BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Laertes

#53801 Re: BHTelecom All About

Post by Laertes »

jarobot wrote:
PlusSA wrote:Mogu da razumijem ligu stranu prenose a nasi nemaju novca.

Ali da ne prenose repku to je dno dna za BHT i FTV, ako ce nam pustati filmove i serije iz 1950 tih godina bolje nek ugase signale.
Haj nam sad objasni kakve veze ima BHT i FTV sa temom BH telekom ????? :-)
A kako nema druže, BHTelecom nema SK, jednostavno... Ako ovo ne riješe predviđam osipanje broja korisnika... Jebiga, ja prvi sad razmišljam do kad mi je ono ugovor za Moju TV...
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#53802 Re: BHTelecom All About

Post by mali_milojica »

Ali da ne prenose repku to je dno dna za BHT i FTV, ako ce nam pustati filmove i serije iz 1950 tih godina bolje nek ugase signale.
Money,money,money
Izgubili su svi javni servisi bivsih jugoslovenskih republika reprezentaciju. I BHT I HRT i RTS i RTCG i RTVSLO i Makedonci. Eventualno se sa SK mogu dogovoriti oko zemaljskih prava.
irac300

#53803 Re: BHTelecom All About

Post by irac300 »

Problem je što će u komšiluku prodati zemaljska TV prava, bilo državnim ili nekim privatnim televizijama, a ovdje monopolišu. U Hrvatskoj se moglo na HRT-u pratiti EP u košarci, iako je SK otkupio prava. Isto će i sada biti u vezi fudbala. Ko će donji biti, pa mi, jer nemamo države. Tj. imamo je na papiru, u stvarnosti, radi ko šta hoće.
mali_milojica

#53804 Re: BHTelecom All About

Post by mali_milojica »

Mozda FTV kupi prava,Hayat,ko da vise para taj ce prenositi zemaljskim putem. Mizda bude skupo pa se niko ne javi :lol:
PlusSA

#53805 Re: BHTelecom All About

Post by PlusSA »

mali_milojica wrote:

Money,money,money
Izgubili su svi javni servisi bivsih jugoslovenskih republika reprezentaciju. I BHT I HRT i RTS i RTCG i RTVSLO i Makedonci. Eventualno se sa SK mogu dogovoriti oko zemaljskih prava.
Nece dati siguran sam. Svi cemo preci prije ili poslje na telemach ili totaltv i to je to.
Nazalost al to ce biti tako, dugo sam korisnik mojeTV od ekperimentalne faze ali necu moci trpiti da ne gledam dobar sport pogotov repke nase a pri tome placati masno za prosjek.
diablobih

#53806 Re: BHTelecom All About

Post by diablobih »

Pa i da ima sportklub, mojatv je ispod prosjeka.
Laertes

#53807 Re: BHTelecom All About

Post by Laertes »

Meni za moje potrebe do sada je OK, nemam ja nešto previše vremena za gledati TV. Meni lično godi zbog MojaTV Moj Izbor i kupovine mobitela, ali...
Što se fudbala tiče, dosta mi je ligu prvaka pogledati i Romu vikendom, ne boli me nešto nemogućnost praćenja španske i engleske lige i NBA. Ali ovo sa BH košarkašima i mene raspizdilo i ako i fudbalska ode, stvarno mislim da će doći do osipanja broja korisnika.
Cossack

#53808 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

Laertes wrote:Meni za moje potrebe do sada je OK, nemam ja nešto previše vremena za gledati TV. Meni lično godi zbog MojaTV Moj Izbor i kupovine mobitela, ali...
Što se fudbala tiče, dosta mi je ligu prvaka pogledati i Romu vikendom, ne boli me nešto nemogućnost praćenja španske i engleske lige i NBA. Ali ovo sa BH košarkašima i mene raspizdilo i ako i fudbalska ode, stvarno mislim da će doći do osipanja broja korisnika.
BH Telecom po meni ima dvije jedine opcije, ili doći do Sportkubova ili toliko popraviti ponudu da se ljudima neće isplatiti da pređu na Telemach. Bojim se da oni nažalost nisu sposobni ni za jedno ni za drugo.
mali_milojica

#53809 Re: BHTelecom All About

Post by mali_milojica »

Cossack wrote:
Laertes wrote:Meni za moje potrebe do sada je OK, nemam ja nešto previše vremena za gledati TV. Meni lično godi zbog MojaTV Moj Izbor i kupovine mobitela, ali...
BH Telecom po meni ima dvije jedine opcije, ili doći do Sportkubova ili toliko popraviti ponudu da se ljudima neće isplatiti da pređu na Telemach. Bojim se da oni nažalost nisu sposobni ni za jedno ni za drugo.
Neka dignu cijenu za to koliko kostaju SK i cao. I das svima SK i SK HD.
Telemach digao cijenu 3 KM bukvalno nizasta i nista se nije desilo. Ni ovdje se nebi nista desilo.
zippoo87

