BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
zippoo87

#53901 Re: BHTelecom All About

Post by zippoo87 »

trebaju mi informacije od insajdera iz telekoma...da li ce se sta popravljati ponuda u 2018. ?
bilo sta znaci...brzina interneta,brzina uploada,programska sema,HD kanali ...bilo sta ?

prica li se sta unutar firme... ?
Rugafet

#53902 Re: BHTelecom All About

Post by Rugafet »

Joj tebe i komplikovanja zivote dragi...Fino do Modene na kaficu, pa prosetas do (znas vec gdje) potpises ugovorcic nakrivis sesirce i prst u uho. Kakvo dizanje brzina i sl. mozda sa 10 na 15 i to pod uslovom da ispunjavas hiljadu ako...
sencobih

#53903 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

Rugafet wrote:Joj tebe i komplikovanja zivote dragi...Fino do Modene na kaficu, pa prosetas do (znas vec gdje) potpises ugovorcic nakrivis sesirce i prst u uho. Kakvo dizanje brzina i sl. mozda sa 10 na 15 i to pod uslovom da ispunjavas hiljadu ako...
Mozda bi covjek tako uradio, popije kaficu, nakrivi šeširče, prst u uho, da potpiše ugovor kad tamo ćorak. Niko od ostalih operatera nije izgradio mrežu, nema ekonomske računice :run:
Rugafet

#53904 Re: BHTelecom All About

Post by Rugafet »

Pa jedino ti koji nemaju alternativu i ostaju na Telecomu jer moraju a ne zbog konkurentne ponude. To je zalosno.
sencobih

#53905 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

Rugafet wrote:Pa jedino ti koji nemaju alternativu i ostaju na Telecomu jer moraju a ne zbog konkurentne ponude. To je zalosno.
To je tvoje mišljenje. Npr.ogromna većina u Sarajevu ima alternativu, pa ne prelaze, svako ima svoje razloge zašto biti kod jednih ili drugih
zateznistub

#53906 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

Danas predajem opremu i raskidom ugovor. Neka ukućanima puštaju kamere, jednu po jednu.
Hvala i doviđenja
Rugafet

#53907 Re: BHTelecom All About

Post by Rugafet »

@senco, polako, sacekaj. Vidjet ces za godinu dvije ako telecom ne napravi nista (a nece) kakvo ce stanje biti. Uostalom, nije BiH samo Sarajevo, evo u mom kraju i okolini koja nije mala otislo ih je na hiljade sa Telecoma samo u 2017 a tako je svugdje gdje mu je konkurencija zakucala na vrata.

Hehe evo upravo dok ovo pisem jedan manje telekomovac i to bas iz Sarajeva ako se ne varam

@zatezni :thumbup:
kakaljin

#53908 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

Rugafet wrote:Pa jedino ti koji nemaju alternativu i ostaju na Telecomu jer moraju a ne zbog konkurentne ponude. To je zalosno.
Teza ti ne stoji nikako, a i zasto telemach ne dodje do tih koji navodno nemaju alternativu pa da i njih preuzme sa jeftinjom ponudom, jer je kaptalizam i pokupi sto vise korisnika
zateznistub

#53909 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

Rugafet wrote:@senco, polako, sacekaj. Vidjet ces za godinu dvije ako telecom ne napravi nista (a nece) kakvo ce stanje biti. Uostalom, nije BiH samo Sarajevo, evo u mom kraju i okolini koja nije mala otislo ih je na hiljade sa Telecoma samo u 2017 a tako je svugdje gdje mu je konkurencija zakucala na vrata.

Hehe evo upravo dok ovo pisem jedan manje telekomovac i to bas iz Sarajeva ako se ne varam

Jeste iz Sarajeva. Meni licno brzina interneta ne znaci puno, ono sto je prelilo čašu su na silu ubacivanje mase kamera iz kojekakvih vukojebina. Ne Pamtim kad su ubacili kanal vrijedan pomena.
Rugafet

#53910 Re: BHTelecom All About

Post by Rugafet »

kakaljin wrote:
Teza ti ne stoji nikako, a i zasto telemach ne dodje do tih koji navodno nemaju alternativu pa da i njih preuzme sa jeftinjom ponudom, jer je kaptalizam i pokupi sto vise korisnika
Polako preuzet ce, ne moze se sve preko noci. A teza, pa tonu ih znam licno a ima ih i tu na temi koliko hoces koji su rekli da nemaju alternativu inace bi odmah presli. A i oni koji jos ne prelaze kod konkurencije cekaju samo da im istekne ugovor, tako da...
kakaljin

#53911 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

zateznistub wrote:
Rugafet wrote:@senco, polako, sacekaj. Vidjet ces za godinu dvije ako telecom ne napravi nista (a nece) kakvo ce stanje biti. Uostalom, nije BiH samo Sarajevo, evo u mom kraju i okolini koja nije mala otislo ih je na hiljade sa Telecoma samo u 2017 a tako je svugdje gdje mu je konkurencija zakucala na vrata.

