Zna li bilo ko moze li ovo ili ne.Sad me zanima a ne znam gdje da pitam moze li u ovaj mtel-ov stik se staviti SIM kartica sa mobilnim onim internetom ono 5 Gb za 11,7 km pa da hvatam mobilni internet preko stika na laptopu.
BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri
Moderator: Benq
- Sanjarko
#5401 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
-
Posmatrac_007
#5402 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Najvjerovatnije da može, ali to ti je rješenje za mjesec dana. Od sredine januara 2018. mtel ukida tih 5GB za mjesec i 11,70KM. Vraćaju 1GB za 11,70KM 30 dana i to bez flat opcije nakon potrošenog saobraćaja. Tako da bolje biraj ove ostale mreže ako ti treba više od 1GB, mada ove ostale kartice najvjerovatnije da ne mogu na mtel stick.Vizionar 1985 wrote:Zna li bilo ko moze li ovo ili ne.Sad me zanima a ne znam gdje da pitam moze li u ovaj mtel-ov stik se staviti SIM kartica sa mobilnim onim internetom ono 5 Gb za 11,7 km pa da hvatam mobilni internet preko stika na laptopu.
-
dejang93
#5403 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
M:tel ne ukida ovu opciju od 5GB 30 dana već samo ukida flat na ovim internet tarifnim opcijama. @vizionar 1985 U taj usb stick možeš staviti ovu m:tel-ovu sim karticu koja ima ovih 5GB za 30 dana. Možeš staviti i druge sim kartice (od drugih operatera) ali od m:tel-a moraš tražiti kod za otključavanje tog 3G USB Modema.Posmatrac_007 wrote:Najvjerovatnije da može, ali to ti je rješenje za mjesec dana. Od sredine januara 2018. mtel ukida tih 5GB za mjesec i 11,70KM. Vraćaju 1GB za 11,70KM 30 dana i to bez flat opcije nakon potrošenog saobraćaja. Tako da bolje biraj ove ostale mreže ako ti treba više od 1GB, mada ove ostale kartice najvjerovatnije da ne mogu na mtel stick.Vizionar 1985 wrote:Zna li bilo ko moze li ovo ili ne.Sad me zanima a ne znam gdje da pitam moze li u ovaj mtel-ov stik se staviti SIM kartica sa mobilnim onim internetom ono 5 Gb za 11,7 km pa da hvatam mobilni internet preko stika na laptopu.
- Sanjarko
#5404 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Hvala obojici. Vidjeti cu onda sa zaposlenicima u poslovnici sljedece sedmice kada treba biti zavrseno odjavljivanje.dejang93 wrote:M:tel ne ukida ovu opciju od 5GB 30 dana već samo ukida flat na ovim internet tarifnim opcijama. @vizionar 1985 U taj usb stick možeš staviti ovu m:tel-ovu sim karticu koja ima ovih 5GB za 30 dana. Možeš staviti i druge sim kartice (od drugih operatera) ali od m:tel-a moraš tražiti kod za otključavanje tog 3G USB Modema.Posmatrac_007 wrote:
Najvjerovatnije da može, ali to ti je rješenje za mjesec dana. Od sredine januara 2018. mtel ukida tih 5GB za mjesec i 11,70KM. Vraćaju 1GB za 11,70KM 30 dana i to bez flat opcije nakon potrošenog saobraćaja. Tako da bolje biraj ove ostale mreže ako ti treba više od 1GB, mada ove ostale kartice najvjerovatnije da ne mogu na mtel stick.
-
Posmatrac_007
#5405 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Koliko sam uspio pročitati, a malo je zapetljano na mtel sajtu, dosadašnji Frend tj. pripejd paket mijenja naziv u Dopuna. Unutar Dopuna pripejda biće Standardica ili Opuštencija.
Dosadašnji Frend dokupljuje Internet kao tarifnu opciju, a prema ovome što piše na linku ispod tarifna opcija Internet za korisnike usluge pod novim imenom "Dopuna" je izmijenjana i biće 1GB 30 dana za 11,70KM bez flat-a nakon potrošenog saobraćaja.
