SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Edin H.

#5376 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Edin H. »

emigrazione wrote:Iz prve ruke: dakle, ako uhvatite levata da vam obija kucu ili auto mozete serbez da mu polomite nesto po zelji, bilo sta, da mu skalp s glave skinete ako hocete i da prodate pricu da je sam skocio sa balkona, posjekao se na rende koje je kontao klepiti, i sl. nikad se protiv vas nece pokrenuti nikakva istraga. Pozeljno je poslije toga da odbijete mogucnost da ga privatno tuzite, jer naravno nikakvu odstetu nikad necete dobiti, a prodate pricu kako je policija odradila pravi posao i da ste super zadovoljni kako su bili brzi i efikasni, bla bla. Ovi se loze na to pravo. Pokusajte slobodno, steta koju majmun napravi je mizerna u poredjenju sa uzivancijom koju ce vam prirediti izivljavanje nad istim, a sve super legalno diskrecija zagarantovana 100%. Bitno je samo da dise kad policija dodje
:shock:

Sto mora disati?
Nije fer :oops:
emigrazione

#5377 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by emigrazione »

Pa bitno je Edine, jebiga neces bukvalno ubiti covjeka. Dakle, sve osim ubistva policija tolerise u toj situaciji, i jos te potapsu po ramenu. Vjeruj mi, bio i dozivio. Korov i sluzi da se dere i cupa
DaysleepeR

#5378 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by DaysleepeR »

dragonz wrote:
SundanceKid wrote:http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 6ikN9LNr18

Jesam li ja jedini koji misli da je ovaj zahtjev da se skine kapica sa glave pretjerivanje?? Za ustajanje nema dileme, clan 256. ZKP-a propisuje jasno obavezu ustajanja pri ulasku sudskog vijeca, kao i prilikom obracanja sudu, ali ovo za kapu mi nije nikako jasno. Ove "hadzijske" kape, da ih tako nazovem, ne ometaju utvrdjivanje identiteta, ne ismijavaju sud, nisu nemoralne, vulgarne ili bilo sta drugo, na cemu onda zasniva svoj zahtjev ovaj sudija? Navodi da je kapu potrebno skinuti radi postivanja suda, i svih drugih ljudi, koji nisu iste vjere, misljenja itd...pa zar to diskriminacija u kontekstu najosnovnijeg prava slobode religije??

Da se razumijemo, nisam vehabija, hahaha, agnostik sam i ne podrzavam vehbose, cisto me nervira to, jer mi djeluje kao islamofobija, ajd reko da vidim sta drugi misle :D
Meni oduvijek smeta ustajanje onome koji ulazi bilo to profesor, sudija ili neko peti deseti.

Npr. ja dođem u prostoriju prije te osobe i još treba da joj ustanem lafo ukažem poštovanje dok ta osoba tek nakon toga pozdravi prisutne ili ne u slučaju sudija vrhunac sujete jer ionako određuje kako će suđenje teći i još hoće tzv. poštovanje ustajanjem.
A što se tiće nošenja tzv. hadžijske kape muslimanima je to potvrđeni sunnet koji trebaju da nose u džamiji, van nje, prilikom jela i dr. ali žene po bontonu ne skidaju svoje šešire/kape u zatvorenim prostorijama.
ovo je sekularna država, sud je sekularni, nije vjerski i ima svoja sekularna pravila, vjere nema u sudu, jer sud je slijep na vjeru, naciju, spol itd. tako to i treba i to se zove pravda. samim tim identitet bilo koje vjere nije dozvoljen jer sad mogu hladno reći da im se sudi jer su muslimani. a to nije tačno. sudi im se jer su teroristi koji su rafalali u centru grada. sudi se za djelo a ne za ono što jesi. stoga, ustajanje i kapa dole. mora biti reda inače jebeš sve. da je kakav vjernik, ne bi rafalo kalašom po gradu.
insomnia78

#5379 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by insomnia78 »

Gospodinu smeta sto mora skinuti kapu, drugom smeta ustajanje pred sudijom. Zato nam dijelom i jeste ovako sto pogresni ljudi imaju i traze pogresna prava a niko nema i ne prihvata nikakve obaveze.
To su krimosi covjece treba ga ko kera svezanog lancem za vrat dovoditi i u sudnici ga ostaviti svezanog za nogu od stola

Sent sa mog sokocala using tapatalk
donBeton

#5380 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by donBeton »

insomnia78 wrote:Gospodinu smeta sto mora skinuti kapu, drugom smeta ustajanje pred sudijom. Zato nam dijelom i jeste ovako sto pogresni ljudi imaju i traze pogresna prava a niko nema i ne prihvata nikakve obaveze.
To su krimosi covjece treba ga ko kera svezanog lancem za vrat dovoditi i u sudnici ga ostaviti svezanog za nogu od stola

Ovako?

