Mozda je trebao da cuti ?......pa nije on duzan da govori ono sto je tvom uhu prijatno za slusatiIt_is_a_Leclerc wrote:Tačno tako.ultima_palabra wrote:Rumenko je karina, kao i SDP, kao i ostatak političke scene... hrpa izlizanih fraza i floskula. Ovo su mogli nabacati i oni hudnjaci Zahiraga i jaro mu cvikeraš. Sve njih da pitaš nešto o ekonomiji i iseljavanju ljudi iz BiH, blehnuli bi kao telad.
Da sam na mjestu opozicije, podastro bih svu Bakirovu servilnost prema Vučiću, sve izjave, naslikavanja, vodanja, skrnavljenje mezara u Potočarima... eto ti ga sad, jebo te on. Ali oni ni to ne znaju.
Ljudi se ovdje oduševljaju "Nek HIN je rek'o" budalaštinama, kao da ćemo od toga imati ikakve konkretne koristi i kao da će to išta promijeniti.
Bošnjacima ne trebaju nacionalistički mitovi, budnice i nekakve patetičke frazetine o "odbrani naše domovine". Bošnjacima treba dugoročna vizija, strategija razvoja društva, države, pa i naroda ako hoćete. Hoće li rata biti, ionako najmanje zavisi od nas.
BAKIRE ODLAZI
- spreca
#5401 Re: BAKIRE ODLAZI
- shbc
#5402 Re: BAKIRE ODLAZI
Mozda zato sto nam je infrastruktura puteva spram njihove go kurac. Ili sto su nam medju najvecim uvoznicima nasih proizvoda. Ili sto je iz Sarajeva lakse doci do Zagreba nego do Bijeljine ili Visegrada (kuda god autoput isao). Ili sto nam je tri puta komplikovanije samim odraditi tu trasu (bar onaj dio sto ide kroz BiH) nego sto je njima onaj dio sto ide kroz Srbiju.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Što nama treba?shbc wrote:
Pusti se ti zapada. Kome vise treba autoput Sa-Bg? Nama ili njima?Ako treba treba podjednako.
-
hizo ramidovic
#5403 Re: BAKIRE ODLAZI
tako je, vucicu:
https://www.klix.ba/vijesti/bih/vucic-s ... /171115092
poturice, radikale i islamiste (koji sebe pretenciozno nazivaju bosnjacima) u ovom delu evrope mora neko kontrolisati.
svi za jednog, jednog za sto...
https://www.klix.ba/vijesti/bih/vucic-s ... /171115092
poturice, radikale i islamiste (koji sebe pretenciozno nazivaju bosnjacima) u ovom delu evrope mora neko kontrolisati.
svi za jednog, jednog za sto...
- spreca
#5404 Re: BAKIRE ODLAZI
Njima...za povezivanje srpskih teritorija....zasto bi mi trebali u tome ucestvovati i kakvu korist ima od toga federacija......Kad Rudonja kaze sve sto je dobro za BiH mismo protiv i ne samo da kaze nego to stalno radi.....zasto bi mi bili za nesto sto je korisno RS?shbc wrote:
Pusti se ti zapada. Kome vise treba autoput Sa-Bg? Nama ili njima?
- mO k3
#5405 Re: BAKIRE ODLAZI
@drugog profila ja vec duze vrijeme ne uzimam za ozbiljno... tako ne obracaj paznju iskreno ti kazemDrvosjeca iz Dejcica wrote: To su tvoje riječi ja vrlo dobro čitam i između redova i onoga što je samo radi forme napisano. Osoba koja kaže da je Alija i Armija BiH svojim postupcima natjerala Fikreta da prigrli Ratka Mladića je obični izajnik, hulja iosoba koja relativizira zločine presuđenog ratnog zločinca.
-
hAZNADAR
#5406 Re: BAKIRE ODLAZI
Nije bosnjacenje kada se kritikuje srbovanje. A jos manje kada kritikujes to sto ti velikosrbi prijete i misle da imaju vece privilegije u izjavama.shbc wrote:Taj autoput je potrebniji nama nego njima. Ali eto, valjda je sve ovo bitnije od ekonomije i infrastrukture.Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Sada lagano odložiti planiranu posjetu i prekinuti svaku aktivnost u vezi autoputa SA-BG, to je minimum što bi trebalo napraviti.
Fino ja rekoh prije par stranica, nas i najveci problem jeste ovo razmisljanje "srbuj/bosnjakuj/hrvatuj makar slamu jeo".
Kamo srece da imamo privilegiju baviti se samo infrastrukturom i gajiti dobrosudsjedske odnose u multikulti stilu.
Nije do nas jarane.