#53810 Re: BHTelecom All About

Post by zippoo87 »

mali_milojica wrote:
Cossack wrote:
Neka dignu cijenu za to koliko kostaju SK i cao. I das svima SK i SK HD.
Telemach digao cijenu 3 KM bukvalno nizasta i nista se nije desilo. Ni ovdje se nebi nista desilo.
jest kada bi bilo samo 3 KM povecanje
a kao sto neko rece...i da imaju SK sve i to u HDu,opet je spisak kanala ocajan a i brzine neta su 4 puta manje za isto para

dakle,bht da ne bi potonuo skroz,mora ubaciti 7-8 vrhunskih kanala,10ak HD kanala i brzinu neta od minimalno 50 Mbps i to sve za cijenu do 40 KM
e sada ,da li je pitanje da li ovo uopste mogu izvesti ili ne zele izvesti
uglavnom nezavidna pozicija u kojoj su se svjesno nasli...ja sam stava da se telekom stima nekom bakirovom pajdasu iz Turske za neke sitne pare...radi se na istom principu kao sto se radilo i sa poratnom privatizacijom...politika i politicari prvo uniste firmu skroz,obore joj cijenu ,onda slijedi dokapitalizacija i neko od jarana bliskih politici kupi nesto za cijenu kikirikija
ja mislim da je ovo isprobana taktika i da se sve ovo svjesno radi...jer ne mogu i ne zelim da vjerujem da ljudi koji vode telekom ne znaju procitati brojke i tablice,da ne znaju uci u stranicu konkurencije i provjeriti i da ne znaju kupiti kanale od ljudi od kojih svi kupuju...znaci ovdje ne treba nikakva pamet...nista oni tu ne moraju mozgati...samo pratiti trendove

i mene je sada tako raspizdila vijest da BHT vise nista nece prenositi...ne vidim vise svrhu ni placanja rtv takse...nama ne trebaju neprijatelji da sami sebi unistimo sve sto imamo...dovoljni smo sami sebi ovako jadni i pohlepni i korumpirani
tuga...i nije cudo sto svijet odlazi odavde...i ja bi sada otisao bilo gdje,samo da vise ne citam ovakve debilne vijesti ...svaki dan gora i tragikomicnija vijest na portalima...povecaj akcize da se poveca natalitet,svaki dan po 10 tekstova pokrali ovoliko iliona,onoliko miliona...optuznice neke,akcije,lutke,znaci samo sve najgore i kako ostati pametan i psihicki zdrav u ovakvoj situaciji

onda udjes na net i stavis film da skidas i skidas ga pola dana...jad od ovih brzina...upload kao prije 10 godina,ista brzina
tuga gdje god se okrenes
mali_milojica

#53811 Re: BHTelecom All About

Post by mali_milojica »

Sta imas biti ljut na BHRT.
Pa ljudi su na aparatima,samo treba neko da stisne muda i klikne na OFF.
RTRS im duguje 22mil KM,a FTV oko 6mil na osnovu takse. FTV im duguje oko 10mil za usluge.
Prvi mjesec naplate pretplate preko EP dao je rezultat da je samo oko 47% ljudi platilo istu.
Na kraju,HRT koji ima taksu od 10€ i naplatu od 95% nije uspio kupiti prava,gdje ce onda ovi hudnici.
BHTelecom moze sve ponuditi sto nude i drugi. Mozda i jeftinije. Zasto nece je pitanje za milion KM.
Turk Telekom ceka kao zapeta puska ;-)
°u°

#53812 Re: BHTelecom All About

Post by °u° »

jarobot wrote:
joske wrote:[url https://www.klix.ba/sport/nogomet/sport ... /171127155][/url] :-) ovako izgleda samo moja tv ostade bez kvalifikacioni tekmi repke :-D
Nije samo kod nas i HRT je izgubio prava prenosa Hrvatske poslije SP.
U Njemačkoj je na čini mi se zadnjem svjetskom trećinu prijenosa otkinuo privatni RTL. Hebi ga kapitalizam.
Ali kad BH Telecom ima monopol nad prijenosima domaće fudbalske lige koji žestoko naplaćuje onda se šuti. 2 marona za jednu utakmicu :-) Je li ono bi cijena paketa 2 marona ili €? Raja bi platila koju kintu više i da su htjeli mogli su davno uvest te SK ali neće.
Zadnja dreka protiv Telemacha je bila da oni ne smiju posjedovati svoje TV kanale (Sport klub) a BH Telecom gusla sa svojim Moja TV sportom.
Kao što kolega iznad reče cilj je pojeftinit firmu i onda je utušit jaranu. Naravno uz finu jaransku proviziju. Razvalit najprofitabilniju firmu države s nekad monopolskim statusom (i danas ga imaju na velikim dijelom) je ravno velizdaji.
°u°

