Bosanska piramida Sunca

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Locked
Sinapsa

Post by Sinapsa »

artzy wrote:
radeljas wrote:nakon odlicnog teskta ivana lovrenovica u feralu pod naslovom:
"semirovi viseci vrtovi", mislim da svi koji nekriticki podrzavaju osmanagica i prekopavanje srednjevjekovnog grada trebaju otici tamo i lupati glavom o ono kamenje koje je izrovio.
a svi koji nemaju argumenata, pa nesto kao ruze, etiketiraju ivana lovrenovica su pokazali koliki su primitivci i koliko im cinjenice, argumenti, nauka i istorija ne znace nista ...

http://feral.mediaturtle.com/look/weekl ... rSection=1

citajte i obrazujte se ... a ne vjerujte avazu i semiru i njegovoj medijskoj kampanji prodaje lijepih zelja ...
Da se razumijemo - Lovernovic je pametan i nacitan ali njegovi motivi su najcesce nejasni.
Semir nije osobit strucnjak. Vise radoznali zanesenjak. Semirova stranica, knjige i teze/hipoteze u vezi sa "vladarima svijeta" se mogu naci na bar dvije stotine drugih stranica/publikacija. Rijec je o stvarima koje zvuce fantasticno, intrigantno i koje nije osobito lako dokazati. Sve prilicno mutno... sta rade i koje tajne imaju slobodni zidari i tako to....

Lovrenovic je koristan jer redovno i zrelo kritikuje pojave u drustvu vezane za povijest ali ne vidim osobite poente u njegovom tekstu.

Vec je navaljano dosta gluposti oko ovog iskopavanja od "Semirove grabezljivosti" (kao da hoce covjek da zaradi milone) preko "urote mudzahedinso-SDAovske" (gdje neki islamisticki elemenat zeli piramidu za nekakav cilj) pa do "politicke urote" (dje neki politicko-kriminalni krugovi zele nepostojecu piramidu iskoristiti za prenje nekog novca).

No; Semirova strucnost nije uopste u pitanju niti je uopste bitna ovdje. Kako ja to vidim; on moze biti potpuni diletant - to nema nikakve veze ni sa cim - on hoce da iskopa piramidu za koju vjeruje da postoji.

Ako piramida nije tamo bit ce to izvjesna blamaza i nikom nista. Volio bih da mi neko pojasni kakva "steta erheoloskom blagu" bi mogla da bude nanesena ovdje. Jedino sto moze da se desi je da arheolosko blago bude ISKOPANO. Onda i ako nema piramide - nije bitno jer cemo pronaci nesto sto nismo vidjeli prije pa ce nase arheolosko blago to i postati; predmeti koje vidimo a ne misaona imenica.

Ako je upravo iskopana pramida onda je vrlo nebitno sta kaze neki Blagoje Govedarica i jos manje je bitno sta on predaje i u kojoj skoli.

Semir "malo" lupa kad govori o Ilirima/Prailirima jer te stvari nije lako tek tako povezati ali nije nemoguce da su postojali neki PRA-PraIliri. Na taj nacin opet nema veze sta je nauka dokazala a sta nije...

Htjedoh samo reci da Lovrenovicev napis ne govori nista niti dokazuje ista. Njegove izjave "...upozoravaju rijetki i nemoćni znanstvenici...", "...opasnost od šarlatanerije, koja prijeti uništavanjem predragocjenih kulturnih nalazišta." nisu nista drugo do misljenje vrijedno upravo koliko i misljenje bilo koga na ovom forumu.

Obratite paznju na ovo nemocni znanstvenici i predragocjenih kulturnih nalazišta. Zasto ti nemocni znanstvenici ne postanu mocni i zasucu rukave i prekopaju upravo ta nalazista. Gdje ste "naucnici"?