- shbc
#5407 Re: BAKIRE ODLAZI
Mozda zato sto ta ista RS PDV placa gdje i nas dvojica. Za pocetak...spreca wrote:Njima...za povezivanje srpskih teritorija....zasto bi mi trebali u tome ucestvovati i kakvu korist ima od toga federacija......Kad Rudonja kaze sve sto je dobro za BiH mismo protiv i ne samo da kaze nego to stalno radi.....zasto bi mi bili za nesto sto je korisno RS?shbc wrote:
- mO k3
#5408 Re: BAKIRE ODLAZI
Kakve veze ima sultan u ovoj tvojo recenici za bakirom , mislis da si ispao smijesan??sunceKOtepsija wrote:turska drzi srbiju na povodcu, dovoljno je samo da im Sultan zvizne samarcinu s Bosfora- ima da ih nema narednih 500 godina![]()
Ako si htjeo da ispadnes smjesan onda si trebo postaviti video/sliku gdje dacic pjeva sultanu
- Drvosjeca iz Dejcica
#5409 Re: BAKIRE ODLAZI
Imaju više autoputeva ali da su im putevi bolje pa i nisu nešto. Objektivno ljudi iz Sarajeva pa i iz F.BiH rijetko imaju potrebu da putuju za Višegrad, Bijeljinu, vrlo zanemariv je promet tim cestama o kojima govoriš. Ako se radi o ekonomiji i izvozu/uvozu onda mi je logičnije uspostaviti ponovo želejznički saobraćaj SA-BG jer je mnogo ekonomičniji od cestovnog. Dakle nema smisla to što govoriš, nama u F.BiH ta cesta nije potrebna pogovoto ne pod ovakvim okolnostima. Nama je potrerbnije povezati Tuzlu sa Sarajevom, Bihać sa Sarajevom i Zenicom i Tuzlom...jebe mi se za Beogradom.shbc wrote:Mozda zato sto nam je infrastruktura puteva spram njihove go kurac. Ili sto su nam medju najvecim uvoznicima nasih proizvoda. Ili sto je iz Sarajeva lakse doci do Zagreba nego do Bijeljine ili Visegrada (kuda god autoput isao). Ili sto nam je tri puta komplikovanije samim odraditi tu trasu (bar onaj dio sto ide kroz BiH) nego sto je njima onaj dio sto ide kroz Srbiju.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Što nama treba?shbc wrote:
Pusti se ti zapada. Kome vise treba autoput Sa-Bg? Nama ili njima?Ako treba treba podjednako.
- shake69
#5410 Re: BAKIRE ODLAZI
Ko god hoce da se malo okurazi u ovim ruznim danima, predlazem da caskom ode na temu bh.namjenska industrija bh-vojna-industrija-i-naoruzanje-t73756s5800.html
Imamo fabrikaaa ko Laktashenko kontejnera da ogradi Republiku Mrsku!
Imamo fabrikaaa ko Laktashenko kontejnera da ogradi Republiku Mrsku!
- Drvosjeca iz Dejcica
#5411 Re: BAKIRE ODLAZI
To ona ista RS koja plati manje PDV-a od Kantona Sarajevo?shbc wrote:Mozda zato sto ta ista RS PDV placa gdje i nas dvojica. Za pocetak...spreca wrote:Njima...za povezivanje srpskih teritorija....zasto bi mi trebali u tome ucestvovati i kakvu korist ima od toga federacija......Kad Rudonja kaze sve sto je dobro za BiH mismo protiv i ne samo da kaze nego to stalno radi.....zasto bi mi bili za nesto sto je korisno RS?shbc wrote:
- spreca
#5412 Re: BAKIRE ODLAZI
za pocetak ta ista rs ima puno vise koristi od toga nego mi i to treba urediti na pravi nacin...raspodjela PDV je na stetu federacijeshbc wrote:Mozda zato sto ta ista RS PDV placa gdje i nas dvojica. Za pocetak...spreca wrote:Njima...za povezivanje srpskih teritorija....zasto bi mi trebali u tome ucestvovati i kakvu korist ima od toga federacija......Kad Rudonja kaze sve sto je dobro za BiH mismo protiv i ne samo da kaze nego to stalno radi.....zasto bi mi bili za nesto sto je korisno RS?shbc wrote:
-
hAZNADAR
#5413 Re: BAKIRE ODLAZI
Maraschino wrote:Srbija nas nikada nije voljela niti ce voljeti.
Mir na ovim prostorima ne zavisi od Bosnjaka i Bosanaca nego od Srba.
Sto manje kontakta sa Srbima preko Drine, mirnija Bosna.
Dolazi presuda pisonji, novo nacertanije, rjesavanje granice tako da je Laki malo neurozan. Ko ih je*e. Hocete ratovati, bujrum. Hocete fine dobrosusjedsje odnose, bujrum a saginjat se necemo.
