Dokumentuje dnevnu kvotu poslodavcu iz Saudije.Pujdo12 wrote:
Šta ti još radiš ovdje, podne namaz je
Ateizam vs. Religija
- ExNihilo
#5401 Re: Ateizam vs. Religija
- славянин
#5402 Re: Ateizam vs. Religija
Smrle today u toku rasprave o rukji

- MarlboroGold
#5403 Re: Ateizam vs. Religija
I onda imaš priliku da to sve dokažeš pa povučeš ručnu.Smrcak15 wrote:to nije tacnoMarlboroGold wrote:Neki dan mi jedan poznanik reče, a koji je vjernik, da džini ne idu u nevjernike jer im nisu interesantni
a evo i dokaz iz usta nevjernika
poslusaj sta ta srpkinja iz Beograda kaze o islamskoj rukji koju je probala

- Bloo
- Globalna šefica
#5404 Re: Ateizam vs. Religija
Ja bih s medom.otisla na rukju.
Da bude ko vic.
Idu zeko ateista i medo musliman na istjerivanje dzina...i naide.
Da bude ko vic.
Idu zeko ateista i medo musliman na istjerivanje dzina...i naide.
- MarlboroGold
#5405 Re: Ateizam vs. Religija
Ako mu e-žena dozvoli 
- ExNihilo
#5406 Re: Ateizam vs. Religija
Ja sam do ove rasprave mislio da je medo nešto ozbiljniji lik.
Inače, imam dobrog kolegu čiji roditelji su hiperreligiozni. Uglavnom, momak ima...snažan libido.
Roditelji ga vodili hodži jer, logično, guzi zato što je opsjednut džinima. Dijagnozu je potvrdio i hodža, nakon čega je pristupio rukji, te naplatio istu.
Kolega i dalje guzi.
Inače, imam dobrog kolegu čiji roditelji su hiperreligiozni. Uglavnom, momak ima...snažan libido.
Kolega i dalje guzi.
- shbc
#5407 Re: Ateizam vs. Religija
Utjeruje dzine vela havleExNihilo wrote:Ja sam do ove rasprave mislio da je medo nešto ozbiljniji lik.
Inače, imam dobrog kolegu čiji roditelji su hiperreligiozni. Uglavnom, momak ima...snažan libido.Roditelji ga vodili hodži jer, logično, guzi zato što je opsjednut džinima. Dijagnozu je potvrdio i hodža, nakon čega je pristupio rukji, te naplatio istu.
Kolega i dalje guzi.
- MarlboroGold
#5408 Re: Ateizam vs. Religija
Šta bi tek bilo da je u pitanju kolegica... ne smijem ni pomisliti 
-
Hakiz
#5409 Re: Ateizam vs. Religija
Kako nije tačno. Ne može nevjernik biti zaposjednut. Može imati psihički bolestan, ali ne može biti zaposjednut.Smrcak15 wrote:to nije tacnoMarlboroGold wrote:Neki dan mi jedan poznanik reče, a koji je vjernik, da džini ne idu u nevjernike jer im nisu interesantni
Nego, mene zanima nešto drugo. Ako je to sve tačno, te zaposjednutosti, egzorcizmi, rukje, štatijaznam, kada pogledamo trajanje religija i to da su većina ljudi uvijek bili vjernici, kako to da uopđte postoji psihijatrija? Valjda bi sve to do sada bilo riješeno osim slučajnih izuzetaka.
Ozbiljno, da pitam vjernike, da li bi nekoga kome piše u kartonu SCH, bipolarni poremećaja itd poslali na rukju ili bi ga ipak poslali psihijatru da mu da tablete?
Recimo, nekoga uhapsili nakon što je brutalno ubio desetoro žena i djece, odveli ga kod doktora i tamo mu mu dijagnosticirano da je psihopata. Recite Smrčak i ostali, da li biste takvog tipa proglasili zaposjednutim pa ga poslali na rukju umjesto da ga proglasite psihički bolesnim i pošaljete na liječenje kod psihijatra u stanovu zatovrenog tipa. Da li biste preuzeli odgovornost za buduće posljedice nakon što se nad tim tipom obavi rukja?