Treba da jedan sanjar odluci da nesto uradi pa da "...arheolozi iz Zemaljskog muzeja i povjesničari-antičari s Filozofskog fakulteta u Sarajevu..." pocnu cupati svoje kose??? umjesto da se necim bave?

Zasto Lovrenovic ne motivira te strucnjake da mu iskopaju grobnicu Stjepana Kotromanica? Zasto to ne rade umjesto da cupaju kose? Zasto Lovrenovic sam ne ode i trazi nacina da se to uradi ako mu je do toga toliko stalo? Izgleda da potrebno znanje o kome govori on i posjeduje.

Bilo piramide ili ne bilo sva ova frka moze biti korisna. Historija i arheologija postaju na lijep nacin uzbudljive nasim ljudima.

Vidljiv je otpor sujete kod onih koji su odsjedili par (ili vise) godina na fakultetu jer neko otkopava piramidu a to nisu oni. Neko otkopava piramidu a niko nije njih nista pitao.

Ako se ova piramida stvarno ukaze i Lovrenovic ce shvatiti da diploma nema nikakvog znacenja. Autoritet i karakter se pokazuju djelima i samo djelima.

Sramotno je za nekog s prilicnim ugledom nazivati ovo otkopavanje "...spektakularnom demonstracijom voluntarizma i vandalizma...". Citajuci Lovrenoviceve tekstove vec godinama moram reci da me nije iznenadilo.
Raji se izvinjavam za gnjavazu - mi smo ipak ovdje da se malo zabavimo... :-)
nisi nas gnjavio. Cak naprotiv, veoma lijepo napisano. Uspio si da, za razliku od Lovrenovica, pokazes "obje strane medalje" i postavis stvari na svoje mjesto. Mogli bi ovaj post komotno poslati BH Danima....
helo

Post by helo »

Sinapsa wrote:"Helo" hvala ti puno na slikama.....mi svi ovdje cekamo na te slike kó telad na mekinje :-) , zato bih te sad izljubio..onako muski :kiss:
Znas li od kada ce ova kamera poceti prenositi iskopavanje? :)
Hvala, biče još slika idem opet za 2 do 3 dana u Visoko pa ču slikati šta se dešava, i donjeti vam sa lica mjesta neku novu informaciju. A za kameru tačno neznam mada znam da su je bili okačili i pustili, evo vam link pa prati te. http://bihlive.bih.net.ba/index.php?id=527

