uglavnom največi ubleHaš je na Ćelu SDA... pardom SAD
Donald J Trump - Predsjednik USA All About
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#5401 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
šHa se čudite pa zet i ivanka su mu ortodoksni jevreji... tako da
a čitav kabinet mu anti semitski... ćek samo da postavi muslimane dje im je mjesto pre Će ivanka su tri biblije na pravu vjeru
- Gojeni H
#5402 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Izvini, ali iskljucivo Amerikanci su glasali za Trumpa. Dakle, ne mijesaj ostali dio covjecanstva s necim s cime veze nismo imali.TomANDJerry wrote:Pa cekaj , zar nas ovi veliki mislioci koji su podrzavali Trumpa nisu uvjeravali da je on jedini spas za covjecanstvo - da ce covjek koji kaze da su svi muslimani teroristi , da su meksikanci prakticno niza rasa , da zene ne treba da bude podjednake sa muskarcima , da ne treba postovati ljudska prava i treba muciti ljude i ubijati porodice terorista , koji ce ukinuti Obamacare nakon cega ce hiljade ljudi umrijeti (bukvalno) , koji ce zaustaviti borbu protiv klimatskih promjena (zbog cega ce nasa djeca da naj**u) itd itd ---- zar Hilary nije to zlo koje nas je sve trebalo pogoditiNero Histrion wrote:Evo jedan od prvih poteza mu je premijestanje ambasade iz Tel Aviva u Jerusalem. Jasna poruka, ko ne vidi i zasluzio je da ne vidi. Bojim se da je odnio vrag salu.
Sada ozbiljno , zalosno je ovo sve.
Jedini razlog zasto je Trump izabran jeste zato sto se sav hamelj i ono najgore u covjecanstvu ujedinilo. Znate one koji mrze sve ostale od jutra do mraka , one koji nikad u zivotu nisu pobjedili ni u cemu , koji su glupi ko k***c ali eto volili bi da jednom ispadnu pametni ... ta ekipa je vodjena politikom teorija zavjera ("CNN na laze , Alex Jones govori istinu" , "Bijela rasa je na udaru") uspjela da sje*e cijelu planetu za naredne 4 godine. Mislite da ce ovakvi potezi proci bez odgovora , da ce dogovori sa Putinom biti postovani od strane zemalja kojima ce ova naranđasta budala i onaj hobit trgovati , da nece biti novih prooblema i tenzija ?
- Gojeni H
#5403 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
pici wrote:
Ovu njusku samo rodjena mati moze voljeti.
- GeeTnT
#5404 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
..osim ako nije feministkinja...Gojeni H wrote:pici wrote:
![]()
![]()
![]()
-
Nero Histrion
#5405 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Vecina Amerikanaca nije glasala za Trumpa.Gojeni H wrote:Izvini, ali iskljucivo Amerikanci su glasali za Trumpa. Dakle, ne mijesaj ostali dio covjecanstva s necim s cime veze nismo imali.TomANDJerry wrote:Pa cekaj , zar nas ovi veliki mislioci koji su podrzavali Trumpa nisu uvjeravali da je on jedini spas za covjecanstvo - da ce covjek koji kaze da su svi muslimani teroristi , da su meksikanci prakticno niza rasa , da zene ne treba da bude podjednake sa muskarcima , da ne treba postovati ljudska prava i treba muciti ljude i ubijati porodice terorista , koji ce ukinuti Obamacare nakon cega ce hiljade ljudi umrijeti (bukvalno) , koji ce zaustaviti borbu protiv klimatskih promjena (zbog cega ce nasa djeca da naj**u) itd itd ---- zar Hilary nije to zlo koje nas je sve trebalo pogoditiNero Histrion wrote:Evo jedan od prvih poteza mu je premijestanje ambasade iz Tel Aviva u Jerusalem. Jasna poruka, ko ne vidi i zasluzio je da ne vidi. Bojim se da je odnio vrag salu.
Jedini razlog zasto je Trump izabran jeste zato sto se sav hamelj i ono najgore u covjecanstvu ujedinilo. Znate one koji mrze sve ostale od jutra do mraka , one koji nikad u zivotu nisu pobjedili ni u cemu , koji su glupi ko k***c ali eto volili bi da jednom ispadnu pametni ... ta ekipa je vodjena politikom teorija zavjera ("CNN na laze , Alex Jones govori istinu" , "Bijela rasa je na udaru") uspjela da sje*e cijelu planetu za naredne 4 godine. Mislite da ce ovakvi potezi proci bez odgovora , da ce dogovori sa Putinom biti postovani od strane zemalja kojima ce ova naranđasta budala i onaj hobit trgovati , da nece biti novih prooblema i tenzija ?
