Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Moderator: Benq
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
- Quaresma
#5377 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
dr.gog
MoH Airborne je radio na Visti, sjecam se kad je tek izasla vista i kad sam je nabacio, ujedno sam i instalirao Airborne i presao, samo sam se razocarao, sve sam brzo presao
ja cu morati opet krenuti prelaziti stare MoH i CoD serijale, nedostaje mi ww2 , sad kad bi jednu ww2 igru s dobrom grafickom podlogom i pricom izbacili, nebih zalio dati 60dolara za nju
MoH Airborne je radio na Visti, sjecam se kad je tek izasla vista i kad sam je nabacio, ujedno sam i instalirao Airborne i presao, samo sam se razocarao, sve sam brzo presao
ja cu morati opet krenuti prelaziti stare MoH i CoD serijale, nedostaje mi ww2 , sad kad bi jednu ww2 igru s dobrom grafickom podlogom i pricom izbacili, nebih zalio dati 60dolara za nju
- KPNCTNJAH
#5378 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Bancho wrote:GrijesisBosnian Dragon1 wrote:zamisli cod 2 sa takvom grafikomHerr Flick wrote:Volio bih da se napravi igrica,radnja World War II,da vidimo kako bi to izgledalo sa danasnjom grafikom i tehnologijom![]()
, cod2 je meni najbolja WW2 igra svih vremena nece nikad bolju ni napravit niko vise
ima takva igra koja je za klasu bolja od COD-a...
Zove se Red Orchestra 2: Heroes of Stalingrad i koristi Unreal Engine 3
Skinuo sam jucer ovu igru preko steama... uletim na server (ono realistic) i odmah uzmem da sam rifleman... hodam po mapi koja je ogromna... vidim na nekih 200 m od mene dvojica se sunjaju... hladno iz trzaja ubijem obojicu, malo kasnije jos stotinjak metara odatle novu dvojicu... kontam kako je mocno sto ubijas jednim metkom i sto su mape ogromne, a onda pritisnem tab i vidim da sam ubio cetvoricu svojih
kasnije sam skonto ko je svabo, a ko rus i sve je islo puno bolje
- Layne
- agent_zero
#5380 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
KPNCTNJAH wrote:... hladno iz trzaja ubijem obojicu, malo kasnije jos stotinjak metara odatle novu dvojicu... kontam kako je mocno sto ubijas jednim metkom i sto su mape ogromne, a onda pritisnem tab i vidim da sam ubio cetvoricu svojih![]()
...
- Rootboi
#5381 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
kad već pričate o pucačinama skonah da nisam odigr'o black ops 2,
koliko traje single player otprilike,da se nakanim da ga predjem?
koliko traje single player otprilike,da se nakanim da ga predjem?
-
Bosnian Dragon1
#5382 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
igra li iko battlefield 3 da oformimo squad
- Bancho
#5383 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Kad vidis nekog na serveru da jurisa odmah znas da je igrac COD-aKPNCTNJAH wrote:
Skinuo sam jucer ovu igru preko steama... uletim na server (ono realistic) i odmah uzmem da sam rifleman... hodam po mapi koja je ogromna... vidim na nekih 200 m od mene dvojica se sunjaju... hladno iz trzaja ubijem obojicu, malo kasnije jos stotinjak metara odatle novu dvojicu... kontam kako je mocno sto ubijas jednim metkom i sto su mape ogromne, a onda pritisnem tab i vidim da sam ubio cetvoricu svojih![]()
kad imaju slicnu odjecu
![]()
kasnije sam skonto ko je svabo, a ko rus i sve je islo puno boljesamo me nerviraju sto se kriju k'o p... nemam ja strpljenja, ja samo rusham
Evo jedna detalj koji ce ti pomoci da prepoznas koji su tvoji. Rusi kad trce pusku drze sa dvije ruke, dok njemci sa jednom. Ako i dalje nisi siguran da li je prijatelj ili neprijatelj, onda pogledaj mapu. Ako se u pravcu kojem gledas na mapi nalazi plava tackica (ili zelena ako si u squadu) onda je prijatelj, ako nema nista onda rokaj
Svaki put kad ubijes svog igraca izvini se, jer ce ti vecina raje oprostiti kill.
- Quaresma
#5384 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
sto ti ne igras Bad Company? hebes bf3Bosnian Dragon1 wrote:igra li iko battlefield 3 da oformimo squad
- KPNCTNJAH
#5385 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ma to sam samo u startu svoje pobio jer nije bilo nikakve oznake, sad uglavnom mene moji ubijaju, sto bombom sto puskomBancho wrote:Kad vidis nekog na serveru da jurisa odmah znas da je igrac COD-aKPNCTNJAH wrote:
Skinuo sam jucer ovu igru preko steama... uletim na server (ono realistic) i odmah uzmem da sam rifleman... hodam po mapi koja je ogromna... vidim na nekih 200 m od mene dvojica se sunjaju... hladno iz trzaja ubijem obojicu, malo kasnije jos stotinjak metara odatle novu dvojicu... kontam kako je mocno sto ubijas jednim metkom i sto su mape ogromne, a onda pritisnem tab i vidim da sam ubio cetvoricu svojih![]()
kad imaju slicnu odjecu
![]()
kasnije sam skonto ko je svabo, a ko rus i sve je islo puno boljesamo me nerviraju sto se kriju k'o p... nemam ja strpljenja, ja samo rusham
...Ovdje i jeste poenta da se igra timski...ide se od coska do coska...gledas lijevo, desno, gore, dole jer jedan metak i gotov si.
