Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
cvrčak_na_hedonizmu

#53951 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

spinel_ wrote: 31/10/2021 14:59
GandalfSivi wrote: 31/10/2021 13:23

Ne, ali ne mijenja toliko puno stvari…
Koga briga bolan za vakcine ljudi ce kamenje uskoro jesti..jebo te vakcina ba.
https://dokumentarac.hr/covid-19/kako-p ... as-desmet/

Jos jedna budaletina, ravnozemljas, yt naucnik, tik - toker, bruda nargilas, piljar i teoreticar zavjere :D

Sad ozbiljno, vrijedi pogledati, klinicki psiholog o totalitarizmu, ponasanju mase, (pre)lakom prihvatanju gubljenja sloboda, a sve u svrhu opsteg dobra i viseg cilja, potrebi za postojanjem neprijatelja, laznom narativu i tako tim nebitnim stvarima :D

Svaka slicnost sa stvarnim dogadjajima je (ne)namjerna :D
Capljina74

#53952 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Capljina74 »

Bobi wrote: 31/10/2021 15:01
Capljina74 wrote: 31/10/2021 14:45 https://nultatacka.rs/vec-je-stigao-aus ... d_35507234

Hapse ženu u Splitu.
Treba ukinut policiju....anarhija zakon :D.
Imam apsolutno gadjenje prema uniformi bilo koje vrste.
Capljina74

#53953 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Capljina74 »

apsidejzi wrote: 31/10/2021 09:50
Capljina74 wrote: 31/10/2021 09:27

Evo i duhovitih!?

Pa zar vakcinisani ne bi trebali imati zaštitu? Otkud sada ovo?

Zar pandemija ne bi trebala biti prošlost?
Sta tebi bi pa ode u antivaxere?
Apsi,
Prebolio sam jednom, drugi put slučajno otkrio da sam pozitivan bez ikakvih simptoma kada je supruga bila bolesna, tako da mi vakcina nije potrebna dok testovi ne pokažu drugačije.

Do tada se nadam pravim vakcInama koje će prekinuti lanac, a ne ovom smeću.
jeza u ledja

#53954 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by jeza u ledja »

Capljina74 wrote: 31/10/2021 07:35
Point. wrote: 31/10/2021 01:27 Ta će doktori, gledači animalskih čmarova, piljari i vulkanizeri najbolje znaju.

Kakve veze ovo ima sa godištem preminulih?

Ovo i ti hoćeš kao hamerikanac da se napraviš pametan
spinujući?

On podvio rep i ne odgovori na moje pitanje, veliki mag statistike. Konta ovdje sve nepismeno pa ne kontamo šta znači prosječno godište.

A kada završite sa bacanjem prašine u oči vratićemo se na to da je veći procenat preminulih koji su vakcinisani.
Vidim pogubio si se totalno jer 3 puta ides nazad da editujes post. :D Sta mislis da cu se ja vracati unazad da citam tvoje panicno ispravljene postove i glupa pitanja?

Evo da ti odgovorim na pitanje - sa smajlijem sam htio docarati sentiment koji se ne moze opisati rijecima na forumu. :D

Sto se tice "prosjecne starosti"....ne pise prosjek, vec pise medijan. Jel znas sta znaci medijan? Kakvu to distribuciju populacije ocekujes sa medijanom od 86? Koliko bi to trebalo biti standardnih devijacija? No nebitno, ni s obicnim prosjekom tesko da bi daleko dogurao.
Forumas te je pitao zasto se preskace podatak da se radi uglavnom o 80-ogodisnjacima, na sta si ti odmah poletio pametno da trazis cijeli clanak. Kad ti je postavljeno, onda bi da spinujes malo o prosjecnoj starosti. Kao ono, 86 je samo prosjek, eee. I onda 3 puta editujes post ne bi li se kako izvukao.

Prosipas se iz posta u post i nabadas o stvarima o kojim nemas pojma.
Capljina74

#53955 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Capljina74 »

jeza u ledja wrote: 31/10/2021 17:42
Capljina74 wrote: 31/10/2021 07:35

Kakve veze ovo ima sa godištem preminulih?

Ovo i ti hoćeš kao hamerikanac da se napraviš pametan
spinujući?

On podvio rep i ne odgovori na moje pitanje, veliki mag statistike. Konta ovdje sve nepismeno pa ne kontamo šta znači prosječno godište.

A kada završite sa bacanjem prašine u oči vratićemo se na to da je veći procenat preminulih koji su vakcinisani.
Vidim pogubio si se totalno jer 3 puta ides nazad da editujes post. :D Sta mislis da cu se ja vracati unazad da citam tvoje panicno ispravljene postove i glupa pitanja?