[/img]
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

ludost wrote:
hrasno38 wrote:Pa dragi prijatelju zar ti moram nacrtati da nikada nisam rekao da je to tamo piramida nego samo da ima nesto sto je vrijedno istrazivanja i to je sve.
ludvig wrote:Ne tvrdim da sam vidio dokaze o postojanju piramide, ali o postojanju neke gradjevine sigurno.
Da li se ovo meni priviđa, ili se ploča počela laganjeze okretati?!
I to samo nekoliko dana nakon iznošenja epohalnih dokaza da se radi o Piramidi?
Nećete valjda reći da je nema?? Pa šta je onda, ako nije piramida? Srednjevjekovni grad??
Eeee, ovi antipiramidaši...
Slusaj me dobro sada. Ja nisam od onih koji vole da ulaze u konfliktne situacije na ovom forumu a pogotovo da nekoga vrijedjam po bilo kojoj osnovi. Nisam od onih koji vole da omalovazavaju bilo ciju ideju s tim da cu naravno uci u raspravu sa svakim braneci svoje stavove. Ali nesto sto mi zaista smeta je da mi neko kaze da lazem i da mi prisiva stvari koje nisam rekao. Ti svoje poraze na ovom polju pokusavas nadopuniti nekom svojom duhovitosti medjutim i to je urodjeno u covjeku i za to treba imati smisla. Svaka tvoja duhovitost je sirova a tvoji argumenti su citiranja postova onako kako se tebi svidja. Moram ti reci da si bolestan covjek i da si covjek koji iz dna duse mrzi Osmanagica, njegov projekat i vise nego ocito grad Visoko iz razloga samo tebi znanih. Tebe cinjenice ubijaju i gubis se u svojim preseravanjima po ovoj temi stiteci opet vise nego ocito nase vrle naucnike ciji si ti izgleda glasnogovornik.
Nikad i niti u jednom mom postu ovdje neces naci moju tvrdnju da je to piramida. Evo izazivam te smetljaru svoje drzave (ako ti je BiH drzava) da mi to dokazes i pokazes. Ja sam rekao da o ovoj oblasti nemam znanja, posteno za razliku od tebe, i nikada se nisam ovdje gadjao arheolosko-istorijskim cinjenicama koje bi trebao da skidam sa interneta onako kako ti radis. Bio sam protiv toga da ti se objavi puno ime i prezime jer smatram da trebamo ovdje biti svi ravnopravni ali sada kada si mi fakticki rekao da sam lazov jesam i da ti se otkrije puni identitet i da te se dobro namara, ne zato sto ne vjerujes u piramidu nego sto si gnusno iskvaren i bezobrazan. Sve ima svoje granice ali ti si prekardasio sve. I budi siguran da cu ja saznati tvoje ime i prezime i da ce se ono naci na mnogim mjestima, na mnogim forumima, novinama samo zato "kromanjonac" da shvatis da se ne mozes sa svakim zajebavati kako hoces. Znas da si mi rekao da sam glup, primitivan, neobrazovan nista ti ne bi rekao, ali da mi stavljas rijeci u usta koje nisam rekao za mene znaci kao da si mi rekao da sam ortodoksni lazov. I sve to radi svoje nemoci u komunikaciji sa ljudima koji te ubise sa faktima. Trazio si rat imaces rat.
Unaprijed se izvinjavam na ovom vidu komunikacije svim ostalim sagovornicima i naravno moderatoru koji sa punim pravom moze da me banuje.
Goran_35

Post by Goran_35 »

Hmm :oops: :D

Sve se manje cuje ono famozno "ublehas"? :-)

I gdje li nam je drug (ne)znanje? :roll:
Goran_35

Post by Goran_35 »

Kopa se :oops: a ima nista drugo nego piramida :oops:

ps

sad se nekim djechacima dize kosa na glavi :D Znam zabranice zeni i djeci da koriste tu rijec :D prestace da kupuju tetrapak :oops: i tako to :D
helo

Post by helo »

KNe znam da li je iko od forumasa nekada citao prorocanstva brace iz S&CG, pod nazivom Kremanska prorocanstva...

U jednom dijelu tih prorocanstava govori se kako ce na ove prostore doci svijetli covjek, svijetle kose i puti, itd itd itd i DA ce kada on dodje u ove krajeve sa njim doci opce blagostanje. (koga zanima nek procacka na netu za vishe informacija)...

Zasto ovo govorim?

JEL' KO PRIMJECUJE DA JE SEMIR OSMANAGIC NEOBICNO PLAV COVJEK?
OTKRIJEMO LI PIRAMIDU STA NAM SLIJEDI? OPCE BLAGOSTANJE?
Zanimljivo :shock:
Shoshana

Post by Shoshana »

@ Hrasno

Evo, Hrasno, izvini sto se petljam, nije meni upuceno, ali moram da odgovorim.

Ne znam, brate, sto se palis. Ti, istina, nisi nikoga ovdje nazivao cetnicima (doduse nisi se bas ni ubio kritikujuci te i takve), ali se isto tako rado sluzis drugim licem mnozine. Vise puta si napisao "vi" pa onda iza toga dodavao raznorazne epitete. Malo suptilnije, ali si isto tako rekao da smo "mi" lopovi, kukavice, neznalice... i hajd' mrsko mi dalje traziti.

