Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Dejčići centar svijeta za tebe, nemoj biti ljubomoran.

S obzirom na tvoje interpetacije ne bih se ja zakleo u to raspoloženje. isto kao maloprije ono za onaj link što si postavio pa nisi odgovorio već si izignorisao. Eeeee znam te puško kad si pištolj bila.
Nego podržavaš li te Orbanove pretenzije prema susjedima...ono davanje autonomije Mađarima u okolnim zemljama?

Zar ti treba odgovarati bilo sta poslije one tvoje blamaze sa falsifikovanim sirijskim pasosima?

Kakve veze imaju madjarske pretenzije prema susjedima i porez na internet sa ovom temom? Zar si toliko ogranicen da stvari gledas "crno-bijelo". Ja ne. Merkelici svaka cast za cvrst stav prema Grckoj, ukakila sa pozivom migrantima... SDA sve po spisku za vecinu poteza u 20 najtezih godina, svaka im cast na Zakonu o radu... Orbanu svaka cast na potezima i nazivanju stvari pravim imenom u migrantskoj krizi, iskreno pojma nemam za njegove pretenzije prema susjedima niti me to zanima...
Da, Nijemci poslali pojacanje Orbanu na granici - 70 policajaca u misiji Frontex (19 na Röszke, 13 na Tompa i 35 drotova prema Srbiji). To su objavili prije tri sata uz pravdanje da nisu ucestvovali u incidentima sa ilegalnim migrantima da ne bi naskodili merhametli ugledu Njemacke (za vanjski svijet). Ali, isto tako nisu odlucili povuci se iz Madjarske u "znak protesta" ako im se nije svidio postupak madjarske policije prema migrantima. Jos jedan potez kojim Merkel i Co pokusavaju ubijediti domacu javnost da rade na rjesavanju problema... dok hiljade i hiljada ilegalaca i dalje ulaze u zemlju, ne slusa je ni Zoki Milanovic...
A najveci biser... "ne bi se zakleo u negativno raspolozenje Nijemaca prema migrantima"...

Sta reci, koju posluku porati... na onom linku o mogucnosti da migrantska kriza kosta Merkelicu vlasti, ako vec ne znas njemacki a mrsko ti ukljucivati google-prevodilac, samo broj komentare koji imaju vise "lajkova" (zeleni) ili "dislajkova" (crveni) pa ces vidjeti da tebi omiljena "zelena" opcija

(lajkovi na komentare koji kritikuju Merkel politiku) pobjedjuje skoro 100-postotnom vecinom. No, ako ti iz Dejcica znas da to nije reprezentativan uzorak raspolozenja njemacke javnosti ko smo mi da ti proturjecimo