BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
jarobot

#53951 Re: BHTelecom All About

Post by jarobot »

zateznistub wrote:
jarobot wrote:
diablobih wrote:Opet mnogo kada moras rizikovati da li mozes imati 50 Mbita ili ne mozes. Plus sto dobijes kamere umjesto normalnih kanala.
Ne moraš rizikovati ništa. Ako nemaš mogućnost nećeš ni dobiti uslugu.
I jebi ga baš ja evo gledam HBO mora da i njega puštaju preko kamera.
Pitanje za tebe zanima me koji su filmski kanali u osnovnoj ponudi telemaha ?
Imam poznanika koji radi u Telemahu. Kod nas je preuzeo telemah jednog kablovskog operatera čovjek mi kaže da u skoro godinu dana kako rade imaju samo one korisnike koji du bili na staroj kablovskoj čak su neke i izhubili zbog očajne infradtrukture i jako loše usluge. Čovjek kaže da ekipe imaju po 20-30 intervencija dnevno na oko 800 korisnika.
Čista laž, kao neko ko je radio na projektima vezanim za TM, odgovorno tvrdim da je podosta raje prelazilo sa BHT na TM. Mnogo više nego u obrnutom slučaju. Da imaju na nekim dijelovima lošu infrastrukturu, imaju, ali isto tako rade i na sanaciji...
Ti radio za Telemah. Sad je sve jasno. Nije laž joćeš da ti snimim izjavu uposlenika Telemaha.
zateznistub

#53952 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

jarobot wrote: Ti radio za Telemah. Sad je sve jasno. Nije laž joćeš da ti snimim izjavu uposlenika Telemaha.
Šta ti je jasno? Moja izjava iza koje 100% stojim ili aludiraš možda na moj prelazak? Kao razlog prelaska je taj što sam radio za njih? Nakon skoro godinu prestanka rada za njih?
Nemaš ti meni ništa snimati jer znam vrlo dobro koliko sam ljudi priključio na TM a koliko raskopčao sa mreže
AmirBaa

#53953 Re: BHTelecom All About

Post by AmirBaa »

U staroj kuci sam bio na telecom internetu brat bratu jedno 8-9 godina. Maksimalna brzina koju su mi rekli da moze biti na toj lokaciji (hrasno) je 13. U novom stanu sam se zato odmah prebacio na telemach i za malo vise para imam 80 brzinu i SK 1, 2,3 HD. Pametnom dosta :thumbup:
jarobot

#53954 Re: BHTelecom All About

Post by jarobot »

zateznistub wrote:
jarobot wrote: Ti radio za Telemah. Sad je sve jasno. Nije laž joćeš da ti snimim izjavu uposlenika Telemaha.
Šta ti je jasno? Moja izjava iza koje 100% stojim ili aludiraš možda na moj prelazak? Kao razlog prelaska je taj što sam radio za njih? Nakon skoro godinu prestanka rada za njih?
Nemaš ti meni ništa snimati jer znam vrlo dobro koliko sam ljudi priključio na TM a koliko raskopčao sa mreže
Kad ? Kad si radio za telemah ili sad kad radiš za telemah.
Ja govorim za situaciju sad i u određenom mjestu.
Tako da to nema nikakve dodirne tačke s tobom ama baš nikakve.
Prešao si na telemah razrahetio se nadam se da ćeš i nas pustiti da se rahet patimo na mojatv.
Ok.
zateznistub

#53955 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

jarobot wrote:
zateznistub wrote:
Kad ? Kad si radio za telemah ili sad kad radiš za telemah.
Ja govorim za situaciju sad i u određenom mjestu.
Tako da to nema nikakve dodirne tačke s tobom ama baš nikakve.
Prešao si na telemah razrahetio se nadam se da ćeš i nas pustiti da se rahet patimo na mojatv.
Ok.
na neki način ti ja uticao na tvoje korištenje mojatv? Imaš neki problem pa nešto to kao drsko nadam se da ćeš i nas putstiti....
a radio sam do kraja 2016. tako da to itekako ima veze sa tom tvojom šupljom...
PlusSA

#53956 Re: BHTelecom All About

Post by PlusSA »

Idemo prvi dajemo više.

