Prevaranti na PIK-u

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#5401 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Truba »

teško je bilo šta reći u obranu pikovaca
uključujući i mene

ali ja na sve poruke odgovorim
sumnjam da neko dobije 100 poruka za neko auto... možda ako stoji pola godine

ima neki on the hil ili on the top on hill iz kaknja
ima dosta knjiga ni na jednu poruku ne odgovara
garant je neka kopirnica ili neka muljaža
CaneBos

#5402 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by CaneBos »

Svega ima na piku, buvljak stvari i buvljak ljudi.
Hajd donekle mi i nije cudno kad ne odgovori na neko glupo pitanje ili nisku ponudu, ali brate mili prodajes stvari, pitam te za kupovinu i onda cekam i cekam..vidim prodavac dodje na pik i ne odgovori. ?! Pa koji klinac onda stavljas artikle na prodaju? Takvi mi likovi nikako nisu jasni..
drug_profi

#5403 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by drug_profi »

Stavis ono: korisnik ne želi zamjenu i prvo pitanje koje dobiješ je: može li zamjena?
Truba

#5404 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Truba »

hahahaha tako je na većini oglasa za auto
Hendrix

#5405 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Hendrix »

Ja sam prije par godina stavio oglas da poklanjam stari el. sporet, jbg kupio novi a ovaj stari je radio ali vrata od rerne su bila bez prednjeg stakla tako da je gubio toplotu znatno, i kontam ko ce se zezati sad i objasnjavati, nek uzme kome treba i odnese pa makar ga u staro zeljezo prodao, ja necu da se vise s tim zezam.

Javilo mi se bruku ljudi, od socijalnih slucajeva i svakakvih prica, do ljudi koji samo kazu svaka cast sto poklanjas, do likova koji su me napadali da kao varam narod sa neispravnim sporetom, pa do prijetnji ako je neispravan da cu najebati...uglavnom svega je bilo da mi se na kraju smucilo sto nisam bacio sporet.

Jedan delegat me pita da li bi ja njemu dostavio sporet, 15km udaljenost od mene...dakle, ponavljam, stavio sam da sporet poklanjam, uzmi i vozi ga...lik mene pita da mu dostavim na adresu jer kao on ne zna je li ispravan pa kao da ne trosi gorivo, kontam jebem ti i PIK i kud se prijavi na glupu stranicu.
CaneBos

#5406 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by CaneBos »

Hendrix wrote:Ja sam prije par godina stavio oglas da poklanjam stari el. sporet, jbg kupio novi a ovaj stari je radio ali vrata od rerne su bila bez prednjeg stakla tako da je gubio toplotu znatno, i kontam ko ce se zezati sad i objasnjavati, nek uzme kome treba i odnese pa makar ga u staro zeljezo prodao, ja necu da se vise s tim zezam.

Javilo mi se bruku ljudi, od socijalnih slucajeva i svakakvih prica, do ljudi koji samo kazu svaka cast sto poklanjas, do likova koji su me napadali da kao varam narod sa neispravnim sporetom, pa do prijetnji ako je neispravan da cu najebati...uglavnom svega je bilo da mi se na kraju smucilo sto nisam bacio sporet.

Jedan delegat me pita da li bi ja njemu dostavio sporet, 15km udaljenost od mene...dakle, ponavljam, stavio sam da sporet poklanjam, uzmi i vozi ga...lik mene pita da mu dostavim na adresu jer kao on ne zna je li ispravan pa kao da ne trosi gorivo, kontam jebem ti i PIK i kud se prijavi na glupu stranicu.
Da ne znam kakvih umova ima na piku ne bi povjerovala, ovako..i to je moguce :D
Amazonka27

#5407 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Amazonka27 »

Hendrix wrote:Ja sam prije par godina stavio oglas da poklanjam stari el. sporet, jbg kupio novi a ovaj stari je radio ali vrata od rerne su bila bez prednjeg stakla tako da je gubio toplotu znatno, i kontam ko ce se zezati sad i objasnjavati, nek uzme kome treba i odnese pa makar ga u staro zeljezo prodao, ja necu da se vise s tim zezam.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Truba