Image
insomnia78

#5381 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by insomnia78 »

donBeton wrote:
insomnia78 wrote:Gospodinu smeta sto mora skinuti kapu, drugom smeta ustajanje pred sudijom. Zato nam dijelom i jeste ovako sto pogresni ljudi imaju i traze pogresna prava a niko nema i ne prihvata nikakve obaveze.

Ovako?

Image
Upravo
Dasi

#5382 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Dasi »

donBeton wrote:

Ovako?

Image
Naravno, u kompletu sa
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /120615053
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /120526118#
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /120611130
http://www.klix.ba/vijesti/bih/svjedok- ... /120411135
itd...........
Samo sto na toj tvojoj fotki mozda ima i koji nevin. Jasarevic sigurno nije nevin i zasluzio je upravo takav odnos kao i ovi gore sa linkova koje sam postavio.
ili jos bolje
Image
DaysleepeR

#5383 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by DaysleepeR »

ove vođe vehabija kad hoće da ih vrate odakle su došli počnu kukati kako ih kod kuće čeka smrtna kazna a niko da ih pita zbog čega li to? u prevodu, da je ovo država po mjeri mevlida, i da je uradio šta je uradio, davno bi on visio negdje na nekom trgu...

200 KM kazne po neustajanju, 500 za pojavljivanje sa kapom. pa žeš vidjet majčin sine kako ćeš se ustajati i kako ćeš bez kape dolazit. sudija je još fin.
mahalas505

#5384 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by mahalas505 »

kokuz_sa wrote:
mahalas505 wrote:Treba jos sacekati malo detaljnije informacije, ali da li je moguce da ovi sto budu sudjeni za ovo, da se brane cinjenicom da su to uradili u samoodbrani? Znam da to ne bi trebalo biti moguce po nasem KZ, jer ovdje dosta forumaasa govori da je dosta dobar taj zakon.
kakva samoodbrana..
upad na tudju imovinu, teska i drska kradja, upotreba vatrenog oruzja..

Teži oblik razbojničke krađe (čl.277 st.1) postoji ako je učinilac sa umišljajem prilikom izvršenja djela nanio nekoj osobi tešku tjelesnu povredu, ako je djelo učinjeno u sastavu skupine, ili ako je pri izvršenju upotrijebljeno neko oružje ili opasno oruđe. Propisana je kazna zatvora najmanje 5 godina.

Najteži oblik razbojničke krađe (čl.277 st.2) postoji ako je pri izvršenju neka osoba s umišljajem lišena života. Propisana je kazna zatvora od najmanje 10 godina ili dugotrajni zatvor

evo ovdje ima dosta napisano o kradji..(trazi moj duzi post)
http://www.klix.ba/forum/viewtopic.php?f=25&p=6585666
Znam ja da ovo sto sam pitao izgleda kao nebuloza(sto i jeste) i bilo je pitano u ironiji. I kad vidis sta ja pitam ovdje i koji se razlozi u presudama navode kao olaksavajuce okolnosti, vidjes da ono sto sam rekao ima i nekog smisla.

Mislim kako naci za ovog zlotvora ikakvu olaksavajucu okolonost. Jos kad dodas da je ubio covjeka koji je bio u logoru, koji je svjedocio protiv ratnih zlocinaca, pu sve mu se rodbine sjetim, sjeme mu se zatrlo. :x
Superhik_ wrote: ubica mi je vrlo poznat. svojevremeno je za tešku krađu nekoliko automobila dobio jednu godinu zatvora. u pritvoru je boravio tri mjeseca i još nekolika u zavoru i to je to. a predviđena kazna za tešku krađu je 6 mj do 5 godina. obzirom da je dotični u vrijeme suđenja već bio povratnik(osuđivan za tešku krađu), te da je isto djelo ponovio više puta, kazna je bila više nego mizerna i ponižavajuća za žrtve.

i ovo je sada rezultat ne funkcionisanja pravosudnog sistema. objestiti pseto jedino bi bilo ispravno
O'zone
Globalni moderator

#5385 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by O'zone »

Nakon što je usmrtio vlasnika kuće u Sokolović-Koloniji: Ubica plakao kad je doveden u Tužilaštvo

Jasmir Halilović (27) branio se šutnjom
| Objavljeno 16.06.2012. u 06:12

Uhapšeni Jasmir Halilović (27), koji se sumnjiči da je u srijedu navečer brutalno ubio Sabira Bajramovića (56) ispred njegove kuće u Sokolović-Koloniji, pucajući mu u grudi i glavu nakon što mu je provalio u kuću, predat je Tužilaštvu, KS gdje se branio šutnjom.

