FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Tomahawk11
Globalni moderator

#53826 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

Nisu malo sutra.
Ne znamo to da li je Real nudio više, čak sumnjam u to.
Eno priča se i da za Mbappea nude 180 miliona, a biće da je čisto novinarska šuplja.
sizifinho

#53827 Re: FC Barcelona

Post by sizifinho »

Pa sta i da jesu pare motiv
Ogromna je svota...
Kada je dolazio u Barcu, mogao je komotno izaci u Madridu i reci "jebo ona katalonska govna, vidi plate u madridjana".
No Barca je imala Alvesa, covjeka kojeg smo svi kritikovali zbog lose igre, a kada je otisao vidjeli smo da i u svojim godinama igra medju najboljim bekovima svijeta, a i njegov karakter je drzao svlacionicu u mjestu. Saljivdzija, hu ha, kladio bih se sada da je Alves jedini razlog zbog kojeg jr Neymar dosao tu. Kao sto je sad u PSG.

De ba, budimo realni. 25 mu je godina, njegovi sunarodnjaci u PSG, mozemo mi pisat sta hocemo o Parizanima, ali oni godinu za godinom sve veca prijetnja. Tamo para dobra, prvenstvo lakse, manji pritisak medija, veca sloboda - fkt se ponasate kao da ste ultimativno eticki iznad lika, vi biste pokazali odanost u doba korporativnog miljea gdje su milionske razlike. Aha.
Tomahawk11
Globalni moderator

#53828 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

Iz Barselone i Reala se ide samo u penziju.
Ili ako te ekipa prekriži, pa tražiš drugu sredinu.
A vi tražite koliko hoćete izgovore.
Ja mu ne spočitvam ništa.
Potrčo za parama, priča priču kako je prepoznao ciljeve PSG....sve super.
Sad će početi, pa ćemo vidjeti gdje je ko.
Nadzorna_ploca

#53829 Re: FC Barcelona

Post by Nadzorna_ploca »

Treba lagano privoditi pricu kraju.. Kazu ovaj Neymar ko malinari, svaki dan nesto novo. :lol:
Sid the sloth

#53830 Re: FC Barcelona

Post by Sid the sloth »

Odavno je fudbal = pare, i ovo je jos samo jedan dokaz. Da 'osrednji' PSG odbije ponudu velike Barcelone za Verrattia i jos im uzme drugog najboljeg igraca i buducnost kluba, prakticno su postali pozeljniji klub za igraca nego jedna Barcelona. Nije tu PSG od jucer, grade oni ekipu godinama i sto je jos impresivnije ne prodaju svoje najbolje igrace pa makar potencijalni kupac bila i Barcelona.
dinao

#53831 Re: FC Barcelona

Post by dinao »

Neki mediji prenose da je fcb aktivirala klauzulu i dovela Iniga Martineza.
Ako je istina, mislim da ce biti uspjesan u Barci.
E sad jos veznjak i krilo. :)
supercali

#53832 Re: FC Barcelona

Post by supercali »

omar little wrote:
ioannes wrote:
omar little wrote:psg proslijedi neymaru pare on polozi te pare kod la lige koja onda proslijedjuje te pare barci. to sto mu psg osobno predaje pare a ne trguje sa barcom direktno je stvar uredjenja u spanjolskoj ligi. kod njih se zove buy out clause a ne release kao kod ostalih bas zato. igrac otkupljuje svoj ugovor. nikakve neregularnosti tu nema.
to je neregularnost na kvadrat
na osnovu cega? daj mi clanak regulacije koji ovakvu tranzakciju definira ili identificira kao neregularnu.
Omarka nisi u pravu sto se tice uredjenja spanske lige
Ova klauzula je tu da bi se stavila neka granica na pare
Sarajevo da dodje i kazr evo milijarda za ronalda bio bi transfer kao i bilo koji samo sto bi tu madrid morao prihvatiti ponudu za razliku od manje za koju moze reci nismo zainteresovani
Ovo sa neymarom je poseban slucaj koji se nije nikad dogodio
Psg ne daje ponudu barci koju ne moze odbiti nego se daju pare neymaru i to od strane cetvrte osobe da otkupi svoj uguvor pa ce onda potpisati za psg vjerovatno kao poklon posudba ili kako ce vec skontati
skenderija04

