FC Barcelona
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Charuga
- Globalni moderator
#5401 Re: FC Barcelona
MESSI ZABIO 900. BARCIN GOL U MEĐUNARODNIM UTAKMICAMA
Sa tri postignuta gola Arsenalu u utorak Barcelona je nadmašila brojku od 900 golova postignutih u međunarodnim utakmicama. Jubilarni 900. je zabio Lionel Messi na veličanstven način nakon prethodne pogreške Cesca Fabregasa.
Nakon pobjede 3:1 kojom su izborili četvrtfinale Lige prvaka Barcelonini fudbaleri su na gol-razlici 902-479 ostvarenoj u 467 odigranih utakmica.
Svoja 902 gola Barcelonini fudbaleri raspodijelili su na sljedeći način:
412 - Liga prvaka / Kup prvaka
178 - Kup pobjednika kupova
149 - Kup UEFA-e
143 - Kup velesajamskih gradova
10 - Europski superkup
9 - Svjetsko klupsko prvenstvo
1 - Interkontinentalni kup
Sa tri postignuta gola Arsenalu u utorak Barcelona je nadmašila brojku od 900 golova postignutih u međunarodnim utakmicama. Jubilarni 900. je zabio Lionel Messi na veličanstven način nakon prethodne pogreške Cesca Fabregasa.
Nakon pobjede 3:1 kojom su izborili četvrtfinale Lige prvaka Barcelonini fudbaleri su na gol-razlici 902-479 ostvarenoj u 467 odigranih utakmica.
Svoja 902 gola Barcelonini fudbaleri raspodijelili su na sljedeći način:
412 - Liga prvaka / Kup prvaka
178 - Kup pobjednika kupova
149 - Kup UEFA-e
143 - Kup velesajamskih gradova
10 - Europski superkup
9 - Svjetsko klupsko prvenstvo
1 - Interkontinentalni kup
-
5 0 5
#5402 Re: FC Barcelona
@ultima_palabra:
Arsenal je vec bio izgorio na kraju prvog poluvremena, mentalno i fizicki. Svi pricaju o crvenom kartonu koji je navodno "ubio" utakmicu, ali ja mislim da je autogol ustvari bio taj koji je ucinio medvjedju uslugu Arsenalu. Jer, da je ostalo 1:0 tad bi vidjeli i napadacki Arsenal (jer ne bi imali drugog izbora) i vjerovatno bi se u takvoj situaciji utakmica otvorila. Cak sta vise, na pocetku drugog poluvremena Arsenal i jeste "presao" na drugu polovinu i zaradio taj jedan korner. Autogol ih je samo vratio na pocetnu strategiju koju ni mentalno ni fizicki nisu mogli iznijeti. Puno je teze braniti rezultat nego napadati. Pogotovo protiv ovakve BCN.
Mnogi timovi su parkirali autobus ove godine protiv BCN ali niko nije uspio 100% u tome. Znaci, sa i bez crvenog kartona siguran sam da bi BCN do kraja utakmice dala taj jedan gol i prosla dalje. Mozda bi i Arsenal dao gol iz kontre (kod rezultata 1:0 ili 2:0) ali gledajuci sve i jednu utakmicu koju je BCN odigrala ove sezone, malo je vjerovatno da bi Arsenal uspio. Ali, ovo je vec hipoteticki. Ko zna sta bi bilo da nije bilo autogola.
Arsenal je vec bio izgorio na kraju prvog poluvremena, mentalno i fizicki. Svi pricaju o crvenom kartonu koji je navodno "ubio" utakmicu, ali ja mislim da je autogol ustvari bio taj koji je ucinio medvjedju uslugu Arsenalu. Jer, da je ostalo 1:0 tad bi vidjeli i napadacki Arsenal (jer ne bi imali drugog izbora) i vjerovatno bi se u takvoj situaciji utakmica otvorila. Cak sta vise, na pocetku drugog poluvremena Arsenal i jeste "presao" na drugu polovinu i zaradio taj jedan korner. Autogol ih je samo vratio na pocetnu strategiju koju ni mentalno ni fizicki nisu mogli iznijeti. Puno je teze braniti rezultat nego napadati. Pogotovo protiv ovakve BCN.
