Lost Highway gledao zadnji put prije 15 godinadezurni_ucenik wrote:Ommadawn wrote:Dick Laurent?? Jeko? Zvuci mi maglovito poznato ali...
Mafijas iz Lost Highway.
Muzički Almanah (naš život u muzici)
Moderator: _BataZiv_0809
- Ommadawn
#5401 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
-
dezurni_ucenik
#5402 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Uh tu je jaka bila Rosana Arket. Jos kad se guzi uz Song to the siren i Rammstein. 
-
dezurni_ucenik
#5403 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Ommadawn wrote:Lost Highway gledao zadnji put prije 15 godinadezurni_ucenik wrote:Ommadawn wrote:Dick Laurent?? Jeko? Zvuci mi maglovito poznato ali...
Mafijas iz Lost Highway.
Ja ga pogledam barem jednom godisnje.
dale cooper wrote:
Da, da...čitao sam o tome. Koji genij moraš biti da od takvog, čudnog doduše, incidenta sagradiš narativ koji povezuje cijeli film.
Zato i jes weirdo.
- dale cooper
#5404 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Nije Rosanna, nego Patricia. Rosanna je inspirisala Toto.
Ali da, sjajne scene i Patricia je divna. 
- Ommadawn
#5405 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Ja znam sta sam ja radio kad sam odgledao Lost Highwaydezurni_ucenik wrote:Uh tu je jaka bila Rosana Arket. Jos kad se guzi uz Song to the siren i Rammstein.
-
dezurni_ucenik
#5406 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Da Patricia je bila. Rosana joj je sestra. Dobra Patricia bila u 90s eri. Lost Highway i Stigmata, True Romance.
-
dezurni_ucenik
#5407 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Ommadawn wrote:Ja znam sta sam ja radio kad sam odgledao Lost Highwaydezurni_ucenik wrote:Uh tu je jaka bila Rosana Arket. Jos kad se guzi uz Song to the siren i Rammstein.
Otisao roknut lokalnog krimosa ?
- dale cooper
#5408 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Dobra glumica, pomalo možda i potcijenjena.dezurni_ucenik wrote:Da Patricia je bila. Rosana joj je sestra. Dobra Patricia bila u 90s eri. Lost Highway i Stigmata, True Romance.
Jebiga sad moram odslušati ovu Rammsteinovu pjesmu iz filma.
Inače cijeli je soundtrack dobar, Reznorove pjesme su solidne, Bowie naravno sa I'm Deranged se savršeno uklapa, ali i Badalamenti
je imao super kompozicija.
Recimo:
Pakleni jazz.
Ili:
Koju je kasnije Angelo preradio u novoj sezoni Twin Peaksa u delikatnu klavirsku minijaturu Heartbreak koja je pozadina jednoj od
najdirljivijih scena treće sezone.
-
dezurni_ucenik
#5409 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Pa dobro, nije bas da je potcijenjena klepila Oskara za Boyhood.
Da vrtim i ja cesto rammstein - rammstein. Zaboravio si
Neko dobro napisa u komentarima
Reznorova zika se bas da primjetiti u filmu. Zadnja scena i bjezanija od murije. Tu je i Perfect Drug. Mansonova obrada I put spell on you, cini mi se da ide u onoj sceni audicije kod cika Lorenta.
Nego jesi li primjetio crne red ldoge zavjese u Higwhayu. Ima ih i u Mulholand Driveu.
Da vrtim i ja cesto rammstein - rammstein. Zaboravio si
Neko dobro napisa u komentarima
Good song for driving in the highway, when it's 3 AM and pitch black.
Reznorova zika se bas da primjetiti u filmu. Zadnja scena i bjezanija od murije. Tu je i Perfect Drug. Mansonova obrada I put spell on you, cini mi se da ide u onoj sceni audicije kod cika Lorenta.
Nego jesi li primjetio crne red ldoge zavjese u Higwhayu. Ima ih i u Mulholand Driveu.
- Ommadawn
#5410 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Znam samo da uz Rammsteinovu “Rammstein” sex dobija neku sasvim drugu dimenziju.
- dale cooper
#5411 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Da, crvenih zavjesa ima u dosta Lynchovih filmova. Neki su čak teoretisali da se većina Lynchovih filmova može povezati u jedan
zajednički filmski univerzum. Što mi je onako cool ideja.
-
dezurni_ucenik
#5412 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
dale cooper wrote:Da, crvenih zavjesa ima u dosta Lynchovih filmova. Neki su čak teoretisali da se većina Lynchovih filmova može povezati u jedan
Negdje sam i citao da je David izjavio da su Twin Peaks, Lost Highway, Mulholland Drive i Inland Empire upravo jedan isti univerzum.
-
dezurni_ucenik
#5413 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Ommadawn wrote:Znam samo da uz Rammsteinovu “Rammstein” sex dobija neku sasvim drugu dimenziju.
Probaj uz Disturbed - Down with the sickness.
