BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
nema me tamo

#5401 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by nema me tamo »

It_is_a_Leclerc wrote:Bravo momci!

Mene bi npr. bilo malo sram da nisam u stanju potrčati od sobe do kupatila, a da momke koji trče punih 40 minuta (Čampara danas) nazivam krampom. No, dobro. Bošnjački jal. Ništa novo.

Pobjeda čista kao suza. Idemo zgaziti i Latviju, pa onda na Slovence u četvrtfinalu. :thumbup: :bih:

Ma to su takvi debili bez zajebancije da to treba nogom usta udarat..
Ja jedino sto sam uvijek trazio je borba do momenta kad padnes na koljena..

A + sto ovi momci imaju znanje i daju sve od sebe sta covjek vise moze trazit..
Koga briga za 20 uzastopnih promašaja, eto kao da su oni htjeli da promaše ne znam kako mogu bilo sta reci njima baš jadovi i luzeri mrtvi oni..

Latvija izgubila od Francuza kolko 50 razlike..
Kakvi su Slovenci?
zlajapravaraja

#5402 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by zlajapravaraja »

Koliko najboljih se kvalifikuje za U-19 SP sljedeće godine?

Bila bi velika stvar opet to igrati..
VPSA

#5403 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by VPSA »

Nisam gledao danas, ali vidim da je bilo teze nego se ocekivalo. Mislim da je dobro to, da ne poletimo, jer ovi nasi kad se bore mogu dobit svakoga, ali kad se opuste i ako pomisle lako cemo, isto tako mogu izgubiti od bilo koga.

Najbitinije je da se ostaje u A diviziji da i buduca generacija moze igrat s Francuskom, Spanijom i sl. a super bi bonus bio i da se ode na SP ali nije pod moranje.
mega_mashcine

#5404 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by mega_mashcine »

zlajapravaraja wrote:Koliko najboljih se kvalifikuje za U-19 SP sljedeće godine?

Bila bi velika stvar opet to igrati..
Nema U19 SP iduce godine. Bilo je ovog ljeta, i tu nam je ono malo falilo da se kvalifikujemo kada nas je Spanija dobila u utakmici za 5. mjesto koje je vodilo na SP. :roll:
VPSA wrote:Nisam gledao danas, ali vidim da je bilo teze nego se ocekivalo. Mislim da je dobro to, da ne poletimo, jer ovi nasi kad se bore mogu dobit svakoga, ali kad se opuste i ako pomisle lako cemo, isto tako mogu izgubiti od bilo koga.

Najbitinije je da se ostaje u A diviziji da i buduca generacija moze igrat s Francuskom, Spanijom i sl. a super bi bonus bio i da se ode na SP ali nije pod moranje.
Ova generacija ce ostati u A diviziji, ali nažalost već iduce godine U18 ispada u B diviziju, jer ova sljedeca generacija je katastrofalno loša, tako da ce sljedece godine sve reprezentacije igrati B diviziju.. :( (osim ako ovogodisnja u16 nije izrazito kvalitetna pa da izbori plasman u A diviziju)
Phantasy

#5406 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Phantasy »

Po cemu su Jankovic i Mirkovic reprezentativci, ne mogu vjerovati da nisu mogli naci bolje od njih
Tomahawk11
Globalni moderator

#5407 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Tomahawk11 »

Zatvorili su Čamparu, slab šut, dobro, umor čini svoje.
It_is_a_Leclerc

#5408 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by It_is_a_Leclerc »

Gdje ima da klupa ovako navija kao latvijska?
:-)

Rekao bih - taktički možda i nije loše izgubiti ovu utakmicu. Ne kažem da je treba namjerno izgubiti, ali onako... Nije tragično.
:roll:

I da. Organizatori bi trebalo malo bolje brisati parket. Izgubit će glavu neko klizajući se.

:bih:
Charuga
Globalni moderator

#5409 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Charuga »

Dobro je, prošli smo grupu ... :thumbup:
phillie

#5410 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by phillie »

Dakle drugi smo u grupi? Slijedeci protivnik bi nam trebala biti Litvanija.
Ne znam sto bi bilo dobro izgubiti tekmu, jer dobijas tezeg protivnika u osmini finala?
Last edited by phillie on 01/08/2017 15:25, edited 1 time in total.
mega_mashcine

#5411 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by mega_mashcine »

zar ne igramo protiv treceplasiranog iz c grupe ?
phillie

#5412 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by phillie »

Da, a to ce vjerovatno biti Litvanija. Ako njih prodjemo, dolazi nam pobjednik meca Spanija - Njemacka.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#5413 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Velkoski »

Ako izgubimo u osmini, nek' nam je Bog na pomoći :mrgreen:
bruce lee

#5414 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by bruce lee »

Charuga wrote:Dobro je, prošli smo grupu ... :thumbup:
koliko sam shvatio, grupu je prosao svako. nema ispadanja poslije grupa, radi se samo o tome ko ce biti protivnik u osmini finala. da smo dobili latviju, isli bi na zadnjeg iz C grupe, ovako na treceg
VPSA

#5415 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by VPSA »

Cudna nam je ova ekipa, puno osciliraju. Sjecam se onih juniora prije 2 godine s Aticem sto su 4. bili na prvenstvu, puno su mi uigranije i ozbiljnije djelovali kao tim.