Mnogi timovi su parkirali autobus ove godine protiv BCN ali niko nije uspio 100% u tome. Znaci, sa i bez crvenog kartona siguran sam da bi BCN do kraja utakmice dala taj jedan gol i prosla dalje. Mozda bi i Arsenal dao gol iz kontre (kod rezultata 1:0 ili 2:0) ali gledajuci sve i jednu utakmicu koju je BCN odigrala ove sezone, malo je vjerovatno da bi Arsenal uspio. Ali, ovo je vec hipoteticki. Ko zna sta bi bilo da nije bilo autogola.
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#5403 Re: FC Barcelona
505sCrtom wrote:@ultima_palabra:
- ultima_palabra
#5404 Re: FC Barcelona
Zanimljiva teza, ali mislim da nisu bili pod tolikim pritiskom u prvom poluvremenu da bi mogli izgoriti. Taj autogol im je samo mogao dati dodatnu snagu, jer je i RVP dobio crveni pred Barceloninim golom, koliko god da ono nije bila neka šansa.505sCrtom wrote:@ultima_palabra:
Premda, znajući Arsenal mislim da bi oni našli način kako da izgube i da su ostali sa 11... vjerovatno bi to išlo na produžetke, gdje bi onda oni pali fizički.
Što se tiče autobusa, uspjeli su Hercules i Bilbao u kupu. Autobus nije toliko zamorna strategija, što manji prostor pokrivaš manje se i umaraš.
Lično volio bih vidjeti utakmicu Barcelone i Dortmunda, Dortmund mi djeluje kao trkački najspremnija ekipa u Evropi... da li bi oni uspjeli pritisnuti Barcelonu kad ovi imaju loptu onako kao što Barca pritiska ostale timove. Klopp mi se čini dovoljno revolucionaran trener da pokuša tako nešto.
-
Cafe Camargue
#5405 Re: FC Barcelona
što mi para uši ovo "parkirli autobus"... BUNKER jeboga autobus, BUNKER se kaže 
- Korisnicko ime
#5406 Re: FC Barcelona
Kako ne kontas?Cafe Camargue wrote:što mi para uši ovo "parkirli autobus"... BUNKER jeboga autobus, BUNKER se kaže
Postali smo Svet...
Jebo nase rijeci i izraze...mene isto nervira sto se vise niko ne penje na pobjednicko postolje nego na podijum...
-
crysis
- Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.
#5407 Re: FC Barcelona
jel stvarno ultima mislis da bi robin odnande opalio po golu i da je nebi povukao jos nekoliko metara pa opucao kad je vec pobjegao odbrani barce da nije cuo pistaljku suca. nego cuo i od neke ljutnje je rokno i vadi se poslije da nije cuo. i mozda za tvoju informaciju ako dosad nisi znao da je barcelona ekipa koja pretrci najvise na svijetu. sa svojim stilom barcelona ne lezi engleskim i njemackim ekipama bas zato sto spusti loptu i laganice plete mrezu a neganja se sa njima po terenu.
Last edited by crysis on 10/03/2011 17:35, edited 1 time in total.
- ratata
#5408 Re: FC Barcelona
nista od navedenog ne stoji, jer sva je prica pala u vodu onog momenta kad je Fabregas petom dodao loptu igraču Barse koji je asistirao Mesiju za pogodak505sCrtom wrote:@ultima_palabra:
- translater
#5409 Re: FC Barcelona
ratata wrote:nista od navedenog ne stoji, jer sva je prica pala u vodu onog momenta kad je Fabregas petom dodao loptu igraču Barse koji je asistirao Mesiju za pogodak505sCrtom wrote:@ultima_palabra:
u najgore moguce vrijeme...na onakav nacin primit go...pa nema te psihe koja bi to mogla "nadjacati" da su imali 13 igraca u drugom poluvremenu a ne 11 pa onda dobili i taj diskutabilni crveni...bolje da su primili 2 gola u prvih 5 minuta nego onaj jedan 5sekundi prije kraja poluvremena
-
sumirprimus
#5410 Re: FC Barcelona
Cafe Camargue wrote:što mi para uši ovo "parkirli autobus"... BUNKER jeboga autobus, BUNKER se kaže
-
5 0 5
#5411 Re: FC Barcelona
Da, ali za Barcelonu. Barcini igraci su igrali od 16 do 25 metara od arsenalovog gola. Za odbranbene igrace to je jako icrpljujuce prvo psihicki a onda i fizicki stalno biti 100% fokusiran (i stalno u opasnosti da primis gol). To nije bilo 2-3 minute napad pa onda malo Arsenal valja loptu. To je bilo skoro svih 45 minuta prvog poluvremena. Negdje sam procitao danas da je Almunia pokusavao izbaciti loptu sto vise prema centru i sto vise u stranu nadajuci se da ce barcelonin igrac izbaciti loptu u aut, kako bi Arsenal mogao pomjeriti napad i sredinu u barcino polje. To je ocajno, sto se mene tice. Znaci, Barcelona bi ih iscrpila prije ili kasnije. 10 ili 11 igraca.ultima_palabra wrote: Zanimljiva teza, ali mislim da nisu bili pod tolikim pritiskom u prvom poluvremenu da bi mogli izgoriti. Taj autogol im je samo mogao dati dodatnu snagu, jer je i RVP dobio crveni pred Barceloninim golom, koliko god da ono nije bila neka šansa.
