Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
rida1976 wrote:Šta je najbolje kupiti klincu od xiaomia za cca 200 KM(novo)? Razumljivo, najviše ganja igrice pa bi 3GB rama bilo poželjno, ako je moguće doboti za 200 KM
Ako ganja prave igrice onda Samsung S9+
Igrice su najzahtjevnije,a stvarno ne znam imal šta za 200 sa 3 gb ram a da je novo.
Dabogda
Radovan sminkercic wrote:Vidim da raja ovde dosta koristi xiaomi telefone pa me zanima da li je tacno da je vecina tih telefona sa nekom manom,od softwarea koji se cesto resetuje i blokira do problema sa signalom,internetom,baterijom koja ispada iz lezista itd.Sto sam mogao do sad procitat su vecinom negativni komentari malo ih ima da ga je neko nahvalio u svim segmentima a cijene nisu nimalo niske.
Mislim uzeti sebi ovaj A1 ali zbog svega toga se dvoumim.
ti si ocigledno troll ali me zanima gdje si ti to citao negativne komentare o xiaomi telefonima
mozes li postaviti par linkova za ove svoje tvrdnje ?
sve ovo sto si ti naveo nije tacno,barem sa modelima iz 2017. i 2018. godine...ne znam kakve su bile prve serije,jer nisam koristio
A1 je odlican telefon i nece te razocarati niti u jednom segmentu...naravno u tom cjenovnom rangu...do 400 KM
rida1976 wrote:Šta je najbolje kupiti klincu od xiaomia za cca 200 KM(novo)? Razumljivo, najviše ganja igrice pa bi 3GB rama bilo poželjno, ako je moguće doboti za 200 KM
od xiaomija nema za te pare
ima note 5A,ali on je 2/16 GB i ima 5,5 inca ekran i kosta oko 210-220 KM
ali taj telefon svakako nije namjenjen za igre,jer kao sto neko rece,igre su najzahtjevnije i traze puno rama i jak chipset
mada,moci ce on igrati igre na njemu,ali one najzahtjevnije sa boljom grafikom mogu malo stekati
Ne kupuj dijetetu mobitel da bi igrao igrice. Vjeruj mi da to nije dobar potez.
Radovan sminkercic wrote:Vidim da raja ovde dosta koristi xiaomi telefone pa me zanima da li je tacno da je vecina tih telefona sa nekom manom,od softwarea koji se cesto resetuje i blokira do problema sa signalom,internetom,baterijom koja ispada iz lezista itd.Sto sam mogao do sad procitat su vecinom negativni komentari malo ih ima da ga je neko nahvalio u svim segmentima a cijene nisu nimalo niske.
Mislim uzeti sebi ovaj A1 ali zbog svega toga se dvoumim.
ti si ocigledno troll ali me zanima gdje si ti to citao negativne komentare o xiaomi telefonima
mozes li postaviti par linkova za ove svoje tvrdnje ?
uzeo preko ebay.de Note 5 4G/64GB/snapdr636/adreno509 za cca 440KM. isporuka za 3 dana u Njemačku.
Kina ista cijena s 30%carine i PDV uz 60 dana čekanja...
Javim impresije al mislim da nije fula po ovim review...u Sarajevu se raspitivao niko nema Note 5 ni onaj 625, samo neki online shop iz zenice
Da li je ovaj global rom, tj. radi li na nasu mrezu?
Zvanično još nije u prodaji, radi na našim mrežama, još nema global rom, nego kineski sa engleskim jezikom kao opcijom. Kad zvanično bude u prodaji, bit će i global rom.
hadzun wrote:uzeo preko ebay.de Note 5 4G/64GB/snapdr636/adreno509 za cca 440KM. isporuka za 3 dana u Njemačku.
Javim impresije al mislim da nije fula po ovim review...u Sarajevu se raspitivao niko nema Note 5 ni onaj 625, samo neki online shop iz zenice
hadzun wrote:uzeo preko ebay.de Note 5 4G/64GB/snapdr636/adreno509 za cca 440KM. isporuka za 3 dana u Njemačku.
rovac13 wrote:Ja sam prvi put probao xiaomi evo ima vise od pola godine.
I iz nekog razloga vise ne gledam druge telefone.
Prezadovoljan sam ovim brendom.
