder.

I zapamti ko god ti trazi pare, da bi tebi uplatio pare je prevarant. Prvo pravilo interneta. :)
TINspire

#5406 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by TINspire »

Hendrix wrote:Klasicni scam email, obrisi ga i iduce koji budu dolazili preusmjeri u SPAM folder.

I zapamti ko god ti trazi pare, da bi tebi uplatio pare je prevarant. Prvo pravilo interneta. :)

izgguglao sam sinoc, dosta ljudi su imali ove probleme, nevjerovatno je kako su usminkali mail da izgleda
kao pravi paypal, samo sitne razlike sam uspio ouciti,

ljudi hvala vam na pomoci, :bih:
victom

#5407 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by victom »

čim traži pare unaprijed = prevara.
ili ako nudi dobru ponudu, a zauzvart trazi sitne pare unaprijed = prevara.

A email se svaki moze lazirat, mogu ti poslat email od kraljice Elizabet, ako zelis.
Last edited by victom on 01/03/2021 05:53, edited 2 times in total.
xaves

#5408 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by xaves »

Pozdrav, trebao bih obavit jednu transakciju preko paypala (primanje novca). Na svom paypalu imam mastercard i poslao sam invoice klijentu. Sad, sta me zanima je u kojoj banci bi bilo najpovoljnije izvadit VISA karticu i koja je tacno procedura ako neko ima iskustva s tim
victom

#5409 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by victom »

xaves wrote:Pozdrav, trebao bih obavit jednu transakciju preko paypala (primanje novca). Na svom paypalu imam mastercard i poslao sam invoice klijentu. Sad, sta me zanima je u kojoj banci bi bilo najpovoljnije izvadit VISA karticu i koja je tacno procedura ako neko ima iskustva s tim
Probaj sa Intesom, ProCredit, Sparkasse, BBI
xaves

#5410 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by xaves »

victom wrote:
xaves wrote:Pozdrav, trebao bih obavit jednu transakciju preko paypala (primanje novca). Na svom paypalu imam mastercard i poslao sam invoice klijentu. Sad, sta me zanima je u kojoj banci bi bilo najpovoljnije izvadit VISA karticu i koja je tacno procedura ako neko ima iskustva s tim
da ne znas mozda koliko te banke naplacuju odrzavanje kartice
victom

#5411 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by victom »

xaves wrote:
victom wrote:
ne znam. Ja imam u RF. Održavanje je 4 KM mjesečno što je OK, ali svaka uplata ili isplata 1%. Ono baš žera. Tako da ti RF ne bih preproučio.
Nazoveš redom sve i uporediš.
I onda postaj ovdje , da znamo i mi :)
xaves

#5412 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by xaves »

victom wrote:
xaves wrote:
victom wrote:
ne znam. Ja imam u RF. Održavanje je 4 KM mjesečno što je OK, ali svaka uplata ili isplata 1%. Ono baš žera. Tako da ti RF ne bih preproučio.
RF necu, prevelika naknada
Sparkasse 2,5 KM mjesecno, to mi se cini okej
BBI ne nudi visa electron debitnu
Papucarec

#5413 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Papucarec »

@xaves

Govorim za RF banku ne mora biti naknada 4 KM, ja sam otovrio tekuci racun i uzeo viza elektron karticu, trazio da mi naknada bude 2km mjestocno stim da placam 8km godisnje nekakva visa clanarina. Ovo 4km uzmaju jer sad "obavezno" uvode nekakve pakete, ali mozes traziti da neces te pakete i onda oni posalju neki zahtjev da ti to odobre i bude 2km mjesecno i 8km se placa godisnje stim nemas onih interenet paketa i te gluposti. Boljka je jedino sto uzmaju 1% za sve transkakcije.
victom

#5414 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by victom »

Papucarec wrote:@xaves

Govorim za RF banku ne mora biti naknada 4 KM, ja sam otovrio tekuci racun i uzeo viza elektron karticu, trazio da mi naknada bude 2km mjestocno stim da placam 8km godisnje nekakva visa clanarina. Ovo 4km uzmaju jer sad "obavezno" uvode nekakve pakete, ali mozes traziti da neces te pakete i onda oni posalju neki zahtjev da ti to odobre i bude 2km mjesecno i 8km se placa godisnje stim nemas onih interenet paketa i te gluposti. Boljka je jedino sto uzmaju 1% za sve transkakcije.
to je tačno, ja sam uzeo i online banking pa je 4 KM, inače je 2 KM.
Ali veći ti je problem ovih 1%
victom

