Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Filter

#5376 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Filter »

BadBoy wrote:Ljudi dragi jeste li vi primijetili opštu epidemiju drkanja telefona za vrijeme vožnje? Maloprije stojim na semaforu, četiri auta oko mene, apsolutno svi bulje u mobitele! Jedini ja krenuo, niko drugi nije ni skontao da se upalilo zeleno. Svaki dan sretnem minimalno tri sporača kako voze 40 km/h i kako ih obilazim vidim kuca po telefonu. Nije normalno više
prava manija je postalo ovo sa telefonima. bolesno jbte
muha_sa

#5377 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by muha_sa »

mama gura bebu u kolicima preko pješackoj--na ulici koja je više neg frekventna--i tipka poruku :-)
530i

#5378 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by 530i »

muha_sa wrote:raja su pukla :-)

mobiteli u vožnji, u šetnji, kafani, u duštvu, tramvaju, biciklu....................................nastavit niz :lol:
u ćenifi :lol:
zipoo

#5379 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zipoo »

Nije za ovu temu, ali kad smo već kod mobitela :mrgreen:
Mi izašli na kafu i sjede sad 3 cure do našeg stola. Mobiteli u rukama i ne progovaraju. Kad su krenuli kući, ova jedna hej imam vam sta pričati, hajd kad dodjem kući pa ćemo preko fb. Sat vremena sjede na pola metra jedni od drugih ni a. :mrgreen:
The BEN10

#5380 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by The BEN10 »

Better Man wrote:
undefined007 wrote:najgori su onim kad na semaforu se skrece lijevo u ulicu halida kajtaza (pa se hoce prema peniju i tunelu) i upali se semafor prodje 4-5 auta max prije nego se onim preko puta njih upali zeleno, a lola iz trake desno od tvoje koja ide pravo prema vojnoj bolnici odjednom skrece lijevo i hoce da ti se uvali prije pjesackog jer je njima tad zeleno, e neces papak nauci se mrsko ti cekati :izet:
Jednom tako stojim i čekam zeleno i kad se upalilo lik iz desne trake kojem je mrsko čekati kao svima nama u koloni krenu da skrene lijevo i da se ubaci ispred mene, ali ja ga kulturno izblokiram, tako da nije uuspio to da uradi i pođe da pjei i psuje iz auta, a ja mu se samo nasmijao u lice i adios amigos. Najveća glupost na toj raskrsnici je urađena upravo sa zelenim svjetlom na semaforu Kd dolaziš iz pravca Energoinvesta i trebaš skrenuti lijevo da ideš bilo za Koševsko brdo, Velešiće ili tunel. Kad ti se upali zeleno skrene par auta i onda se upali zeleno za one iz pravca Vojne bolnice i od njih ne možeš skrenuti. Semafor se morao namjestiti da se onima iz pravca VB ne pali zeleno na semaforu sve dok se onima iz koji dolaze iz pravca Energoinvesta koji skreću lijevo ne upali crveno.
:thumbup: :D
insomnia78

#5381 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by insomnia78 »

Ka' smo vec kod telefona
Image
Zaklonio mu vidik :lol:
Jos na sliKi to ne izgleda toliko kol'ko je u zivo
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#5382 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by un1ted »

Ide mi na kitu sto smo svi nervozni, pa i sam ja.

Neki dan vozim prema velesicima, izlazim iz kruznog toka i dajem zmigavac za izlazak iz kruznog toka. Ispred mene momak se ukljucuje na glavnu iz ulice koja vodi od pennya, misleći da ću ja skrenuti desno zbog zmigavca koji je upaljen zbog izlaska iz kružnog toka. Ja sam prikočio na vrijeme, ali sam nešto mahao rukama (bio iznerviran) i svirao ko seljačina :mrgreen: . Sad mi žao što tako postupih, možda sam čak i mogoa isključiti žmigavac metar-dva ranije, al eto.

