SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

zla_kraljica

#53976 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zla_kraljica »

emko1234 wrote: 13/02/2022 21:12
dr_arsla wrote: 13/02/2022 20:52 Još malo pa će reći šta fali što je vozio preko ograničenja, svakako je bilo navečer kad nema nastave :-)
Šta sve internet istrpi, papir je mala maca. FUJ!
Ne. Nego vi svi se ovdje žalite na korumpirani sistem a samo donosite zaključke bez ijednog validnog dokaza.
Ako iko od vas ima informaciju o tome koliko je vozio, gdje je poceo kočiti, jel prosao kroz crveno i slicno, odete fino u Tužilaštvo i date iskaz ko svjedoci. Vi hoćete pravičan sistem a po defaultu biste nekome uskratili to pravo jer je sin Ize Spahovića.

Tužioc koji je predložio pritvor je jedan obični idiot. Nema vještaka koji bi za dva dana mogao napraviti nacrt a kamoli izvještačiti da je neko uradio nešto što ovdje stavljate na teret osobi koja je vozila. Makar on bio Alija rahmetli.

Postoje uslovi za izricanje mjere pritvora. A oni su :

- mogućnost bijega
-uticaj na svjedoke
-ponavaljanje djela
-uzbunjivanje javnosti zbog djela koje je izvršeno

Dobar advokat bi ovaj zahtjev tužilaštva za izracanjem mjere pritvora poderao ko mraz buraniju. Ako mu uzmeš pasoš, staviš mu ogrlicu i odrediš mjeru kućnog pritvora, tri stavke s liste iznad križaš.

Uzbunjivanje javnosti ne može postojati jer nesreća nije imala smrtni ishod. Počinilac nije pobjegao. Nije bio pod uticajem bilo čega što bi mu umanjilo sposobnost upravljanja motornim vozilom.

Šta znamo do sada? Da ga je udario, da je stao, da je bio bez prisutnosti alkohola ili opijata u krvi.
Šta ne znamo? Koliko je vozio, da li je prošao kroz crveno, da li je vozač trole dok je čekao semafor izašao haman na cestu ko meni večeras, da li je dečku bilo zeleno ili crveno, da li je pretrčavao ili se već nalazio na pješačkom.

Kad se uzme sve u obzir, nikakav slučaj ovdje tuzilastvo nema ( još uvijek ).

A za ove što kažu da je pregledno, vjerovatno nisu vozači pa da podjelim par informacija. Pri brzini od 72kmh, auto se kreće 20 metara u sekundi. Prosječan čovjek normalne brzine hoda se kreće brzinom od 0,75m - 1.00 m u sekundi. Ulica je široka na onom mjestu barem 5 metara ( dvije trake). Znači od momenta gdje vozač vidi prelaz ( ako mu pogled ne zaklanja trolejbus ko meni večeras ) do momenta kad dolazi do tog prelaza pri brzini od 72kmh ne prođe ni 5 sekundi. A malcu, ako je hodao treba cca 5 sekundi da pređe cestu. Ako cestu prelazi iz pravca stajališta prema mostu, a trolejbus stoji i čeka zeleno, vozač ga može vidjeti tek 2 sekunde pred prelaz. Ako je malcu crveno, i ako ga ne očekuje a ne prati cestu i vozi 72kmh, nema šanse da reaguje na vrijeme.

I toliko od mene. Ko razumije, shvatiti će.
Pocinilac nije pobjegao, ali jeste danima divljao po cesti. Pocinilac isti taj dan kad je udario pjesaka je mogao izazvati najmanje 3 saobracajne nesrece. Isti taj Benjo, koji eto mozda nije kriv nema veze sto je vozio najmanje duplo iznad dozvoljenog, je isti taj dan zamalo auto stjerao sa ceste i otjerao u kanal, zamalo nije uletio u knjizaru. Isti taj Benjo, koji nije pobjegao sa mjesta nesrece (valjda treba dobiti aplauz sto nije pobjegao) je dan prije "letio" pored Vrazova, isti taj Benjo je nedavno zamalo pokupio zenu sa djetetom na Aerodromskom blizu Oktagona. Znaci treba nekoga ubiti da bi mu se odredio pritvor? Upravu si treba ga pustiti da ponovo isto, pa mozda i ubije nekoga.
Toffee karamela