Jeste iz Sarajeva. Meni licno brzina interneta ne znaci puno, ono sto je prelilo čašu su na silu ubacivanje mase kamera iz kojekakvih vukojebina. Ne Pamtim kad su ubacili kanal vrijedan pomena.
Nije ti to razlog za prelazak, ali se slazem da nisu dugo ubacili kakav kvalitetan kanal. Taj tvoj razlog se moze uporediti sa ubacivanjem djecijeg kanala na mjesto cinestara u analogiju, cak je ovo gore nego ubacivanje dodatnih kanala jer se usluga slabi. Kaere nisu dodatni kanali vec dodatna usluga koju ima moja tv. Ja konkretno sv kanali koje gledam su i poredani na pocetku, a one koje ne gledam na kraju tako da nea problema sa listanje kanala koji gledam jer su jedan za drugim.

Ali svako ima svoje
Rugafet

#53912 Re: BHTelecom All About

Post by Rugafet »

zateznistub wrote:Jeste iz Sarajeva. Meni licno brzina interneta ne znaci puno, ono sto je prelilo čašu su na silu ubacivanje mase kamera iz kojekakvih vukojebina. Ne Pamtim kad su ubacili kanal vrijedan pomena.
OK. nebitno tebi je smetalo to, nekom nesto drugo, kako god korisnici im osipaju to je poenta, a likovi ne rade nista da to zaustave.
kakaljin

#53913 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

Rugafet wrote:
kakaljin wrote:
Polako preuzet ce, ne moze se sve preko noci. A teza, pa tonu ih znam licno a ima ih i tu na temi koliko hoces koji su rekli da nemaju alternativu inace bi odmah presli. A i oni koji jos ne prelaze kod konkurencije cekaju samo da im istekne ugovor, tako da...
Pa vidimo kako je telemach preuzeo i odmah je analogiju digao cijenu sa 11.50 KM na 18 KM bez poboljsanja analogije vec samo izbacuje svaki imalo kvalitetniji kanal, a obavezan si uzet analogiju ako hoces blo sta drugo da uzmes od usluga.
Rugafet

#53914 Re: BHTelecom All About

Post by Rugafet »

kakaljin wrote:Nije ti to razlog za prelazak, ali se slazem da nisu dugo ubacili kakav kvalitetan kanal. Taj tvoj razlog se moze uporediti sa ubacivanjem djecijeg kanala na mjesto cinestara u analogiju, cak je ovo gore nego ubacivanje dodatnih kanala jer se usluga slabi. Kaere nisu dodatni kanali vec dodatna usluga koju ima moja tv. Ja konkretno sv kanali koje gledam su i poredani na pocetku, a one koje ne gledam na kraju tako da nea problema sa listanje kanala koji gledam jer su jedan za drugim.

Ali svako ima svoje
:lol:
zateznistub

#53915 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

kakaljin wrote:
zateznistub wrote:

Nije ti to razlog za prelazak, ali se slazem da nisu dugo ubacili kakav kvalitetan kanal. Taj tvoj razlog se moze uporediti sa ubacivanjem djecijeg kanala na mjesto cinestara u analogiju, cak je ovo gore nego ubacivanje dodatnih kanala jer se usluga slabi. Kaere nisu dodatni kanali vec dodatna usluga koju ima moja tv. Ja konkretno sv kanali koje gledam su i poredani na pocetku, a one koje ne gledam na kraju tako da nea problema sa listanje kanala koji gledam jer su jedan za drugim.

Ali svako ima svoje
Itekako ke razlog, pogledaj zadnjih dvadesetak kanala po spisku šta je dodano?
Pored toga, fino sam im pisao da ukinu Pink palete zbog podrške mladicu. Nisu se udostojili ni da mi odgovore. O kanalima stvarno nema svrhe pričati.
Internet kako sam rekao meni licno ne znaci mnogo, ali u ovo doba ne podići brzinu na makar 20 je sramotno.
Zao mi je sto idem ali stvarno vise kamere ne želim da gledam kao poboljšanje
Cossack

#53916 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

Rugafet wrote:
zateznistub wrote:Jeste iz Sarajeva. Meni licno brzina interneta ne znaci puno, ono sto je prelilo čašu su na silu ubacivanje mase kamera iz kojekakvih vukojebina. Ne Pamtim kad su ubacili kanal vrijedan pomena.
OK. nebitno tebi je smetalo to, nekom nesto drugo, kako god korisnici im osipaju to je poenta, a likovi ne rade nista da to zaustave.
Objasnio si poentu. Ohladi malo. Ima more ljudi koji imaju alternative ali su i dalje na BHT.
Benq