Sve receno, još malo sam kod prvih pa idem kod onih koji manje nude :run: :mrgreen: :thumbup:
Rugafet

#53957 Re: BHTelecom All About

Post by Rugafet »

jarobot wrote:
Rugafet wrote:Pa vidi na sajtu Telemacha, imas spisak kanala.
Poenta price o 30 intervencija dnevno je?
Tebe nisam ništa pitao. Šta se ljepiš ko muha .....
Vidi, mozda to tebi zvuci kao solipsizam ili cak mozda anakrosnisticko perfekcionisticki stav, ali ja bih jednostavno htio da izrazim negodovanje u vezi predrasuda s kojima sam suocen. Predrasude same po sebi bitno je napomenuti podrazumjevaju umanjivanje moralnih nacela koja posmatramo kroz prizmu drustvenih koncepcija. Ljudska psiha je, to svi znamo tako kolosalnog karaktera da je mozda u ovom trenutku tendenciozno govoriti o daljnim aspektima tvojih realnih mogucnosti i da se ta tendencioznost ogleda u bazicnosti tvojih pogleda na sam zivot kao takav.
jarobot

#53958 Re: BHTelecom All About

Post by jarobot »

Rugafet wrote:
jarobot wrote:
Rugafet wrote:Pa vidi na sajtu Telemacha, imas spisak kanala.
Poenta price o 30 intervencija dnevno je?
Tebe nisam ništa pitao. Šta se ljepiš ko muha .....
Vidi, mozda to tebi zvuci kao solipsizam ili cak mozda anakrosnisticko perfekcionisticki stav, ali ja bih jednostavno htio da izrazim negodovanje u vezi predrasuda s kojima sam suocen. Predrasude same po sebi bitno je napomenuti podrazumjevaju umanjivanje moralnih nacela koja posmatramo kroz prizmu drustvenih koncepcija. Ljudska psiha je, to svi znamo tako kolosalnog karaktera da je mozda u ovom trenutku tendenciozno govoriti o daljnim aspektima tvojih realnih mogucnosti i da se ta tendencioznost ogleda u bazicnosti tvojih pogleda na sam zivot kao takav.
Samo da te pitam filozofe koje je tvoje radno mjesto u Telemahu ? Da nije slučajno "Svakodnevni pljuvač BH Telekoma na Klixu. " to je veoma važno radno mjesto i sigurno dobro plaćeno.
Benq

#53959 Re: BHTelecom All About

Post by Benq »

@Rugafet , provaljen si 8-)
rovac13

#53960 Re: BHTelecom All About

Post by rovac13 »

Rugafete odvadi malo :D
Ljudi bi se s tobom svadjali ali ne radi translate :lol: :lol: :lol:
zateznistub

#53961 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

rovac13 wrote:Rugafete odvadi malo :D
Ljudi bi se s tobom svadjali ali ne radi translate :lol: :lol: :lol:
:pisnuo:
diablobih

#53962 Re: BHTelecom All About

Post by diablobih »

jarobot wrote:
diablobih wrote:Opet mnogo kada moras rizikovati da li mozes imati 50 Mbita ili ne mozes. Plus sto dobijes kamere umjesto normalnih kanala.
Imam poznanika koji radi u Telemahu. Kod nas je preuzeo telemah jednog kablovskog operatera čovjek mi kaže da u skoro godinu dana kako rade imaju samo one korisnike koji du bili na staroj kablovskoj čak su neke i izhubili zbog očajne infradtrukture i jako loše usluge. Čovjek kaže da ekipe imaju po 20-30 intervencija dnevno na oko 800 korisnika.
Kako ne moras rizikovati, ti njih pitas, oni ce ti reci, ma mozes imati 50, dodju nekad za mjesec, prikljuce ti i ti onda nemas ni pola te brzine. A vec potpises ugovor i onda valja 2 godine se muciti. Kod telemacha barem znas da ces imati brzinu koju kazu.

Ima telemach filmske kanale, znas ti dobro koje i koliko vise od mojatv.