#53977 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Toffee karamela »

emko1234 wrote: 13/02/2022 21:38

Pravo je egzaktna nauka. NIje stvar onoga što znaš ili pretpostavljaš nego onoga što možeš dokazati.
pošto tvrdiš da je pravo egzaktna nauka je li ti jasno da će Benjoooo bit osuđen ako mu se dokaže 1 km/h prekoračenja dozvoljene brzine?
emko1234

#53978 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by emko1234 »

foxlife wrote: 13/02/2022 21:31
ljubicasti limun wrote: 13/02/2022 21:28

Ma ja, al kako odjednom "Benjo"?
moram preko tebe mu odgovoriti tj pitati

s obzirom da si vozio 45 bi li isao mali u bolnicu ili bi imao lakse povrede i ako ga udaris?
Vidi respo, tvoj kvocijent inteligencije i formalno obrazovanje koje je upitno ti ne dozvoljavaju da vodiš smislen razgovor, dijalog ili argumentovanu raspravu. Između ostalog si to dokazao na onom klipu gdje te onaj stari brko soli ko junca.

Ali ja ću biti civilizovaniji od tebe i odgovoriti. Da sam udario ovo dijete od večeras brzinom kojom sam se vozio, vjerovatno bih mu nanio teže tjelesne povrede. Auto je odignuto, visina prednjeg branika je u razini njegove karlične kosti koji bi mu vjerovatno slomio, kao i noge. U zavisnosti od prednjeg dijela kojim bi ga potencijalno mogao udariti, možda bi podletio pod auto i bio pregažen.
Samim tim mogućnost smrtnog ishoda, usljed loma karlicne kosti koja može pokidat butnu arteriju nije isključena. Nisam doktor, ovo je moje laičko viđenje hipotetičke situacije koji spominjes.
azurna_obala

#53979 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by azurna_obala »

Ne mogu shvatiti mozak koji piše kilometarske postove tražeći način da opravda i umanji zločin koji je kreten počinio, još ga zove benjo. Sram da te bude.

Sva priča završava tu kada pomisliš da bi taj i slični njemu sutra mogli uništiti život tebi i tvom djetetu. Očito je da ne znaš šta znači imati svoje dijete i proživljavati horor ovih roditelja. Ne daj Bože više nikome.
jasib

#53980 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by jasib »

emko1234 wrote: 13/02/2022 21:44
Vidi respo, tvoj kvocijent inteligencije i formalno obrazovanje koje je upitno ti ne dozvoljavaju da vodiš smislen razgovor, dijalog ili argumentovanu raspravu. Između ostalog si to dokazao na onom klipu gdje te onaj stari brko soli ko junca.

Ali ja ću biti civilizovaniji od tebe i odgovoriti.
Ja sam bila još civilizovanija, pa sam prijavila tvoj post. Izvini, morala sam, jer količina drskosti kojom stalno diskreditiraš ovog forumaša, odavno prelazi preko granica ukusa
studiorum_tuzlaensis

#53981 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by studiorum_tuzlaensis »

U zakonodavstvu SAD-a ili bilo koje normalne drzave, gdje je presumpcija nevinosti sveto slovo i ćitab vaskoliki, nakon ovakve nesreće ideš u zatvor do suđenja (osim ako imaš par miliona viska da docekas vrijeme do suđenja od kuće), a suđenje se odradi do iduceg ponedjeljka.

Nema nagodbi nikakvih, pritisaka na sudije, odugovlačenja, kojekakvih lijevih vjestacenja i ostalih gluposti. Uviđaj ne traje duže od sat vremena. Onda ideš pred sudiju bajo moj i kasnije na hlađenje vrlo vjerovatno dugogodisnje ili cjelozivotno.