Evo da ti odgovorim na pitanje - sa smajlijem sam htio docarati sentiment koji se ne moze opisati rijecima na forumu. :D

Sto se tice "prosjecne starosti"....ne pise prosjek, vec pise medijan. Jel znas sta znaci medijan? Kakvu to distribuciju populacije ocekujes sa medijanom od 86? Koliko bi to trebalo biti standardnih devijacija? No nebitno, ni s obicnim prosjekom tesko da bi daleko dogurao.
Forumas te je pitao zasto se preskace podatak da se radi uglavnom o 80-ogodisnjacima, na sta si ti odmah poletio pametno da trazis cijeli clanak. Kad ti je postavljeno, onda bi da spinujes malo o prosjecnoj starosti. Kao ono, 86 je samo prosjek, eee. I onda 3 puta editujes post ne bi li se kako izvukao.

Prosipas se iz posta u post i nabadas o stvarima o kojim nemas pojma.
Prevedi na naš sa švedskog i vidices da piše prosječna starosti.

Mojne više spina.

Editujem jer pišem sa mobilnog.
Prosječna starost potpuno vakcinisanih koji su umrli od 1. jula je 86 godina.
Medianåldern - srednja starost.
jeza u ledja

#53956 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by jeza u ledja »

Capljina74 wrote: 31/10/2021 17:51 Prevedi na naš sa švedskog i vidices da piše prosječna starosti.

Mojne više spina.

Editujem jer pišem sa mobilnog.
Prosječna starost potpuno vakcinisanih koji su umrli od 1. jula je 86 godina.
Medianåldern - srednja starost.
Pa jel prosjecna starost ili je srednja starost? :lol: :lol: :lol:
U istom postu sam sebe pobija.

Hahaha kakva si ti komedija. :lol:
breba

#53957 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by breba »

Čapljina se pogubio u argumentima.

Ako je primarni argument da se nevakcinisani ne segregiraju iz društva i da su covid propusnice loš pristup, to mogu i da razumijem.

Ali postići to širenjem kojekakvih teorija zavjera o porobljavanju, neefikasnosti ili štetnosti vakcina je kontra produktivno.

Korištenje medija tipa Srbin info i kako god se zove onaj drugi medij slične tematike je u najmanju ruku smiješno, u drugu maliciozno, ili jednostavno pokazuje nedostatak tvog kritičkog [sic] razmišljanja.

Čitajući tvoje postove učvršćuje se stereotip, nažalost, da su protivnici propusnica automatski teoretičari zavjera, ravnozemljasi, antivakseri, ekstremni desnicari sa margine društva.

A ti opleti ako ti je volja.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#53958 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bobi »

VEĆ danima raste broj novozaraženih u Hrvatskoj, a posljedica toga je i sve veća popunjenost bolničkih kreveta.

U gradovima se otvaraju novi covid-odjeli, između ostalog i u splitskoj bolnici. Danas su u Splitu umrle dvije osobe.

"Pitaju nas 'zašto, kolega doktore, zašto, profesore', a nisu se cijepili"
Glavna sestra KBC-a Split komentirala je borbu medicinskog osoblja s virusom.

"Umorili su se, naravno da jesu, ali nema stajanja, svaki novi bolesnik je novi izazov, traži maksimalnu skrb i psihički to nije lako", govori za HRT Ivanka Ercegović, mag. med. techn., glavna sestra KBC-a Split.

Još im je teže otkako je cjepivo svima dostupno, a među Dalmatincima postoji otpor.

"Prije nego što ih stavimo na strojno prodisavanje, na pitanje 'zašto, kolega doktore, zašto, profesore', jer ima i sveučilišnih profesora koji se nisu cijepili, jednostavno nema suvislog odgovora", razočaran je doc. dr. sc. Božidar Duplančić, dr. med. iz Klinike za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje KBC-a Split.

"Već sada nam je velik broj respiratora zauzet, ne znam što će biti ako se nastavi ovako"
Zaraza bukti. Danas je u Splitsko-dalmatinskoj županiji 337 novooboljelih, 106 na bolničkom liječenju. Dnevno je na hitnom prijamu devedesetak pacijenata, a mnogi u bolnici i ostanu.

"Ali zaista devedeset posto je necijepljenih. Mali postotak oboljelih cijepljeni su pacijenti s komorbiditetima", kaže prof. prim. dr. sc. Ivo Ivić, dr. med., predstojnik Klinike za infektologiju KBC-a Split.
index.hr
breba

#53959 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by breba »

Usput, može li se malo oživjeti tema "teorije zavjera, bre"?
Mislim, preusmjeriti određene videe, postove tamo.
Nije problem ovdje diskutovati o studiji iz Lanceta, ali kojekakvi članci sa žlj portala i fringe yt kanala ne doprinose konverzaciji, bas nikako, samo beskonačno osporavanje trolova.
MUNAFIK

#53960 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by MUNAFIK »

breba wrote: 31/10/2021 20:01 Usput, može li se malo oživjeti tema "teorije zavjera, bre"?
Nije problem ovdje diskutovati o studiji iz Lanceta, ali kojekakvi članci sa žlj portala i fringe yt kanala ne doprinose konverzaciji, bas nikako, samo beskonačno osporavanje trolova.
Pa na ovu temu je davno odgovoreno.