- ExNihilo
#5410 Re: Ateizam vs. Religija
Ja i on se zajebavamo da treba njega istjerati iz džina.shbc wrote:Utjeruje dzine vela havleExNihilo wrote:Ja sam do ove rasprave mislio da je medo nešto ozbiljniji lik.
Inače, imam dobrog kolegu čiji roditelji su hiperreligiozni. Uglavnom, momak ima...snažan libido.Roditelji ga vodili hodži jer, logično, guzi zato što je opsjednut džinima. Dijagnozu je potvrdio i hodža, nakon čega je pristupio rukji, te naplatio istu.
Kolega i dalje guzi.
-
Hakiz
#5411 Re: Ateizam vs. Religija
Bilo bi:MarlboroGold wrote:Šta bi tek bilo da je u pitanju kolegica... ne smijem ni pomisliti
- shbc
#5412 Re: Ateizam vs. Religija
Zamisli dzina tamo, premoren lezi, sav se oznojio... "A sto se zajebah u pm"ExNihilo wrote:Ja i on se zajebavamo da treba njega istjerati iz džina.shbc wrote:Utjeruje dzine vela havleExNihilo wrote:Ja sam do ove rasprave mislio da je medo nešto ozbiljniji lik.
Kolega i dalje guzi.
-
Hakiz
#5413 Re: Ateizam vs. Religija
Treba mu ućerati dobro da mu se išćera zlo...ExNihilo wrote:Ja i on se zajebavamo da treba njega istjerati iz džina.shbc wrote:Utjeruje dzine vela havleExNihilo wrote:Ja sam do ove rasprave mislio da je medo nešto ozbiljniji lik.
Kolega i dalje guzi.
- Bloo
- Globalna šefica
#5414 Re: Ateizam vs. Religija
Imam blagoslov.MarlboroGold wrote:Ako mu e-žena dozvoli
-
zijancer
#5415 Re: Ateizam vs. Religija
tasokare 
- Smrcak15
#5416 Re: Ateizam vs. Religija
uvijek ce ti svaki ucac rukje reci, prvo idi doktorima i psiholozima ako oni ne pomognu onda rukja krece.Hakiz wrote:Kako nije tačno. Ne može nevjernik biti zaposjednut. Može imati psihički bolestan, ali ne može biti zaposjednut.Smrcak15 wrote:to nije tacnoMarlboroGold wrote:Neki dan mi jedan poznanik reče, a koji je vjernik, da džini ne idu u nevjernike jer im nisu interesantni
Nego, mene zanima nešto drugo. Ako je to sve tačno, te zaposjednutosti, egzorcizmi, rukje, štatijaznam, kada pogledamo trajanje religija i to da su većina ljudi uvijek bili vjernici, kako to da uopđte postoji psihijatrija? Valjda bi sve to do sada bilo riješeno osim slučajnih izuzetaka.
Ozbiljno, da pitam vjernike, da li bi nekoga kome piše u kartonu SCH, bipolarni poremećaja itd poslali na rukju ili bi ga ipak poslali psihijatru da mu da tablete?
Recimo, nekoga uhapsili nakon što je brutalno ubio desetoro žena i djece, odveli ga kod doktora i tamo mu mu dijagnosticirano da je psihopata. Recite Smrčak i ostali, da li biste takvog tipa proglasili zaposjednutim pa ga poslali na rukju umjesto da ga proglasite psihički bolesnim i pošaljete na liječenje kod psihijatra u stanovu zatovrenog tipa. Da li biste preuzeli odgovornost za buduće posljedice nakon što se nad tim tipom obavi rukja?
znaci prvo se gleda je li medicinske prirode problem ako nemogu pomoci onda ucac rukje uzima u svoje ruke stvar.
- Dope_Man
#5417 Re: Ateizam vs. Religija
Trebalo je njega poslati u medresu. Kad vec uceruje, da ima diplomu da uceruje dobroExNihilo wrote:Ja sam do ove rasprave mislio da je medo nešto ozbiljniji lik.
Kolega i dalje guzi.