Ti si prvi pitao koliko nas je ovdje arheologa... Poslije citam kako kazes da smo protiv Semira jer smo zavidni... Pa sta hoces onda? Evo, care, ja sam arheolog. Ne radim kao arheolog, nema tu velikog hljeba. Radeci ono sto sada radim mi daje vecu platu nego sto imaju moji bivsi profesori na arheologiji... Ali sam studirala - i zavrsila arheologiju ( i komparativnu religiju). Ja bih da objasnim, ako ti se cita...

Niti sam ljubomorna na Semira (svakom svoje), niti mi smeta eventualnost da se u Bosni pronadje bilo sta, pa taman i leteci tanjur zakopan u brdu! I nisam "opicila" po Semiru zato sto vise nemam argumenata protiv piramide, nego obrnuto. To je pitanje naucnih principa. Svako sa imalo skole je naucio da se svakoj novoj (pogotovo "kolosalno novoj") teoriji pristupa verifikacijom izvora. Tako sam ja (kao i vjerovatno mnostvo drugih) otisla da procitam ko je taj Semir, sta to on tvrdi i koji su mu osnovi. Ako si, brate, procitao pet odlomaka iz bilo koje Semirove knjige, mogao isto kao i ja doci do zakljucka da su mu osnovi - nikakvi. On jednu svoju teoriju potkrepljuje drugom svojom teorijum, a sve skupa trecom svojom teorijom. A ponajcesce se ne potkrepljuje nikako.

Nisam ja 100% sigurna da piramide nema. Mozda je i ima. Mene bi vise zacudilo sto piramida nema i na drugim mjestima, nego sto bi me zacudilo da se piramida nadje u Bosni. Ali sam potpuno sigurna da nema piramide (niti u Bosni niti bilo gdje drugo) koja je 12 000 godina stara. Istina je da se periodi istorijskih zbivanja sve cesce pomjeraju unazad, ali ne u tako bliskoj proslosti - pogotovo ne za tako puno vremena. Ne vjerum ni sekunde da je more prije 12 000 godina prekrivalo Visocicu. Ako treba da ti objasnjavam zasto ne vjerujem u Lemuriju, Mu i bica sa Plejada, bojim se da gubim vrijeme... E, reci mi sad, na osnovu cega ja treba da povjerujem u semirovu teoriju? Zato sto zvuci dobro? Ja sam davno naucila da, ako nesto zvuci previse dobro da bi bilo istina - onda to najcesce i nije istina!

A zasto mi smeta sto Semir kopa? (Osim sto bih, valjda trebala biti ljubomorna sto ja ne kopam?) Zato sto, brate dragi prvo, kopaju amateri, pod strucnim nadzorom jednog koji ima istu diplomu kao i ja (sto vjeruj mi nije dovoljno da bi se vodila naucna iskopavanja!), i drugog koji, bojim se, trazi da uspostavi kontakt sa vanzemaljcima... (ovo nije ismijavanje, Semirove knjige daju mi za pravo vjerovati u to!).
Zamisli, molim te, da zaista ima nesto "kolosalno" na Visocici.... Smeta li ti cinjenica da (koliko ja vidim iz postiranih slika) se radovi ne obavljaju na nacin na koji bi trebali? Smeta li ti sto Semir izvadi dva kostura iz grobova, bez dovoljno dobrog dokumentiranja istih? (Na slici se vidi da je ploca jos na grobu!) Smeta li ti sto svakodnevni raporti koje arheolozi moraju voditi, nisu dostupni javnosti? (Kad se prije par godina kopalo na Harapi, sve si mogao pratiti na internetu). Vjerujes li da Semir vodi svakodnevne raporte koji pokrivaju svaki kvadratni metar koji otkopa? Vjerujes li da svaki kamen fotografise iz vise uglova prije nego sto ga izvadi iz zemlje, pa ga onda numerise? Smeta li ti sto nijedna ozbiljna institucija nece bez svega toga moci utvrditi/potvrditi bilo sta?