#53917 Re: BHTelecom All About

Post by Benq »

kakaljin wrote: Pa vidimo kako je telemach preuzeo i odmah je analogiju digao cijenu sa 11.50 KM na 18 KM bez poboljsanja analogije vec samo izbacuje svaki imalo kvalitetniji kanal, a obavezan si uzet analogiju ako hoces blo sta drugo da uzmes od usluga.
Pa dragi kolega , naravno da je analogna preduslov ako zelis da imas dodatne usluge, da su digli cijene bez da su bilo sta novo ubacili ili da nista ne rade po pitanju kvalitete programske sheme , interneta.. ali rade na tome stalno i ubacuju se novi kanali , svake godine se poveca brzina interneta i bude neka nova i naprednija usluga, bar covjek zna sta placa..

Sve kanale iz analogne treba ukinut, naknada za KKS ce uvijek biti tu.
kakaljin

#53918 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

zateznistub wrote:
kakaljin wrote:
zateznistub wrote: Jeste iz Sarajeva. Meni licno brzina interneta ne znaci puno, ono sto je prelilo čašu su na silu ubacivanje mase kamera iz kojekakvih vukojebina. Ne Pamtim kad su ubacili kanal vrijedan pomena.

Ali svako ima svoje
Itekako ke razlog, pogledaj zadnjih dvadesetak kanala po spisku šta je dodano?
Pored toga, fino sam im pisao da ukinu Pink palete zbog podrške mladicu. Nisu se udostojili ni da mi odgovore. O kanalima stvarno nema svrhe pričati.
Internet kako sam rekao meni licno ne znaci mnogo, ali u ovo doba ne podići brzinu na makar 20 je sramotno.
Sada si me zbunio, pises da telecom ukine pink kanale jer su na vijestima dali podrsku Mladicu, a prelazis na telemach. Po meni si malo kontradktoran jer je telemach iz srbije rukovodi telemachom u BiH, i dogovara sve u srbiji mimo BiH i nepostuje zakone i presude u BiH.

PS u telecomu imas brzine i 100
Cossack

#53919 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

zateznistub wrote: Itekako ke razlog, pogledaj zadnjih dvadesetak kanala po spisku šta je dodano?
Ne kontam šta je više s tim kamerama? Što to uopšte pratiš? Ja sam godinu i po na BHT i znam da imaju kao podkategorija ali to nisam ni jednom otvorio i ne zamaram se tim. Neka ubace još milion ako hoće, meni svejedno.

Smori više s kamerama.
kakaljin

#53920 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

Benq wrote:
kakaljin wrote: Pa vidimo kako je telemach preuzeo i odmah je analogiju digao cijenu sa 11.50 KM na 18 KM bez poboljsanja analogije vec samo izbacuje svaki imalo kvalitetniji kanal, a obavezan si uzet analogiju ako hoces blo sta drugo da uzmes od usluga.
Pa dragi kolega , naravno da je analogna preduslov ako zelis da imas dodatne usluge, da su digli cijene bez da su bilo sta novo ubacili ili da nista ne rade po pitanju kvalitete programske sheme , interneta.. ali rade na tome stalno i ubacuju se novi kanali , svake godine se poveca brzina interneta i bude neka nova i naprednija usluga, bar covjek zna sta placa..

Sve kanale iz analogne treba ukinut, naknada za KKS ce uvijek biti tu.
Kolega postujem te jer normalno komuniciras na forumu, ali dizanje cijene analogije ne moze bit razlog zato sto su povecali cjenu interneta jer internet posebno placas u zavisnosti koju brzinu zelis, isto tako kanali se dodaju u dgitalu i u pakete koje takodjer dodatno placas ako zelis da ih imas.

Slazem se da treba analogiju ukinuti jer sam i sam zagovornik toga, ali odrzavanje je preskupo jer svakako odrzavanje digitale i interneta placas kroz cijenu paketa
Rugafet

#53921 Re: BHTelecom All About

Post by Rugafet »

Cossack wrote:Objasnio si poentu. Ohladi malo. Ima more ljudi koji imaju alternative ali su i dalje na BHT.
Ima naravno nikada nisam ni tvrdio da ih nema. Isto tako je cinjenica da ljudi masivno osipaju i prelaze na druge operatere zato sto ovi ne rade ama bas nista na poboljsanju usluga. Pa je ako nista onako pomalo cudno da se tako ponasa jedan davalac (bilo kakvih) usluga.
Isto tako nema nikakve potrebe da se ti toliko uzbudjujes oko toga.
Benq

#53922 Re: BHTelecom All About

Post by Benq »

kakaljin wrote: Kolega postujem te jer normalno komuniciras na forumu, ali dizanje cijene analogije ne moze bit razlog zato sto su povecali cjenu interneta jer internet posebno placas u zavisnosti koju brzinu zelis, isto tako kanali se dodaju u dgitalu i u pakete koje takodjer dodatno placas ako zelis da ih imas.

