SDP

drug_profi

#53826 Re: SDP

Post by drug_profi »

Ma meni je žao ljudi koji će biti razočarani, ali mi nije žao SDP-a.
Katarzu još nisu doživjeli.
Damir N. je u pravu. Tu je 30% kvislinga i i lažnih ljevičara.
putokaz1

#53827 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Najčudnije je što neki budu SDP 20 godina i pređu u SDA
Dobiju 50000 glasova i poklone ih SDA u
kmirsad

#53828 Re: SDP

Post by kmirsad »

https://www.klix.ba/amp/190225136?fbcli ... WX0MslaQ2s
ŽELE ZELENO SVJETLO
Bijedić razgovarao s Nikšićem: Hoće li GO SDP-a dozvoliti pregovore sa SDA za vlast u Tuzli
Piše: A. K./Klix.ba
prije 11h 31m

Bijedić razgovarao s Nikšićem: Hoće li GO SDP-a dozvoliti pregovore sa SDA za vlast u Tuzli
Foto: Arhiv/Klix.ba
Image

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić danas se u Tuzli sastao s predsjednikom odbora ove stranke u TK Enverom Bijedićem, a tema sastanka bila je mogućnost dopune odluke Glavnog odbora stranke koja bi stvorila mogućnost da tuzlanski ogranak dobije zeleno svjetlo za otvaranje pregovora s SDA vezano za formiranje vlasti u najmnogoljudnijem kantonu u Federaciji BiH.
Kako saznaje portal Klix.ba, sastanku su pored Bijedića prisustvovali još i načelnici općina u Tuzlanskom kantonu, a koji su članovi SDP-a.

"Nikšić je čuo razloge zbog kojih bi bilo potrebno da SDP ne bude opozicija u naredne četiri godine. Za sljedeće korake je potrebno napraviti dopunu odluke Glavnog odbora SDP-a koja nas je u ovom trenutku praktično stavila u opoziciju. Dopuna bi se ogledala u tome da Glavni odbor SDP-a dozvoli mogućnost pregovaranja u Tuzlanskom kantonu", rekao je Bijedić za Klix.ba.

Podsjećamo, Glavni odbor SDP-a ranije je donio odluku o tome da neće započinjati pregovore s nacionalnim strankama o formiranju vlasti državnom i federalnom nivou.

Sastanak vrha SDP-a i donošenje ovakve odluke uslijedilo je nakon pobuna ogranka SDP-a u Tuzlanskom kantonu, a koji je od početka zauzeo stav kako SDP u naredne četiri godine treba biti dio vlasti na državnom i federalnom nivou, posebno u najmnogoljudnijem kantonu u Federaciji BiH, gdje je ova partija proglašena za pobjednika na općim izborima.

Nakon zvaničnog stava vrha stranke ponovo je uslijedila reakcija tuzlanskog SDP-a iz kojeg su zatražili da se razmotri mogućnost pregovaranja s etnonacionalnim strankama, u ovom slučaju s SDA.

Kako je potvrđeno za naš portal, u utorak, 5. marta, će biti održana sjednica Predsjedništva SDP-a, a eventualnu promjenu odluke o tome da SDP u Tuzlanskom kantonu može pregovarati s SDA jedino može donijeti Glavni odbor stranke.

Niko ne brani SDP TK da uđe u vlast.
Neka vrate u BH Blok, smišljeno otjerane SBB i S za BiH i eto ih u vlasti. i to kao namočnija stranka, lider.
Ali izgleda da SDA, u cilju zaštite i ostanka svojih ljudi poredanih po polugama vlasti i elektro energetskim mjestima u TK, nudi Enki više pozicija i fotelja.
Postali bi nedodirljivi.