Valjda smo obojica načuli nešto iz ove situacije :skoljka:
Capajebo

#5383 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Capajebo »

Nije niko kriv, samo nesporazum :mrgreen:
basicm

#5384 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by basicm »

Mene sve zivcira, a ne valja mi to.
quarterback

#5385 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by quarterback »

Image

:mrgreen:
condy

#5386 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by condy »

basicm wrote:Mene sve zivcira, a ne valja mi to.
Svi se zivciramo :)
Sto manje to bolje...
relax11

#5387 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by relax11 »

U zadnje vrijeme primjecujem da raja nece da se ukljuci i ako auta daju zmigavac za desno a sa lijeve strane nema nikog, to se desava na izlazu iz vogosce na mostu zbog cega i budu guzve, tri auta uredno daju zmigavac za desno a na desnoj strani stani nigdje nikoga, jok on cega da se sva trojica iskljuce pa onda on se ukljuci, tako svaki drugi nek uradi i eto ti guzvare kao sto obicno i bude na izlazu iz Vogosce
relax11

#5388 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by relax11 »

insomnia78 wrote:Ka' smo vec kod telefona
Image
Zaklonio mu vidik :lol:
Jos na sliKi to ne izgleda toliko kol'ko je u zivo
Sta ima ktb na FB, vidim usput i da ga uslikas :lol:
insomnia78

#5389 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by insomnia78 »

Stojimo na semaforu
BadBoy

#5390 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by BadBoy »

Opet sinoć na semaforu, frajer pored mene na telefonu. E neš kolega, izvadim i ja mobitel i uključim Klix :lol:

Nek sam mu pokazao :D
insomnia78

#5391 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by insomnia78 »

Doduse, ne valja grjesiti dusu, ima naroda sto bolje vozi dok foruma nego neki s obje ruke na volanu :D
zdruzdjo

#5392 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Prije par dana putovah Sarajevo-Lukavac-Sarajevo.
Vozim od 1996-te i gotovo svaki dan sam za volanom u prosjeku 25-30 km.
Od te 1996 se nikad nisam vise istraumirao i iznervirao za volanom.
Hajmo redom

Bijeli Audi a6 quatro tdi nova linija ispred mene 10-ak kilometara voznje. Auto cim naleti iz suprotnog pravca, krk po kocinici. Okuka i najblaza, krk kocinica. Preticanje misaona imenica. Cim malo ravnice oplete po gasu. Umorio me. Pa jexx ga auto, nemoj ga voziti ako te strah.  Na kraju kad sam dobio priliku da ga preteknem, baja opleo po gasu i ne da mi. Auto iz suprotnog pravca ide. Toliko mi je zivce izvukao, da nije usporio fakat bi ga zgurao pa nek ide sve u pm. Poslije njega, par kamiona teskih i sa stranim tablama uz karaulu su fakat vitezovi. Cim uhvati se kolona od 4-5 auta sklone se da ih raja prodju. Svaka cast momci.
Onda spustanje niz karaulu. Lokalci holcanje, ljepljenje za karambolku, blicanje da kao se  ubrza, sjecenja okuka kao da su sami na cesti, preticanja na punoj, makazice.....
Od zivinica do lukavca pa do tuzle, odmor. 80-90 ak na sat i super. U tuzli horor. Skakanje po kocinicama, taksisti se trpaju pa koce ne bi li ih udario, cigani u kombijima isto, oduzimanje prednosti.....
U 17:00 krenuo nazad. Mrak. Uzas. Ne znas ko je gori: mala dostavna auta sto zure negdje, lokalci sa kašljavim dizelima, kombiji puni putnika koji hoce da pozure a ne mogu, kamioni mali(veliki su i u tom pravcu bili vitezovi).
Preticu na nepreglednim mjestima, one koje sam i koje su posli/posao preticati na sigurnim mjestima su vecinom ubrzavali.....
Vrhunac dana je prije bijambara na dva tri kilometra. Bijeli mercedes 190d koji je posao da pretice uzbrdo na punoj mene, auto ispred mene i kamion. Iz suprotnog pravca ide auto i blica mu. On prvo hoce meni da se utrpa pa odustade i prodje me, pa ovom liku ispred,  pa isto odustade, pa oplete kao da ce kamion preteci i na pola kamiona prikoci i vrati se ispred ovog lika ispred. Skakanje po kocinicama, sviranje, gledaj hoce li ko se zaljepiti u ledja.....Boli me kxxxxc hoce li debil poginuti ili nece, ali ce ga neko krknuti iz suprotnog pravca i baciti na mene pa cu ni kriv ni duzan najexxx
Tu mi je bio kraj. Stanem na neko prosirenje da odmorim. Malo dahnem par minuta i krenem. Na samom spustanju kod cevljanovica kolona. 4 kamiona se strateski rasporedila i guslaju. Kamion pa 4-5 auta+kombi, pa kamion pa 4-5 auta....i tako. Od cevljanovica do sarajeva nisam presao nigdje 50km/h. Dosao kuci u 19:30. 3 i 1/2 SATA????
Ne znam kako na toj dionici nema svake sedmice 20 udesa i kako nema bar 3-4 mrtvih mjesecno.