Kako Srbija zamislja nase politicare
![]()
jedan malo lanuo a ono panika.
Ovo pokazuje predrasude i razlicite arsine. Hebote Dodik laje non-stop a pamtimo i Vuciceve izjave,.. i to je kao OK. Oni fakat misle da imaju vece privilegije.
Stvara se slika da je RS u BiH samo svojom dobrom voljom i da Bosnje ne smiju zahebavati - inace. Kao Srbi mogu odcijepiti RS kad zele i Bosnje moraju paziti sta pricaju.
Ta logika "suti, trpi i ne talasaj", ne provociraj se nazalost primila kod mnogih probosanskih snaga.
- shbc
#5414 Re: BAKIRE ODLAZI
Ja ovdje govorim o konkretnom slucaju gdje bi se odustajalo od autoputa. Sta je to nego slama za bosnjakluk.hAZNADAR wrote:Nije bosnjacenje kada se kritikuje srbovanje. A jos manje kada kritikujes to sto ti velikosrbi prijete i misle da imaju vece privilegije u izjavama.shbc wrote:Taj autoput je potrebniji nama nego njima. Ali eto, valjda je sve ovo bitnije od ekonomije i infrastrukture.Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Sada lagano odložiti planiranu posjetu i prekinuti svaku aktivnost u vezi autoputa SA-BG, to je minimum što bi trebalo napraviti.
Fino ja rekoh prije par stranica, nas i najveci problem jeste ovo razmisljanje "srbuj/bosnjakuj/hrvatuj makar slamu jeo".
Kamo srece da imamo privilegiju baviti se samo infrastrukturom i gajiti dobrosudsjedske odnose u multikulti stilu.
Nije do nas jarane.
Nije stvar privilegije vec moranja. Mi moramo prvo misliti na infrastrukturu i ekonomiju, pa tek onda na sve ostalo. Sve ostalo je privilegija koju stices nakon sto ostvaris optimalnu zaposlenost, jak BDP i potrosacku moc gradjana.
- spreca
#5415 Re: BAKIRE ODLAZI
Nikad i nismo imali nikakve koristi od Bg osim goleme steteDrvosjeca iz Dejcica wrote:
Imaju više autoputeva ali da su im putevi bolje pa i nisu nešto. Objektivno ljudi iz Sarajeva pa i iz F.BiH rijetko imaju potrebu da putuju za Višegrad, Bijeljinu, vrlo zanemariv je promet tim cestama o kojima govoriš. Ako se radi o ekonomiji i izvozu/uvozu onda mi je logičnije uspostaviti ponovo želejznički saobraćaj SA-BG jer je mnogo ekonomičniji od cestovnog. Dakle nema smisla to što govoriš, nama u F.BiH ta cesta nije potrebna pogovoto ne pod ovakvim okolnostima. Nama je potrerbnije povezati Tuzlu sa Sarajevom, Bihać sa Sarajevom i Zenicom i Tuzlom...jebe mi se za Beogradom.
- mO k3
#5416 Re: BAKIRE ODLAZI
hAZNADAR wrote:Maraschino wrote:Srbija nas nikada nije voljela niti ce voljeti.
Mir na ovim prostorima ne zavisi od Bosnjaka i Bosanaca nego od Srba.
Sto manje kontakta sa Srbima preko Drine, mirnija Bosna.
Dolazi presuda pisonji, novo nacertanije, rjesavanje granice tako da je Laki malo neurozan. Ko ih je*e. Hocete ratovati, bujrum. Hocete fine dobrosusjedsje odnose, bujrum a saginjat se necemo.
Kako Srbija zamislja nase politicare
![]()
jedan malo lanuo a ono panika.
Ovo pokazuje predrasude i razlicite arsine. Hebote Dodik laje non-stop a pamtimo i Vuciceve izjave,.. i to je kao OK. Oni fakat misle da imaju vece privilegije.
Stvara se slika da je RS u BiH samo svojom dobrom voljom i da Bosnje ne smiju zahebavati - inace. Kao Srbi mogu odcijepiti RS kad zele i Bosnje moraju paziti sta pricaju.
Ta logika "suti, trpi i ne talasaj", ne provociraj se nazalost primila kod mnogih probosanskih snaga.