Ko koristi opciju Standardica nakon što potroši dokupljeni saobraćaj, internet mu se naplaćuje, prosto rečeno "oderat" će mu kredit. Ko koristi opciju Opuštencija njemu će nakon potrošenog saobraćaja internet biti blokiran do nove dopune.
"Tarifne opcije Internet za korisnike usluge „Dopuna“"
Strana 7 u navedenom dokumentu:
http://www.mtel.ba/images/content/pdf/P ... objava.pdf
Dosadašnji Frend dokupljuje Internet kao tarifnu opciju, a prema ovome što piše na linku ispod tarifna opcija Internet za korisnike usluge pod novim imenom "Dopuna" je izmijenjana i biće 1GB 30 dana za 11,70KM bez flat-a nakon potrošenog saobraćaja.
Ko koristi opciju Standardica nakon što potroši dokupljeni saobraćaj, internet mu se naplaćuje, prosto rečeno "oderat" će mu kredit. Ko koristi opciju Opuštencija njemu će nakon potrošenog saobraćaja internet biti blokiran do nove dopune.
"Tarifne opcije Internet za korisnike usluge „Dopuna“"
Strana 7 u navedenom dokumentu:
http://www.mtel.ba/images/content/pdf/P ... objava.pdf
-
dejang93
#5406 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Mislim da se radi o grešci u uslovima korištenja. Tarifna opcija 5GB za 30 dana ostaje i nakon 15.01. po informacijama koje ja imam. Uglavnom, u januaru slijedi redizajn informacija na sajtu pa će se sve znati.
- vješalica
#5407 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
haloo se dobro zna prodati sad sa ovom akcijom 3x vise giga kad dokupis a mreza smece i stalno prekida i prebacuje se na edge
jbg nemoj nuditi ako nisi u stanju ponuditi kvalietet mreze
- Tesla Edison
#5408 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Dobra pokrivenost ali slab kapacitet. I omda neko kaže Eronet ili još gore Mtel ima bolji kvalitet mreže od BHT-avješalica wrote:haloo se dobro zna prodati sad sa ovom akcijom 3x vise giga kad dokupis a mreza smece i stalno prekida i prebacuje se na edge
- avaks
#5409 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Nisi pod ugovorom, kupiš umjesto 6GB za 8KM, 1GB za 13KM na BHT i uživaš u blagodatima mreže, ha ja
Ne mogu da vjerujem da se još palamudi o mrežama i kako jedino BHT ima pokrivenost i kvalitet a 4 puta skuplji od ovih uhljupa iz Halo i GoFree
Ne mogu da vjerujem da se još palamudi o mrežama i kako jedino BHT ima pokrivenost i kvalitet a 4 puta skuplji od ovih uhljupa iz Halo i GoFree
- kloniran
#5410 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
avaks wrote:Nisi pod ugovorom, kupiš umjesto 6GB za 8KM, 1GB za 13KM na BHT i uživaš u blagodatima mreže, ha ja![]()
mreza sasvim zadovoljavajuca za ovu cijenu
p.s. izgleda da su nesto ceprkali po repetitoru bht haman pa pun signal
- avaks
#5411 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ma šuplja priča... Što bi neko kupovao Haloo ako mu u kući/stanu samo Edge...
Ne znam vala u kakvoj to zabiti nema 3G ali nejse, kupiš sebi šta ti odgovara i ćao
Ja kuda se krećem Eronet (također i BHT i mtel) ima i 3G i H+, brzine od 5-10Mb što je meni i više nego ok. Do kraja ljeta sam vezan ugovorom a onda kako stvari stoje ćao drugari... Slagalica 3 puta bolja od pretplate, ima opcija i Haloo i GoFree pa ćemo da vidimo.
Možda i BHT nešto konkurento tada ubaci (što je malo vjerovatno ali i to je opcija) pa da se br prenese
Ne znam vala u kakvoj to zabiti nema 3G ali nejse, kupiš sebi šta ti odgovara i ćao
Ja kuda se krećem Eronet (također i BHT i mtel) ima i 3G i H+, brzine od 5-10Mb što je meni i više nego ok. Do kraja ljeta sam vezan ugovorom a onda kako stvari stoje ćao drugari... Slagalica 3 puta bolja od pretplate, ima opcija i Haloo i GoFree pa ćemo da vidimo.
