FC Barcelona
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
channel10
#53751 Re: FC Barcelona
Nego, ima li sta od pojacanja? Hoce li ikoga dovesti do pocetka sezone?
- skenderija04
#53752 Re: FC Barcelona
Sve je paralisano. Usrali su sa Verrattijem, sad je sve pod upitnikom. Iñigo Martinez 32 miliona posljednji trac.channel10 wrote:Nego, ima li sta od pojacanja? Hoce li ikoga dovesti do pocetka sezone?
Bojim se da su ovi potpuno pogubili konce i da su u kriticnj situaciji a vremena je sve manje.
-
channel10
#53753 Re: FC Barcelona
Haman ce oni skrsiti pare, a dovest ce neke anonimuse 
- skenderija04
#53754 Re: FC Barcelona
Puno para u pogresnim rukamachannel10 wrote:Haman ce oni skrsiti pare, a dovest ce neke anonimuse
-
Nadzorna_ploca
#53755 Re: FC Barcelona
Pa navijaci Barce su ih birali, nismo mi. 
- skenderija04
#53756 Re: FC Barcelona
Tacno.Nadzorna_ploca wrote:Pa navijaci Barce su ih birali, nismo mi.
- Point.
#53757 Re: FC Barcelona
Ako znas svedski, izvoli. manje vise govori isto sto i Skenderija pise.omar little wrote:
onda je neymar privatno vlasnistvo predsjednika jer, ocito, sa psg nema ugovor? ili psg neymara knjizi kao poklon jer ga ne kupuju i pod troskove u knjigama nece pisati nista? sto sve skupa niko iz uefe nece skuziti kada dobije financijske izvjestaje na uvid. aha. moze link na tu ekskluzivnu vijest?
http://www.expressen.se/sport/kronikore ... rakattack/
Last edited by Point. on 03/08/2017 14:14, edited 1 time in total.
- Tito_i_Partija
#53758 Re: FC Barcelona
Krivo im sto nisu dobili svoj dio
https://www.klix.ba/sport/nogomet/spans ... /170803063
Koja glupost jbt. Stavis igracu u ugovor buy-out klauzulu koja tebi odgovara, i onda ti bude krivo kad neko dodje sa parama da je otplati.
Dobro je omarka rekla, ja bi sve njih na sud. Koja je jebena svrha ove klauzule ako se ne ispostuje?
A UEFA i FIFA su valjda nadlezni organi za FFP, ne spanska liga.
Koja glupost jbt. Stavis igracu u ugovor buy-out klauzulu koja tebi odgovara, i onda ti bude krivo kad neko dodje sa parama da je otplati.
Dobro je omarka rekla, ja bi sve njih na sud. Koja je jebena svrha ove klauzule ako se ne ispostuje?
A UEFA i FIFA su valjda nadlezni organi za FFP, ne spanska liga.
- Point.
#53759 Re: FC Barcelona
Mislili su da se nece naci ni jedna budala da stavi ovolike pare na sunce za jednog igraca. Ocito su se zajebali jer nisu racunali nea Katar i ostalu buraniju kojima je ta svota sica.Tito_i_Partija wrote:Krivo im sto nisu dobili svoj dio![]()
Koja glupost jbt. Stavis igracu u ugovor buy-out klauzulu koja tebi odgovara, i onda ti bude krivo kad neko dodje sa parama da je otplati.![]()
-
Nadzorna_ploca
#53760 Re: FC Barcelona
Pa neka kupe i Ronalda i Messija ako im je sica.
- Point.
#53761 Re: FC Barcelona
Ronaldo i Messi vjerovatno nisu toliko zeljni para ko Neymar i babo mu.
-
omar little
#53762 Re: FC Barcelona
igrac mora zeljeti preci u drugi klub, ne mozes ti platiti klauzulu i on mora kod tebe, mislim nogomet je prilicno robovlasnicki sport ali bas tako otvoreno vise nije.
- p206
#53763 Re: FC Barcelona
Sto znaci da ce doci do realne inflacije cijena na trzistu. Mimo ove vjestacke. Jer je novac bukvalno odstampan i ubacen...skenderija04 wrote:Upravo toTomahawk11 wrote:Pa ispadne da se Neymar samootkupio (platio klauzulu) i onda kao slobodan igrač potpisao za PSG.
- Tito_i_Partija
#53764 Re: FC Barcelona
Valjda je trebalo bit' i vise nego jasno s kim posla imaju kad su ga dovodili iz Brazila. On i babo bi familiju prodali za pare, bez problema.omar little wrote:igrac mora zeljeti preci u drugi klub, ne mozes ti platiti klauzulu i on mora kod tebe, mislim nogomet je prilicno robovlasnicki sport ali bas tako otvoreno vise nije.
-
omar little
#53765 Re: FC Barcelona
nije o tome nego ploca gore kaze nek kupe messija i ronalda ako imaju para pa velim nije bas tako platis-vodis, pitaju se i igraci nesto.Tito_i_Partija wrote:Valjda je trebalo bit' i vise nego jasno s kim posla imaju kad su ga dovodili iz Brazila. On i babo bi familiju prodali za pare, bez problema.omar little wrote:igrac mora zeljeti preci u drugi klub, ne mozes ti platiti klauzulu i on mora kod tebe, mislim nogomet je prilicno robovlasnicki sport ali bas tako otvoreno vise nije.
-
Nadzorna_ploca
#53766 Re: FC Barcelona
Ne bih ja u dublju analizu ulazio. Mi znamo ono sto nam plasira medij.