#53833 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

dinao wrote:Neki mediji prenose da je fcb aktivirala klauzulu i dovela Iniga Martineza.
Ako je istina, mislim da ce biti uspjesan u Barci.
E sad jos veznjak i krilo. :)
Moguce je. Ako nista,znamo ko je. RSO se upecao sa Iñigom kao Barcelona sa Neymarom. 32 miliona ovo ljeto dodju ko privjesak. Sve naopako u zadnje vrijeme. 100 godina cekas stopera, a onda navala dobrih. iñigo je fina opcija, znamo sta moze, miran tip, o sebi pri sebi.
mousstapha

#53834 Re: FC Barcelona

Post by mousstapha »

Iz moje perspektive Neymar je uradio najnormalniju stvar. Svako ima cifru nakon koje tesko moze ostati hladan. S druge strane on je u Barcu dosao vec kao afirmisana zvijezda i nema tu vezu kakvu ima Messi. To mu je jedna od stanica u karijeri. Sto se tice trofeja, to je osvojio. Nije isti izazov to ponavljati u istom klubu.

Meni je ovdje vise za povracanje ponasanje Pariza i njegovih vlasnika. Na kraju i FIFE i UEFE. Mislim da sa ovakvim ciframa fudbal generalno nije na dobitku. Motiv Katarana sigurno nije samo sportski. U ovom pokazivanju moci sigurno ima i politicke poruke. A to dugorocno nije odrzivo.

Iz perspektive Barce samo je jedan igrac koji nezamjenjiv, a on je jos uvijek u timu. :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#53835 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

Jeste, Neymar će igrati za hljeb i paštetu, a Barselona će pare od transfera proslijediti u humanitarne svrhe.
Prokleti plastični klubovi i arapske pare :twisted:
omar little

#53836 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

supercali wrote: Omarka nisi u pravu sto se tice uredjenja spanske lige
Sarajevo da dodje i kazr evo milijarda za ronalda bio bi transfer kao i bilo koji samo sto bi tu madrid morao prihvatiti ponudu za razliku od manje za koju moze reci nismo zainteresovani
Psg ne daje ponudu barci koju ne moze odbiti nego se daju pare neymaru i to od strane cetvrte osobe da otkupi svoj uguvor pa ce onda potpisati za psg vjerovatno kao poklon posudba ili kako ce vec skontati

kasnis.u vrijeme pisanja tog posta informacija o postojanju katarske agencije i neucestvovanju psg-a u tranzakciji mi nije bila poznata. presedan jeste, nezakonito nije.

u cemu nisam u pravu sto se tice spanjolske lige? buy out clauses se u espani stavljaju pod moranjem u ugovore vise od 30 godina i nisu tu da stave ikakve granice na pare nego da ili osiguraju klubu igrace, stavljanjem velike sume, ili nude igracu izlaz, placanjem otkupnine ga se ne prisiljava biti u klubu u kojem ne zeli biti. u slucaju aktiviranja klauzule klub kupac nema sta ponudu davati klubu vlasniku jer tranzakcije nije izmedju njih dva PO UGOVORU vec izmedju igraca i kluba vlasnika. buy out clause nije isto sto i release clause.

klauzule se mogu aktivirati sporazumno, gdje se dva kluba dogovore oko nekih stvari, ali i u tom scenariju klub kupac "daje" pare igracu da on otkupi svoj ugovor od kluba vlasnika.
strong69

#53837 Re: FC Barcelona

Post by strong69 »

Sid the sloth wrote:Odavno je fudbal = pare, i ovo je jos samo jedan dokaz. Da 'osrednji' PSG odbije ponudu velike Barcelone za Verrattia i jos im uzme drugog najboljeg igraca i buducnost kluba, prakticno su postali pozeljniji klub za igraca nego jedna Barcelona. Nije tu PSG od jucer, grade oni ekipu godinama i sto je jos impresivnije ne prodaju svoje najbolje igrace pa makar potencijalni kupac bila i Barcelona.
PSG je prebogat klub. Ako je nekome samo novac vazan onda ce izabrati PSG, Man City... Ako mu je osim novca vazna tradicija, istorija i velicina koju ti klubovi imaju onda ce birati Milan, Man Utd, Inter, Barcu, Real, Juve pa i Ajax, Liverpool koji nisu vise u zenitu...

