Pa ako pogledas ekonomske parametre nije im nista bolje. Zar nisi ti ponudio premisu koja kaze da rizik od nemira, usljed ekonomskog propadanja i hiperinflacije, umanjuje se stepenom zadojenosti drustva nacionalnim (kretenizmom).prog321 wrote:Jedini nacin da se ovako drustvo promjeni je da dodje do apsolutnog ekonomskog kolapsa u oba entiteta.dale cooper wrote:
Dokazi su ti ovaj kompletan period od rata pa naovamo. Ono što je Banksy (vjerovatno) htjela reći ali nije
jer je dama i jer je prosto i grubo, je sljedeće:
NE MOGU ONI NAS TOLIKO JEBAVATI, KOLIKO TO MI MOŽEMO TRPITI.
Mi nikada nismo doživjeli tranziciju u normalno demokratsko društvo. Nego smo jednu političku ideologiju
zamijenili sa nacionalnim i vjerskim ideologijama, po principu svako svome stadu. Što je idealna
prilika za manipulisanje i bogaćenje ovih koji vode te stranke (iako su to u suštini nacionalni pokreti,
nema tu ni D od demokratskih stranaka). A recepat je jednostavan, stvaranje straha i nacionalne
netrpeljivosti. I evo funkcioniše manje više dvadesetak godina bez problema.
Znaci inflacija preko 100% i drzavni dug koji se ne moze otplatiti.
A mozda i narodu ne ide toliko lose ?
Na proslogodisnjim protestima niko u rs nije izasao na ulicu.
Mozda je njima mnogo bolje nego sto mislimo ?
Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
-
statixx
#5401 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
-
Fudo387
#5402 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Blago me zaboli cundara za tvojim zeljama._BataZiv_0809 wrote:Zelim znati jesi li bio borac ili si samo trol. Do sada si debelo nabacao gvozdja na ovaj potonji tas vage
Taman posla da nekom ko je u taj vakat bio spermatozoid objasnjavam kako se branila i oslobadjala voljena nam drzava u nas.
Pogotovo ako se radi o liku koji ne skida subaru sa glavuse.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#5403 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Pa da si stvarno ratovao u ovim uslovima, imao bi vise respekta za subaruFudo387 wrote: Blago me zaboli cundara za tvojim zeljama.
Taman posla da nekom ko je u taj vakat bio spermatozoid objasnjavam kako se branila i oslobadjala voljena nam drzava u nas.![]()
![]()
Uporedim tvoju pricu, sa pricom pravih boraca-dozer, pm2, sarajmen i vala brate aureol lazi oko tebe blinka
-
Fudo387
#5404 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Cimburijada, dosadan si. 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
-
Fudo387
#5406 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Eto, vidis da mozes kad hoces.
Idi gledaj crtane filmove i mani se ozbiljnih tema.
Idi gledaj crtane filmove i mani se ozbiljnih tema.
- Banksy
#5407 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Fudo387 wrote:Nije Jablanica, Sutjeska ba.
Kasetna bomba tik da ga opali, a Lux skoci i uhvati je zubima.
Zamisli koliki kreten moras biti pa ovim glupostima puniti djecije tintare u skoli?

- piupiu
#5408 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
'Vako su i oni Lajbahovci i oni s 'fašističkog' rodjendana zaplatili ... nisu hin razumjeli partizani ... a, ono, djeca se igrala ...Fudo387 wrote:Blago me zaboli cundara za tvojim zeljama._BataZiv_0809 wrote:Zelim znati jesi li bio borac ili si samo trol. Do sada si debelo nabacao gvozdja na ovaj potonji tas vage
Taman posla da nekom ko je u taj vakat bio spermatozoid objasnjavam kako se branila i oslobadjala voljena nam drzava u nas.![]()
![]()
- Tito_i_Partija
#5409 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Banksy wrote:
Odakle je ovo?
- Banksy
- Tito_i_Partija
#5411 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Hvala lijepo. Valja mi pregledat' kad dodjem kuci. 
- Edin H.
#5412 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Ne kaze da je Fikret dobio vise glasova od Alije
-
kox
#5413 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Ova slikovnica o Aliji se nije koristila kao udžbenik niti ima bilo kakve veze sa školama, bar koliko je meni poznato. Štampalo je i dijelilo ili prodavalo neko udruženje građana.Banksy wrote:Fudo387 wrote:Nije Jablanica, Sutjeska ba.
Zamisli koliki kreten moras biti pa ovim glupostima puniti djecije tintare u skoli?
- Edin H.
#5414 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
I onda uzese lopatom, kao Aleksandar Hemon i Isidora (sahovskog komentatora kcerka) Bjelica.piupiu wrote:'Vako su i oni Lajbahovci i oni s 'fašističkog' rodjendana zaplatili ... nisu hin razumjeli partizani ... a, ono, djeca se igrala ...Fudo387 wrote:Blago me zaboli cundara za tvojim zeljama._BataZiv_0809 wrote:Zelim znati jesi li bio borac ili si samo trol. Do sada si debelo nabacao gvozdja na ovaj potonji tas vage
![]()
Pogotovo ako se radi o liku koji ne skida subaru sa glavuse.![]()
![]()
Prvi postao ljevicar, druga fasista i desnicar.
Mislim da ipak na kraju zavisi od pojedinca kojoj ce se strani prikloniti, a ne pranje mozga roditelja. Imas masu primjera jedan brat bio u partizanima, drugi u domobranima, treci SS Handzar divizija ili npr. jedan u cetnicima, drugi u partizanima.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#5415 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Čak i u ABiH i VRS.Edin H. wrote:[
I onda uzese lopatom, kao Aleksandar Hemon i Isidora (sahovskog komentatora kcerka) Bjelica.