#53813 Re: BHTelecom All About

Post by °u° »

jarobot wrote:
joske wrote:[url https://www.klix.ba/sport/nogomet/sport ... /171127155][/url] :-) ovako izgleda samo moja tv ostade bez kvalifikacioni tekmi repke :-D
Nije samo kod nas i HRT je izgubio prava prenosa Hrvatske poslije SP.
U Njemačkoj je na čini mi se zadnjem svjetskom trećinu prijenosa otkinuo privatni RTL. Hebi ga kapitalizam.
Ali kad BH Telecom ima monopol nad prijenosima domaće fudbalske lige koji žestoko naplaćuje onda se šuti. 2 marona za jednu utakmicu :-) Je li ono bi cijena paketa 2 marona ili €? Raja bi platila koju kintu više i da su htjeli mogli su davno uvest te SK ali neće.
Zadnja dreka protiv Telemacha je bila da oni ne smiju posjedovati svoje TV kanale (Sport klub) a BH Telecom gusla sa svojim Moja TV sportom.
Kao što kolega iznad reče cilj je pojeftinit firmu i onda je utušit jaranu. Naravno uz finu jaransku proviziju. Razvalit najprofitabilniju firmu države s nekad monopolskim statusom (i danas ga imaju na velikim dijelom) je ravno velizdaji.
arnes_king

#53814 Re: BHTelecom All About

Post by arnes_king »

Pozdrav,

Kakve su cijene TV uredjaja u BHT naspram drugih radnji? Imam NetFlat20 kuci i na mob NolimitM paket, da li mogu uzeti preko nekog od tih paketa TV, jer vidim na stranici pise samo za MojaTV?

Da li je uopste isplativo kupiti kod njih npr na rate ili je bolje npr domod ili sancta domenica?
Qler

#53815 Re: BHTelecom All About

Post by Qler »

Ovaj Samsung sto sam ja gledao (ima model na temi koji LED tv izabrati) jeftiniji za kes u telecomu negu u domodu... na tim paketima je vjerovatno jos jeftinije..
rizibizi

#53816 Re: BHTelecom All About

Post by rizibizi »

Zbog sveukupne kvalitete moja tv usluge davno sam ja to izbacio iz kuce i uzeo telemach, isto bi uradio i sa mobilnom medjutim jedini razlog je sto mogu kupiti do tri mobitela na jednu pretplatu sto ne mogu ni kod jednog drugog operatera inace im je i ponuda usluga na mobilnoj na nivou Namibije. TV i ostale uredjaje kupujem u radnjama predvidjenim za to i ne bih nikad sporete, usisivace, TV ili laptope kupovao nigdje drugo a narocito ne kod operatera taman i da je duplo jeftiniji.
ElRe

#53817 Re: BHTelecom All About

Post by ElRe »

mali_milojica wrote:Sta imas biti ljut na BHRT.
RTRS im duguje 22mil KM,a FTV oko 6mil na osnovu takse. FTV im duguje oko 10mil za usluge.
Prvi mjesec naplate pretplate preko EP dao je rezultat da je samo oko 47% ljudi platilo istu.
Na kraju,HRT koji ima taksu od 10€ i naplatu od 95% nije uspio kupiti prava,gdje ce onda ovi hudnici.
BHTelecom moze sve ponuditi sto nude i drugi. Mozda i jeftinije. Zasto nece je pitanje za milion KM.
Telekomunikacije su malo drugacija grana privrede od ostalih. Kada se jednom korisnici izgube tesko ih je vratiti. BHT je vec izgubio vecinski udio u Sarajevu i Zenici u polju pruzanja interneta i televizije, a do sredine naredne godine ce i fiksne telefonije. Ostali su jos Tuzla i Bihac kao veci gradovi gdje je BHT dominantan. exYU prostor je grupisan na United Group, Deutsche Telekom, Telekom Austria i Telekom Srbija grupe operatora. Telekom Slovenije i BHT su jedini nezavisni operatori i samim tim mali. Logicno bi bilo ocekivati njihovo spajanje i zblizavanje u buducnosti, ali od toga nema nista. Ulazak jos jednog veceg igraca iz vana nema smisla jer se sva prava i kapaciteti kupuju na nivou regije. (Turk Telekom je svakako u problemima zbog nelikvidnosti svog trenutnog vlasnika, a drzava nema svoj, drzavni, telekom, tako da iz Turske nece nista doci). Npr Orange, Telefonica ili BT kupe sadrzaj od Bein Sporta, Cannal + za EU, ali ga ne bi mogli distribuirati "svojim korisnicima" u BiH. Vazi i za Ooredoo, Etisalat, STC, du ... Isto tako, kapacitete ne bi mogli dijeliti sa operatorom na Balkanu, jer bi za povezivanje morali placati nekim drugim operatorima a to sve kosta. Znaci BHTu slijedi:

