Cigarete, odvikavanje
Moderator: anex
-
FlyAway94
#5401 Re: Cigarete, odvikavanje
Ja poceo na faxu na pauzama cigaru po cigaru (ono bezveze po kafama) kad odjednom ne znam ni ja kako i ja se propusio.. I kad god kutiju cigara kupim kazem sebi nakon sto ovu ispusim prestat cu ili recimo jos cu sedmicu, dvije a to se produzilo i evo 2,3 mjeseca kako svakodnevno pusim cigare..A sve jos malo..
- AstorH
#5402 Cigarete, odvikavanje
Bolje ti je skidaj se sad sa duvana nego za 3 god. i vise ako vec razmisljas o tome. @Fly
- shmizlica
#5403 Re: Cigarete, odvikavanje
jes mi ovo poznatoFlyAway94 wrote:Ja poceo na faxu na pauzama cigaru po cigaru (ono bezveze po kafama) kad odjednom ne znam ni ja kako i ja se propusio.. I kad god kutiju cigara kupim kazem sebi nakon sto ovu ispusim prestat cu ili recimo jos cu sedmicu, dvije a to se produzilo i evo 2,3 mjeseca kako svakodnevno pusim cigare..A sve jos malo..
-
pakica_
#5404 Re: Cigarete, odvikavanje
hebale me cigare i sviranje u nosu/grlu/plucima.. izduram mjesec, pocnem opet, izguram dva mjeseca, pocnem opet
evo sad pizdim jer mi soba smrdi jer kucam ovo sa cigarom i haman da cu sad morat jurisat na izguravanje tri mjeseca
raja mi govori da prestaju sa onim elektricnim, ali meni ono isti klinac.. jednu naviku zamijenis drugom.. ne znam, nisam pametna, odoh ispusit i na spavanje
evo sad pizdim jer mi soba smrdi jer kucam ovo sa cigarom i haman da cu sad morat jurisat na izguravanje tri mjeseca
raja mi govori da prestaju sa onim elektricnim, ali meni ono isti klinac.. jednu naviku zamijenis drugom.. ne znam, nisam pametna, odoh ispusit i na spavanje
- drug_profi
#5405 Re: Cigarete, odvikavanje
Koji te klinac navrati da je opet prizdijes?
Odluci se jel hoces prestati ili neces.
Odluci se jel hoces prestati ili neces.
- Kal El
#5406 Re: Cigarete, odvikavanje
Porodica i ja prestajemo kupovati duhan,evo ti k državo!!!
Žao mi je FDS, da mogu oni bi vratili one cijene od 1.10KM za običnu
Žao mi je FDS, da mogu oni bi vratili one cijene od 1.10KM za običnu
- shmizlica
#5407 Re: Cigarete, odvikavanje
pakiceeeeeeeee
kao što reče profil, odluči se
naš'o se ko će pametovati
- I am Happy
- Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise
#5408 Re: Cigarete, odvikavanje
ahahahahahahahahahahahahahahahahahah, legenda sishmizlica wrote:pakiceeeeeeeeekao što reče profil, odluči se
![]()
@Pakica
Tako sam i ja dok jednog dana nisam odlucio da je to to
Bitno je da mrzis sebe sto si zapalila
-
pakica_
#5409 Re: Cigarete, odvikavanje
ma mrzim i sebe i nju, majku joj smrdljivu primamljivu
bilo prestalo sviranje u plucima/grlu/nosu, lakse mi bilo trenirat', sve bilo bolje, oprala komplet kucu i ves i sve jer mi je sve strava smrdilo sto nisam ranije primjecivala dok mi je ovo zlo bilo u zubima, finansijski procvat dozivjela.. i pored svega nabrojanog, ja opet.. puuuuuuuu, bem ti karakter 
- I am Happy
#5410 Re: Cigarete, odvikavanje
Super, znaci da si na pravom putu
Ali ozbiljan sam
znam kako je meni bilo svaki put kada sam kiksao....
Ono pusim, kupujem cigare ali sa svakom koju zapalim mrzim sebe jos vise... valjda zbog toga sto sam znao kako je ljepo kada nisi ovisnik...
Pusi sada malo dok ti se skroz ne zgade
pa ces iduci put 10000% zavrsiti sa njima 
Ali ozbiljan sam
Ono pusim, kupujem cigare ali sa svakom koju zapalim mrzim sebe jos vise... valjda zbog toga sto sam znao kako je ljepo kada nisi ovisnik...
Pusi sada malo dok ti se skroz ne zgade
-
UnscarD
- Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.