Meni smeta. I nije bezveze usporedba izmedju hirurga i arheologa. U pitanju su pricipi. Ili moze - ili ne moze. I strasno mi smeta prodavanje magle, pa mozes ti to zvati ekonomijom koliko god hoces.

Eto, toliko, jos jednom, izvini na licnom obracanju.
helo

Post by helo »

Shoshana daj ljudi koji vam je k...c, skroz silazite sa teme. To što vi radite ima topik otvoren u Diskusijama pa se tamo raspravljajte i rješite ko je a ko nije u pravu. Ovdje je svaka rječ svaka misao u vezi piramide dobro došla, i ljudi koji žele da čuju i saznaju nešto novo u vezi piramide dodžu na ovu temu i prate. A sada trebaju da prate vas, ko je kome šta opsovo i ko je četnik a ko nije.
Shoshana

Post by Shoshana »

Da si procitao do kraja, procitao bi i moje misljenje o piramidi.
ILIR_

Post by ILIR_ »

Lace wrote:
Sensei wrote:
ILIR_ wrote: Joj sto mi se svidja i slika i rotirajuca piramida (kako si ju uradio?). :-D
Ma jok ja! Samo ga zaGooglaj Image
Image

Image

Dole KUBIZAM - ziveo PIRAMIDIZAM (bosanski). :-D
ILIR_

Post by ILIR_ »

Sensei wrote:
ILIR_ wrote: Joj sto mi se svidja i slika i rotirajuca piramida (kako si ju uradio?). :-D
Ma jok ja! Samo ga zaGooglaj Image

A kako zaGoogliti to?! :?
ILIR_

Post by ILIR_ »

helo wrote:Evo neki slikica od danas, bilo je masa ljudi i medžu njima Semir Osmanagić koji je objašnjavao o radovima prisutnim koji su tu. Danas sam čuo par novi informavija u vezi otkopavanja, naime za par dana če otkoati dio piramide 200/50 metara i biče vidljiva čak iz visokog taj dio piramide. To če biti još jedan bum, kada se budu mogle vidjeti ploče ogromne teške po nekoliko tona koje su slagane jedna na drugu. ;-)

Več su počeli da montiraju kameru od strane BHtelekoma na kojoj če te moči non stop da preko interneta pratite otkopavanje piramide.

Na ovoj slici fino se može vidjeti kako se ploča na ploči nalazi.

helo, hvala za slike.
Pravi burek za nasu radoznalost.
A i tvoji komentari su informativni.
Bilo bi vrlo dobro kad bi mogao da nastavis ovako sa slikama i komentarima sto cujes i vidis tamo.
A i ona kamera za pracenje radova online - je super profesionalna stvar.

Posebno na onoj slici gdje se vidi ploca nad drugom plocom (gdje se vidi flasa vode) - ovi kameni, ploce izgledaju cudni, ko da su napravljeni od betona,
jer se vide puno raznobojni kamencici, ko da su "betonske" ploce!? :? :shock:

Kakvi su to kameni, ploce (kamene ploce ili "betonske" ploce)?!
Sta mozes da nam kazes o tome (posto si ih video)?
ILIR_

Post by ILIR_ »