Premda, znajući Arsenal mislim da bi oni našli način kako da izgube i da su ostali sa 11... vjerovatno bi to išlo na produžetke, gdje bi onda oni pali fizički.
Što se tiče autobusa, uspjeli su Hercules i Bilbao u kupu. Autobus nije toliko zamorna strategija, što manji prostor pokrivaš manje se i umaraš.
Posto sam gledao sve barcine utakmice ove sezone mogu usporediti razne strategije protiv Barce. Evo rezultata nekoliko zadnjih utakmica i vremena kada je Barca dala gol.
Barcelona 3 - 1 Arsenal (45')(69')(71')
Barcelona 1 - 0 Real Zaragoza (43')
Valencia 0 - 1 Barcelona (77')
Mallorca 0 - 3 Barcelona (38')(57')(66')
Barcelona 2 - 1 Athletic Bilbao (4')(78')
Sporting Gijon 1 - 1 Barcelona (80')
Hercules 0 - 3 Barcelona (43')(87')(89')
Svi koji su igrali "bunker" ili parkirani autobus, (kako se kome vise svidja), su izgorili prije ili kasnije. Fizicki.
Zaragoza pred kraj prvog (kao i Arsenal). Valencia (nije igrala klasicni bunker) pred kraj utakmice. Sporting i Hercules isto tako.
Sad, jasno mi je da je tesko pretpostaviti, sta bi bilo kad bi bilo. Ali jedino po cemu mogu ovako nesto zakljuciti je da pogledam unazad (u statistiku). Sve ostalo je irelevantno. Wenger se nadao reprizi iz prve utakmice, gdje su dali 2 gola iz brze kontre, ali izabrao je potpuno pogresnu strategiju, jer ipak Camp Nou je nesto drugo. Ko je bio tamo na utakmici, zna.
Fabregas nije bio spreman za utakmicu, van Persie isto tako. Jedino je Nasri presao sredinu, ali naravno dok mu je dotrcala podrska on vise nije imao loptu. Jos da dodam. I pored svega Arsenal je imao sansu do zadnje sekunde da prodju dalje. Mogli su ici na sve ili nista. Trebao im je samo jedan gol. Od onog Bentherovog "pokusaja" nije bilo nista drugo. Ako nisu bili sposobni da predju centar u sat i po (ili sat vremena do crvenog), nemaju se sad ni na koga ljutiti.
Toliko od mene o ovoj utakmici.
Za 3 dana Sevilla. Do tada, pozdrav.
-
sinkaspud
#5412 Re: FC Barcelona
Aarsenal izgorio na kraju prvog poluvremena
kao eto oni nisu fizicki spremni cudno sa obzirom da je Barcelona ta koja se cijelo drugo poluvrijeme vukla po terenu Emiratesa.
-
sumirprimus
#5413 Re: FC Barcelona
pa zar nisu popucali po šavovima?sinkaspud wrote:Aarsenal izgorio na kraju prvog poluvremenakao eto oni nisu fizicki spremni cudno sa obzirom da je Barcelona ta koja se cijelo drugo poluvrijeme vukla po terenu Emiratesa.
Arsenal's Cesc Fabregas & Wojciech Szczesny To Miss FA Cup Tie With Manchester United
dobro ovog češnjaka su zalomili,al cesc,...
