SMINKA oliti MAKE-UP
Moderator: anex
-
sorei
#5401 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Nisam, nemam sad vremena, probacu u toku dana i ako bude licilo na nesto postavim. 
- AkashaSa
#5402 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
prijavljujem se!!!VenomousV wrote:jutro zene
jedva sam ustala (ovo je prerano za mene a kao trebala bih da ucim)
@bezidejna: pocni da nosis taj plavi tus/sjenu od koje si napravila tus, ta nijansa plave ti super stoji
@kiki-miki: ja kad sam se slikala za onu studentsku godinju, stavila sam samo tus i usne su bile mrvicu tamnije od prirodne boje. obrve posto su mi prirodni adut malo posarala iliti popunila i to je to. slikala sam se gore kod onog cike u ulici kod Principovog. Ne retusira pretjerano nego tek tako da sakrije mane i istakne adute i da ti da biras sliku
(ne bira on onu koja se njemu najvise svidja - sto inace mrzim jer izaberu neku nidje veze)
@baby24: sto da nebas sam razmisljala kako bih voljela nekome pocupat obrve
sve se mozemo dogovoriti
hoću ja na čupanje!!! pik ja pik ja pik ja pik jaaaaa
-
baby24
#5403 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
@baby24: sto da ne
bas sam razmisljala kako bih voljela nekome pocupat obrve
sve se mozemo dogovoriti
[/quote]
prijavljujem se!!!
hoću ja na čupanje!!! pik ja pik ja pik ja pik jaaaaa[/quote]
super!!!!!! samo da ugovorimo mjesto i vrijeme operacije:-)) ja bi bila tako sretna da dovedem svoje obrve u red....
prijavljujem se!!!
hoću ja na čupanje!!! pik ja pik ja pik ja pik jaaaaa[/quote]
super!!!!!! samo da ugovorimo mjesto i vrijeme operacije:-)) ja bi bila tako sretna da dovedem svoje obrve u red....
- VenomousV
#5404 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
hahahaha genijalne ste!! 
baby aj molim te daj mi link stranice na kojoj si postavljala sliku ili mi posalji na pp sliku cisto da vidim sto to hoces cupkanje a akashu cu sad da proucim
baby aj molim te daj mi link stranice na kojoj si postavljala sliku ili mi posalji na pp sliku cisto da vidim sto to hoces cupkanje a akashu cu sad da proucim
-
baby24
#5405 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ma ne umijem ja da postavljam slike ovdje.... moze li se na pp poslati slika jednostavno??VenomousV wrote:hahahaha genijalne ste!!
- AkashaSa
#5406 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
o neeeeeeee, sad ćeš mi nač 101 manuuuuuVenomousV wrote:hahahaha genijalne ste!!
nemoj me rasplakat na sabahu kumim te
hahahahhaha
al svejedno željno očekujem čupanje
-
Mariella
#5407 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Moje su obrve isto beze... pogotovo na slikama nekako lose ispadnu, i cini mi se da prirodno nisu jednakog oblika, jedna ko da je gore ravnija, a druga zaobljenija 
- bez_ideje
#5408 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Moje su nakve prilagodljive
Zavisi kako ih pocesljam XD
@venom-moze plava,al prvo cu je po mraku pronosat
@venom-moze plava,al prvo cu je po mraku pronosat
-
zamzija
#5409 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
@ mariella, i @bez ideje,Mariella wrote: @zamzija - naravno da izbor boja najvise zavisi od boje ociju, tena i slicno, ali ne mogu se ni uvijek nositi iste boje, tako da se sve to moze kombinovati, ako se uradi kako treba. A nekad treba obratiti paznju i na odjecu, ne da uvijek bude to dvoje ista nijansa, ali kao sto je Michun cini mi se govorila ranije, ne mozes bas obuci trenerku a gore umjetne trepavice, smokey eyes i slicno
Tnx, sad mi je nekako jasnije kako i šta, uvijek idem na sigurno, sasvim blago se našminkam jer nisam baš vješta u tome, pa mi je ponekad dosadno, ali nemam hrabrosti da pokušam nešto drugačije.
Ja obično istaknem oči sa dvije blage sjene i maskarom i stavim labello i sjajilo na usne i to je za mene šminkanje
- alica.k
#5410 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ih, ti si bolja od mene, ja od sjena bjezim ko od kuge.zamzija wrote:@ mariella, i @bez ideje,Mariella wrote: @zamzija - naravno da izbor boja najvise zavisi od boje ociju, tena i slicno, ali ne mogu se ni uvijek nositi iste boje, tako da se sve to moze kombinovati, ako se uradi kako treba. A nekad treba obratiti paznju i na odjecu, ne da uvijek bude to dvoje ista nijansa, ali kao sto je Michun cini mi se govorila ranije, ne mozes bas obuci trenerku a gore umjetne trepavice, smokey eyes i slicno
Tnx, sad mi je nekako jasnije kako i šta, uvijek idem na sigurno, sasvim blago se našminkam jer nisam baš vješta u tome, pa mi je ponekad dosadno, ali nemam hrabrosti da pokušam nešto drugačije.