hrasno38 wrote:
ludost wrote:
hrasno38 wrote:Pa dragi prijatelju zar ti moram nacrtati da nikada nisam rekao da je to tamo piramida nego samo da ima nesto sto je vrijedno istrazivanja i to je sve.
ludvig wrote:Ne tvrdim da sam vidio dokaze o postojanju piramide, ali o postojanju neke gradjevine sigurno.
Da li se ovo meni priviđa, ili se ploča počela laganjeze okretati?!
I to samo nekoliko dana nakon iznošenja epohalnih dokaza da se radi o Piramidi?
Nećete valjda reći da je nema?? Pa šta je onda, ako nije piramida? Srednjevjekovni grad??
Eeee, ovi antipiramidaši...
Slusaj me dobro sada. Ja nisam od onih koji vole da ulaze u konfliktne situacije na ovom forumu a pogotovo da nekoga vrijedjam po bilo kojoj osnovi. Nisam od onih koji vole da omalovazavaju bilo ciju ideju s tim da cu naravno uci u raspravu sa svakim braneci svoje stavove. Ali nesto sto mi zaista smeta je da mi neko kaze da lazem i da mi prisiva stvari koje nisam rekao. Ti svoje poraze na ovom polju pokusavas nadopuniti nekom svojom duhovitosti medjutim i to je urodjeno u covjeku i za to treba imati smisla. Svaka tvoja duhovitost je sirova a tvoji argumenti su citiranja postova onako kako se tebi svidja. Moram ti reci da si bolestan covjek i da si covjek koji iz dna duse mrzi Osmanagica, njegov projekat i vise nego ocito grad Visoko iz razloga samo tebi znanih. Tebe cinjenice ubijaju i gubis se u svojim preseravanjima po ovoj temi stiteci opet vise nego ocito nase vrle naucnike ciji si ti izgleda glasnogovornik.
Nikad i niti u jednom mom postu ovdje neces naci moju tvrdnju da je to piramida. Evo izazivam te smetljaru svoje drzave (ako ti je BiH drzava) da mi to dokazes i pokazes. Ja sam rekao da o ovoj oblasti nemam znanja, posteno za razliku od tebe, i nikada se nisam ovdje gadjao arheolosko-istorijskim cinjenicama koje bi trebao da skidam sa interneta onako kako ti radis. Bio sam protiv toga da ti se objavi puno ime i prezime jer smatram da trebamo ovdje biti svi ravnopravni ali sada kada si mi fakticki rekao da sam lazov jesam i da ti se otkrije puni identitet i da te se dobro namara, ne zato sto ne vjerujes u piramidu nego sto si gnusno iskvaren i bezobrazan. Sve ima svoje granice ali ti si prekardasio sve. I budi siguran da cu ja saznati tvoje ime i prezime i da ce se ono naci na mnogim mjestima, na mnogim forumima, novinama samo zato "kromanjonac" da shvatis da se ne mozes sa svakim zajebavati kako hoces. Znas da si mi rekao da sam glup, primitivan, neobrazovan nista ti ne bi rekao, ali da mi stavljas rijeci u usta koje nisam rekao za mene znaci kao da si mi rekao da sam ortodoksni lazov. I sve to radi svoje nemoci u komunikaciji sa ljudima koji te ubise sa faktima. Trazio si rat imaces rat.
Unaprijed se izvinjavam na ovom vidu komunikacije svim ostalim sagovornicima i naravno moderatoru koji sa punim pravom moze da me banuje.
hrasno38 - ovo je preemotivno i uzeto vrlo personalno i ne svidja mi se.
Ovo je samo forum, zabava.
Sa anonimnim nikovima tako da se ne mogu stvari uzeti vrlo personalne.
To je sloboda diskusije i misliti drukcije. Treba biti vise tolerantan.
Ja ne vidim nigdje da je on spomenuo rijec laz (a i da je spomenuo
to ostaje u njegovoj kulturi).
Prijetnja - u stilu "saznacu ja ko si ti" - i "stavicu tvoje ime tamo i ovamo"
nije dobra stvar - i moram da kazem prilicno niska stvar.
Bilo bi nesto drugo da smo mi ovdje sa nasim imenom i prezimenom
a ne ovako anonimni sa nekim nikovima.

Oprosti sto "se mesam" jel mozes da kazes da nije moja stvar
i da nemam pravo da se mijesam ali smatram da svako od nas u forumu
mozemo da izrazavamo nase misljenje posto vec smo jednaki "clanovi"
foruma.

Bolje ohladite, spustite loptu i nastavite diskusiju o piramidi.