#5415 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by victom »

xaves wrote:
victom wrote:
xaves wrote: da ne znas mozda koliko te banke naplacuju odrzavanje kartice
RF necu, prevelika naknada
Sparkasse 2,5 KM mjesecno, to mi se cini okej
BBI ne nudi visa electron debitnu
fokusiraj se više na procenat koji uzimaju na uplatu i isplatu !
mjesecna naknada je manji problem, jer je fiksna.
Ali zamisli posalje ti neko 500 KM, i ti za tih 500 KM kupis sebi nesto na ebay, to ti je odmah 10 KM provizije nizašta.
zokislav

#5416 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by zokislav »

Juče mi stigao mail sa ponudom za popust za Sygic navigcije kao daje PayPal. Čini mi se da je scam /phishing al je baš dobro odrađeno :D
free_too

#5417 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by free_too »

zokislav wrote:Juče mi stigao mail sa ponudom za popust za Sygic navigcije kao daje PayPal. Čini mi se da je scam /phishing al je baš dobro odrađeno :D

nije prevara, legit je email, i ja dobio :D
Papucarec

#5418 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Papucarec »

Dodao sam RF novu karticu visa elektron i verifikovao je, sad mi visa elektron od unikredit banke istice krajem ovog mjeseca i sad bi htio da je izbrisem, ali kad idem remove card izbaci mi ovo Sorry, we are not able to process your request. Please try again later. Jel neko uspio rijesiti ovo hvala. Da ne moze izbrisati staru karticu, a na njoj mi stoji ono auto-withdrawal valjda kad nju izbrisem prebacilo bi to na novu ovu karticu. Probao sam onaj link sto ima ovde na forumu za setapovanje auto isplate ali kad kliknem na njega samo proslijedi me na pocetnu od paypala. Hvala Preko nekog linka sam uspio postaviti da mi je ova nova kartica primary.
xaves

#5419 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by xaves »

Pozdrav, kad se registruje i potvrdi visa kartica, te primi uplata na paypal, koliko je potrebno da se to prebaci na visu, nije valjda da treba cekati 1. dan u mjesecu
TDK-90

#5420 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by TDK-90 »

xaves wrote:Pozdrav, kad se registruje i potvrdi visa kartica, te primi uplata na paypal, koliko je potrebno da se to prebaci na visu, nije valjda da treba cekati 1. dan u mjesecu
Jok, :-D samo zamolis ljubaznu sluzbenicu da pogleda na PC broj transakcije i isti ti saopci :-D
victom

#5421 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by victom »

xaves wrote:Pozdrav, kad se registruje i potvrdi visa kartica, te primi uplata na paypal, koliko je potrebno da se to prebaci na visu, nije valjda da treba cekati 1. dan u mjesecu
još gore.
moraš čekati 30 dana. i tek onda čekaš 1. ako želiš besplatno prebacivanje.
Ili platiš 4 € i odmah isplatiš.
Ali 30 dana čekanja ne gine.
xaves

#5422 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by xaves »

Hvala na odgovorima, ipak cu placati 4E u tom slucaju, koliko onda treba da legne (ukoliko se plate 4E)
victom

#5423 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by victom »

:sretan:
Last edited by victom on 13/02/2021 04:58, edited 1 time in total.
BadSanta

#5424 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by BadSanta »

victom wrote: U RF bude iste minute.( samo u RF uzimaju 1% na isplatu, to znači, isplatiš na karticu 500 € , oni uzimaju 5 €)
A u UniCredit bude nakasnije sutra, ako ne i prije.
I u Intesi i u Sparkasse mi rekli da je naknada za transakcije nastale u inostranstvu 1% od iznosa transakcije. Je li i ti o ovome pričaš
kada spominješ 1% u RF ili nešto dugo? :-)
victom

#5425 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by victom »

:sretan:
Last edited by victom on 13/02/2021 04:58, edited 1 time in total.
Post Reply