Po izlasku iz policijskog vozila kojim je dovezen pred zgradu Tužilaštva Halilović je, na iznenađenje prolaznika, glasno zaplakao vidjevši suprugu. Ona mu je dobacila: "Jasmire, nemoj plakati", ali on nije prestao da grca dok nije uveden. Uhapšenog je pred zgradom dočekao i njegov advokat Omar Mehmedbašić.

Iz MUP-a KS rečeno je da je Halilović osumnjičen za razbojničku krađu sa smrtnom posljedicom. Za ovo krivično djelo predviđena je kazna od deset godina do dugotrajnog zatvora.

Izvršen pretres

Irfan Nefić, portparol MUP-a KS, izjavio je da se radi o višestrukom povratniku u činjenju krivičnih djela, čija specijalnost je bila provaljivanje u stambene objekte preko balkona.

Prema njegovim riječima, osumnjičeni je pucao u Bajramovića nakon što ga je ovaj zatekao u krađi.

- Pretreseni su kuća i "audi A3" koje je koristio osumnjičeni, a saslušali smo i osam osoba, među kojima je i očevidac - rekao je Nefić.

Džafer Hrvat, načelnik Sektora kriminalističke policije MUP-a KS, rekao je da se ovo ubistvo, "prema svemu sudeći", ne može dovesti u vezu s informacijama prema kojima je ubistvo Bajramovića povezano s time što je u Kanadi bio svjedok na suđenju Branku Roganu za zločine u Bilići.

S uviđaja u Sokolović-Koloniji

Za sada u policiji nisu mogli potvrditi informacije je li sa Halilovićem u razbojništvu učestvovala još jedna osoba. Što se tiče informacija da je ubijenom otet skupocjeni zlatni lanac s vrata, nezvanično saznajemo da u pretresu kod Halilovića nisu pronađene nikakve ukradene stvari, mada je evidentirano da neke nedostaju iz kuće ubijenog Bajramovića.

Zatražen pritvor

Prema riječima komšija, ubijeni Bajramović je živio u Švedskoj, gdje je imao ženu, sina i dvije kćerke. Prije petnaestak dana došao je u svoju kuću u Sokolović-Koloniji, gdje je čekao da mu se pridruže i ostali članovi porodice. Osim njega, u kući je živjela i podstanarka, za koju nezvanično saznajemo da je očevidac ubistva.

Uhapšeni Halilović također je nastanjen u Sokolović-Koloniji. On je 2006. i 2009. godine učestvovao u krađama automobila na Ilidži i Sokolović-Koloniji, a privođen je i zbog prevara i iznuda.

Iz Tužilaštvu KS su rekli da su nakon saslušanja osumnjičenog zatražili od Kantonalnog suda u Sarajevu da mu se odredi jednomjesečni pritvor.
JoeyTribbiani

#5386 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by JoeyTribbiani »

Image

Svaka mu čast. Zbog nešto malo love, ubi čovjeka na kućnom pragu.
tag33

#5387 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by tag33 »

Sad nasao plakati poput malog djeteta..treba ga odmah osuditi na 25 godina zatvora tako da kad izadje da ne bude sposoban ni za sta na svijetu
mahalas505

#5388 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by mahalas505 »

JoeyTribbiani wrote:Image

Svaka mu čast. Zbog nešto malo love, ubi čovjeka na kućnom pragu.
Sta reci za ovakvog covjeka, dno dna, ne znam s cim ga usporediti :x .
Melami

#5389 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Melami »

Svi su ovi povratnici u vrsenju krivicnih djela i tu je jedan jedini krivac za ovo. Nema drzava vremena da se brine o nama, imaju oni svojih problema, prepucavanja, ko ce koga nadmudriti, prevariti, potrositi vise drzavnih para i tako to.
Kome place i sto ne kontam.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#5390 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Truba »

plače zbog sebe

meni samo nije jasno kako ne kontaju da je ova zemlja mala... veće je predgrađe njujorka po broju stanovnika
svak će biti uhvaćen (osim ako nema političku zaštitu)
2407

#5391 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by 2407 »

Black swan wrote:plače zbog sebe

meni samo nije jasno kako ne kontaju da je ova zemlja mala... veće je predgrađe njujorka po broju stanovnika
Oni da kontaju ne bi radili sta rade.
mahalas505

#5392 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by mahalas505 »

2407 wrote:

Ja upravo mislim suprotno, da oni itekako dobro kontaju, da nemaju neke prevelike posljedice nakon ucinjenog djela. Ogromna velicina su povratnici u izvrsacanju krivicnih djela, znaci da je sistem totalnog zakazao. Ocigledno da resocilazacija otpadnika drsutva nije bas lagan posao.
axi