Ja obično istaknem oči sa dvije blage sjene i maskarom i stavim labello i sjajilo na usne i to je za mene šminkanje![]()
smijesno sebi izgledam ak se jace nasminkam. isto tetkica neka.
jos sad kak sam se osisala...prije dva dana mi se svidjala jos uvijek frizura, sad mi je katastrofa.
-
Mariella
#5411 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Pa najlakse ti je prvo da kupis tus ili kreon, pa s tim se malo zabavljas
Ako ces tus onda je mozda bolje prvo u smedjoj boji (ako nikad prije nisi tus stavljala). Plus vidim ne spominjes rumenilo, pa eto dodaj i to 
- Michun
#5412 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Stigao too faced insurance shadow - javim impresije za par dana.
- alica.k
#5413 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
sad doso postar, donio skin illusion 
- because_of_you
#5414 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ja bih opet da predložim kurs šminkanja, pa da i mi koje se ne znamo namačkariti, budemo podučene

- VenomousV
#5415 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
because_of_you wrote:Ja bih opet da predložim kurs šminkanja, pa da i mi koje se ne znamo namačkariti, budemo podučene![]()
treba nam prostor
I'm in
-
Mariella
#5416 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Venomous prostor trazi vec 50 stranica, pa de vise gdje je taj prostor 
- because_of_you
#5417 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ima li kakvih prijedloga? 
- bez_ideje
#5418 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Vidi zabusantica.......Alema,na stranu sto se ti jako lijepo nasminkas,i sto ti je boja te sjene super ......dje su vam dugini projekti

- because_of_you
#5420 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
*mima* wrote:Kad se proljepota.......nedje na livadu...........
Mogu zamisliti prizor, prostrte deke, hrpa nesesera i koferčića i kutija šminke... I forumašice nikako da se namjeste
- alica.k
#5421 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ja imam very oily i acne prone 
ali sam specifican slucaj jer smislit ne mogu pudere koji matiraju ili zazbukaju zacementiraju zalijepe
dewy ftw 
radje masna nego da imam kile pudera na licu
upravo sam stavila skin illusion, racunam da ce biti bolji za jedno sat-dva vremena, sad je blaaaago mat.
solidno prekriva, ne vidi se na licu, ne ulazi u pore, nijansa mi je so-so, mozda sam ipak trebala 103 a ne 108 naruciti, ova od vitalumiere aqua (br10) mi puno bolje odgovara.
al bas je onako efekat, izjednaci ten, pokrije onako manje vidljive fazone, ko ima crne podocnjake nece mu valjati.
preeeejako mi mirise
na krastavac ko oni dove dezodoransi grozni. al vec je nestalo tog mirisa.
morala sam tonu hidratantne kreme staviti zato sto odma ispod ociju se malkice primjetio.
uglavnom, nije kao pure light, vise me podsjeca na givenchy subli'mine.
true radiance im je bio vise nalik na pure light nego ova zamjena. pozitivna stvar: narucila ga za 45KM sa feelunique, sto je oko 25KM manje nego sto ce kod nas kostati.
sljedeci koji narucujem je mac face&body foundation, da vidimo i to cudo, dok se malo oporavim s parama od tri pudera u mjesec dana.
ali sam specifican slucaj jer smislit ne mogu pudere koji matiraju ili zazbukaju zacementiraju zalijepe
radje masna nego da imam kile pudera na licu
solidno prekriva, ne vidi se na licu, ne ulazi u pore, nijansa mi je so-so, mozda sam ipak trebala 103 a ne 108 naruciti, ova od vitalumiere aqua (br10) mi puno bolje odgovara.
al bas je onako efekat, izjednaci ten, pokrije onako manje vidljive fazone, ko ima crne podocnjake nece mu valjati.
preeeejako mi mirise
morala sam tonu hidratantne kreme staviti zato sto odma ispod ociju se malkice primjetio.
uglavnom, nije kao pure light, vise me podsjeca na givenchy subli'mine.
true radiance im je bio vise nalik na pure light nego ova zamjena. pozitivna stvar: narucila ga za 45KM sa feelunique, sto je oko 25KM manje nego sto ce kod nas kostati.
sljedeci koji narucujem je mac face&body foundation, da vidimo i to cudo, dok se malo oporavim s parama od tri pudera u mjesec dana.
-
Mariella
#5422 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ma fino, iznajmimo jedan stan, i eto ti za sminkanja
a vala bas, kad sunce ugrije, deku i na piknik, samo umjesto hrane, sminku nosimo
a vala bas, kad sunce ugrije, deku i na piknik, samo umjesto hrane, sminku nosimo
-
*mima*
#5423 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
because_of_you wrote:*mima* wrote:Kad se proljepota.......nedje na livadu...........
![]()
![]()
![]()
Mogu zamisliti prizor, prostrte deke, hrpa nesesera i koferčića i kutija šminke... I forumašice nikako da se namjeste
- VenomousV
#5424 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ako se mozete strpiti (a ja ne mogu) do jula/augusta imacu ja prostor 
-
Mariella
#5425 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Odakle ti, jel to stan kupujesVenomousV wrote:ako se mozete strpiti (a ja ne mogu) do jula/augusta imacu ja prostor