#5408 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Truba »

:lol: :lol: :lol: :lol:
ovo za gorivo je tipična bosanska APP... novije generacije navikle na download bez po muke, a stare generacije navikle na džabaluka, humanitarnu pomoć i nerad

prije svega najgore je raditi s

1. djecom
2. onima koji bi da brzo zarade
3. ženama svih boja i nacija :D

APP = ako prođe prođe
ranger

#5409 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by ranger »

prodajem mobitel, u novom gradu.
lik se javlja, jedan od milion - koja je zadnja?, odgovorim zadnja je kad dodjes i pogledas, kaze pa necu ti ja dolazit u novi grad da pogledam?! a lik iz centra :-) pa kralj te jebo... ko da dolazi iz moskve
Hendrix

#5410 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Hendrix »

U to vrijeme sam mijenjao jos par starih stvari, i tako stara sjedeca garnitura na PIKu isto zavrsi, dodjose novoopecene gazde iz centra Sarajeva, izdaju stan studentima, ma moze sve njima uzese sve bez problema...i ja odem do garaze da nadjem neke krpe stare da ocistim jedan dio kad lik ugleda sudoper i visecu iz ratnog doba, koja je tu cisto jer sam bio lijen da je bacim pa drzim motorno ulje i slicne gluposti u njoj, dakle stanje uzas...zivi mem, hrdja i raspad sistema...

Za koliko bi ovu visecu dao? Kazem drug, ovo je ba zaraza ziva i smece, ovo treba da bacim gdje cu ovo prodavati...ma kaze mi studentima izdajemo, ne sikiraj se ti, moze ovo njima biti, bil ti meni onda ovo dzaba dao da nosim usput...i ode nuklearni otpad studentima, mogu misliti jest se neko usrecio iznajmljujuci ovaj stan. :-D
drug_profi

#5411 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by drug_profi »

Vizavi tog poklanjanja stvari.
Prije par godina POKLANJAO dva kauča stara 5-6 godina kojima je jedino na pregibu štof bio malo poderan (loše skrojeno, pa se pri preklapanju tkanina tu prenapreže). Mogu se presvući, a u krajnjem se i ne vidi.
Poklanjam jer mijenjam potpuno raspored, a hoću da se iznesu isti dan kad mi dolazi nova garnitura. Kontam najlakse mi je tako.
Hiljadu problema, tako da sam na kraju zovnuo one što kupe otpad i dao im 30 da ih iznesu, a oni ne mogu da vjeruju da ih bacam. Rekoh, uzmi seebi ako hoćeš umjesto tih 30 maraka. EEEEE kaže a gorivo, a moram jaranu dati cenera što nosi, pa ovo ono... ma mrš.... evo ti 30 i gubi mi se s očiju ciganijo.

Lani kupio novi namještaj u drugoj sobi i hoću da se rješim ugla koji je 10 puta popravljan i realno je za baciti, ali eto još se nije raspao. Stariji od maloprije pomenutih kauča. E rekoh sad ćemo ovako: prodajem za 150 maraka.
I ode za dva dana jbt..... :shock:
Kataklinger

#5412 Re: RE: Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Kataklinger »

ranger wrote:prodajem mobitel, u novom gradu.
lik se javlja, jedan od milion - koja je zadnja?, odgovorim zadnja je kad dodjes i pogledas, kaze pa necu ti ja dolazit u novi grad da pogledam?! a lik iz centra :-) pa kralj te jebo... ko da dolazi iz moskve
Sta je tu problem? Hoce lik u startu da zna tu neku barem okvirnu cijenu i da moze rezonovat da li uopste da trosi vrijeme na dolazak..nebitno sto niste mnogo udaljeni. Mozda bi mu ta tvoja zadnja cijena bila u startu neprihvatljiva pa da moze odmah otpisat artikal.
KB9