- dale cooper
#5414 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Pa ima smisla, jer imaju gomilu zajedničkih crta i poveznica.dezurni_ucenik wrote:dale cooper wrote:Da, crvenih zavjesa ima u dosta Lynchovih filmova. Neki su čak teoretisali da se većina Lynchovih filmova može povezati u jedan
Negdje sam i citao da je David izjavio da su Twin Peaks, Lost Highway, Mulholland Drive i Inland Empire upravo jedan isti univerzum.
- medvjed23
- dale cooper
#5416 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
I meni se plače kad vidim u kakvog se lika Morrissey pretvorio. 
- medvjed23
#5417 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
kad naletjeh na sličicu, padoše mi na pamet ova tema i postovi o odvajanju djela od umjetnika.. nešto sam malo guglao o političkim stavovima moriseja, al nemam želju da previše ulazim u to.. korist od toga je nikakva, a potencijalna šteta je golema; moguće je da će mi se ogaditi dobra muzika..
- dale cooper
#5418 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Ma lik je postao samo tipični reakcionar i konzervativac. Morrissey iz The Smithsa i današnji Morrissey su gotovo pa dvije različite osobe.
Nije mi ogadilo muziku The Smithsa, samo me je razočaralo kako se od nekadašnjeg najboljeg poetičara i tekstopisca indie popa 80-tih
pretvorio u ovo što je danas.
Nije mi ogadilo muziku The Smithsa, samo me je razočaralo kako se od nekadašnjeg najboljeg poetičara i tekstopisca indie popa 80-tih
pretvorio u ovo što je danas.
-
dezurni_ucenik
#5419 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Ja mislim da je on oduvijek takav bio samo sto je sad dobio priliku da odbaci masku. Supak se ne postaje preko noci.
- medvjed23
#5420 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
šta ja znam, ljudi se mijenjaju.. eno onaj što je pobio ljude u džamijama, ako sam dobro upratio, prvo bio komunista, pa poslije potonuo u (eko)fašizam.. znam i iz vlastitog iskustva: nekad su mi bile bliske ideje koje su mi danas daleke.. s tim u vezi, treba imati u vidu da rijetko ko sebe smatra šupkom.. ljudi koji govore i rade loše stvari, najčešće se vode nekom svojom idejom "dobra"..
- dale cooper
#5421 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Moguće, iako...ako gledaš njegove tekstove kao i intervjue 80-tih i ove danas, razlika je velika. Ali ima ljudi koji kako stare postajudezurni_ucenik wrote:Ja mislim da je on oduvijek takav bio samo sto je sad dobio priliku da odbaci masku. Supak se ne postaje preko noci.
sve konzervativniji i manje tolerantni. Recimo slučaj Brexita je dobar primjer. Većina muzičara i raznih drugih umjetnika mahom starije
generacije su bili za izlazak Britanije iz EU-a, dok su mlađi bili za ostanak. Pa su recimo tako Morrissey, Roger Daltrey, Ringo Starr,
Michael Caine, John Cleese, Joan Collins bili ZA. Većina njih je iz one generacije koja je iznjedrila konta kulturu što stvari čini još tužnijim.
I što je najveća ironija dosta njih danas uopšte i ne živi u Britaniji većinu vremena. Morrissey je recimo već godinama stanovnik Kalifornije.
- dale cooper
#5422 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Londonska jazz scena nastavlja davati i briljirati.
- ExNihilo
#5423 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Iznenadilo me da je Bruce Dickinson bio za Brexit.dale cooper wrote:Moguće, iako...ako gledaš njegove tekstove kao i intervjue 80-tih i ove danas, razlika je velika. Ali ima ljudi koji kako stare postajudezurni_ucenik wrote:Ja mislim da je on oduvijek takav bio samo sto je sad dobio priliku da odbaci masku. Supak se ne postaje preko noci.
sve konzervativniji i manje tolerantni. Recimo slučaj Brexita je dobar primjer. Većina muzičara i raznih drugih umjetnika mahom starije
generacije su bili za izlazak Britanije iz EU-a, dok su mlađi bili za ostanak. Pa su recimo tako Morrissey, Roger Daltrey, Ringo Starr,
Michael Caine, John Cleese, Joan Collins bili ZA. Većina njih je iz one generacije koja je iznjedrila konta kulturu što stvari čini još tužnijim.![]()
I što je najveća ironija dosta njih danas uopšte i ne živi u Britaniji većinu vremena. Morrissey je recimo već godinama stanovnik Kalifornije.
- Ommadawn
#5424 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Bruce Dickinson je odavno govorio da je euroskeptik.
- dale cooper
#5425 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Nova ljepotica od spiritualnih nasljednika Talk Talk-a, koja pronalazi sweet spot između pastoralnih avant garde tekstura njihovog
remek djela Field Of Reeds i ranijih elektronskih pop konstrukcija. Meni lično jedan od zanimljivijih britanskih bendova koji piče svoj
fazon.