Možda i BHT nešto konkurento tada ubaci (što je malo vjerovatno ali i to je opcija) pa da se br prenese
- kloniran
#5412 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
bht da nesto konkretno ubaci i korisnici da budu zadovoljni
sf
sf
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#5413 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ako ima koji M:tel korisnik evo dva Chipsy koda za po gigu interneta:
Kod 1: YP24HJ (iskoristen)
Kod 2: 6V9HFP
Poslati SMS na:065/1156
Kod 1: YP24HJ (iskoristen)
Last edited by Pitar sa Kariba on 20/12/2017 10:37, edited 1 time in total.
- nagibSA
#5414 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Hvala bate, posluzice svakako sam uplatio 7 dana, jos kad bi se dodao bonus na gigu extraPitar sa Kariba wrote:Ako ima koji M:tel korisnik evo dva Chipsy koda za po gigu interneta:
Kod 1: YP24HJ
Drugi bonus nek neko iskoristi.
https://www.dropbox.com/s/egfs60bp5c51z ... 0.png?dl=0
- Sanjarko
#5415 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Iznenadi me Halo sa ovom ponudom novom juce. Jest istina da nekada nema interneta kod njih. Sinoc nesto nije bilo pa valjda jutros proradio.
Ovako prekjuce Mtel odjavio, onaj skupi internet. Ljubazno osoblje u poslovnici. Posteni su, mislim na Mtel. Naplatili samo zadnji racun koliko sam dana koristio internet iako sam sav im internet iskoristio. Ostao bi i dalje na njihovom telekomu ali da daju neki uredzaj na onom internetu preko stika i da im je jeftiniji taj internet. Mozda inace uzmem kod njih ponovo neku pretplatu drugu i uredzaj na rate samo ne znam kako to ide jer nista ne razumijem kako ide sta pise na katalozima u poslovnici. Greska njihova nisu me pitali da li zelim da ostanem kao korisnik i dalje, tako da su izgubili dugogodisnjeg stalnog korisnika, pretplatnika. Pozitivno sto sada sam u valjda onoj grupi postojeci korisnici pa se mogu na Mtel uvijek vratiti iako sam nezaposlen.
Pozitivno sto sam dobio od njih potvrdu da sam bio pretplatnik pa sada kao nezaposleno lice mogu da uzmem i mozda pretplatu na Eronetu, za BH telekom ne znam, ali mislim i da na njemu valjda mogu.
Sto se tice onoga u vezi onog 3G modema sto sam pricao sa nekim forumasima ovdje, nemoze se on otkljucati. Mozda novi u Mtel-u mogu, ali samo Banjaluka to radi ali stari ne, tako mi receno. Cak ni u drugim nekim servisima ne rade to, u par njih pitao. Ali navodno moze neka SIM Mtel kartica u njega i da se hvata internet sa njega. Tako sam razumio u poslovnici Mtela osoblje.
Poslano sa Mog Laptopa koristeci Haloo internet preko Hotspot-a.
PS. Stedim sada 24,5 km mjesecno.
Ovako prekjuce Mtel odjavio, onaj skupi internet. Ljubazno osoblje u poslovnici. Posteni su, mislim na Mtel. Naplatili samo zadnji racun koliko sam dana koristio internet iako sam sav im internet iskoristio. Ostao bi i dalje na njihovom telekomu ali da daju neki uredzaj na onom internetu preko stika i da im je jeftiniji taj internet. Mozda inace uzmem kod njih ponovo neku pretplatu drugu i uredzaj na rate samo ne znam kako to ide jer nista ne razumijem kako ide sta pise na katalozima u poslovnici. Greska njihova nisu me pitali da li zelim da ostanem kao korisnik i dalje, tako da su izgubili dugogodisnjeg stalnog korisnika, pretplatnika. Pozitivno sto sada sam u valjda onoj grupi postojeci korisnici pa se mogu na Mtel uvijek vratiti iako sam nezaposlen.