#5413 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by KB9 »

pojedini se stvarno zale na gluposti i evidentno ne razumiju sta znaci pojam prevarant
ranger

#5414 Re: RE: Re: Prevaranti na PIK-u

Post by ranger »

Kataklinger wrote:
Sta je tu problem? Hoce lik u startu da zna tu neku barem okvirnu cijenu i da moze rezonovat da li uopste da trosi vrijeme na dolazak..nebitno sto niste mnogo udaljeni. Mozda bi mu ta tvoja zadnja cijena bila u startu neprihvatljiva pa da moze odmah otpisat artikal.
Cijena lijepo pise i svako normalan je svjestan da nece dobit artikl u pola cijene. Nemas se sta uklapat kralju...
drag_gost

#5415 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by drag_gost »

Sve to stoji, ali on nije nikakav prevarant tim cinom.
mad_max_ba

#5416 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by mad_max_ba »

Sarajmen wrote:Sve što nije navedeno sa fiksnom cijenom je podložno takvim pitanjima.
I kad napišeš fiksno, zovu pitaju kolko je za keš.
benjen

#5417 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by benjen »

mad_max_ba wrote:
Sarajmen wrote:Sve što nije navedeno sa fiksnom cijenom je podložno takvim pitanjima.
E to si u pravu ,cjenkanje bez granica.
Da kazes evo ti dzaba rekli bi "hajd ubaci i ono" :mrgreen:
mad_max_ba

#5418 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by mad_max_ba »

Zove mene neki lik oko 2100, ja več onako poprilično zreo za zaspat, helem, izmeđuostalog kaže ja sam odatle i odatle i plačam kešom.
Pa dobro reko ja mislio vi će te to kamenjem platit, al ako je keš..-.........
Warashii

#5419 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Warashii »

mad_max_ba wrote:
Meni je ova stvar najjaca.
Pa cim bi koji k... jos mogao platiti?
Milion ovakvih pitanja, sto u radnji sto ako nesto prodajem privatno.
hrusta

#5420 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by hrusta »

mad_max_ba wrote:Zove mene neki lik oko 2100, ja več onako poprilično zreo za zaspat, helem, izmeđuostalog kaže ja sam odatle i odatle i plačam kešom.
Pa dobro reko ja mislio vi će te to kamenjem platit, al ako je keš..-.........
Pa jarane kakav je vakat, dobro ti nije kamilu ponudio :D
mad_max_ba

#5421 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by mad_max_ba »

Sarajmen wrote:
mad_max_ba wrote:
U tom slučaju nisi obavezan da odgovoriš nepismenom, osim ukoliko si voljan da koriguješ navedenu fiksnu cijenu. Pobogu ste, ne izdajete fiskalni račun uz artikl ....
kod mene da, dobiju fiskalni
mad_max_ba

#5422 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by mad_max_ba »

E pa vidiš upravo zbog te sive zone (a ima ih po piku uhuuuuhuuuu) je situacija da su se i kupci i prodavci toliko ubezobraznili da to nije normalno.
Jer sve je postala pijaca, nažalost, a i prevaranata pun k
seoBIH

#5423 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by seoBIH »

Kako da ne postane pijaca kada prodavaci u radnjama idu i do toduple marze? Najskupljuh tehniku imamo u regionu.
supercali

#5424 Re: RE: Re: Prevaranti na PIK-u

Post by supercali »

ranger wrote:
Kataklinger wrote:
Cijena lijepo pise i svako normalan je svjestan da nece dobit artikl u pola cijene. Nemas se sta uklapat kralju...
Ti si sam rekao zadnja je kad dodjes i pogledas
Meni odmah tu napamet pada ako si napisao 500 da mozda ima neki defekt pa da se cjenkamo ili sl
ranger

#5425 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by ranger »

Veze ti nemas o kupoprodaji
Post Reply