Pokvariti formalizaciju tih nazovi čvrstih odnosa SBB i S BiH sa SDA, na našoj političkoj sceni, nije nikakav problem.Svakome je jasno da ništa nije nije gotovo.
Ni kad je sve gotovo.
Eno Goražda.
Poslušajte izjavu g. Damira Arnauta o BiH Bloku i čuti ćete poziv koji vrišti na saradnju.
SDP ako uradi tu koaliciju sa SDA, definitivno može zaboraviti svoje članstvo i glasove u Tuzli.
To bi bila največa izdaja svog članstva, simpatizera, Tuzle... uopšte građanske ideje... u istoriji SDP-a.
Isto važi i za DF..
putokaz1

#53829 Re: SDP

Post by putokaz1 »

S SDP TK svaki dan neki preokret
1.Septembar 2018-Pobjedit ćemo,i nećemo s SDA
2.Prvi Rezultati...Uf SDA nas pomela
3.Zadnji rezultati Pobjedili smo s jednim glasom više
4.Novembar 2018...Imamo koaliciju 19
5.Sjednica GO SDP BH ...Nećemo s SDA ni sa PDA
6.SDP TK Hoćemo sa SDA ili sa PDA ...Svejedno s KIM
7..........Ko zna šta
kmirsad

#53830 Re: SDP

Post by kmirsad »

putokaz1 wrote: 7..........Ko zna šta
Ne ulazim u visoku politiku.
Niti smatram da sam njen veliki poznavalac.
Ono jedino što smatram ispravnim je principjelnost i čestitost.
Bez obzira što nam se neprekidno trpa u glavu... da je politika, kurva. što analogijom vodi do zakljućka da se mora , ako se želi biti uspješan političar biti kurva.
Treba biti promišljen i vješt, ali do granice da se ne pretvorimo u "politiku".
Onaj ko igra na kartu čestitosti i principjelnosti, dugoročno ne može izgubiti.

Dakle, kada su u pitanju ovako važne i kontraverzne odluke, kad god si kao rukovodioc stranke u dilemi, šta raditi, ima izlaz... provjeriti želju članstva i nema greške. Zato i postoji najdemokratskiji oblik provjere... referendum članastva SDP TK.
Ako večina odluči da se ide i sa crnim đavolom u koaliciju,PDA, SDA, Opozicija, SBB, SNSD, HDZ... rukovodstvo mora da slijedi odluku svog članstva, Makar je smatrali katastrofalnom. makar ona i bila katastrofalna.
Svako ponašanje i odlučivanje suprotno volji članstva vodi gubitku članstva. S voljom članstva se ne treba igrati.
Ko tu volju ne sluša, od članstva se odrodio.
Ko ne zna da sluša pjesmu, slušat će oluju.
drug_profi

#53831 Re: SDP

Post by drug_profi »

Rukovodstvo ne smije odlucivati o tako osjetljivoj stvari.
Samo clanstvo referendumom.
Pa sami pali sami se ubili.

Ja mislim i tvrdim da ce SDP biti dobro jaci ako se uzdrzi od prodaje obraza ovaj mandat.
putokaz1

#53832 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Prvo moramo znati koliko ima članova
Drugo ko je brojač
Treće da li ćemo iz svakog sela moći odlučivati
i slično
Npr Kruševljani moraju platiti bus da bi došli u Lukavac i glasali na referendumu da li će se ići s SDA ili PDA
Ako je SDP učestovao u dopisivanjima u oktobru,može i promjeniti rezultate referenduma
Tako da i Referendum o koaliciji može biti lažiran
drug_profi

#53833 Re: SDP

Post by drug_profi »

putokaz1 wrote:Prvo moramo znati koliko ima članova
Drugo ko je brojač
Treće da li ćemo iz svakog sela moći odlučivati
i slično
Npr Kruševljani moraju platiti bus da bi došli u Lukavac i glasali na referendumu da li će se ići s SDA ili PDA
Ako je SDP učestovao u dopisivanjima u oktobru,može i promjeniti rezultate referenduma
Tako da i Referendum o koaliciji može biti lažiran
Ama online elektronski to ide.
starisalko

#53834 Re: SDP

Post by starisalko »

drug_profi wrote:Rukovodstvo ne smije odlucivati o tako osjetljivoj stvari.