1. nastavak stagnacije
2. sinergijai strateško partnerstvo sa Telekomom Slovenije
3. Prodaja nekoj od 3 navedene grupacije
PlusSA

#53818 Re: BHTelecom All About

Post by PlusSA »

Cossack wrote:
Definitivno ce izgubiti mnogo jer dosta raje svih godina se žali sto nisu gledali prvenstvo u basketu pa sad 2x tekme nase repke u kosarci. Poznajem ljude koji su stariji i prešaltali sve kanale na mojaTV trazili prenos pa im cudno toliko kanala a nema prenosa.

Sad zamisite scene igraju u nogometu nasi i nemas prenosa :D

Bhtelekom mora pod hitno rijesiti ovo sa Sportklubom naci rijesenje inace siguran sam dosta raje uzeti Total TV.

Cisto sumnjam da ce SK prodati pravo prenosa BHT-u.
Ali_G

#53819 Re: BHTelecom All About

Post by Ali_G »

Kad skontamo da MojaTV zadnjih 4-5 godina nije napravila nikakav znacajniji pomak ni marketinski ni infrastrukturno, nema se tu sta ocekivati.
Ja koristim MojaTV net, imamo dva mobilna na pretplati. Sve ti uvezali u mojizbor. Programska sema tanka, brzina neta je eto zadovoljavajuca. Benefit nam je po 500mb neta i popust na racun od 2.5%. Uzimanje mobitela preko paketa mojatv je skuplje nego preko nasih pojedinacnih paketa za mobitel. Ako nestane sportskih prenosa ne znam zbog cega bih nastavio koristiti mojutv.
Cossack

#53820 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

Ali_G wrote:Kad skontamo da MojaTV zadnjih 4-5 godina nije napravila nikakav znacajniji pomak ni marketinski ni infrastrukturno, nema se tu sta ocekivati.
Ja koristim MojaTV net, imamo dva mobilna na pretplati. Sve ti uvezali u mojizbor. Programska sema tanka, brzina neta je eto zadovoljavajuca. Benefit nam je po 500mb neta i popust na racun od 2.5%. Uzimanje mobitela preko paketa mojatv je skuplje nego preko nasih pojedinacnih paketa za mobitel. Ako nestane sportskih prenosa ne znam zbog cega bih nastavio koristiti mojutv.
Isti sam, s tim da ja imam Moja TV Full uvezanu sa pretplatom i 2 ultre. BHT pod hitno mora pojačati ponudu ako misli opstati u većim gradovima.
°u°

#53821 Re: BHTelecom All About

Post by °u° »

ElRe wrote: ....
. Ostali su jos Tuzla i Bihac kao veci gradovi gdje je BHT dominantan. .......
Telemach je tek došao u Tuzlu i uskoro BH Telecom prestaje ovdje biti dominantan.
Još malo mi je ugovor s njima, već sam djelimično prešao na Telemach, TV i telefon.
Možda ostavim najmanji paket za Moj izbor a ostalo Telemach. I ne sjećam se kad sam zadnji put upalio Moju TV.
arnes_king

#53822 Re: BHTelecom All About

Post by arnes_king »

Cossack wrote:
Ali_G wrote:Kad skontamo da MojaTV zadnjih 4-5 godina nije napravila nikakav znacajniji pomak ni marketinski ni infrastrukturno, nema se tu sta ocekivati.
Isti sam, s tim da ja imam Moja TV Full uvezanu sa pretplatom i 2 ultre. BHT pod hitno mora pojačati ponudu ako misli opstati u većim gradovima.
Moze li mi neko objasniti ili dati link gdje je pojasnjeno to uvezivanje? Za to prvi put cujem a npr ja koristim NoLimiM a kuci je na ocu internet NetFlat20, i plus sto ostatak porodice ima ultre.