Nesto ne vjerujem u to, ali eto i da je istina, to je bilo sigurno kratkog trajanja, nije da svaki dan i sada imaju intervencije jer je toliko grozna infrastruktura. Barem se trude da ugode korisniku, koliko ljudi ceka po mjesec, dva, da im dodje intervencija iz bh telecoma?
zoza

#53963 Re: BHTelecom All About

Post by zoza »

Ja kad sam tražio promjenu paketa sa netflat5 na netflat10, nisu mi dali, kaže ne može to kod tebe. Nisu nikad ni dolazili
pepeljara

#53964 Re: BHTelecom All About

Post by pepeljara »

Telekom me svaki dan iznenadi sa novom gluposcu.
Dakle liku osobi koja je smislila bonus loyalnosti u bh telekomu i nacin isplate treba dati nobelovu nagradu za glupost.

Imam 435 bodova...reko hocu da mi se umanji racun za bodove koje imam. Kaze moze samo 10km. A ove 2.5 marke ce vam propasti
Cuj propasti kako propast pa dajte nesto da se iskoriste bilo sta...
Eeeee drug moj vidis kod mene ti je ovaj software samo 5 10 20 50 km moze skidat :D

Idemo dalje uzimamo vishe.

Pa reko sta kaze software kolko imam...12.73 km al et samo 10 mozemo iskoristiti :)
I kad daju daju umanjeno za carinu i porez :)))

Al stvarno imal iko u telekomu sposoban da napravi nesto kako valja do od a do z.
jarobot

#53965 Re: BHTelecom All About

Post by jarobot »

diablobih wrote:
jarobot wrote:
Kako ne moras rizikovati, ti njih pitas, oni ce ti reci, ma mozes imati 50, dodju nekad za mjesec, prikljuce ti i ti onda nemas ni pola te brzine. A vec potpises ugovor i onda valja 2 godine se muciti. Kod telemacha barem znas da ces imati brzinu koju kazu.

Ima telemach filmske kanale, znas ti dobro koje i koliko vise od mojatv.

Nesto ne vjerujem u to, ali eto i da je istina, to je bilo sigurno kratkog trajanja, nije da svaki dan i sada imaju intervencije jer je toliko grozna infrastruktura. Barem se trude da ugode korisniku, koliko ljudi ceka po mjesec, dva, da im dodje intervencija iz bh telecoma?
Koji su to filmski kanali u osnovnoj ponudi telemaha zaista me zanima iz prve ruke.
Rugafet

#53966 Re: BHTelecom All About

Post by Rugafet »

jarobot wrote:Samo da te pitam filozofe koje je tvoje radno mjesto u Telemahu ? Da nije slučajno "Svakodnevni pljuvač BH Telekoma na Klixu. " to je veoma važno radno mjesto i sigurno dobro plaćeno.
cuj filozofe, :lol: kad ne povrati gutljaj Jim Beama po tastaturi
Pa sad, o visini placanja ne bih ovako javno, ali da me momacki placaju to si u pravu 8) Evo bas listam katalog sa jahtama.

E moj kolega, iznenadio si me sad. Po tebi ispade da smo tu skoro svi zaposleni u Telemachu. A velika vecina negativnih (opravdanih) komentara je upravo od korisnika Telecom. Evo procitaj samo zadnjih pet stranica pa reci je li tako.
Na kraju, pokazi mi jednu jedinu rijec koju sam ja izmislio. Je li povecavaju brzine interneta sukladno kalendarskoj godini? Ne. Je li ubacuju kvalitetne kanale u ponudu? Ne. Je li menadzment boli uho za osipanje korisnika? Da. Je li im podrska ne'do bog nikom? Jeste. I sta, najveci ti je problem kad ja to napisem a ovo gore nabrojano nije.
diablobih

#53967 Re: BHTelecom All About

Post by diablobih »

Ni tebi nije sigurno HBO u osnovnom, cuj on gleda HBO, rekao bi u osnovnom paketu dobije, sto je u telemachu i moguce uz pogodnosti za nove ili postojece korisnike.