Pozitivno sto sam dobio od njih potvrdu da sam bio pretplatnik pa sada kao nezaposleno lice mogu da uzmem i mozda pretplatu na Eronetu, za BH telekom ne znam, ali mislim i da na njemu valjda mogu.
Sto se tice onoga u vezi onog 3G modema sto sam pricao sa nekim forumasima ovdje, nemoze se on otkljucati. Mozda novi u Mtel-u mogu, ali samo Banjaluka to radi ali stari ne, tako mi receno. Cak ni u drugim nekim servisima ne rade to, u par njih pitao. Ali navodno moze neka SIM Mtel kartica u njega i da se hvata internet sa njega. Tako sam razumio u poslovnici Mtela osoblje.
- avaks
#5416 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Na Haloo kada ispucaš promet koji si uplatio nemaš interneta 
Odnosno prebaci ti na kredit pa i njega spuca a onda kada si švorc nemaš interneta
Odnosno prebaci ti na kredit pa i njega spuca a onda kada si švorc nemaš interneta
-
mirza_15
- avaks
#5418 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Znači naplate fino tu "kvalitetnu" mrežu i "pokrivenost":

Dok recimo konkurencija:

Pa uzmemo računicu kada nema Dileje:
Ultra 2GB=1dan=1,5KM
Haloo 3GB=1dan=1KM ilitiga duplo jeftinije
Ultra 2GB=30 dana=10KM
Haloo 6GB=30 dana=8(BHT nosam)KM
Ublehaši tri puta skuplji a manje prometa

Dok recimo konkurencija:

Ultra 2GB=1dan=1,5KM
Ultra 2GB=30 dana=10KM
- thekupus
#5419 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Lijepa vijest od bh telecoma, nije loše. Flat bi bio jos ljepša
-
zrakomlat
#5420 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
De baci onu tabelu gdje se vidi ko je u kojoj dužini razgovora jeftinijiavaks wrote:Znači naplate fino tu "kvalitetnu" mrežu i "pokrivenost":
Dok recimo konkurencija:
Ultra 2GB=1dan=1,5KM
Ultra 2GB=30 dana=10KM
-
zrakomlat
#5421 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
E nek si vala to riješioVizionar 1985 wrote:Iznenadi me Halo sa ovom ponudom novom juce. Jest istina da nekada nema interneta kod njih. Sinoc nesto nije bilo pa valjda jutros proradio.
- Sanjarko
#5422 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ma znam. To im je mana jedina, ali ima ogranicenje. Da hoce barem uvesti da kada se net potrosi da se blokira. A ko zna mozda uzmem i Go Fri samo dok prosiri malo mrezu svoju. Mislim na dopune gdje se sve mogu uzeti. Cak mozda i Mtel uzmem, pa kombinovano Mtel i Halo posto mi je dual SIM mobitel.avaks wrote:Na Haloo kada ispucaš promet koji si uplatio nemaš interneta
Jb-ga nije mala usteda kako sam racunao. Kako sam racunao ustedit cu 200 km godisnje mozda i vise.
Last edited by Sanjarko on 20/12/2017 22:42, edited 1 time in total.
- Sanjarko
#5423 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Nece bas biti 300 nego 200. Samo sada moram uzeti novi uredzaj i ponoviti se sa njim ali najvise iz razloga da mi ovaj stari sa kojeg hvatam a koji je slabiji ne pregori. Cak mu moram i bateriju zamjeniti jer je vec ispuhala. A neta dobijam isto ali manje kosta.zrakomlat wrote: E nek si vala to riješioNije mala razlika 25 KM. Tri stoje godišnje. Uštediš za pristojan uređaj.
- kloniran
#5424 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
je li ovo na telekomu stalna ili promocija, jer ova ponuda na haloo vazi di 16.01.2018avaks wrote:Znači naplate fino tu "kvalitetnu" mrežu i "pokrivenost":
Dok recimo konkurencija:
Ultra 2GB=1dan=1,5KM
Ultra 2GB=30 dana=10KM
- Sanjarko
#5425 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Nije im ova mjesecna ponuda losa. 10 giga, 15 km.