Ima jos naroda po svijetu sto ga gotive, primjerice odredjene skupine s Balkana se bas obveselise, isto da se Spasitelj obznanio licno.
-
TomANDJerry
#5406 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
A zasto da ne mijesam ... svi oni koji podrzavaju Trumpa u ostatku svijeta nisu nista manje budale/rasisti od onih u USA.Gojeni H wrote:Izvini, ali iskljucivo Amerikanci su glasali za Trumpa. Dakle, ne mijesaj ostali dio covjecanstva s necim s cime veze nismo imali.TomANDJerry wrote:Pa cekaj , zar nas ovi veliki mislioci koji su podrzavali Trumpa nisu uvjeravali da je on jedini spas za covjecanstvo - da ce covjek koji kaze da su svi muslimani teroristi , da su meksikanci prakticno niza rasa , da zene ne treba da bude podjednake sa muskarcima , da ne treba postovati ljudska prava i treba muciti ljude i ubijati porodice terorista , koji ce ukinuti Obamacare nakon cega ce hiljade ljudi umrijeti (bukvalno) , koji ce zaustaviti borbu protiv klimatskih promjena (zbog cega ce nasa djeca da naj**u) itd itd ---- zar Hilary nije to zlo koje nas je sve trebalo pogoditiNero Histrion wrote:Evo jedan od prvih poteza mu je premijestanje ambasade iz Tel Aviva u Jerusalem. Jasna poruka, ko ne vidi i zasluzio je da ne vidi. Bojim se da je odnio vrag salu.
Pogledaj komentare na clanke o Trumpu na ovim balkanskim stranicama (Index.hr, Klix i sve srpske) i vidjet ces ono najgore od covjecanstva (extremnu glupost i mrznju prema manjinama) .... neces naci mnogo podrske za Trumpa u Norveskoj ili Svedskoj ili Kanadi
- Acid25
#5407 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ajmooo Tvumpee!

- seln
#5408 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Nisam pogledao, dovoljno mi je ime stranice...Black swan wrote:http://pamelageller.com/2017/01/video-w ... m=facebook
you're kidding, aren't you?
- seln
#5409 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Tacno ocekujes kad ce poceti da se valja po podu i kad ce sejtan progovoriti iz njega.arzuhal wrote:Tramp na mevludu u Tojšićima, Kalesija...Išareti Melanija-hanumi da se ne vrpolji, ometa ga, šejtan ženski...
- jeza u ledja
#5410 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Lazna definicija iz rjecnika engleskog jezika?RNG_25 wrote:Vaše lažne definicije me ne zanimaju, neovisno od toga jesu li u udžbenicima ili drugdje.jeza u ledja wrote:Mi smo vec utvrdili da si ti rasista. Ima na ovoj temi duza prepiska o tome. Cak ti je postavljana i definicija rasizma iz udzbenika (). Na kraju diskusije si se i sam slozio da si rasista. Dakle ta je rasprava zavrsena.
I da se vratimo onda na pocetak, zasto vi - rasisti, ne stavite jednostavno svastiku u avatar, a ne da se krijete iza glupavih internet mimova?
Sposobni ste definisati da je Trump rasista, primjerice, iako iz nekog razloga njegove firme zapošljavaju i ne-bijelce.
Pa ste onda sposobni reći da su Trumpovi podržavatelji rasisti, iako među tim podržavateljima ima ljudi iz svih rasa, pa ispada da su svi oni rasisti... protiv nekoga, pa i protiv vlastitih istomišljenika. I nimalo vas ne brine što to nema nikakvog smisla, već vam je u interesu samo logička greška i glupost, po čemu ste nadaleko poznati i zbog čega ste izgubili.
Koga briga više šta vi mislite i šta je neko "po definiciji", kada vam te definicije nemaju smisla niti reflektuju stvarnost. Oh, ja sam rasista? Kao i neki crnac? I azijat? I svi podržavamo Trumpa? Da, to ima smisla... za takve neznalice kao što si ti.
Da, zasto me ne cudi. Pa sam predsjednik porice ociglednu istinu i laze cim zine, a vijesti naziva laznim iako su vise nego ocigledne. "Alternative facts"?