Ja mislim i tvrdim da ce SDP biti dobro jaci ako se uzdrzi od prodaje obraza ovaj mandat.
Rukovodstvo i sluzi da donosi odluke ma kako teske bile.Osim ako mislis da rukovodstvo sluzi kako bi sebe stavilo na celo izborni i kompenzacijski listi.
Referendum o vaznim odlukama koje je rukovodstvo donijelo, clanovi i glasaci ce reci u oktobru 2020 i 2022 god.
sinuhe

#53835 Re: SDP

Post by sinuhe »

Slucajna stranka i previranja u istoj. Ko se jos sjeca izbora.
drug_profi

#53836 Re: SDP

Post by drug_profi »

starisalko wrote:

Rukovodstvo i sluzi da donosi odluke ma kako teske bile.Osim ako mislis da rukovodstvo sluzi kako bi sebe stavilo na celo izborni i kompenzacijski listi.
Referendum o vaznim odlukama koje je rukovodstvo donijelo, clanovi i glasaci ce reci u oktobru 2020 i 2022 god.
Kako vidim, nisi upoznat sa statutom SDP.
Rukovodstvo je imenovano da donosi odluke za koje referendum članstva nije potreban, a ne da vlada strankom.
Ključne odluke o neprirodnim koaliranjima (a uzgred jednako tako glasi i predizborno obećanje) mogu se donijeti samo uz referendum članstva.
polacijela

#53837 Re: SDP

Post by polacijela »

kmirsad wrote: Poslušajte izjavu g. Damira Arnauta o BiH Bloku i čuti ćete poziv koji vrišti na saradnju.
Da li ti zaista misliš da se Damir Arnaut bilo šta pita u SBB? Ja ga vidim akobogda u ujedinjenoj ljevici, kad se formira.

SBB na TK je igrač PDA, presmiješno je objašnjavati njihov izlazak iz bloka posljedicom djelovanja kantonalnog SDP.
A uz najnoviju fazu Bakir-Fahraon zapravo ni ne znam sta da mislim za koga igra SBB. Za raju ne sigurno :)
SDAov trojanski konj tipa DFa
drug_profi

#53838 Re: SDP

Post by drug_profi »

U SBB ima nekoliko po meni kvalitetnih ljudi koje cemo vjerujem prije gledati u NiP-u u buducnosti, nego u ljevici.
Banksy

#53839 Re: SDP

Post by Banksy »

Dobar bio Čengić,
http://ba.n1info.com/Vijesti/a318438/Ce ... -ruku.html

SDP sad već malo smara s hoću-neću,
Ako je odluka da se ne ide s nacionalističkim strankama, onda tu odluku valjda treba poštovati i završiti već jednom tu priču. Ovako, s ovim natezanjem s Bijedićem, šalju sliku neozbiljne, nepouzdane, slabe, razjedinjene stranke gdje se ne zna ko pije, ko plaća.
Odluke, koliko god bile teške - mada ne vidim šta je toliko teško u poštovanju svojih predizbornih obećanja - treba donijeti, a onda čvrsto stati iza njih i djelovati prema tim principima.
Popuštanje Bijediću, pravljenje iznimke prema bilo kome, nije dobra poruka. Ona šalje sliku slabosti, neodlučnosti, nesigurnosti, a takve poruke birači detektiraju čak i na nesvjesnoj ravni. Sve to prelazi u predosadnu trakavicu koja uz sve ovo iznad, ozbiljno ljulja i samog Nikšića na čelu stranke. Ako on, kao lider, nije u stanju da vodi i iskontrolira procese u svojoj stranci, onda bi neko mogao posumnjati u njehove kompetencije, pa potražiti nekog drugog, jačeg i stabilnijeg.
Sve skupa, nije dobro. A moglo bi biti, za 5 minuta odlučnosti i dosljednosti. Iako je zaista u različitoj situaciji, Naša stranka je najbolji primjer, valjda je očito.
kmirsad

#53840 Re: SDP

Post by kmirsad »

polacijela wrote:
kmirsad wrote: Poslušajte izjavu g. Damira Arnauta o BiH Bloku i čuti ćete poziv koji vrišti na saradnju.
Da li ti zaista misliš da se Damir Arnaut bilo šta pita u SBB? Ja ga vidim akobogda u ujedinjenoj ljevici, kad se formira.