Pljuni me u brk ako ovaj mongoloid vidi ijednog dana zatvora nakon završetka suđenja tamo pocetkom 2025. God.

Ovdje glavu nosis u torbi svaki dan dok hodas cestom... a zdravstveni i sigurnosni sistem je nepostojeći kume.

Ne zelim ni pomisliti šta je u glavi roditelja djeteta. Sad sebe krive, koga će drugog... uh..

Zelim pobjeći odavde sto prije.
Last edited by studiorum_tuzlaensis on 13/02/2022 21:47, edited 1 time in total.
Toffee karamela

#53982 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

azurna_obala wrote: 13/02/2022 21:44 Ne mogu shvatiti mozak koji piše kilometarske postove tražeći način da opravda i umanji zločin koji je kreten počinio, još ga zove benjo. Sram da te bude.

Sva priča završava tu kada pomisliš da bi taj i slični njemu sutra mogli uništiti život tebi i tvom djetetu. Očito je da ne znaš šta znači imati svoje dijete i proživljavati horor ovih roditelja. Ne daj Bože više nikome.
ovo meni miriše da je neko od Izinih sišao s kovertom danas s Bistrika i kupio PR na Klixu :roll:
foxlife

#53983 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by foxlife »

emko ne mogu te citati na foe si mi al vjerujem da opravdavas benju opet nekim izgovorom
pa je tako bolje da te ne citam
emko1234

#53984 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by emko1234 »

bicakcic_solomon wrote: 13/02/2022 21:39 Sa 100 do 0 ovaj Porsche koči u cca 35 metara.
Pa i ne baš.

[media]https://mobile.guideautoweb.com/en/spec ... bo-s/2018/[/media]

Turbo iz 2018.godine sa PCCB ( Porsche Ceramic Composite Brakes) koči od 100-0 za 37 metara ( idealni uslovi). Ovo je stariji model, nije Turbo, nisu idealni uslovi.
foxlife

#53985 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by foxlife »

jasib wrote: 13/02/2022 21:47

Ja sam bila još civilizovanija, pa sam prijavila tvoj post. Izvini, morala sam, jer količina drskosti kojom stalno diskreditiraš ovog forumaša, odavno prelazi preko granica ukusa
ma pusti ne znaju nista drugo nego ovako
meni ne smeta neka pisu sta hoce

ps. u svakom slucaju hvala
Last edited by foxlife on 13/02/2022 21:50, edited 2 times in total.
Hakiz

#53986 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Hakiz »

Toffee karamela wrote: 13/02/2022 21:43
emko1234 wrote: 13/02/2022 21:38

Pravo je egzaktna nauka. NIje stvar onoga što znaš ili pretpostavljaš nego onoga što možeš dokazati.
pošto tvrdiš da je pravo egzaktna nauka je li ti jasno da će Benjoooo bit osuđen ako mu se dokaže 1 km/h prekoračenja dozvoljene brzine?
Je li sud donio odredio jednomjesečni?

Ako jeste, ima vremena da se lijepo izračuna brzina, i ako je vozio preko dozvoljenog, a vjerovatno jeste i to ne malo više, kazniti ga i kao primjer. Neki sposoban tužilac, sposobniji od Omara, bi mogao saobraćajnu pretvoriti u pokušaj ubistva, pa kazna dugotrajnog zatvora.

Gdje ima volje, ima i načina. A sve po zakonu i pravnim principima.
Seha1

#53987 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Seha1 »

Ja kazem, ne bude li adekvatne kazne treba izaci na proteste. A emko, procitao sam par zadnjih stranica ovog topica, ocigledno nisi tup tip odnosno znas sa cim raspolazes i znas kako to reci i ocigledno branis doticnog pocinioca sa fiktivnom pozicijom objektivnosti pokusavajuci tako prestaviti istog kao "neduznog dok se ne dokaze suprotno". Moram ti reci, dzaba se mucis :)
emko1234

#53988 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by emko1234 »

jasib wrote: 13/02/2022 21:47

To je tvoje ustavom zagarantovano pravo koje ti niko ne može osporiti.
Hakiz

#53989 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Hakiz »

studiorum_tuzlaensis wrote: 13/02/2022 21:47 U zakonodavstvu SAD-a ili bilo koje normalne drzave, gdje je presumpcija nevinosti sveto slovo i ćitab vaskoliki, nakon ovakve nesreće ideš u zatvor do suđenja (osim ako imaš par miliona viska da docekas vrijeme do suđenja od kuće), a suđenje se odradi do iduceg ponedjeljka.