#5393 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by axi »

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /120616040

Nestala je 15togodišnja Munira Zildzic ako ima ko bilo kakve informacije neka javi na 062965196

Image
Last edited by axi on 16/06/2012 13:29, edited 1 time in total.
tag33

#5394 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by tag33 »

Treba prvo provjeriti da se nije otisla udati kao i ona sto je zadnji put nestala :-)
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#5395 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Admir_1984 »

mahalas505 wrote:
2407 wrote:

Ja upravo mislim suprotno, da oni itekako dobro kontaju, da nemaju neke prevelike posljedice nakon ucinjenog djela. Ogromna velicina su povratnici u izvrsacanju krivicnih djela, znaci da je sistem totalnog zakazao. Ocigledno da resocilazacija otpadnika drsutva nije bas lagan posao.
pa ovaj i njemu slicni sigurno imaju nekoga u policiji ili sudu koji hladno omogucavaju da ovi konstantno kradu auta i obijaju stanove. pa frajer godinama ama baš ništa ne radi, a voza passate, audije i slicno...pa svako imalo upucen u mahalske price je znao za ovog da je kriminalac i kao cesto su ga dovodili na saslušanja, a nikad mu niš nisu kao dokazali, znaci da ga je neko štitio

a sad pizda place, a kako su se samo osjecali ljudi cija je auta krao pomocu kojih su mozda zaradjivali novac ili uvalili se u kredite i slicno
axi

#5396 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by axi »

tag33 wrote:Treba prvo provjeriti da se nije otisla udati kao i ona sto je zadnji put nestala :-)
upravu si, vrlo moguce... ali eto ako neko zna bilo kakvu informaciju, pa i tu informaciju da se udala.. da se barem zna gdje je ? sta je ?
JThomas

#5397 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by JThomas »

plači mala plači, ost'o sam na rači...
Melami

#5398 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Melami »

axi wrote:
tag33 wrote:Treba prvo provjeriti da se nije otisla udati kao i ona sto je zadnji put nestala :-)
upravu si, vrlo moguce... ali eto ako neko zna bilo kakvu informaciju, pa i tu informaciju da se udala.. da se barem zna gdje je ? sta je ?
ja sam odmah isto pomislio, negdje zbrisala, valjda joj dosadilo kod kuce.znam mnogo slucajeva ovako iz skole se udaju ili odu negdje na neplanirani odmor :D
axi

#5399 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by axi »

Image
Munira Zildžić, učenica Četvrte gimnazije na Ilidži nestala je jučer u poslijepodnevnim satima.

Uplakana i uznemirena majka Emina je ispričala za portal "Dnevnog avaza" da je s kćerkom posljednji put razgovarala jučer. Kaže da joj je Munira rekla da će brzo doći kući i da su veze bile veoma loše. Nakon što su završile razgovor, Muniri se izgubio svaki trag.

Postoji nekoliko verzija priče, kako kaže Emina, o tome gdje je, kada i s kim viđena Munira.

- Jedna njena prijateljica kaže da postoji neki Amar, čije prezime ne znam, kojem je ona nešto navodno dužna. Čula sam da joj je on oteo telefon i da joj neda da se javi. Ja ne znam ko je on, da li se drogira, čime se bavi... Znam sigurno da joj nije momak - plačnim glasom kaže Emina.

Drugi Eminin prijatelj, pak, tvrdi da je viđena na stanici na Ilidži, a neki opet tvrde da su je vidjeli u tramvaju.

- Ja ne znam kako je bilo, samo znam da je nestala - kaže Emina.

Ona kaže da s kćerkom nikada ranije nije imala problema, da je bila dobra učenica i da nije odlazila od kuće. Njeno ponašanje tim prije je čudnije što Munira nosi mahramu pa se od nje ne očekuje da uradi ovako nešto.

- Zbog te činjenice nije mi jasno da se ovo desilo pa sam pitala njene prijateljice da li je ikada skidala mahramu. One su mi rekle da se to nikad nije desilo - rekla nam je na kraju razgovora Emina.

Porodica je prijavila nestanak djevojke policiji. Mole se svi oni koji imaju bilo kakvu informaciju da se jave Munirinoj majci na broj telefona 062 965 196.

http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/crna-h ... amara.html
Ko to smat

#5400 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Ko to smat »

E kako je to nekad bilo.Mislim na muriju pravu.Napravili belaj u kaficu dolazi murija po nas i lagano.Glupo je ovdje pisat sta se desilo ali znam samo da nisam nikad vise pozelio to iskustvo.Na kraju da kazem uopste niam bio ljut na njih hvala im.Neznam kako je sad jer nisam imo iskustva ali vidim da je pogresno.
Locked