SBB na TK je igrač PDA, presmiješno je objašnjavati njihov izlazak iz bloka posljedicom djelovanja kantonalnog SDP.
A uz najnoviju fazu Bakir-Fahraon zapravo ni ne znam sta da mislim za koga igra SBB. Za raju ne sigurno :)
SDAov trojanski konj tipa DFa
Razočaran sam... vidim da stvari idu nezaustavljivo, bezkičmenjaci hrle u zlo,kao muhe na govno Ns se doduše drže... sve mi se čini borba sa vjetrenjačama... previše ovaj narod poprimio podlosti, poltronizma i straha od političara... gade mi se... ali njih se to ne tiče...
kmirsad

#53841 Re: SDP

Post by kmirsad »

starisalko wrote:

Nije teška odluka skočiti i krilo SDA... Teška je odluka odoliti tom zovu... Iskušenje na koji oni Bijediči nemaju želje i volje odoljevati... želja za vlašču je veča... Ma jednostavno mi smo za njih potpuno nebitni, oni nas i ne vide da postojimo...
putokaz1

#53842 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Kakvo elektronsko glasanje pola članova se nezna ni potpisat
drug_profi

#53843 Re: SDP

Post by drug_profi »

putokaz1 wrote:Kakvo elektronsko glasanje pola članova se nezna ni potpisat
Probali su već. Znaju svi sms poslati što je komplikovanije od elektronskog glasanja.
bunk

#53844 Re: SDP

Post by bunk »

Ako sdp u Tk ispusti ulazak u vlast.
Osim u gradu Tz oni ce nestati ,za 4 godine ce bit sve gotovo..
drug_profi

#53845 Re: SDP

Post by drug_profi »

bunk wrote:Ako sdp u Tk ispusti ulazak u vlast.
što tebi jako teško pada, pa zato navijaš za spasenje SDP-a, jel tako?
bunk

#53846 Re: SDP

Post by bunk »

drug_profi wrote:
Ja sta god bih napisao ti ces zavristati "zeleenii" i marsnut me :lol:
drug_profi

#53847 Re: SDP

Post by drug_profi »

Ma nisi ti meni mrzak bunče.
Progledaćeš i ti jednom, nadam se.

Samo je fakat smješno da se toliko brineš za budućnost partije koja je zasada jedina prava opozicija tvom političkom opredjeljenju.

Mislim de malo... :-)
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#53848 Re: SDP

Post by malakh »

drug_profi wrote:
@drug_profi kolega je u pravu. možda gledamo iz različitih uglova u odnosu na njega, ali jeste u pravu.

sdp trenutno ima 10 zastupnika u skupštini tuzlanskog kantona. ako ne formira vlast, a vlast formira pda, pitanje je koliko zastupnika će im ostati. ne iz razloga što će sdpovi zastupnici biti gladni vlasti, već zato što će ih kuko svojim dobro poznatim metodama ucjeniti, zaprijetiti i prepasti do te mjere da će mu se isti u dogledno vrijeme pridružiti.

od kada djeluje unutar tuzlanskog kantona koristi se time, a moja je pretpostavka, da bi sada to moglo biti puno snažnije nego ranije.
bunk

#53849 Re: SDP

Post by bunk »

drug_profi wrote:Ma nisi ti meni mrzak bunče.
Progledaćeš i ti jednom, nadam se.

Samo je fakat smješno da se toliko brineš za budućnost partije koja je zasada jedina prava opozicija tvom političkom opredjeljenju.

Mislim de malo... :-)
Mom politickom opredjeljenju..
Pricacemo..
drug_profi

#53850 Re: SDP

Post by drug_profi »

Kome trebaju takvi zastupnici, prije svega?
Jel takvi mogu mijenjati paradigmu, boriti se protiv korupcije?
jesu li takvi spremni primati anonimne prijetnje kad se jednog dana pruzme kontrola i vlast?

Ako se na liste ide radi paušala i eventualne pozicije negdje u hladovini onda nek odmah kažu da ne biramo takve.

Nadam se da me razumijete? obračun sa političkim kriminalnim organizacijama će biti težak i opasan i ko misli da će se to dešavati i rješavati samo na sjednicama, grdno se vara.
Post Reply