Nema nagodbi nikakvih, pritisaka na sudije, odugovlačenja, kojekakvih lijevih vjestacenja i ostalih gluposti. Uviđaj ne traje duže od sat vremena. Onda ideš pred sudiju bajo moj i kasnije na hlađenje vrlo vjerovatno dugogodisnje ili cjelozivotno.

Pljuni me u brk ako ovaj mongoloid vidi ijednog dana zatvora nakon završetka suđenja tamo pocetkom 2025. God.

Ovdje glavu nosis u torbi svaki dan dok hodas cestom... a zdravstveni i sigurnosni sistem je nepostojeći kume.

Ne zelim ni pomisliti šta je u glavi roditelja djeteta. Sad sebe krive, koga će drugog... uh..

E, da :(
ljubicasti limun

#53990 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by ljubicasti limun »

studiorum_tuzlaensis wrote: 13/02/2022 21:47

:( apsolutno tacno.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#53991 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

Postar uvijek zvoni 2 puta
Ako se prije izvlacio...sada nece
ucenik1234

#53992 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by ucenik1234 »

foxlife wrote: 13/02/2022 21:31

moram preko tebe mu odgovoriti tj pitati

s obzirom da si vozio 45 bi li isao mali u bolnicu ili bi imao lakse povrede i ako ga udaris?

Ali ja ću biti civilizovaniji od tebe i odgovoriti. Da sam udario ovo dijete od večeras brzinom kojom sam se vozio, vjerovatno bih mu nanio teže tjelesne povrede. Auto je odignuto, visina prednjeg branika je u razini njegove karlične kosti koji bi mu vjerovatno slomio, kao i noge. U zavisnosti od prednjeg dijela kojim bi ga potencijalno mogao udariti, možda bi podletio pod auto i bio pregažen.
Samim tim mogućnost smrtnog ishoda, usljed loma karlicne kosti koja može pokidat butnu arteriju nije isključena. Nisam doktor, ovo je moje laičko viđenje hipotetičke situacije koji spominjes.
Kod tebe je emko auto skoro novo ako se ne varam, odrzavano sa dobrim gumama, garantujem da bi se ukopao sa 45kmh, ili kad bi doslo do kontakta, lakse tjelesne bi bile.

Pa jarane ja se s 308icom ukopam uz dobre zimske gume i 40kmh
BadBoy

#53993 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by BadBoy »

Na starnu jebena pretpostavka nevinosti koje se ne moramo mi na forumu držati, ali majka mu stara ideš jednom od užih ulica u Sarajevu, prolaziš pored hotela, ide nepregledna okuka na desno, znaš da su tu hotel, fakultet, dvije škole, pekara, kopirnica, trolejbuska stanica, semafor. I ti kao ne znaš hoće li ti nešto ili neko izletiti. Pa samo postojanje trolejbusa je dovljno da te potkači ZOBS sa svojom obavezom da pored vozila javnog gradskog prevoza moraš voziti sa pojačanom dozom opreza radi pješaka.