A imas cinestare, cinema tv, prva kanale, o2 itd. Iako i tih filmskih ima vise i kvalitetnijih, imas vise i dokumentarnih kanala.
MTV

#53968 Re: BHTelecom All About

Post by MTV »

jarobot wrote: Koji su to filmski kanali u osnovnoj ponudi telemaha zaista me zanima iz prve ruke.
Serijsko/filmski
D3 start paket
1 - FOX
2 - Fox Life
3 - Fox Crime
4 - Fox Movie Channel
5 - CineStar TV
6 - CineStar Action
7 - CineStar Fantasy
8 - TV1000
9 - AXN Adria
10 - DIVA
11 - Cinema TV

D3 Osnovni (D3 Start + dodatni kanali)
1 - AXN Spin
2 - AMC
3 - Sci Fi
sencobih

#53969 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

MTV wrote:
jarobot wrote: Koji su to filmski kanali u osnovnoj ponudi telemaha zaista me zanima iz prve ruke.
Serijsko/filmski
D3 start paket
1 - FOX
2 - Fox Life
3 - Fox Crime
4 - Fox Movie Channel
5 - CineStar TV
6 - CineStar Action
7 - CineStar Fantasy
8 - TV1000
9 - AXN Adria
10 - DIVA
11 - Cinema TV

1 - AXN Spin
2 - AMC
3 - Sci Fi
Ovi kanali su u pet deka sa filmskim kanalima na mojatv, kanali sa novijom produkcijom se plaćaju posebno
kemox

#53970 Re: BHTelecom All About

Post by kemox »

Optika je zakon. Upload van konkurencije ;)
UPLOAD
89.08Mb/s
http://www.speedtest.net/my-result/a/3413405418
pepeljara

#53971 Re: BHTelecom All About

Post by pepeljara »

Ev opet..

https://www.bhtelecom.ba/vijest+M5e51ea681e0.html

Vijest fina slatka, daju nesto, extra za raju, ajde da procitam pravila igre...
sipak..

This site can’t be reached

192.168.128.69 took too long to respond.
Search Google for fileadmin user upload bhtelecom filmovi slike PRAVILA zimovanje mobiteli
ERR_CONNECTION_TIMED_OUT

:D
zrakomlat

#53972 Re: BHTelecom All About

Post by zrakomlat »

pepeljara wrote:Ev opet..

https://www.bhtelecom.ba/vijest+M5e51ea681e0.html

Vijest fina slatka, daju nesto, extra za raju, ajde da procitam pravila igre...
sipak..

This site can’t be reached

192.168.128.69 took too long to respond.
Search Google for fileadmin user upload bhtelecom filmovi slike PRAVILA zimovanje mobiteli
ERR_CONNECTION_TIMED_OUT

:D
isto
Vezi je isteklo vrijeme

Predugo čekanje pri povezivanju s 192.168.128.69.

Ova je stranica privremeno nedostupna ili prezauzeta. Pokušajte ponovno za nekoliko trenutaka.
Ako ne možete učitati niti jednu stranicu, provjerite mrežne postavke vašeg računala.
Ako je vaše računalo ili mreža zaštićena vatrozidom ili proxyem, provjerite ima li Firefox dozvolu pristupiti Internetu.
MTV

#53973 Re: BHTelecom All About

Post by MTV »

sencobih wrote:
Ovi kanali su u pet deka sa filmskim kanalima na mojatv, kanali sa novijom produkcijom se plaćaju posebno
Normalno svugdje je tako. Covjek pitao za osnovni paket i ja odgovorio. Izvinjavam se ako sam koji kanal fulio :)
made_in_sarajevo

#53974 Re: BHTelecom All About

Post by made_in_sarajevo »

sencobih wrote:
MTV wrote:
Serijsko/filmski
D3 start paket
1 - FOX
2 - Fox Life
3 - Fox Crime
4 - Fox Movie Channel
5 - CineStar TV
6 - CineStar Action
7 - CineStar Fantasy
8 - TV1000
9 - AXN Adria
10 - DIVA
11 - Cinema TV

1 - AXN Spin
2 - AMC
3 - Sci Fi
Vala po meni sve i jedan pink ne moze prici cinestaru. Na pinku film plafon koji je 2003 izasao
papebih

#53975 Re: BHTelecom All About

Post by papebih »

kemox wrote:Optika je zakon. Upload van konkurencije ;)
UPLOAD
89.08Mb/s
http://www.speedtest.net/my-result/a/3413405418
Bice ti tako neko vrijeme i onda ce ti spustit na 1mb/s upload
Locked