- shbc
#5417 Re: BAKIRE ODLAZI
Imaju vise. Sam si sebi dao jedan od razloga sto je nama potrebniji.Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Imaju više autoputeva ali da su im putevi bolje pa i nisu nešto. Objektivno ljudi iz Sarajeva pa i iz F.BiH rijetko imaju potrebu da putuju za Višegrad, Bijeljinu, vrlo zanemariv je promet tim cestama o kojima govoriš. Ako se radi o ekonomiji i izvozu/uvozu onda mi je logičnije uspostaviti ponovo želejznički saobraćaj SA-BG jer je mnogo ekonomičniji od cestovnog. Dakle nema smisla to što govoriš, nama u F.BiH ta cesta nije potrebna pogovoto ne pod ovakvim okolnostima. Nama je potrerbnije povezati Tuzlu sa Sarajevom, Bihać sa Sarajevom i Zenicom i Tuzlom...jebe mi se za Beogradom.
A nije ti bitno povezati Sarajevo sa Bijeljinom recimo? Sto bi recimo znacilo i povezivanje sa Tuzlom, cisto onako informativno.
- Drvosjeca iz Dejcica
#5418 Re: BAKIRE ODLAZI
Ne volim sve ljude svrstavati u isti koš, nisu svi Srbi Vučić i Dodik, ali pod ovakvim okolnostima je suludo nastojati graditi cestu BG-SA. Umjesto toga zamoliti Tursku da taj novac usmjerimo na unutrašnje povezivanje BH gradova i najvećih industrijskih i ljudskih centara u BiH to je minimum što bih ja da se pitam napravio u ovom trenutku. Naravno nemam ništa protiv saradnje sa Srbijom ali treba malo povući ručnu, neka se kiseli jedno 3 do 5 godina da vidimo na šta će ovo sve izaći.spreca wrote:Nikad i nismo imali nikakve koristi od Bg osim goleme steteDrvosjeca iz Dejcica wrote:
- arzuhal
#5419 Re: BAKIRE ODLAZI
pici wrote:REAKCIJA
Vučić: Srbija ima pravo da govori o unutrašnjim odnosima u BiH, a ne obratno
koje kretencine su ove srBske vodje, Kim je skolarac za njiHa
- Banksy
#5420 Re: BAKIRE ODLAZI
Oduvijek, nije valjda da je to novost. Formalno SDP desnica, habitusom SDA, najperspektivniji pulen Islamske zajednice.hizo ramidovic wrote: a ja cijelo vrijeme mislio da je denis clan ezdepea...
kad ono denis-aga okorjeli ezdeaovac i bakirovac...
e svasta...moram priznati da nisam upratio u kojem prelaznom roku se to dogodilo
Zadužen za populističke i beskorisne note i protestna pisma koja štanca na dnevnoj bazi, a piše ih ''u svoje ime''.
Biće nisu našli nikog drugog, pismenog i suvislog, da uobliči protest.
- shbc
#5421 Re: BAKIRE ODLAZI
I tvoje je rjesenje da to ostavimo tako? Pa sam dajes razloge sto nam je potreban taj autoput a mene isto pitas.Drvosjeca iz Dejcica wrote:
To ona ista RS koja plati manje PDV-a od Kantona Sarajevo?
- spreca
#5422 Re: BAKIRE ODLAZI
Trenutno nije tema ekonomija ....nego napadi na BiH od istih onih koji su i 92 krenuli da Bosnu izbrisu iz svih Atlasa...ima tema o ekonomijishbc wrote:
Ja ovdje govorim o konkretnom slucaju gdje bi se odustajalo od autoputa. Sta je to nego slama za bosnjakluk.
Nije stvar privilegije vec moranja. Mi moramo prvo misliti na infrastrukturu i ekonomiju, pa tek onda na sve ostalo. Sve ostalo je privilegija koju stices nakon sto ostvaris optimalnu zaposlenost, jak BDP i potrosacku moc gradjana.
i prvo moramo brinuti o drzavi
- shbc
#5423 Re: BAKIRE ODLAZI
Raspodjela PDV-a je skroz drugi par opanaka.spreca wrote: za pocetak ta ista rs ima puno vise koristi od toga nego mi i to treba urediti na pravi nacin...raspodjela PDV je na stetu federacije
- spreca
#5424 Re: BAKIRE ODLAZI
a sta je prvi par opanakashbc wrote:Raspodjela PDV-a je skroz drugi par opanaka.spreca wrote: za pocetak ta ista rs ima puno vise koristi od toga nego mi i to treba urediti na pravi nacin...raspodjela PDV je na stetu federacije
- Drvosjeca iz Dejcica
#5425 Re: BAKIRE ODLAZI
Taj minus i manjak autoceste može se nadoknaditi i na drugim dionicama a ne nužno na dionici BG -SA.shbc wrote:Imaju vise. Sam si sebi dao jedan od razloga sto je nama potrebniji.Drvosjeca iz Dejcica wrote:
A nije ti bitno povezati Sarajevo sa Bijeljinom recimo? Sto bi recimo znacilo i povezivanje sa Tuzlom, cisto onako informativno.