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#5414 Re: FC Barcelona
Alves je trebao dobiti crveni karton jer je slomio prst golmanu Arsenala! 
-
sumirprimus
#5415 Re: FC Barcelona
prebrz je bio za golmana...Entropio wrote:Alves je trebao dobiti crveni karton jer je slomio prst golmanu Arsenala!
-
5 0 5
#5416 Barcelona-Arsenal HD
File name: CL_Barcelona_vs_Arsenal_FullMatch-1stHalf_HD.ts.001 File size: 880.00 MB
File name: CL_Barcelona_vs_Arsenal_FullMatch-1stHalf_HD.ts.002 File size: 880.00 MB
File name: CL_Barcelona_vs_Arsenal_FullMatch-1stHalf_HD.ts.003 File size: 809.55 MB
File name: CL_Barcelona_vs_Arsenal_FullMatch-2ndHalf_HD.ts.001 File size: 840.00 MB
File name: CL_Barcelona_vs_Arsenal_FullMatch-2ndHalf_HD.ts.002 File size: 840.00 MB
File name: CL_Barcelona_vs_Arsenal_FullMatch-2ndHalf_HD.ts.003 File size: 784.47 MB
- fidoremilienko
#5417 Re: FC Barcelona
Nek je izabran i za najboljeg fudbalera svih vremena, za mene je on samo sirovina, komad neotesane budale koja leta po terenu i lomi protivničke igrače!Posto je Mascherano izglasan za najboljeg igraca na svojoj poziciji u EPL 2009, vlasnik dvije zlatne olimpijske medalje, osvojio je prvenstvo i u Argentini i u Brazilu, kapiten reprezentacije Argentine, 21. od 50 najboljih igraca na WC2010.
Svoj tvrdnje o "igraču" i "veličini" tog lika sam argumentovao maloprije!Tako da cu vise vjerovati svojim ocima nego tebi, koji sudeci po tvojem pisanju ovdje na forumu ne znas bas mnogo o fudbalu a jos pored toga si zloban jer provociras bez i jednog argumenta. Evo, pozivam te da argumentiras svoje tvrdnje o Mascheranu.
100 put se dokazuje ista tvrdnja, ako imam suprotno mišljenje odmah te provociram (tebe ili ostale), nije bitno!?
Mislim da ti puno više provociraš na pdf Real Madrid, pa!!?
I ubijaš brate sa tim člancima na engleskom! Je l to hoćeš da pokažeš da znaš engleski ili šta!?? Kad si tako dobar, uzmi taj članak pa prevedi, jer nisu svi "pametni" kao ti!
Maradona kao igračSamo da dodam jos i maradoninu izjavu o Mascheranu, za kojeg sam siguran da ces reci "ko je Maradona i sta on zna o fudbalu". Ali to je vec stvar tvog odgoja i obrazovanja. Cao.
A stvar tvog odgoja i obrazovanja...
Zato505sCrtom wrote: Znas kako se kaze u nasem narodu. Rdjavom kurcu i dlake smetaju!
-
seHmuz
#5418 Re: FC Barcelona
dobra ova barselona pravo, za klasu bolja od arsenala, i opcenito jedan od najboljih timova ikad, uz bok onome milanovom sa bastenom rajkardom gulitom, i uz bok onom zvezdinom sa posineckim savicevicem pancevom i ostalima..to su tri najjaca tima koje svijet pamti...
- Jack Be Nimble
#5419 Re: FC Barcelona
Ako iko naidje na link da valja, bio bi zahvalan ako ga postavi 
-
sumirprimus
#5420 Re: FC Barcelona
ja odem na yaatv.comJack Be Nimble wrote:Ako iko naidje na link da valja, bio bi zahvalan ako ga postavi
i bude svakakih..neka te ne zbuni arabica
btw ufff,jos samo ovo kolo
- Jack Be Nimble
#5421 Re: FC Barcelona
Ova tekma ce biti zajebana...
-
5 0 5
-
lider
#5423 Re: FC Barcelona
Sto ovo ponistise go? Stream mi na nekom vanzemaljskom jeziku pa nisam upratio. Jeli busquets napravio faul?
-
sumirprimus
#5424 Re: FC Barcelona
euuuu pedro ćućemo se,bojan 
-
sumirprimus
#5425 Re: Streams Sevilla-Barcelona
pesto pet.koji od ovih najmanje heGA?