Prvi postao ljevicar, druga fasista i desnicar.![]()
Mislim da ipak na kraju zavisi od pojedinca kojoj ce se strani prikloniti, a ne pranje mozga roditelja. Imas masu primjera jedan brat bio u partizanima, drugi u domobranima, treci SS Handzar divizija ili npr. jedan u cetnicima, drugi u partizanima.
-
hAZNADAR
#5416 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Jugoslavija je po jednoj stvari bila nalik nekadasnjem SSSR.
Postojala je neka vrsta hriscanskog slavenskog rasizma prema ostalima. I u YU i u SSSR se forsirao slavenizam a sve sto je izlazilo iz okvira slavenizma i hriscanske civilizacije se tumacilo kao nazadno i strano.
Postojala je neka vrsta hriscanskog slavenskog rasizma prema ostalima. I u YU i u SSSR se forsirao slavenizam a sve sto je izlazilo iz okvira slavenizma i hriscanske civilizacije se tumacilo kao nazadno i strano.
- zateznistub
-
hAZNADAR
#5418 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Kult Alije nije bio ni blizu kulta Tita. Kult Alije nije ni postojao i slikovnice ovog tipa nisu nikada bile u skoli.kox wrote:Ova slikovnica o Aliji se nije koristila kao udžbenik niti ima bilo kakve veze sa školama, bar koliko je meni poznato. Štampalo je i dijelilo ili prodavalo neko udruženje građana.Banksy wrote:Fudo387 wrote:Nije Jablanica, Sutjeska ba.
Dok je vec Franc Bevk i slicni bio obavezna literatura. Ne mogu opisati koliko sam se nasikirao kada sam citao kako je Tito ukrao svinjsku glavu sa tavana, skuhao je, pojeo i pokvario stomak.
- Edin H.
#5419 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
hAZNADAR wrote:
Kult Alije nije bio ni blizu kulta Tita. Kult Alije nije ni postojao i slikovnice ovog tipa nisu nikada bile u skoli.
Dok je vec Franc Bevk i slicni bio obavezna literatura. Ne mogu opisati koliko sam se nasikirao kada sam citao kako je Tito ukrao svinjsku glavu sa tavana, skuhao je, pojeo i pokvario stomak.
Volio krasti?
Ma super su ove slikovnice, jedino su u ovoj Alijinoj trebali ubaciti i Baketa, kako viri iz trezora
-
PM72
#5420 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Tako ti je kad hališeš krmetinu.Da je skuhao ovčiju,bili bi uskraćeni za jednu pripovjetku iz Titinog života.Hebo li ga Franjo njegov,da je pobio bagru na vrijeme,ne bi bilo ni BBI ni nindži po Sarajevu.Ne mogu opisati koliko sam se nasikirao kada sam citao kako je Tito ukrao svinjsku glavu sa tavana, skuhao je, pojeo i pokvario stomak.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#5421 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Jesi vidio sta pise za Kupres?PM72 wrote:
Tako ti je kad hališeš krmetinu.Da je skuhao ovčiju,bili bi uskraćeni za jednu pripovjetku iz Titinog života.Hebo li ga Franjo njegov,da je pobio bagru na vrijeme,ne bi bilo ni BBI ni nindži po Sarajevu.
-
PM72
#5422 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Davno sam to pročitao,"poklao" se s njim baš na toj temi pa smo nakon par razmjenjenih PP odlučili zakopati ratne sjekire.Ako čovjek zaista ima Zlatnog ljiljana onda ga poštujem i cijenim da mi na glavi sjedi.
-
hAZNADAR
#5423 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Ne, samo domisljat.Edin H. wrote:hAZNADAR wrote:
Kult Alije nije bio ni blizu kulta Tita. Kult Alije nije ni postojao i slikovnice ovog tipa nisu nikada bile u skoli.
Volio krasti?![]()
- piupiu
#5424 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Čak i Pokret nesverstanih i naša raja iz istog?hAZNADAR wrote:Jugoslavija je po jednoj stvari bila nalik nekadasnjem SSSR.
Ne slažem se da je sve što je nehrišćansko tumačeno kao nazadno, a ako se ovdje radi o odnosu prema osmanskom periodu, to ima drugu pozadinu - anti-kolonijalističku, narodopreporodnu, nacionalističku ...
- Ommadawn
#5425 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Lektira za prvi razred:
- Desant na Drvar
- Kozara
- Zasjedanje AVNOJ-a u Jajcu
U školi nema grijanja, nije stigao ćumur. Kasni danima. Smrzavali se partizani na Igmanu da bi nama bilo bolje. Mi se iz saosjećanja smrzavamo u razredima.
Gdje su bile male bašte tu je sada grad
Svi na rad
Svi na rad
Zemlja zove nas
Hej haj pioniri naprijed jedan dva
Titovi su pioniri naša djeca sva
- Desant na Drvar
- Kozara
- Zasjedanje AVNOJ-a u Jajcu
U školi nema grijanja, nije stigao ćumur. Kasni danima. Smrzavali se partizani na Igmanu da bi nama bilo bolje. Mi se iz saosjećanja smrzavamo u razredima.
Gdje su bile male bašte tu je sada grad
Svi na rad
Svi na rad
Zemlja zove nas
Hej haj pioniri naprijed jedan dva
Titovi su pioniri naša djeca sva