Pokušava se braniti neodrabnjivo tako što se miješaju pravni postulati sa očito lošim postupanjem osumnjičenog. I to nema veze sa njegovim porijeklom, prošlošću ili ne znam ti čime. Da je ovo uradio hibrid Majke Tereze, Dalai Lame, Reisa i Pape, važilo bi isto. Nije pazio, a ko što amerikanci vole reći “the proof is in the pudding”. Da jeste ne bi sad o njemu raspredali.
Better Man

#53994 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Better Man »

emko1234 wrote: 13/02/2022 19:43 Upravo sam prosao dionicom gdje je Benjo udario ovog malca. I haman identična situacija. Meni zeleno, trola stoji. Njemu crveno. Vozač trole je prednjim lijevim krajem haman na cesti. Prilazim pješačkom i vozim 45 km/h. Od mosta trojica malaca, pretpostavljam da su izašli iz tramvaja, nešto se zezaju i pravo na ulicu. Dvojica pretrčaše, treći gleda u mobitel i pravo na cestu. Zbog brzine i toga što sam ih vidio dok sam prilazio, mogao sam i zakočiti i zatrubiti. Malac koji je bio zadnji i koji je drko po mobitelu, ima u usima bežične slušalice.

Mislim da je cijela hampa više dignuta zbog toga što je Izin sin krivac, nego zbog činjenice da ga je opalio. Šta bi se desilo da je dječaka udario neko ko je 100% regularan, koga nema u evidencijama, ko je nekažnjavan.
Šta bi se desilo da ga je udario dok je vozio normalno, i da mu je ovaj samo istrčao na cestu ko meni ova djeca večeras? Kad je zeleno za aute, za pješake je crveno. Ulica je prilično nepregledna pogotovo ako ne gledaš kao pješak i imaš slušalice.
Benjo je vozio brže bez daljnjeg. Ali evo razapesmo lika zbog aferima od prije. Šta ako je Benjina najveća greška što je vozio 20-30kmh brže i ako mu je ovaj mali izletio?
Ko to od nas nije vozio brže nekad na mjestima gdje nije trebao? Ne branim ga. Svi su đukele u toj familiji. Ali malo smo svi licemjerni. Presumpcija nevinosti postoji čak i ako si izašao iz zatvora jučer.

Ona ženska nedavno zgazi babu na Grbavici. Ubi je na licu mjesta. Istu noć je puštena da ide kući. Mislim da je su učesnici u ovoj nesreći važniji od događaja.
Imaš li i trunke stida i srama kad napišeš nešto ovako. Nema nikakvog opravdanja za ovog kriminalca, kojem je doživotno mjesto u zatvoru i ne samo njemu, već kompletnoj porodici.
Timmy123

#53995 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Timmy123 »

Toffee karamela wrote: 13/02/2022 21:47
azurna_obala wrote: 13/02/2022 21:44 Ne mogu shvatiti mozak koji piše kilometarske postove tražeći način da opravda i umanji zločin koji je kreten počinio, još ga zove benjo. Sram da te bude.

ovo meni miriše da je neko od Izinih sišao s kovertom danas s Bistrika i kupio PR na Klixu :roll:
Možda je neko od Izinih fina gradska raja kao stomatolozi Bejtović i Rožajac pa hoće da to medijski zataškaju...pogledajte šta pišete, niste normalni. :(
Guadalajara

#53996 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Guadalajara »

bosanska senzacija wrote: 13/02/2022 21:40 Da sin kriminalca na pješačkom gazi dijete jednog oskarovca je paradigma ove države i čitavog društva.

Truhlo sve, od vrha do dna.
bravo
emko1234

#53997 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by emko1234 »

Seha1 wrote: 13/02/2022 21:50 Ja kazem, ne bude li adekvatne kazne treba izaci na proteste. A emko, procitao sam par zadnjih stranica ovog topica, ocigledno nisi tup tip odnosno znas sa cim raspolazes i znas kako to reci i ocigledno branis doticnog pocinioca sa fiktivnom pozicijom objektivnosti pokusavajuci tako prestaviti istog kao "neduznog dok se ne dokaze suprotno". Moram ti reci, dzaba se mucis :)
Pa i ne baš. Ja sam po vokaciji pravnik. Uz to sam i legalista. Samo razmišljam u skladu s onim što sam naučio što kroz život što kroz školu.