-
Hakiz
#5418 Re: Ateizam vs. Religija
I time je sve rečeno. Ni oni koji rukju obavljaju sami ne vjeruju u ono šta rade.Smrcak15 wrote:
uvijek ce ti svaki ucac rukje reci, prvo idi doktorima i psiholozima ako oni ne pomognu onda rukja krece.
znaci prvo se gleda je li medicinske prirode problem ako nemogu pomoci onda ucac rukje uzima u svoje ruke stvar.
- ExNihilo
#5419 Re: Ateizam vs. Religija
Normala. Operiraju isključivo u sivoj zoni gdje se djelotvornost iste ne može smisleno procijeniti i usporediti. Svojevrsna varijanta god of the gapsa.Hakiz wrote:I time je sve rečeno. Ni oni koji rukju obavljaju sami ne vjeruju u ono šta rade.Smrcak15 wrote:
uvijek ce ti svaki ucac rukje reci, prvo idi doktorima i psiholozima ako oni ne pomognu onda rukja krece.
- Smrcak15
#5420 Re: Ateizam vs. Religija
nije receno sve, nije druzeHakiz wrote:I time je sve rečeno. Ni oni koji rukju obavljaju sami ne vjeruju u ono šta rade.Smrcak15 wrote:
sto se prosljedjuje doktorima prvo, pa zato da se ustanovi je li medicinske prirode, znaci nemora nuzno da bude djelo dzina, ako se ustanovi da nije medicinske prirode da doktori ne mogu pomoci, onda tek ako se sumnja da ima veze sa dzinnima ide se ucacima rukje.
- Smrcak15
#5421 Re: Ateizam vs. Religija
pa odes ti do nekoga na rukju i vidis je li siva zona ili nijeExNihilo wrote: Normala. Operiraju isključivo u sivoj zoni gdje se djelotvornost iste ne može smisleno procijeniti i usporediti. Svojevrsna varijanta god of the gapsa.
Ovako na suho mozete naglabati do besvijesti, dok ne skupite hrabrosti, a nemate je ocito, nece te saznati pravu istinu.
- славянин
#5422 Re: Ateizam vs. Religija
Ne odgovori ti dali su tebi istjerivaliSmrcak15 wrote:nije receno sve, nije druzeHakiz wrote:I time je sve rečeno. Ni oni koji rukju obavljaju sami ne vjeruju u ono šta rade.Smrcak15 wrote:
sto se prosljedjuje doktorima prvo, pa zato da se ustanovi je li medicinske prirode, znaci nemora nuzno da bude djelo dzina, ako se ustanovi da nije medicinske prirode da doktori ne mogu pomoci, onda tek ako se sumnja da ima veze sa dzinnima ide se ucacima rukje.
- славянин
#5423 Re: Ateizam vs. Religija
Po 6ti put ja bio ali sad ti .. te treba oci zatvoriti te treba tebi ovo ono..... a ne sumnjam i sve sa tim da bi posle bilo... pa nisi povuko dlaku u lijevoj nozdrvi... cuj pa zato nije radilo sto odmah ne kazesSmrcak15 wrote:pa odes ti do nekoga na rukju i vidis je li siva zona ili nijeExNihilo wrote: Normala. Operiraju isključivo u sivoj zoni gdje se djelotvornost iste ne može smisleno procijeniti i usporediti. Svojevrsna varijanta god of the gapsa.
Ovako na suho mozete naglabati do besvijesti, dok ne skupite hrabrosti, a nemate je ocito, nece te saznati pravu istinu.
- Smrcak15
#5424 Re: Ateizam vs. Religija
Paz kazem ti da sam probao rukju prvi put 2002 godine kao tinejdzer.славянин wrote: Ne odgovori ti dali su tebi istjerivali
- ExNihilo
#5425 Re: Ateizam vs. Religija
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_p ... paranormalSmrcak15 wrote:pa odes ti do nekoga na rukju i vidis je li siva zona ili nijeExNihilo wrote: Normala. Operiraju isključivo u sivoj zoni gdje se djelotvornost iste ne može smisleno procijeniti i usporediti. Svojevrsna varijanta god of the gapsa.
Njima objasni.