Skola: nikad vise (ako bas ne moram) na tu dionicu po mraku
Nikad vise tamo preko karaule. Fino brate na doboj namotas prema lukavcu i lagano 5-om. Jeste dalje i skuplje ali niko ti ne moze platiti zivce i nerviranje oko debila i voznju u grcu.
Prosle godine sam otisao u "dahu" u beograd i vratio se. Fino na doboj  samac, auto-put, beograd i nazad. Ma osjetio nisam. U povratku prije hrvatske stao negdje na autoputu popio kafu, wc i nastavi.
Ovu cu voznju pamtiti sigurno dugo vremena.
mahalas505

#5393 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mahalas505 »

Nista, trebas kakvu kameru instalirati.
semirsar

#5394 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by semirsar »

Stvarno, bio bi to hit na yubitu da neko postavi video citavog puta prema nekim destinacijama, cudim se da to jos niko nije uradio.
P.S. Znam da je neko zimus postavio turu do Zg, i bas sam je sa zadovoljstvom pregledao :thumbup:
relax11

#5395 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by relax11 »

zdruzdjo wrote:Prije par dana putovah Sarajevo-Lukavac-Sarajevo.
Hajmo redom

Bijeli Audi a6 quatro tdi nova linija ispred mene 10-ak kilometara voznje. Auto cim naleti iz suprotnog pravca, krk po kocinici. Okuka i najblaza, krk kocinica. Preticanje misaona imenica. Cim malo ravnice oplete po gasu. Umorio me. Pa jexx ga auto, nemoj ga voziti ako te strah.  Na kraju kad sam dobio priliku da ga preteknem, baja opleo po gasu i ne da mi. Auto iz suprotnog pravca ide. Toliko mi je zivce izvukao, da nije usporio fakat bi ga zgurao pa nek ide sve u pm. Poslije njega, par kamiona teskih i sa stranim tablama uz karaulu su fakat vitezovi. Cim uhvati se kolona od 4-5 auta sklone se da ih raja prodju. Svaka cast momci.
Onda spustanje niz karaulu. Lokalci holcanje, ljepljenje za karambolku, blicanje da kao se  ubrza, sjecenja okuka kao da su sami na cesti, preticanja na punoj, makazice.....
Od zivinica do lukavca pa do tuzle, odmor. 80-90 ak na sat i super. U tuzli horor. Skakanje po kocinicama, taksisti se trpaju pa koce ne bi li ih udario, cigani u kombijima isto, oduzimanje prednosti.....
U 17:00 krenuo nazad. Mrak. Uzas. Ne znas ko je gori: mala dostavna auta sto zure negdje, lokalci sa kašljavim dizelima, kombiji puni putnika koji hoce da pozure a ne mogu, kamioni mali(veliki su i u tom pravcu bili vitezovi).
Preticu na nepreglednim mjestima, one koje sam i koje su posli/posao preticati na sigurnim mjestima su vecinom ubrzavali.....
Vrhunac dana je prije bijambara na dva tri kilometra. Bijeli mercedes 190d koji je posao da pretice uzbrdo na punoj mene, auto ispred mene i kamion. Iz suprotnog pravca ide auto i blica mu. On prvo hoce meni da se utrpa pa odustade i prodje me, pa ovom liku ispred,  pa isto odustade, pa oplete kao da ce kamion preteci i na pola kamiona prikoci i vrati se ispred ovog lika ispred. Skakanje po kocinicama, sviranje, gledaj hoce li ko se zaljepiti u ledja.....Boli me kxxxxc hoce li debil poginuti ili nece, ali ce ga neko krknuti iz suprotnog pravca i baciti na mene pa cu ni kriv ni duzan najexxx
Tu mi je bio kraj. Stanem na neko prosirenje da odmorim. Malo dahnem par minuta i krenem. Na samom spustanju kod cevljanovica kolona. 4 kamiona se strateski rasporedila i guslaju. Kamion pa 4-5 auta+kombi, pa kamion pa 4-5 auta....i tako. Od cevljanovica do sarajeva nisam presao nigdje 50km/h. Dosao kuci u 19:30. 3 i 1/2 SATA????
Ne znam kako na toj dionici nema svake sedmice 20 udesa i kako nema bar 3-4 mrtvih mjesecno.