Ja nisam ni tvrdio da su svi Trumpovi glasaci okorjeli rasisti i da svi glasaju za njega zbog toga, ali barem pola jeste. Druga polovina su jednostavno idioti.
- Alfons Kauders
#5411 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ne znam za vas, al meni rasista blizi od idiota. S njim se barem mozes cestito svadjati.jeza u ledja wrote:Lazna definicija iz rjecnika engleskog jezika?RNG_25 wrote:
Vaše lažne definicije me ne zanimaju, neovisno od toga jesu li u udžbenicima ili drugdje.
Sposobni ste definisati da je Trump rasista, primjerice, iako iz nekog razloga njegove firme zapošljavaju i ne-bijelce.
Pa ste onda sposobni reći da su Trumpovi podržavatelji rasisti, iako među tim podržavateljima ima ljudi iz svih rasa, pa ispada da su svi oni rasisti... protiv nekoga, pa i protiv vlastitih istomišljenika. I nimalo vas ne brine što to nema nikakvog smisla, već vam je u interesu samo logička greška i glupost, po čemu ste nadaleko poznati i zbog čega ste izgubili.
Koga briga više šta vi mislite i šta je neko "po definiciji", kada vam te definicije nemaju smisla niti reflektuju stvarnost. Oh, ja sam rasista? Kao i neki crnac? I azijat? I svi podržavamo Trumpa? Da, to ima smisla... za takve neznalice kao što si ti.![]()
Da, zasto me ne cudi. Pa sam predsjednik porice ociglednu istinu i laze cim zine, a vijesti naziva laznim iako su vise nego ocigledne. "Alternative facts"?
Ja nisam ni tvrdio da su svi Trumpovi glasaci okorjeli rasisti i da svi glasaju za njega zbog toga, ali barem pola jeste. Druga polovina su jednostavno idioti.
- edo_79
#5412 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
I ona to teška srca čini .....Gojeni H wrote:pici wrote:
![]()
![]()
![]()
- Kikibombona
#5413 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
E jebo mater, ovo ludilo je prestalo biti smijesno...Acid25 wrote:Ajmooo Tvumpee!
Inace, Benjo Natanjahu povampirio. Samo o Iranu zbori. Bice zanimljivo kako ce se Tramp postaviti.
Ne vjerujem da ce biti veceg belaja, osim ako Izrael ne isprovocira.
- jeza u ledja
#5414 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Americka ekonomija je bila u kurcu. Osam godina poslije nezaposlenost duplo manja.Drvenija87 wrote: *Postavila*
Liberali su najveci lazovi i licemjeri!!
Uzmimo primjer naseg Balkana.
Sta je to konkretno Obama uradio da bi ga doista pohvalili?
Prijem CG u NATO je traljavo odradjen.
Sankcije Dodiku dosle u posljednjem minutu.
Uostalom,navedi ti neki pozitivan primjer,ako ga uopce i imas.
Poptpisao je ACA, ili ti Obamacare, koji je omogucio 30ak miliona ljudi osiguranje, koji ga do tad nisu imali. Takodje je omogucio djeci da do svoje 25e godine budu na osiguranju roditelja, kao i da se ukinu preexisting conditions. (Isti ovaj sto ce Trump ekspresno htjeti ukinuti).
Potpisao je Paris Agreement, koji je okvir za smanjenje zagadjenja greenhouse gases. Nesto sto ce uticati na buducnost nase djece i unuka. (Isti sporazum koji ce Trump htjeti ukinuti brze bolje. Ljude koje je doveo na celna mjesta uopste ne vjeruju da globalno zagrijavanje postoji).
Povukao je gotovo sve trupe iz Afganistana i Iraka.
Potpisao je sporazum sa Irancima o zaustavljanju njihovog nuklearnog programa, zauzvrat ukinuvsi sankcije. (Isti sporazum koji Trump zeli brze bolje ukinuti.)
Izgladio je odnose sa Kubom, nesto sto je trebalo biti uradjeno jos prije 20 i kusur godina, ali niko se nije usudio.
Omogucio je prava gej parova na brak.
Progurao je TPP, koji na kraju nije i nece biti potpisan, koji je trebao zamjeniti NAFTA i to na taj nacin sto bi izjednacio neke regulacije oko zaposljenja i zastite okolisa, sto bi upravo bio poticaj americkim kompanijama da ostavljaju proizvodnju kuci. No eto i to je postao problem.
Jos milion drugih, manjih stvari.