Svi ovdje situaciju posmatraju subjektivno. Objektivno je sve onako kako sam napisao. Nebitan je Benjo ( benjo jer mi je kraće od benjamin). Nebitan je dečko koji je stradao u tom kontekstu. Izrazito mi na kurac ide sklonost našeg naroda da selektivno osuđuju i donosi zaključke.
Prvo da ovo nije Danisov sin, do sada bi svi znali ko je, šta je, čiji je. Danis ima tu moć da utiče na medije da ne iznesu neke stvari. Samim tim je logično utvrditi da ne postoje objektivno izvještavanje. Novinarstvo je spalo na najniže moguće grane.
Dalje, počinilac je debil iz izrazito debilne familije. Jel to po defaultu znači da je kriv? Ne znači. To je ono o čemu ja pričam.

Na Tužilaštvu je da dokaže krivicu. Na odbrani je da tu krivicu ospori. Svi ćemo znati epilog uskoro. Ali do tog epiloga, sve je nagađanje i mahalska priča.
Niko ovdje nije dokazao nijednu tezu o kojoj priča. Ja ne isključujem mogućnost da je sve najgore. Da je Porsche imao svu moguću opremu koju je Benjo isklučio, da je prošao kroz 5 crvenih, da je vozio 80-90 ( ne mogu vjerovati da je vozio brže jer se to kosi s mojim zdarvim razumom koji imam kao vozač, kao i sa vozačkim iskustvom), da je htio pobjeći ali ga je saputnik spriječio etc..

Ali nemam dokaza, ni za jedno ni za drugo. Ovo sve što radimo je presipanje iz šupljeg u prazno. Vama je kontraverzno što neko iznosi drugačiji stav. Ok, prihvatam to. Ali hajmo o činjenicama, hajmo argumentovano. Pa da vidimo dokle ćemo doći.
Toffee karamela

#53998 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Timmy123 wrote: 13/02/2022 22:01
Toffee karamela wrote: 13/02/2022 21:47
Možda je neko od Izinih fina gradska raja kao stomatolozi Bejtović i Rožajac pa hoće da to medijski zataškaju...pogledajte šta pišete, niste normalni. :(
kakve sad veze imaju Bejtović i FGR sa ovim što se desilo?

"razvodnjavaš" ?
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#53999 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sime_cipol »

bosanska senzacija wrote: 13/02/2022 21:40 Da sin kriminalca na pješačkom gazi dijete jednog oskarovca je paradigma ove države i čitavog društva.

Truhlo sve, od vrha do dna.
Tako istinito, tako okrutno, nazalost :sad:
ucenik1234

#54000 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by ucenik1234 »

Najjace je kad se pravnici jave i iskljucivo tehnicki gledaju na stvari - jest dokazano - nije dokazano. Pa jebemu, ima dosje ima i sumnja neka, jednostavno vibe neki, uostalom i po zakonu moras prilagoditi voznju uvjetima na cesti, eto nek je minus vani, klizavo dovoljan uslov da reduciras ionako nisku ogranicenu brzinu na 40kmh (a pazi, u idealnim uslovima 40).

Al ne, lakse je pravdat i govorit - nije dokazano. To nek rade istrazni organi, mi ovdje iznosimo svoje vidjenje stvari i diskutujemo dogadjaj. Jeboga led, u krajnjoj instanci je bitno ko je pocinio djelo. Slicno kao na konkursu za posao, neko ispunjava sve kriterije, ali poslodavac ima diskreciono pravo da primi nekog objektivno "slabijeg" kandidata ali sa mnogo boljim soft skills, komunikacionim vjestinama i sl. Ista stvar je i u saobracaju, kad zaustavi drot kockastu glavu sa BMW, kajlom i ocam xenonima od milju maraka, logicno je da ce imati osnovanu sumnju da ga izvrne naopacke i sve pregleda, nego nekog sa C4 normalno i pismeno obucenog. Ali pravno su oni isti - jebemu tehnicko pravno gledanje na stvari.

Tacno mi je najmrzi ispit na ekonomiji poslovno pravo bilo. :D
Post Reply