#5411 Re: Cigarete, odvikavanje
Pusim gotovo 25 godina. Jednom sam prestao na godinu i 6 mjeseci i to zaista bez ikakvih problema uz ovde cesto pominjanu knjigu Alen Carra. Zaista je preporucujem svima. Poceo sam ponovo tako sto sam bez ikakve potrebe i bez neke zelje, potpuno nepromisljeno zapalio "samo jednu" na jednoj kafi. Za 7 dana sam ponovo pusio kao da nisam nikada ni prestao. Nakon toga sam pokusavao barem 10-ak puta... prestanem na 10 dana, mjesec dana ali prvi ozbiljan test i padnem ...zapalim "samo jednu".
Evo sada ne pusim ponovo mjesec ipo otprilike. Ne znam uopste sta se promjenilo ali kao i prvi put kada sam prestao, nemam nikakvu krizu niti mi je tesko bez cigare. Izasao u grad, zaglavio do zore uz cugu i nisam zapalio. Ipak ne treba se opustati, znam ja kako je to podmukla ovisnost.
Tek kada prodje godina dana, reci cu sebi da sam prestao da pusim jer cu do tada proci sve one "okidac" situacije.
Osjecam sve benefite prestanka pusenja...nije mi mrsko da se zadisem na bikeu ili uz stepenice jer mi taj osjecaj vise ne smeta, nego mi prija. Culo ukusa i mirisa je popravljeno. Osjeti se i na budzetu. Prestao sam i kafu da pijem tako da samo na poslu ustedim 3 KM za kafe i za cigare dnevno oko 7 KM (preko dvije kutije dnevno a prema zadnjim cijenama kada sam ih kupovao, sad cujem da su poskupile)...x 30 dana = 300 KM. Nije malo. Ipak taj financijski momenat mi je najmanje bitan.
Ja duboko vjerujem da su cigarete dublje ZLO nego sto se to misli. Nisu one toliko stetne p[o zdravlje i da zaista ima ljudi koji puse citav zivot i docekaju 100 i neku.
Problem je drugi. Problem je sto do te prve cigare, obicno tinejdzer ili osoba u razvoju, paljenjem cigarete, po prvi put u zivotu pravi raskid sa dotadasnjom zeljom za opste blagostanje svoga bica i pocinje svijesno da radi nesto za sto zna da joj ne cini dobro. Upada u naviku koje ne moze da se oslobodni i po prvi put u zivotu nesto drugo pocinje da kontrolise to mlado bice i necemu drugome se to mlado bice predaje. To je opasan zaokret u svijesti i po meni to je najveca opasnost.
Evo sada ne pusim ponovo mjesec ipo otprilike. Ne znam uopste sta se promjenilo ali kao i prvi put kada sam prestao, nemam nikakvu krizu niti mi je tesko bez cigare. Izasao u grad, zaglavio do zore uz cugu i nisam zapalio. Ipak ne treba se opustati, znam ja kako je to podmukla ovisnost.
Tek kada prodje godina dana, reci cu sebi da sam prestao da pusim jer cu do tada proci sve one "okidac" situacije.
Osjecam sve benefite prestanka pusenja...nije mi mrsko da se zadisem na bikeu ili uz stepenice jer mi taj osjecaj vise ne smeta, nego mi prija. Culo ukusa i mirisa je popravljeno. Osjeti se i na budzetu. Prestao sam i kafu da pijem tako da samo na poslu ustedim 3 KM za kafe i za cigare dnevno oko 7 KM (preko dvije kutije dnevno a prema zadnjim cijenama kada sam ih kupovao, sad cujem da su poskupile)...x 30 dana = 300 KM. Nije malo. Ipak taj financijski momenat mi je najmanje bitan.
Ja duboko vjerujem da su cigarete dublje ZLO nego sto se to misli. Nisu one toliko stetne p[o zdravlje i da zaista ima ljudi koji puse citav zivot i docekaju 100 i neku.
Problem je drugi. Problem je sto do te prve cigare, obicno tinejdzer ili osoba u razvoju, paljenjem cigarete, po prvi put u zivotu pravi raskid sa dotadasnjom zeljom za opste blagostanje svoga bica i pocinje svijesno da radi nesto za sto zna da joj ne cini dobro. Upada u naviku koje ne moze da se oslobodni i po prvi put u zivotu nesto drugo pocinje da kontrolise to mlado bice i necemu drugome se to mlado bice predaje. To je opasan zaokret u svijesti i po meni to je najveca opasnost.
-
Zoya
#5412 Re: Cigarete, odvikavanje
11 mjeseci za par dana 
- shmizlica
#5413 Re: Cigarete, odvikavanje
zooooyooooooooo
čestitam
tako ću i ja dogodine

-
Zoya
#5414 Re: Cigarete, odvikavanje
Ti kako si krenula neces ni za tri godine. Nemoj da nam kvariš imiĐ 
- shmizlica
#5415 Re: Cigarete, odvikavanje
zoyo nemoj tako ba.....sad sam cool
imala sam kiks u junu, al se od tad držim i baš se osjećam good.... 