U sustini smatram da nije znao dobro da se nosi sa dogadjanjima u svijetu u smislu da nije znao kako treba reagirati silom na pravim mjestima (pogresna procjena stanja u Siriji i u Libiji, mada ja licno intervencije SAD protiv diktatora itekako podrzavam. Posto si spomenula kvazi-pacifizam, da odmah kazem da nisam nikakav pacifista niti smatram da je to bio Obama.). Ali sve sto je on radio je bilo gasenje pozara kojeg je zapoceo GW Bush u Iraku.
Jasno je kakav je imao negativan odnos sa Izraelom, mescini da si ti postavila link sa vrlo proizraelske stranice. I jasno je kakav ce zaokret sada nastupiti sa Trumpom, koji zeli premjestiti ambasadu u Jerusalem.
U samoj Americi nije uspio ujediniti ljude, no za to prvenstveno krivim drugu stranu, koja je od pocetka odlucila blokirati sve sto mogu, posljedice cega ce snositi naredne 4 godine.
No....tema je sadasnjost i skora buducnost, a ne proslost.
-
FreakyStyley
#5415 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Po meni interesantna i jako istinita prespektiva:
- Acid25
#5416 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Čuj to.Kikibombona wrote:E jebo mater, ovo ludilo je prestalo biti smijesno...
Inace, Benjo Natanjahu povampirio. Samo o Iranu zbori. Bice zanimljivo kako ce se Tramp postaviti.
Ne vjerujem da ce biti veceg belaja, osim ako Izrael ne isprovocira.
Trump je vratio nadu fašistima i ostaloj bagri tipa Benjo. Misliš da neće pokušati iskorisiti priliku?
Izrael je već izdao dozvolu za nastavak gradnje naselja, u fazonu: "Šta je bre? Ne može nam niko ništa!"
Ko će to bre zabraniti da Trump preseli ambasadu u Jerusalem?
Misliš da će Trump biti pošteđen rata ili ako ništa neke veće krize?
Optimistično, nema šta.
-
RNG_25
#5417 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
OK...jefferson wrote:Kada Trump kompanija zaposli crnca jer im je to u interesu, onda to ne znaci da li je Trump rasista ili ne. Npr. po americkom zakonu ako postoji i najmanja sumnja da je neko odbijen zbog boje koze ili spola ili religije, ogromne kazne se pucaju.
Upravo ono sto se Trumpu desilo 1970-tih kada jeispostava njegovog oca, kojom je Donald licno upravljao imala na formularu rubriku u koju se upisivalo ako e kandidat za iznajmljivanje stana crnac ili ne. Na kraju se Trump nagodio sa drzavom nakon sto su ga uhvatili i paltio nekoliko miliona dolara kazne.
Lažna hiperbolična analogija nije argument niti dokaz ičega. Postoje ljudi, crnci, koji su glasali za Trumpa. Jesu li oni rasisti? Jesu li to oni mazohisti, ljudi koji mrze same sebe, pa su glasali za nekoga ko njih navodno mrzi? Nisu. Tako da sva ova argumentacija je šuplja priča.Stoga mojne glupsoti valjat. Tvoj argument je: u ovom selu ima i muslimana i dobro im je, nismo ih ubili bas sve devedesetih, stoga ne znam sta se zale.
Tako i Trump izajde na binu, 20,000 ljudi i kaze: gdje moj crnac, aha evo ga (da jedan jedini crnac u publici). I sad svi mi trebamo njemu dati orden jer g nisu ne znam, prebili, lincovali i slicno, na sto je Trump napuckavao ljude redovno tokom kampanje.
Kad smo već kod crnaca... Evo Malik Obama, polubrat bivšeg predsjednika SAD-a, šta ima za reći o tome za koga će glasati (06:05), između ostalog:
Pretpostavljam da je i ovaj naturalizovani državljanin SAD-a, crnac, također rasista haha. Ili čovjek jednostavno zna razlikovati između stvarne mržnje i neugodnih, ali istinitih izjava drugih.
Naravno, alternativa ovome je da Malik Obama mrzi samog sebe, pa glasa za "otvorenog neprijatelja i rasistu Trumpa". A ta alternativa, ukratko rečeno, nema smisla. Većinu liberalista doduše smisao ičega ioanko ne zanima, ali ovo sam napisao za ostale.