Inace ja volim i slazem se sa tvojim komentarima a ne sa onima od ludosti, i ja sam "piramidas" a ne "antipiramidas", ali ovaj put ja mislim ovako.

Nadam se da me pravilno shvatis i da se ne ljutis a i prihvatas moju sugestiju. Ja ovako shvatim pravila i kulturu anonimni foruma u internetu. Sa postovanjem: Ja.
ILIR_

Post by ILIR_ »

edit
Last edited by ILIR_ on 22/04/2006 06:34, edited 2 times in total.
ILIR_

Post by ILIR_ »

seljak_cojek wrote:
BASTA wrote:ja vidim :D
Probao sam i sa firefoxomi opet ništa. ne kontam

Probaj i sa Operom i Mozillom, ali vjerojatno nece ti pomoci ni to jer najvjerojatnije u tom trenutku veza sa internetom ti je bila slaba
(spora) a slike su velike (teske). :)
ILIR_

Post by ILIR_ »

Izmedju ostalog - mene posebno zanima - lingvisticka strana piramida.

Uskoro moraju se naci vise i vise natpisa, "hieroglifa" - i to ce biti
El-Dorado za lingviste.
Jako se radujem tome. Ne mogu cekati :D :D
Fair Life

Post by Fair Life »

Da se ne radi o rudarskim oknima iz srednjeg vijeka, potvrdili su rudari iz Kaknja.
(Semir Osmanagić, arheolog i biznismen, o podzemnim tunelima u okolini Visokog; FTV)

Image
ludvig

Post by ludvig »

Fair Life wrote:Da se ne radi o rudarskim oknima iz srednjeg vijeka, potvrdili su rudari iz Kaknja.
:thumbup:

Zanimljivo ce biti istrazivanje, ocito vjestackih tunela?

@ Ludost, da li ostale bosanske piramide koje si spomenuo u svojim postovima imaju neke pecine i tunele, vjestacki obradjenih zidova?
Pospanko

Post by Pospanko »

Fair Life wrote:Da se ne radi o rudarskim oknima iz srednjeg vijeka, potvrdili su rudari iz Kaknja.
(Semir Osmanagić, arheolog i biznismen, o podzemnim tunelima u okolini Visokog; FTV)
Ocito je tebe trebao pitati za misljenje, mozda bi mu ti dao strucni odgovor :?
ludost

Post by ludost »

hrasno38 wrote:Slusaj me dobro sada. Ja nisam od onih koji vole da ulaze u konfliktne situacije na ovom forumu a pogotovo da nekoga vrijedjam po bilo kojoj osnovi. Nisam od onih koji vole da omalovazavaju bilo ciju ideju s tim da cu naravno uci u raspravu sa svakim braneci svoje stavove. Ali nesto sto mi zaista smeta je da mi neko kaze da lazem i da mi prisiva stvari koje nisam rekao. Ti svoje poraze na ovom polju pokusavas nadopuniti nekom svojom duhovitosti medjutim i to je urodjeno u covjeku i za to treba imati smisla. Svaka tvoja duhovitost je sirova a tvoji argumenti su citiranja postova onako kako se tebi svidja. Moram ti reci da si bolestan covjek i da si covjek koji iz dna duse mrzi Osmanagica, njegov projekat i vise nego ocito grad Visoko iz razloga samo tebi znanih. Tebe cinjenice ubijaju i gubis se u svojim preseravanjima po ovoj temi stiteci opet vise nego ocito nase vrle naucnike ciji si ti izgleda glasnogovornik.
WOW :shock:

Pravo mi je drago da ovdje razgovaramo kao ljudi i ne vrijeđamo jedni druge...

Pravo mi je drago da "smetljar svoje države", "bolesnik", "kromanjonac", "gnusno iskvaren i bezobrazan" nikako nisu uvrede...

Pravo mi je drago da ovdje niko nikome ne prijeti, i posebno da moderatori o tome ne moraju voditi brigu...