Korona virus NIJE velika opasnost za 99.9% ljudi!!!
aldinjo

#53961 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by aldinjo »

apsidejzi wrote: 31/10/2021 09:50
Capljina74 wrote: 31/10/2021 09:27

Evo i duhovitih!?

Pa zar vakcinisani ne bi trebali imati zaštitu? Otkud sada ovo?

Zar pandemija ne bi trebala biti prošlost?
Sta tebi bi pa ode u antivaxere?
Odmah "etiketiranje". :lol: :lol: :lol: :skoljka: :run:
jeza u ledja

#53962 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by jeza u ledja »

MUNAFIK wrote: 31/10/2021 23:01
breba wrote: 31/10/2021 20:01 Usput, može li se malo oživjeti tema "teorije zavjera, bre"?

Bas 99.9%?
ultima_palabra

#53963 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by ultima_palabra »

jeza u ledja wrote: 01/11/2021 01:00
MUNAFIK wrote: 31/10/2021 23:01

Bas 99.9%?
Frajer je ovo jedno dvadeset puta ponovio u zadnjih par mjeseci... onda se ljudi ubise da dokazu suprotno primjerima, brojkama, slikaju uljem na platnu, dzaba on opet po svom. Neki ljudi nista ne vjeruju dok ne osjete na svojoj kozi.
breba

#53964 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by breba »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 31/10/2021 13:41
GandalfSivi wrote: 31/10/2021 13:12 19.94 % ljudi u BiH vakcinisano. Za plakati svega mi…
Poskupljenja su za plakanje i to bas da se rasplaces, al' koga briga za to, samo vakcine su bitne, jebo ostalo.
Oboje je za plakanje, i oboje odražava stanje društva i uređenja. Dovoljno je pogledati mapu Evrope i vidjeti da gdje je veći ekonomski prosperitet, veća je i procijepljenost društva.

Prava kvaka 22. Ljudi na istoku Evrope misle na svakom koraku kako zajebati sistem, pa se žale kako sistem ne funkcioniše, te ga moraju ponovo zajebati, očekujući da sistem profunkcioniše.

Edit:
Evo vidim sada na drugoj temi neki tip kaže da neće da nosi masku iz inata jer neki nose "krojene potkosulje" kao masku. Pa nemoj. Iz inata. Nećeš ti da ispadneš levat koji nosi pravu masku kada i gdje treba. Pa makar i zarazio nekoga. Jebo to.
oruzana_pobuna

#53965 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by oruzana_pobuna »

breba wrote: 01/11/2021 04:26
cvrčak_na_hedonizmu wrote: 31/10/2021 13:41

Poskupljenja su za plakanje i to bas da se rasplaces, al' koga briga za to, samo vakcine su bitne, jebo ostalo.
Oboje je za plakanje, i oboje odražava stanje društva i uređenja. Dovoljno je pogledati mapu Evrope i vidjeti da gdje je veći ekonomski prosperitet, veća je i procijepljenost društva.

Prava kvaka 22. Ljudi na istoku Evrope misle na svakom koraku kako zajebati sistem, pa se žale kako sistem ne funkcioniše, te ga moraju ponovo zajebati, očekujući da sistem profunkcioniše.

Edit:
Evo vidim sada na drugoj temi neki tip kaže da neće da nosi masku iz inata jer neki nose "krojene potkosulje" kao masku. Pa nemoj. Iz inata. Nećeš ti da ispadneš levat koji nosi pravu masku kada i gdje treba. Pa makar i zarazio nekoga. Jebo to.

pa zarazice i vakcinisan opet nekog ko je i vakcinisan i nevakcinisan pa tako dalje - i sta je opet svrha vakcine

ah da - na sucks forumu si intelektualna vertiakala ako imas 20 30 40 100 hiljada postova i tvoja se pika kao sluzbena i tacna verzija iznesenih cinjenica :lol:
breba

#53966 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by breba »

oruzana_pobuna wrote: 01/11/2021 04:46

Edit:

pa zarazice i vakcinisan opet nekog ko je i vakcinisan i nevakcinisan pa tako dalje - i sta je opet svrha vakcine
Inat? Možda razum? Povjerenje u sistem? Društvena odgovornost? Ovca?
Pogledaj procijepljenost i ekonomiju zapadne i istočne Evrope pa objasni zašto je tako.
oruzana_pobuna