Sve funkcionise kako treba.
Prije ovog bio na samsung (imao je nekakvih mana)i lumia (koja je katastrofa)
S tim sto ja nisam mjerodavan svima.
Mene ne zanimaju mobiteli od 500 KM a nekamoli od 1000-1500 KM.
To sto neki mobitel otvori nesto brze za milisekundu od drugog,to moje oko ne vidi
Ja samo volim da puno toga funkcionise,a ovaj bas funkcionise i to za malo para.
Evo tri mjeseca kod mene, odlično radi, baterijom prezaodovoljan, jedino kad je pao od pod puko, al zamijeniću displej
Buraz, kako nema ?
Ja uzeo danas, model AI.
da ne linkam, 420 marki
4/64
636 snap, 504 adreno
Druze u poplavi xiaomi modela za razlicita trzista moguce je da to nije ovaj isti. U svakom slucaju ako si ga ovde nasao-svaka cast!
ja gdje god sam pitao blijedo su me gledali cak i ovaj procomp na FB kaze "imamo" i poslao mi link sa 625 snap
Iz Njemacke dolazi za koji dan pa cu javit impresije.
hadzun wrote:
Druze u poplavi xiaomi modela za razlicita trzista moguce je da to nije ovaj isti. U svakom slucaju ako si ga ovde nasao-svaka cast!
ja gdje god sam pitao blijedo su me gledali cak i ovaj procomp na FB kaze "imamo" i poslao mi link sa 625 snap
Iz Njemacke dolazi za koji dan pa cu javit impresije.
Imas lika pacomoby kad uneses redmi note 5 prvi iskoci 420km
Jel to sad znaci da trazimo global verzije samo radi prevoda na domaci jezik.
Nije zar to jedina razlika.
Sta je s nama koji smo trazili global modele a drzimo tel na engleskom jeziku.
Meni je uvijek bilo katastrofa drzati kompjuter ili mobitel na domacem,to su nekakvi izrazi Boze sacuvaj.
[quote="Sarajevo1970"]
Daj ne izmišljaj bogati, ja lično sam u zadnji mjesec (dok sam imao veliki popust) prodao 4 komada 4GB/64GB (1 gold, 2 black, 1 blue) i čak 2 komada 6GB/64GB (black) u Sarajevu.
rovac13 wrote:Jel to sad znaci da trazimo global verzije samo radi prevoda na domaci jezik.
Nije zar to jedina razlika.
Sta je s nama koji smo trazili global modele a drzimo tel na engleskom jeziku.
Meni je uvijek bilo katastrofa drzati kompjuter ili mobitel na domacem,to su nekakvi izrazi Boze sacuvaj.
Razlika nije samo u jeziku. Global verzija podrzava 4G B20 (800Mhz) frekvenciju. Na nekim mobitelima koji nisu global moguce je otkljucati B20 frekvenciju.
pepeljara wrote:
a narudzba sa alija ne bih, ocarinit ce mi max
Evo ja danas(prije sat) bas narucio 20-i note 5 pro sa aliexpress-a.
Znaci do sad mi u zadnja 1.5~2 mjeseci stigli 19 komada. 8 komada
sa normalnom postom, 11 sa DHL. Nijednog carina nije dirala..
I ovaj zadnji (crni 4GB/64GB sa zastitnom staklom, case i nillkin cover) dolazi sa DHL
Oni inace samo vadu ako odmah vidu na "customs declaration" da je vrijednost preko 300KM/$175/€150
ili ako je neka nerealna cijena napisana (npr. "Redmi note 5 smartphone, value $12"). Ja sad pricam iz
svog licnog iskustva, naravno da moze se vazda desiti da bude neka slucajna kontrola ali i za to ima solucija.
hadzun wrote:u Sarajevu se raspitivao niko nema Note 5 ni onaj 625, samo neki online shop iz zenice
Daj ne izmišljaj bogati, ja lično sam u zadnji mjesec (dok sam imao veliki popust) prodao 4 komada 4GB/64GB (1 gold, 2 black, 1 blue) i čak 2 komada 6GB/64GB (black) u Sarajevu.
Ovo gdje sam se raspitao nije bilo (3 radnje, meni dovoljno). Izvini što nisam znao za tebe.