PSG je relativno mlad klub i u Francuskoj je iza St. Etienna, Marseilla, Nanta, Monaca, Lyona po broju osvojenih titula. Isto broj titula ima sa Bordoom i Reimsom. Smijem se kladiti da titulu lige prvaka nece nikad osvojiti. Sto se mene tice, takav je moj licni dojam, mogu dovesti i Ronalda i Messija i Neymara skupa i opet ce biti osrednji klub koji (osim novca) nema ono sto klubove cini velikim.

A Neymar? Novac. To je to. I vrijeme je da se ovim suludim ciframa stane u kraj i ogranici. Ovo postaje...
supercali

#53838 Re: FC Barcelona

Post by supercali »

omar little wrote:

kasnis.u vrijeme pisanja tog posta informacija o postojanju katarske agencije i neucestvovanju psg-a u tranzakciji mi nije bila poznata. presedan jeste, nezakonito nije.

u cemu nisam u pravu sto se tice spanjolske lige? buy out clauses se u espani stavljaju pod moranjem u ugovore vise od 30 godina i nisu tu da stave ikakve granice na pare nego da ili osiguraju klubu igrace, stavljanjem velike sume, ili nude igracu izlaz, placanjem otkupnine ga se ne prisiljava biti u klubu u kojem ne zeli biti. u slucaju aktiviranja klauzule klub kupac nema sta ponudu davati klubu vlasniku jer tranzakcije nije izmedju njih dva PO UGOVORU vec izmedju igraca i kluba vlasnika. buy out clause nije isto sto i release clause.

klauzule se mogu aktivirati sporazumno, gdje se dva kluba dogovore oko nekih stvari, ali i u tom scenariju klub kupac "daje" pare igracu da on otkupi svoj ugovor od kluba vlasnika.
Klauzula je tu da se ne bi zajebavali sa ponudama
Znaci neka granica na pare na pregovaranja i sl
Ovako ti sama odredis koja je tvoja krajnja cijena za nekog igraca ja dodjem i kazem evo te pare i ti nemas vise nista s tim nego onda ja pregovaram sa igracem

Ps. Aktiviranjem klauzule znaci da je ponuda poslata klubu koju ne moze odbiti i nije to izmedju igraca i kluba vlasnika nego izmedju igraca i kluba koji zeli kupiti
Ovo je situacija gdje igrac zeli da ide pa je izigran zakon da pregovara igrac i vlasnik
Naravno da nije nezakonito kad to nema u zakonu da pokriva
omar little

#53839 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

supercali wrote:
omar little wrote:

Klauzula je tu da se ne bi zajebavali sa ponudama
Znaci neka granica na pare na pregovaranja i sl
Ovako ti sama odredis koja je tvoja krajnja cijena za nekog igraca ja dodjem i kazem evo te pare i ti nemas vise nista s tim nego onda ja pregovaram sa igracem
valjda razumijes da postoji vise od jednog razloga za postojanje i interpretaciju otkupne klauzule. ti to definiras kao "granica na pare" i vezes iskljucivo za administrativne i birokratske stvari kao sto su ponude. to nije razlog etabliranja ove obavezne klauzule. navedoh ti dva primjera. klub zeli osigurati da igrac kod njih ostane i ne ode negdje. zvizne klauzulu od milijardu eura. cao. drugi primjer, igrac vise kod mene ne zeli igrati, hoce u real madrid, buy out klauzula mu je izlaz ukoliko ga ja, kao vlasnik, ne zelim pustiti. real madrid mu da pare, on plati klauzulu, otkupi svoj ugovor i cao. ja, vlasnik, se nemam tu sta pitati. sto je i poenta. bosman ruling.

klauzule su stvar pregovora, valjda ti je to jasno. nije barca stavila 400 milijuna na messija bez odobrenja njegovog advokatskog i pregovarackog tima.
skenderija04

#53840 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Ali sto svi stavljate pare u prvi plan?