#53967 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by oruzana_pobuna »

pusti mi se floskula / pricamo o smrti - a smrt je kod nas najcesca zbog tranzistorskih respiratora koji su nabavljeni svercerski i za ubistva neadekvatnim ljecenjem jos niko nije odgovarao....a po svemu sudeci i nece....

pricam o vlastitoj sestri koja ima 2 fizera iza sebe.

pitam ja tebe / znas li ti sta znaci 30 000 leukocita u nalazi KKSa? znas li cemu sluze leukociti, znas li zbog cega se pojavljuju u vecem broju....
ja znam jer sam medicinski obrazovan / a kladim se da ti nemas pojma al mi tu blafhemiras evropom i zapadnim standardom.... je l italija zapad ili je bliski istok da se ravnamo po njoj recimo? ili izrael?

povjerenje u sistem koji je gubu pustio na slobodu? ne vjerujem ja sistemu jer broji mrtve dok sakriva kriminal....
povjerenje u sistem kojem je na celu direktorica bez medicinskog fakulteta koja je umislila da je Marija Kiri... je l taj sistem?

sistem koji zatvara ljude u zatvor i lockout ko stoku? jel taj?

jebem ja taj sistem ljubavi.... necu mu nikad vjerovat / jer je nepravedan, korumpiran, nestrucan, brutalan, bescutan.... sistemu koji je zaradio milijarde $$$$ na vakcinama koje je dijelio po staleskoj pripadnosti po svijetu / ne vjerujem / eto.... a ti ukljuci malo mozak / nemoj da je na offu stalno
p206

#53968 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by p206 »

ovi koji su protiv vakcina su idioti i neupućeni

ja koji sam nevakcinisan vec 12 dan imam temperaturu, otac duplo stariji nakon 7 dana ga prestala

e to je ta razlika ogromna koju radi vakcina

kolegica imala samo 3 dana temp.
Point.

#53969 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Point. »

Edit:

ah da - na sucks forumu si intelektualna vertiakala ako imas 20 30 40 100 hiljada postova i tvoja se pika kao sluzbena i tacna verzija iznesenih cinjenica :lol:
Šta kažeš, medicinski obrazovan i onda pitaš se šta je svrha vakcine? Ja se pitam gdje si ti to obrazovanje stekao sa takvim razmišljanjem i stavom.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#53970 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bobi »

oruzana_pobuna wrote: 01/11/2021 04:46 pa zarazice i vakcinisan opet nekog ko je i vakcinisan i nevakcinisan pa tako dalje - i sta je opet svrha vakcine
Pa gle, ako se vežeš pojasom u autu opet postoji mogucnost da pogineš...pa cemu onda svrha pojasa :D ?
skafiskafsnjak

#53971 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by skafiskafsnjak »

Point. wrote: 01/11/2021 09:09

Šta kažeš, medicinski obrazovan i onda pitaš se šta je svrha vakcine? Ja se pitam gdje si ti to obrazovanje stekao sa takvim razmišljanjem i stavom.
Njega su cak malo propitali

adsubzero

#53972 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by adsubzero »

ultima_palabra wrote: 01/11/2021 01:13
jeza u ledja wrote: 01/11/2021 01:00

Bas 99.9%?
Frajer je ovo jedno dvadeset puta ponovio u zadnjih par mjeseci... onda se ljudi ubise da dokazu suprotno primjerima, brojkama, slikaju uljem na platnu, dzaba on opet po svom. Neki ljudi nista ne vjeruju dok ne osjete na svojoj kozi.
Davno sam rekao, sretan je ko nije nikad otvorio ovaj pdf. :D
Evo vidim i dalje se isti likovi vrte i iste gluposti pricaju. 99.9% prezivi... Kao da je smrt jedina "opasnost" (kao sto pise u nazivu teme) od ovog virusa.
zlo zlo

#53973 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zlo zlo »

p206 wrote: 01/11/2021 08:04 ovi koji su protiv vakcina su idioti i neupućeni

ja koji sam nevakcinisan vec 12 dan imam temperaturu, otac duplo stariji nakon 7 dana ga prestala

e to je ta razlika ogromna koju radi vakcina

kolegica imala samo 3 dana temp.
ja imala 2-3 dana temperaturu. 37-37.5 nemam nekih bolova, ali kašalj je naporan :sad:
oruzana_pobuna

#53975 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by oruzana_pobuna »

Bobi wrote: 01/11/2021 09:16
oruzana_pobuna wrote: 01/11/2021 04:46 pa zarazice i vakcinisan opet nekog ko je i vakcinisan i nevakcinisan pa tako dalje - i sta je opet svrha vakcine
Pa gle, ako se vežeš pojasom u autu opet postoji mogucnost da pogineš...pa cemu onda svrha pojasa :D ?
los pokusaj, pojas se vec dokazao u dosta puta historijski kao spasilac zivota a sa vakcinom brojevi skoro isti
Locked