- Ajatolah_
-
RNG_25
#5419 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
I da jeste, riječ je o suprotstavljenim interesima. Vlada RS-a nije "bosnofobična" kao što ti kažeš, jer bi to značilo da ih je strah od BiH, već ima interese koji su u suprotnosti sa BiH, te shodno tome rade na njenom slabljenju.It_is_a_Leclerc wrote:A čujte. I u Vladi RS imaju Lejla Rešić i Jasmin Komić. Što će, vašom logikom, značiti da Vlada RS uopšte nije nacionalistička, bosnofobična i islamofobična.
Nije svako ko ima nešto protiv nečega <nečeg>fob. Neko možda jednostavno smatra islam retrogradnim, nazadnim, glupim i beskorisnim, te shodno tome želi njegov nestanak, kao što bi želio nestanak svake druge religije. To može, ali ne mora, imati veze sa nekim "strahom".
Uostalom, strah je dobra stvar. To je stvar koja osigurava opstanak.
- jeza u ledja
#5420 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
RNG_25 wrote:OK...jefferson wrote:Kada Trump kompanija zaposli crnca jer im je to u interesu, onda to ne znaci da li je Trump rasista ili ne. Npr. po americkom zakonu ako postoji i najmanja sumnja da je neko odbijen zbog boje koze ili spola ili religije, ogromne kazne se pucaju.
Upravo ono sto se Trumpu desilo 1970-tih kada jeispostava njegovog oca, kojom je Donald licno upravljao imala na formularu rubriku u koju se upisivalo ako e kandidat za iznajmljivanje stana crnac ili ne. Na kraju se Trump nagodio sa drzavom nakon sto su ga uhvatili i paltio nekoliko miliona dolara kazne.
Lažna hiperbolična analogija nije argument niti dokaz ičega. Postoje ljudi, crnci, koji su glasali za Trumpa. Jesu li oni rasisti? Jesu li to oni mazohisti, ljudi koji mrze same sebe, pa su glasali za nekoga ko njih navodno mrzi? Nisu. Tako da sva ova argumentacija je šuplja priča.Stoga mojne glupsoti valjat. Tvoj argument je: u ovom selu ima i muslimana i dobro im je, nismo ih ubili bas sve devedesetih, stoga ne znam sta se zale.
Tako i Trump izajde na binu, 20,000 ljudi i kaze: gdje moj crnac, aha evo ga (da jedan jedini crnac u publici). I sad svi mi trebamo njemu dati orden jer g nisu ne znam, prebili, lincovali i slicno, na sto je Trump napuckavao ljude redovno tokom kampanje.
Kad smo već kod crnaca... Evo Malik Obama, polubrat bivšeg predsjednika SAD-a, šta ima za reći o tome za koga će glasati (06:05), između ostalog:
Pretpostavljam da je i ovaj naturalizovani državljanin SAD-a, crnac, također rasista haha. Ili čovjek jednostavno zna razlikovati između stvarne mržnje i neugodnih, ali istinitih izjava drugih.
Naravno, alternativa ovome je da Malik Obama mrzi samog sebe, pa glasa za "otvorenog neprijatelja i rasistu Trumpa". A ta alternativa, ukratko rečeno, nema smisla. Većinu liberalista doduše smisao ičega ioanko ne zanima, ali ovo sam napisao za ostale.
Znaci ako postoji makar i jedan crnac da glasa za Trumpa - to je dokaz da Trump nije rasista? Boze kakva glupost dijete drago.
Dokaz njegovog rasizma su njegove rijeci i njegova djela.
- arzuhal
#5421 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
seln wrote:Tacno ocekujes kad ce poceti da se valja po podu i kad ce sejtan progovoriti iz njega.arzuhal wrote:Tramp na mevludu u Tojšićima, Kalesija...Išareti Melanija-hanumi da se ne vrpolji, ometa ga, šejtan ženski...
- arzuhal
-
RNG_25
#5423 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Prije će biti da nešto nije uredu sa vašim definicijama rasizma.jeza u ledja wrote:Znaci ako postoji makar i jedan crnac da glasa za Trumpa - to je dokaz da Trump nije rasista? Boze kakva glupost dijete drago.![]()
Ovako ide argumentacija da su podržavatelji Trumpa mahom rasisti, ili još gore:
1. Trump izjavi nešto što se od strane određenih ljudi okarakteriše kao rasizam.
2. Slijedi: Trump je rasista.
3. Podržavatelji Trumpa ga podrže u toj izjavi.
4. Slijedi: podržavatelji Trumpa su rasisti.
5. Po osnovnoj definiciji: rasista je onaj koji mrzi druge rase.
6. Trumo je bijelac. Slijedi: Trump mrzi (npr.) crnce. Slijedi: podržavatelji Trumpa mrze (npr.) crnce.
7. Među podržavateljima Trumpa su i crnci.
8. Slijedi: podržavatelji koji su crnci mrze crnce.
9. Slijedi: crnci mrze crnce. Crnci mrze sebe.
10. Ali evidentno je i demonstrabilno da podržavatelji crnci ne mrze sami sebe, niti nužno druge crnce zbog toga što su ti drugi crnci.