Kako bih to sve uvezao i sta dobijem time?
Cossack

#53823 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

arnes_king wrote:
Cossack wrote:
Moze li mi neko objasniti ili dati link gdje je pojasnjeno to uvezivanje? Za to prvi put cujem a npr ja koristim NoLimiM a kuci je na ocu internet NetFlat20, i plus sto ostatak porodice ima ultre.

Kako bih to sve uvezao i sta dobijem time?
Evo sve piše drug:

http://www.mojatv.ba/moj-izbor.html

Najbitnije je da dobijaš po 500 Mb na ultrama i pretplati i da su pozivi u grupi skoro besplatni. Samo se naplaćuje uspostava poziva u iznosu od 0,05 KM. Imaš na linku sve detaljno objašnjeno.
zippoo87

#53824 Re: BHTelecom All About

Post by zippoo87 »

arnes_king wrote:Pozdrav,

Kakve su cijene TV uredjaja u BHT naspram drugih radnji? Imam NetFlat20 kuci i na mob NolimitM paket, da li mogu uzeti preko nekog od tih paketa TV, jer vidim na stranici pise samo za MojaTV?

Da li je uopste isplativo kupiti kod njih npr na rate ili je bolje npr domod ili sancta domenica?
naravno da mozes...a imas da odaberes paket koji koristis i onda ti izbaci cijenu na 12 ili 24 rate
nadji artikal koji te zanima i dole ispod odaberi paket koji ti koristis i na kraju broj rata i vidjeti ces cijenu
zippoo87

#53825 Re: BHTelecom All About

Post by zippoo87 »

ElRe wrote:
mali_milojica wrote:Sta imas biti ljut na BHRT.
Telekomunikacije su malo drugacija grana privrede od ostalih. Kada se jednom korisnici izgube tesko ih je vratiti. BHT je vec izgubio vecinski udio u Sarajevu i Zenici u polju pruzanja interneta i televizije, a do sredine naredne godine ce i fiksne telefonije. Ostali su jos Tuzla i Bihac kao veci gradovi gdje je BHT dominantan. exYU prostor je grupisan na United Group, Deutsche Telekom, Telekom Austria i Telekom Srbija grupe operatora. Telekom Slovenije i BHT su jedini nezavisni operatori i samim tim mali. Logicno bi bilo ocekivati njihovo spajanje i zblizavanje u buducnosti, ali od toga nema nista. Ulazak jos jednog veceg igraca iz vana nema smisla jer se sva prava i kapaciteti kupuju na nivou regije. (Turk Telekom je svakako u problemima zbog nelikvidnosti svog trenutnog vlasnika, a drzava nema svoj, drzavni, telekom, tako da iz Turske nece nista doci). Npr Orange, Telefonica ili BT kupe sadrzaj od Bein Sporta, Cannal + za EU, ali ga ne bi mogli distribuirati "svojim korisnicima" u BiH. Vazi i za Ooredoo, Etisalat, STC, du ... Isto tako, kapacitete ne bi mogli dijeliti sa operatorom na Balkanu, jer bi za povezivanje morali placati nekim drugim operatorima a to sve kosta. Znaci BHTu slijedi:

1. nastavak stagnacije
2. sinergijai strateško partnerstvo sa Telekomom Slovenije
3. Prodaja nekoj od 3 navedene grupacije
ja se uopste ne slazem sa ovim tvojim stavkama koje si naveo,posebno sa 1.

po tebi,bht nema prostora da poveca brzinu neta,da popravi programsku semu,da zaposli vise tehnicara i smanji listu cekanja (koja im uskoro nece ni trebati,ako nastave ovako)

kako bolan nema,a najprofitabilnija firma u drzavi...ovdje uopste nije problem finansija ili trzista...ovdje je neka druga prica iz sjene u pitanju,koja veze nema sa poslovanjem i trzistem

od nekih ujedinjenja nema nista...ovo ce se unistiti i prodati ,cim EU naredi da se moraju otpustiti svi koji su visak u bht-u...cim se ocisti telekom od stranacke vojske,ide mu prodaja nekom pajdasu...zivi bili pa vidjeli

sto se mene tice,vezan sam ugovorom do polovine januara i ako se nesto bitno ne promijeni,ja takodjer prelazim na telemach...ne pada mi na pamet da placam nesto a nemam sta gledati
jos ja opet imam nacina,koristim streamove,kodi,pa mogu gledati i SK ali ovo zna koristiti 20% ljudi,sta ce stariji ljudi ,koji isto placaju
bht je jako bezobrazan i uopste ne slusa korisnike i ne prati trziste...pad je neminovnost
Locked