Ovdje Campara znaci ekipi cak vise nego sto je Musa znacio prije 2 godine (imao je Sikirasa i Camparu, pa i ostali su neki imali vise kontribucije), cim izadje nema nas nigdje. Sikiras je sada totalno neuhodan s ostatkom ekipe, jedino malo Cerkezovic cini mi se da jos odskace, ovo ostalo uglavnom tanko.

S dobrom odbranom se moze nesto napravit, ako se budu branili ko danas, onda ce bit problema sa svima.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#5416 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by malakh »

VPSA wrote:Cudna nam je ova ekipa, puno osciliraju. Sjecam se onih juniora prije 2 godine s Aticem sto su 4. bili na prvenstvu, puno su mi uigranije i ozbiljnije djelovali kao tim.

Ovdje Campara znaci ekipi cak vise nego sto je Musa znacio prije 2 godine (imao je Sikirasa i Camparu, pa i ostali su neki imali vise kontribucije), cim izadje nema nas nigdje. Sikiras je sada totalno neuhodan s ostatkom ekipe, jedino malo Cerkezovic cini mi se da jos odskace, ovo ostalo uglavnom tanko.

S dobrom odbranom se moze nesto napravit, ako se budu branili ko danas, onda ce bit problema sa svima.
ma ne dešava se to samo nama, nego svima. koliko vidim nema nekog pretjeranog favorita. danas španci izgubiše, finci od slovenaca, mi od latvije, tako da se od svega može svašta očekivati.
phillie

#5417 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by phillie »

Dakle ipak sa Slovenijom razigravamo za frtalj finala (gdje nas cekaju Srbi ili Svabe).
bruce lee

#5418 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by bruce lee »

jel ono bi baš ova generacija BiH koja je prvi put uzela srbiju prije 2 godine ili tako nesh?
Tomahawk11
Globalni moderator

#5419 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Tomahawk11 »

VPSA wrote:Cudna nam je ova ekipa, puno osciliraju. Sjecam se onih juniora prije 2 godine s Aticem sto su 4. bili na prvenstvu, puno su mi uigranije i ozbiljnije djelovali kao tim.

Musa onda, Čampara sad....ja bih bio prezadovoljan kad bi svaka generacija ovako izbacivala po jednog dobrog, da ne kažem odličnog igrača.
Mada su oni isto godište, dakle bila bi to dva odlična igrača u generaciji, što je sjajno.
Neka djeca igraju, ono što želim je da ih nekad u budućnosti vidim zajedno. Da urade nešto više od prethodnih generacija.
VPSA

#5420 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by VPSA »

Tomahawk11 wrote:

Musa onda, Čampara sad....ja bih bio prezadovoljan kad bi svaka generacija ovako izbacivala po jednog dobrog, da ne kažem odličnog igrača.
Mada su oni isto godište, dakle bila bi to dva odlična igrača u generaciji, što je sjajno.
Neka djeca igraju, ono što želim je da ih nekad u budućnosti vidim zajedno. Da urade nešto više od prethodnih generacija.
Sikiras isto moze puno bolje, samo sto je ovdje uletio u tim dan prije prvenstva pa je malo pogubljen u akcijama i kretnjama. Cerkezovic isto mislim da moze biti igrac barem nivo Kikanovica.

I slazem se da je nabitnije da u svakoj generaciji imamo jednog, dva igraca koji mogu biti reprezentativni nivo, a to koji cemo biti na prvenstvu je skroz sporedno. Jedino eto da se ostaje u A diviziji zbog jacine protivnika i iskustva igranja protiv njih.
zlajapravaraja

#5421 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by zlajapravaraja »

Teško da će Čerkezović dostići Kikana, osim ako ne poraste još 15 cm, što neće. Bezveze je u košarci porediti igrače na različitim pozicijama.

Čerkezović recimo može dostići nivo jednog Nikole Kalinića. Dečko je i od ranije bio pravi fajter i vrlo inteligentan igrač, a sada je i dosta popravio šut izvana, što znači da može izrasti u vrhunsku trojku ili small forwarda, jer ima idealne predispozicije za tu poziciju. Još ako naraste koji centimetar, tim bolje..
Tomahawk11
Globalni moderator

#5422 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Tomahawk11 »

zlajapravaraja wrote:Teško da će Čerkezović dostići Kikana, osim ako ne poraste još 15 cm, što neće. Bezveze je u košarci porediti igrače na različitim pozicijama.

Čerkezović recimo može dostići nivo jednog Nikole Kalinića. Dečko je i od ranije bio pravi fajter i vrlo inteligentan igrač, a sada je i dosta popravio šut izvana, što znači da može izrasti u vrhunsku trojku ili small forwarda, jer ima idealne predispozicije za tu poziciju. Još ako naraste koji centimetar, tim bolje..
Takav igrač je zlata vrijedan i nadam se da će u tom smjeru ići. Šlifa definitivno ima. Zavisi i gdje će iz Tuzle.
Čampari očigledno godi boravak u Madridu.
VPSA

#5423 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by VPSA »

Ma govorim o nivou kvaliteta, a ne o tome koji ce konkretno biti tip. Mislio sam taj neki nivo solidnog EuroCup igraca pa mi pade na pamet Kikanovic. Ako bude kao Kalinic onda smo tek na konju :mrgreen:
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#5424 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by malakh »

pa gdje koji k.rac ovoliko srljaju...
Murat Sabanovic

#5425 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Murat Sabanovic »

campara u stilu nikosa galisa! mali je zvrk !
Post Reply