Izazov je da od PSG-a napravi veci klub nego sto jeste. Kocka se i Neymar u ovoj operaciji. Puno je lakse biti u Barceloni u debeloj hladovini igrati i osvajati(ili ne osvojiti nista :D :D )

Pare ok, svi hocemo vise to je normalno.
supercali

#53841 Re: FC Barcelona

Post by supercali »

Ja jedno ti drugo
Ovo je prvi put da igrac placa ovu klauzulu zato i jeste izigran zakon ffp ili kako se vec zove
Do neymara pravilo je bilo da klub plati klauzulu i onda pregovara sa igracem
Sada real moze poslati ponudu i za mesija barca mora prihvatiti a onda real pregovara sa mesijem
Tu bi vjerovatno mesi odbio i to je i kao klasicni transfer samo uz jednu razliku barca je morala prihvatiti ponudu
Nije tu klauzula da se osigura klub na neki nacin da igrac ne bi otisao
I nije tu slucaj da se klauzula aktivira samo kad igrac zeli ici a klub ne da
channel10

#53842 Re: FC Barcelona

Post by channel10 »

skenderija04 wrote:Ali sto svi stavljate pare u prvi plan?

Izazov je da od PSG-a napravi veci klub nego sto jeste. Kocka se i Neymar u ovoj operaciji. Puno je lakse biti u Barceloni u debeloj hladovini igrati i osvajati(ili ne osvojiti nista :D :D )

Nista se on ne kocka. On ide na sigurno,a to je da je lova njegova. Kad je on bio normalan? Uvijek se vidjelo na njemu da je obicni klaun i jebivjetar. Nikad nije bio ozbiljan. On je samo malo vise od Robinha, a sigurno ce slicno i zavrsiti. Malo iznad njega.
omar little

#53843 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

napisah odmah da je presedan i jasno ti rekoh da je post koji si citirao objavljen prije informacije o nesudjelovanju psg-a u tranzakciji. mislila sam da je tim jasnim indiciranjem taj dio price zavrsen. ovo je prvi put da klub kupac ne ucestvuje u tranzakciji. ffp nije izigran zato sto je neymar sebe otkupio vec sto psg nije bio izvor para i platisa te otkupnine nego katarski fond ili sta je vec. seik himself. cetvrta strana.
Point.

#53844 Re: FC Barcelona

Post by Point. »

Tacno mi suza na oko izvirila kada je Neymar rekao da je morao babu nagovarati da pristane na transfer u Paris. Jadan Senior se ponado 25 milki al uzalud. In other news, De Vrij zeli da produzi ugovor sa Laziom al jedino ako mu stave buy out na 15 miliona €. Ej, sirotinjo teska li si....
omar little

#53845 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

ja rekoh prij ekoji dan, ako mu ego nalaze da ce svojom velicinom i kvalitetom izdignuti francusku ligu i psg kao klub u europskim takmicenjima (berem da pretendira na svojenozno osvajanje lp) iznad prosjeka, siroko mu polje. pajel :D odgovornost je mac s dvije ostrice. ako prigrlis zasluge i kredit za dobro moraces i za lose. super je kad te obasipaju pohvalama i lizu ti ego, ali kad krenu kola nizbrdo bice neugodno no, eto, oce decko da proba, pa nek proba. :D zaista ne vidim razlog ovolikog hrakanja covjeka.
supercali