Evo meni je recimo sad kad se skenda javio jasnije da decko ipak zeli da izadje iz sjene Messija. Novac je mozda na 2-3 ili kojem mjestu. Ali apsolutno sam siguran da je ovo gore fakat prvi i najjaci razlog.
Naravno da se pitaju igraci. Evo sad se pitaju i nogometni savezi.
Evo meni je recimo sad kad se skenda javio jasnije da decko ipak zeli da izadje iz sjene Messija. Novac je mozda na 2-3 ili kojem mjestu. Ali apsolutno sam siguran da je ovo gore fakat prvi i najjaci razlog.
- Tito_i_Partija
#53767 Re: FC Barcelona
Definitivno. Sa Ronaldom i Messijem bi to islo puno teze, al' ovaj treci je sasvim druga sorta.omar little wrote:nije o tome nego ploca gore kaze nek kupe messija i ronalda ako imaju para pa velim nije bas tako platis-vodis, pitaju se i igraci nesto.Tito_i_Partija wrote:Valjda je trebalo bit' i vise nego jasno s kim posla imaju kad su ga dovodili iz Brazila. On i babo bi familiju prodali za pare, bez problema.omar little wrote:igrac mora zeljeti preci u drugi klub, ne mozes ti platiti klauzulu i on mora kod tebe, mislim nogomet je prilicno robovlasnicki sport ali bas tako otvoreno vise nije.
- skenderija04
#53768 Re: FC Barcelona
Nadzorna_ploca wrote:Ne bih ja u dublju analizu ulazio. Mi znamo ono sto nam plasira medij.
Ovo sa Ligom je glupost samo takva. Ipak, sve ovo nije moglo proci a da se ne spomene Tebas. Jebi ga, jace je od njega. Ego manijak kao Tebas nije mogao da odoli
-
omar little
#53769 Re: FC Barcelona
ja niti sam ulazila niti mi je bila namjera ulaziti u nikakve analize, govorih o ocitim i logicnim stvarima. neymar je presao zato sto je to zelio, a ne samo zato sto je klauzula placena. njegova motivacija je bila prilicno jasna i logicna.
- skenderija04
#53770 Re: FC Barcelona
omar little wrote:ja niti sam ulazila niti mi je bila namjera ulaziti u nikakve analize, govorih o ocitim i logicnim stvarima. neymar je presao zato sto je to zelio, a ne samo zato sto je klauzula placena. njegova motivacija je bila prilicno jasna i logicna.
Nema dalje. Prvo odluka igraca pa tek onda pare.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#53771 Re: FC Barcelona
Evo savez odbio uplatu 
- zomri
#53772 Re: FC Barcelona
Joj ova teza da južnoamerikanci vole pare mi je za povraćanja. Kao prvo svi igrači vole pare, kao drugo kod njih je često u pozadini third party owner, često sa mafijaškim backgroundom. Ti se igrači jednostavno ne pitaju previše oko toga - ako mu kažu "ideš u Kinu" onda ide tamo i gotova priča.
Ne govorim konkretno za Neymara mada nije isključeno ni za njega. Kod njega je primarni motiv da izađe iz sjene Messija. Ono, imao je boljih opcija za to od PSG, ali šta sad.
Ne govorim konkretno za Neymara mada nije isključeno ni za njega. Kod njega je primarni motiv da izađe iz sjene Messija. Ono, imao je boljih opcija za to od PSG, ali šta sad.
-
LSD
#53773 Re: FC Barcelona
15 miliona godišnja plata u Barcizomri wrote:Joj ova teza da južnoamerikanci vole pare mi je za povraćanja. Kao prvo svi igrači vole pare, kao drugo kod njih je često u pozadini third party owner, često sa mafijaškim backgroundom. Ti se igrači jednostavno ne pitaju previše oko toga - ako mu kažu "ideš u Kinu" onda ide tamo i gotova priča.
30 miliona u Parizu
Jasno je svima da je to primarni motiv Juniora i Seniora, kakve crne sjene Messija
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#53774 Re: FC Barcelona
Jah, jadna djeca, pa eto i Messijev stari je ljubitelj šuškizomri wrote:Joj ova teza da južnoamerikanci vole pare mi je za povraćanja. Kao prvo svi igrači vole pare, kao drugo kod njih je često u pozadini third party owner, često sa mafijaškim backgroundom. Ti se igrači jednostavno ne pitaju previše oko toga - ako mu kažu "ideš u Kinu" onda ide tamo i gotova priča.
Brazilci se, posebno, ističu. Duša im maznuti lovu, onda im postane mrsko trenirati, treba u po sezone otići, jer se sestra udaje (i oops! ode titula
-
omar little
#53775 Re: FC Barcelona
razlozi su slozeni i visestruki i jasni svakome sa iole mozga i rezona. sve drugo je bosnjin mahalaski mentalitet i vizura limitira nosom. bosnjo licno za stolom sa neymarovima bio i zna tacno motivaciju, normalno da zna. 
a, sta je dzeko koji je zbog para bio voljan sjediti na klupi, dozvoliti da mu karijera atrofira, upisivati nebitne nastupe i mizerne minute samo da bi arapske pare kapale na racun? on je berem gospodin koji je pametno iskoristavao situaciju
a, sta je dzeko koji je zbog para bio voljan sjediti na klupi, dozvoliti da mu karijera atrofira, upisivati nebitne nastupe i mizerne minute samo da bi arapske pare kapale na racun? on je berem gospodin koji je pametno iskoristavao situaciju