- Rampage
#5416 Re: Cigarete, odvikavanje
Za koji dan pune dvije godine, aBd, bez cigara:)
Nakon petnaestak godina aktivnog pušenja + par godina skrivanja od roditelja "otkrio" sam tu famoznu knjigu od Allen Carra koja je bila onaj faktor koji me je nekako natjerao da "dođem pameti":)
Za sve one koji pokušavaju prestati pušiti ali im baš i ne ide - svijet neće prestati postojati ako prestanete pušiti, vjerujte da će i dalje sve biti onako kako jeste, i to mnogo ljepše:)
Nakon petnaestak godina aktivnog pušenja + par godina skrivanja od roditelja "otkrio" sam tu famoznu knjigu od Allen Carra koja je bila onaj faktor koji me je nekako natjerao da "dođem pameti":)
Za sve one koji pokušavaju prestati pušiti ali im baš i ne ide - svijet neće prestati postojati ako prestanete pušiti, vjerujte da će i dalje sve biti onako kako jeste, i to mnogo ljepše:)
-
Zoya
#5417 Re: Cigarete, odvikavanje
Taj Allen mora kružiti okolo,možda se više njih dozovu. Ovo ozbiljno mislim.
- Rampage
#5418 Re: Cigarete, odvikavanje
Ja vjerujem da ima još bivših pušača ovdje kojima je ta knjiga pomogla da prestanu pušiti?
- I am Happy
#5419 Re: Cigarete, odvikavanje
Meni ta knjiga nije pomgla...cak sta vise prestao sam pusiti kada sam uradio sve suportno od onoga sto je on pisao
Nego, kakva je ovo nova ubleha, lasersko odvikavanje od cigara
- Rampage
#5420 Re: Cigarete, odvikavanje
Da, knjiga je napisana pravo nekako "amaterski", ali meni je ipak bila onaj faktor koji me je pogurao kao uspjehu
Zato ću biti zahvalan autoru dokle god budem uživao u čarima koje nosi život bez duhana:)
Zato ću biti zahvalan autoru dokle god budem uživao u čarima koje nosi život bez duhana:)
- I am Happy
#5421 Re: Cigarete, odvikavanje
Pa to, ona ipak nesto probudi u tebi jer ima stvari koje su tako tacne.
Kao naprimjer ono da ti cigara ne pomaze da se rijesis stresa itd. itd. ...
Nakon citanja drugacije razmisljas
-
UnscarD
- Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.
#5422 Re: Cigarete, odvikavanje
Ako si nakon nje razmisljao drugacije, ja mislim da je ona tebi ipak pomogla, bio ti toga svijestan ili neI am Happy wrote:Pa to, ona ipak nesto probudi u tebi jer ima stvari koje su tako tacne.
- azurna_obala
#5423 Re: Odg: Cigarete, odvikavanje
[img][/img]Jed1217 wrote:Danas zapalihYahel wrote:E jbg ti... nisi nimalo gora od ostali XXXXXXXXXXx ljudi koji su prestali pusitinedaj se, vremenom ces zaboraviti da si ikad pusila
I ja sam kukao, i to bas na ovoj temi prije nekih 5-6 mjeseci, a evo... od 4. januara nijednameni super.
Kako samu sebe mrzim trenutno
Jed1217 wrote:Danas zapalihYahel wrote:E jbg ti... nisi nimalo gora od ostali XXXXXXXXXXx ljudi koji su prestali pusitinedaj se, vremenom ces zaboraviti da si ikad pusila
I ja sam kukao, i to bas na ovoj temi prije nekih 5-6 mjeseci, a evo... od 4. januara nijednameni super.
Kako samu sebe mrzim trenutno
- drug_profi
#5424 Re: Cigarete, odvikavanje
Zvuci mocno i futuristicki, a slabici ce da plate ocigledne ublehe. Hipnoza je vec OUT. Laseri su IN.I am Happy wrote:
Pa ih poslije bude stid vlastite gluposti i prestanu pusiti govoreci da im je terapija pomogla.
- Rampage
#5425 Re: Cigarete, odvikavanje
Nemoj tako, ako si bivši pušač onda trebaš one koji pokušavaju prestati pušiti ohrabrivati:) Ili ako si jednostavno nepušač, svejedno:)
Po meni, prestajanje pušenja na bilo kakav način je ogroman uspjeh:)
Po meni, prestajanje pušenja na bilo kakav način je ogroman uspjeh:)