Dakle, kompletna argumentacija da su podržavatelji Trumpa rasisti odmah pada u vodu kao totalna glupost. To jesu li "50 %" ili "25 %" ili "2,5 %" podržavatelja Trumpa rasisti... ne mijenja činjenicu da postoje ljudi koji su npr. crnci, koji su svjesni šta Trump govori (i zašto), te koji ga unatoč tome - podržavaju. Znači - postoji mogućnost da je tobožnji rasizam ništa drugo doli izmišljotina. Jer kvalitet >>> kvantitet, te broj crnaca koji podržavaju Trumpa ni u kom slučaju ne umanjuje (ili uvećava) validnost njegovih stavova, baš kao što broj bijelaca koji podržavaju Hillary ne mijenja činjenicu da li su upravu u vezi toga.
I ko je sada upravu? Ovi koji ispada mrze same sebe, ili ekstremisti i budale kojih ima svuda, pa tako i među Trumpovim pristalicama, ili neki treći?
Na primjer? Nemoj ići desetljećima unazad, već se zadrži u zadnjih 5-10 godina, moliću lijepo. Zašto? Zato jer vjerujem, zapravo znam, da se ljudi mogu... popraviti, te shodno tome me ne zanima je li Trump rekao "nigger" nekad prije 2 stoljeća, već šta je konkretno rekao i uradio a da je uzrokovao štetu nekome na osnovu rasne pripadnosti u zadnjih 5-10 godina.Dokaz njegovog rasizma su njegove rijeci i njegova djela.
- Kikibombona
#5424 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Tuzna je sudbina palestinskog naroda. Jos je tuznije, bizarnije, uvrnutije, sto ih tlace Zidovi, vjerovatno narod koji je najvise propatio u historiji covjecanstva. Ili bolje, ispravnije je reci, cionisticka politika.Acid25 wrote:Čuj to.Kikibombona wrote:E jebo mater, ovo ludilo je prestalo biti smijesno...
Ne vjerujem da ce biti veceg belaja, osim ako Izrael ne isprovocira.Pa ludilo tek treba da počne!
Trump je vratio nadu fašistima i ostaloj bagri tipa Benjo. Misliš da neće pokušati iskorisiti priliku?![]()
Izrael je već izdao dozvolu za nastavak gradnje naselja, u fazonu: "Šta je bre? Ne može nam niko ništa!"
Ko će to bre zabraniti da Trump preseli ambasadu u Jerusalem?![]()
![]()
Misliš da će Trump biti pošteđen rata ili ako ništa neke veće krize?
Optimistično, nema šta.
Izrael fura svoju politiku bez obzira na americku vlast. Ne moze im niko nista. Palestinci su taoci cionisticke i politike arapskih lidera. Za to vrijeme pati palestinska sirotinja.
Ne bi Izrael imao nista protiv da Amerika napadne Iran. Al' mislim da od toga nema nista. Svjeze su rane iz Afganistana i Iraka. Raspolozenje Amerikanaca za nove ratove je nikakvo. I Tramp je to isticao. Rekao je da nece mijenjati rezime i nametati demokratiju. Dakle, ne vjerujem da ce pokrenuti rat u naredne cetiri godine, osim ako ne budu prisiljeni na reakciju radi eventualne izrelske provokacije...
- Acid25
#5425 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Trump koji je narodu prodavao priču o nekom kraju intervencija, izvali ovo dva dana nakon inauguracije:Kikibombona wrote:.
“If we kept the oil [in Iraq], we wouldn’t have had ISIS in the first place,” Trump argued. “The old expression, to the victor belong the spoils…. We should’ve kept the oil. But, okay, maybe we’ll have another chance.”
Dok ne počne vući konkretne poteze, sve je moguće.
Ali iz njegove priče se ne može izvući ništa pozitivno.
Posebno u vezi Kine. Mislim da će oko ovoga biti najveći problem.