Nikad vise tamo preko karaule. Fino brate na doboj namotas prema lukavcu i lagano 5-om. Jeste dalje i skuplje ali niko ti ne moze platiti zivce i nerviranje oko debila i voznju u grcu.
Prosle godine sam otisao u "dahu" u beograd i vratio se. Fino na doboj  samac, auto-put, beograd i nazad. Ma osjetio nisam. U povratku prije hrvatske stao negdje na autoputu popio kafu, wc i nastavi.
Ja sam bas isao tom donicom prije mjesec dana u redu je bilo sve kad sam isaoo, ali kad sam se vracao uzas zivi, mrak, kisa, pa onda magla, pa opet kisa, raja zaboravila iskljuciti maglenke pa ubi u oci, a vidljivost nikakva, ali raja opet budalese, jos me zanese gore na karauli srece ne izleti iz trake cesta nikakva gore, uglavnom ne ici ovim putem, jes tamo prema dobuju da ima onih kamera, policije, ali je sigurnije :)
zdruzdjo

#5396 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

mahalas505 wrote:Nista, trebas kakvu kameru instalirati.
Ma sreca pa ne idem tamo cesto. Bogami cu sacekati kad cu ponovo. Pogotovo tim pravcem. A sa kamerom bi se samo nervirao oko kasnije dizanja na server i sl.
Laertes

#5397 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laertes »

Hajmo redom

Sorry na cjepidlačenju, ali ako si krenuo u 17.00 i stigao u 19.30, to je 2,5, a ne 3,5 sata. Mada vjerujem da je osjećaj bio kao da si vozio 6 sati. Pola svog vozačkog staža na toj dionici sam prešao... horor uvijek bio.
nightvision

#5398 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nightvision »

:lol: :lol: :lol:
A da znas kako je tek zimi voziti karaulu, to je tek dozivljaj. :mrgreen:
zdruzdjo

#5399 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

@Laertes
Slazem se. kucao sa mobitela pa me prenjelo.

@nightvision
Ma znam, vozio sam par puta i po snijegu. Ali debili su ono sto jexx situaciju na ionako teskoj dionici. Prilagodis voznju putu i mirna bosna. Ali ako imas kretene koji si uredjuju kako ti mozes, trebas i moras voziti, e to je druga prica.
O'zone
Globalni moderator

#5400 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by O'zone »

Jučer na brzoj cesti vozim lijevom trakom cca 120-130 km/h, u desnoj kolona sporijih vozila i na nekih 50-60 metara od mene bez žmigavca iz desne trake se ubaci Caddy 98-99 godina natovaren do vrha voćem i povrćem, zaobilazi nekoga ko je ko malo sporiji od njega kočio sam ko mahnit i nalegao na sirenu i ništa, nastavi da vozi lijevom trakom cca 90 km/h elem na kraju se vratio u desnu traku prolazim kraj njega priča na mobitel, razmahao se rukama nekom objašnjava nešto. Sreća pa iza mene je sljedeće auto bilo na finom odstojanju pa je i on stigao prikočiti.
Post Reply