#53846 Re: FC Barcelona

Post by supercali »

omar little wrote:napisah odmah da je presedan i jasno ti rekoh da je post koji si citirao objavljen prije informacije o nesudjelovanju psg-a u tranzakciji. mislila sam da je tim jasnim indiciranjem taj dio price zavrsen. ovo je prvi put da klub kupac ne ucestvuje u tranzakciji. ffp nije izigran zato sto je neymar sebe otkupio vec sto psg nije bio izvor para i platisa te otkupnine nego katarski fond ili sta je vec. seik himself. cetvrta strana.
Kako nije izigran kad ce on sam sebe otkupiti pa onda potpisati kao slobodan igrac za psg
Sutra znaci svaki klub moze tako ponuditi igracu da kupi sebe pa onda potpise besplatno za taj neki klub i automatski na transfere nijedan klub nije potrosio ni euro i vracamo se u vrijeme prije ffp-a kad si mogao potrositi milijardu i nemas nikakvih posljedica po to
Tomahawk11
Globalni moderator

#53847 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

Baš se kocka :mrgreen:
Da neće možda otkaz dobiti? Bježi, skenda, ne zezaj :mrgreen:
MyTao

#53848 Re: FC Barcelona

Post by MyTao »

supercali wrote:
omar little wrote:napisah odmah da je presedan i jasno ti rekoh da je post koji si citirao objavljen prije informacije o nesudjelovanju psg-a u tranzakciji. mislila sam da je tim jasnim indiciranjem taj dio price zavrsen. ovo je prvi put da klub kupac ne ucestvuje u tranzakciji. ffp nije izigran zato sto je neymar sebe otkupio vec sto psg nije bio izvor para i platisa te otkupnine nego katarski fond ili sta je vec. seik himself. cetvrta strana.
Kako nije izigran kad ce on sam sebe otkupiti pa onda potpisati kao slobodan igrac za psg
Sutra znaci svaki klub moze tako ponuditi igracu da kupi sebe pa onda potpise besplatno za taj neki klub i automatski na transfere nijedan klub nije potrosio ni euro i vracamo se u vrijeme prije ffp-a kad si mogao potrositi milijardu i nemas nikakvih posljedica po to
Naravno da je izigran, ali nije se nista ilegalno desilo... rupe u sistemu I zakonu uvijek postoje.

Ista stvar je sa Cityem... oni su vec deset godina ne prave nikakav profit, ali svake godine trose preko 150m, kako? Pa tako sto potpisu ugovor sa Etihadom koji vrijedi recimo 200m godisnje, iako je vlasnik Etihada i Citya isti... to je legalno upumpavanje para u klub.

Barselona i dalje ima najboljeg igraca u historiji ove igre, koji je jos uvijek u prime-u i jos uvijek mu niko nije ni blizu... onda Suarez koji nije nista losiji od Neymara... Ako investiraju novac kako treba mogu biti i jaci nego sto su bili sa Neymarom.
omar little

#53849 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

supercali wrote:
ne moze svako. vazi samo za igrace koji igraju fudbal u spanjolskoj i imaju buy out klauzulu u ugovoru.

da, sutra moze. zakonski nije izigran ffp jer nista tu nije nezakonito. ko je kriv uefi sto je napisala i dizajnirala takvu smijuriju i najobicniju drkotinu od ffp konstrukcije. treba ih ovako praviti budalama i blamirati ih u javnosti na svakom koraku.

edit:

pod ih, naravno, mislim na uefu.
Last edited by omar little on 04/08/2017 15:21, edited 2 times in total.
skenderija04

#53850 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Tomahawk11 wrote:

Baš se kocka :mrgreen:
Da neće možda otkaz dobiti? Bježi, skenda, ne zezaj :mrgreen:
Naravno da se kocka

Citava njegova karijera je koncipirana na uspjehu. U Santosu Libertadores , Brasileirao..U Barceloni sve....Ipak, uvijek u necijoj sjeni. U Santosu je bio "brat" Gansu u Barceloni vec znamo. Dakle , sada je vrijeme da bude lider i izabrao je tezi put. Licno mislim da je ovo u Parizu presjedanje od dvije godine sa jedinim ciljem da dodje u formi u Rusiju na mundijal. Tu brend Neymar treba da dozivi vrhunac. Nakon toga Madrid,United mozda City ko zna.

E sada cemo vidjeti da li ce se svi ti ugovori sa sponzorima postovati uslijed smanjene kvote gledanosti. Tu se kocka.
Post Reply