Slazem se da treba analogiju ukinuti jer sam i sam zagovornik toga, ali odrzavanje je preskupo jer svakako odrzavanje digitale i interneta placas kroz cijenu paketa
Naravno da ni ja nisam za bilo kakvo dizanje cijena , pa bila to u pitanju kablovska ili bilo sta drugo. Poskupljenje se desilo kroz duzi vremenski period i to sa 11,50KM na 15KM i onda kada su poceli raditi sa HS-om digli cijene na 18KM. Ali isto tako sam bukvalno preko noci sa 40Mb dobio 120Mb , vracanje sadrzaja unazad , i ostale usluge sa kojim si odlicno upoznat pa da ne nabrajam ovdje. Dakle jednostavno ovo sto imamo vrijedi ovih para koje dajemo, ko zeli jeftinije naravno da ce uzeti usluge drugog operatera ali isto tako ce dobiti i losiju uslugu.

P.S. Korisnici Telecoma odnosno MojaTV usluge , da ste slozni ovdje kao sto niste , pa poslati stotinu mailova i javno pisati da hocete bolju uslugu mozda bi i bilo nesto od toga. Ti si korisnik i telecoma i telemacha koliko sam uspio upratit , ovdje ubace web cameru , tebi je dobro , tamo iz analogije izbace Cinestar Fantasy , ti negodujes , ono ... :D
Last edited by Benq on 06/12/2017 09:47, edited 1 time in total.
zateznistub

#53923 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

Cossack wrote:
zateznistub wrote: Itekako ke razlog, pogledaj zadnjih dvadesetak kanala po spisku šta je dodano?
Ne kontam šta je više s tim kamerama? Što to uopšte pratiš? Ja sam godinu i po na BHT i znam da imaju kao podkategorija ali to nisam ni jednom otvorio i ne zamaram se tim. Neka ubace još milion ako hoće, meni svejedno.

Smori više s kamerama.
Onako kako ima podkategorija postoje također i u varijanti svi kanali.
Ti nastavi koristiti to je tvoje pravo.
kakaljin

#53925 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

Benq wrote:
kakaljin wrote: Kolega postujem te jer normalno komuniciras na forumu, ali dizanje cijene analogije ne moze bit razlog zato sto su povecali cjenu interneta jer internet posebno placas u zavisnosti koju brzinu zelis, isto tako kanali se dodaju u dgitalu i u pakete koje takodjer dodatno placas ako zelis da ih imas.

Naravno da ni ja nisam za bilo kakvo dizanje cijena , pa bila to u pitanju kablovska ili bilo sta drugo. Poskupljenje se desilo kroz duzi vremenski period i to sa 11,50KM na 15KM i onda kada su poceli raditi sa HS-om digli cijene na 18KM. Ali isto tako sam bukvalno preko noci sa 40Mb dobio 120Mb , vracanje sadrzaja unazad , i ostale usluge sa kojim si odlicno upoznat pa da ne nabrajam ovdje. Dakle jednostavno ovo sto imamo vrijedi ovih para koje dajemo, ko zeli jeftinije naravno da ce uzeti usluge drugog operatera ali isto tako ce dobiti i losiju uslugu.

P.S. Korisnici Telecoma odnosno MojaTV usluge , da ste slozni ovdje kao sto niste , pa poslati stotinu mailova i javno pisati da hocete bolju uslugu mozda bi i bilo nesto od toga. Ti si korisnik i telecoma i telemacha koliko sam uspio upratit , ovdje ubace web cameru , tebi je dobro , tamo iz analogije izbace Cinestar Fantasy , ti negodujes , ono ... :D
Prije sam za ubacivanje kanala, nego za izbacivanje kanala, ali ovdje su divje razlicite stvari, za istu cijenu dodano se dobija kamera koja je nekome potrebna a nekome li vecini ne, ali je eto ma za tog ko je gleda, ali smanjivat kvalitet analogije gdje si digao cijenu je veoma lose i tu se stvarno ne slazem, jedino gdje b se slozio da analogiju totalno ukinu, ali djelimicno izbacivanje kanala nisam za to.

Ali opet mjesas analogiju sa uslugama koje dodatno placamo i ako zelimo to i placamo. Sve je to super sto telemach u nekim stvarima dize kvalitet usluge, ali nije uredu smanjivati kvalitet usluge a zadrzavati cjenu. I molim te reci mi onda ako je to odrzavanje takvo zasto postoji opcija da je placas 13 KM kada je usluga odrzavanja treba da bude jedinstvena
Locked