Jedino mi nije jasno šta se hoće? Kad iznosim argumente da nema piramide i da su to ostaci srednjovjekovnog grada - Ludvig prijeti; kad i ja konačno uvidim da u Bosni ima piramida - Hrasno38 prijeti...

:shock:

Hvala ti Shoshana što si objasnila jedan temeljni princip. Ali bojim se da ni sad, nakon što je već milion puta prikazan na ovoj temi od raznih ljudi, neće dublje prodrijeti. Zbog toga i ja prelazim u piramidaše, da budem u grupi ljudi koji vole svoju zemlju i žele joj dobro, i kažem jasno i glasno - u Bosni itekako ima i piramida i tajnih podzemnih tunela i komora! Evo još jednog dokaza:

Visočica:
Image
Jajce:
Image

I, najvažnije, tajne podzemne komore u Jajačkoj piramidi (koje nisu pravili srednjevjekovni rudari):
http://www.aneks8komisija.com.ba/main.p ... iew&id=274
Image
Fair Life

Post by Fair Life »

Pospanko wrote:
Ocito je tebe trebao pitati za misljenje, mozda bi mu ti dao strucni odgovor :?
A zar bi u piramidi trebala postojati rudarska okna ??

Smijesno...
Fair Life

Post by Fair Life »

ludost wrote:Hvala ti Shoshana što si objasnila jedan temeljni princip. Ali bojim se da ni sad, nakon što je već milion puta prikazan na ovoj temi od raznih ljudi, neće dublje prodrijeti. Zbog toga i ja prelazim u piramidaše, da budem u grupi ljudi koji vole svoju zemlju i žele joj dobro, i kažem jasno i glasno - u Bosni itekako ima i piramida i tajnih podzemnih tunela i komora! Evo još jednog dokaza:
Po svoj prilici nas patriotizam bi se trebao mjeriti vjerom u postojanje visocke piramide. Bilo je ili ne bilo spreman sam tvrditi da je ima... bas kao u prici "Carevo novo ruho..."

Evo me... piramidas.
ludost

Post by ludost »

Fair Life, odlično, onda možemo ići dalje s nepobitnim dokazima postojanja piramida diljem Bosne i Hercegovine.

Ovo su mapirani podzemni tuneli Jajačke piramide. Njih je akademska elita proglasila nekakvim 'katakombama', samo zato da zadrži kontrolu nad znanjem i historijom, onako kako ih je gospodin profesor doktor arheologije Semir Osmanagić već raskrinkao u svom višetomnom naučnom radu Alternativna Historija - http://www.alternativnahistorija.com/AH1main.htm:
Na takvim, netačnim ili nepotpunim informacijama, zasnovane su historijske knjige kojima su elite/oligarhije manipulirale većinom.
Image
wels

Post by wels »

Image

Ja odgovrno tvrdim da ovo nije piramida

Jer da jest i da je iznutra shuplja kako Ludost tvrdi,davno bi se te shupljine napunile vodom koja bi ju je povukla za sobom te cak ni postojeci vodopad ne bi postojao.
Da se zakljucit da je bash taj vodopad jedan od dokaza da to nije piramida.

Cak sta vishe nije nigdje u svjetu zabiljezen slucaj gradnje piramide neposredno pored rijeka,a vodopada da ne govorimo.

:oops:
ludost

Post by ludost »

wels wrote:Ja odgovrno tvrdim da ovo nije piramida

Jer da jest i da je iznutra shuplja kako Ludost tvrdi,davno bi se te shupljine napunile vodom koja bi ju je povukla za sobom te cak ni postojeci vodopad ne bi postojao.
Da se zakljucit da je bash taj vodopad jedan od dokaza da to nije piramida.

Cak sta vishe nije nigdje u svjetu zabiljezen slucaj gradnje piramide neposredno pored rijeka,a vodopada da ne govorimo.

:oops:
Antipiramidaš ordinarni. :oops:
Locked