Evo jedna detalj koji ce ti pomoci da prepoznas koji su tvoji. Rusi kad trce pusku drze sa dvije ruke, dok njemci sa jednom. Ako i dalje nisi siguran da li je prijatelj ili neprijatelj, onda pogledaj mapu. Ako se u pravcu kojem gledas na mapi nalazi plava tackica (ili zelena ako si u squadu) onda je prijatelj, ako nema nista onda rokaj![]()
Svaki put kad ubijes svog igraca izvini se, jer ce ti vecina raje oprostiti kill.
naleti mapa koja je igriva i ima dosta akcije, a nekad levati provale stek i cijelu mapu tu stoje... ne bi se toliko krili ni u pravom ratu
- mahir985
#5386 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Vidim da se ovdje uglavnom vrte jedne te iste igrice.
Evo da i ja preporucim neke koje se spominju cesto. Nedavno sam prekucao Spec Ops: The Line i stvarno je za preporucit. Za one kojima su dojadile pucacine poput CoD ovo je prava stvar. Ne mozes rokati ko rambo pod broj jedan a prica je stvarno vrhunska i apsolutna je suprotnost onom amerikanizmu koji se inace moze naci u CoD ili BF.
Takodjer bi da spomenem Total War serial. Igram od prvog shoguna preko Rome pa evo nedavno prekucai Medieval 2 i expansiju Kingdoms. Stvarno prejaka strategija. Zanima me da li neko od vas puca online Medieval 2. Jucer sam bio skinuo i instalirao Empire Total War ali mi nikako ne lezi. Nije mi nesto zanimljivo toliko sa puskama, pa ce najvjerovatnije ici uninstall.
Evo da i ja preporucim neke koje se spominju cesto. Nedavno sam prekucao Spec Ops: The Line i stvarno je za preporucit. Za one kojima su dojadile pucacine poput CoD ovo je prava stvar. Ne mozes rokati ko rambo pod broj jedan a prica je stvarno vrhunska i apsolutna je suprotnost onom amerikanizmu koji se inace moze naci u CoD ili BF.
Takodjer bi da spomenem Total War serial. Igram od prvog shoguna preko Rome pa evo nedavno prekucai Medieval 2 i expansiju Kingdoms. Stvarno prejaka strategija. Zanima me da li neko od vas puca online Medieval 2. Jucer sam bio skinuo i instalirao Empire Total War ali mi nikako ne lezi. Nije mi nesto zanimljivo toliko sa puskama, pa ce najvjerovatnije ici uninstall.
- Rootboi
-
brazzo19
#5388 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Jel ko instalirao igru "God Mode" ja sam je instalirao ali kad je pokrenem igra ide nenormalno sporo i samo intro traje par minuta i onaj uvod kao da stopa tako da nisam ni pokusavao da igram , jel mozda ima neka "caka" ili je do igre , vidim ostali se ne zale na ovaj problem , inace mi je instaliran win7 valjda ne bi trebalo bit problema nikakvih .... ????

- hopi
#5389 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
ja baš htio pitati šta se radi u toj God Mode kakva je
i šta je ovaj far cry 3 blood dragon, far cry sam prešao i dobar mi je pa reko da vidim i ovo
i šta je ovaj far cry 3 blood dragon, far cry sam prešao i dobar mi je pa reko da vidim i ovo
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
- Layne
- Quaresma
#5392 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
jel ova na torrentima stand alone verzija? ili je dlc za farcry3?
- hopi
#5393 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
standalone pišeQuaresma wrote:jel ova na torrentima stand alone verzija? ili je dlc za farcry3?
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#5394 Re: Sniper ghost warrior 2-Sarajevo
Želio bih sa vama da podijelim utiske nakon preigravanja ove FPS igre.
Igra je pobudila interesovanje gamera iz Sarajeva prostom činjenicom da se u drugom levelu može vidjeti grad u kojem živimo , sa mračnom istorijom ratnih dešavanja.
Developeri su napravili igru koja je grafički ugodna za oko, ali osim toga nema više ničega. Igra je monotona, jednolična i bez ikakvih zapleta, namjenjena za popunjavanje rupa u sezoni izdavanja. Ciljna publika je očito bila raja koja voli "snajpere".
.
Osim toga, sama priča koja je podloga za misiju Sarajevo je potpuno nelogična, netačna i besmislena. Geografske lokacije dešavanja su potpuno besmislene, kao i ideja o fiktivnim dešavanjima u ratnoj zoni. Pokušaji helikoptera Hrvatske vojske da unište PAT-ove VRS smještene na....platou Željezničke stanice
su totalni nonsens za bilo koga ko iole poznaje istoriju dešavanja. Čak i da to smjestimo u eventualnu umjetničku slobodu developera igre, priča je očajno napravljena s obzirom da su se dečki mogli informisati i preko običnog Google-a. Konačno, stalno petljanje i reklamiranje američkog vojnika kao djelitelja pravde je postalo degutantno i neizdrživo.
Ipak, igru vrijedi imati isključivo baš kao podsjećanje da je nekada neki dio Sarajeva bio dio PC gaminga.
Ocjena:
Grafika : 4 (veoma zahtjevna bez ikakvog opravdanja)
Igrivost : 5 (sasvim moguće i za početnike)
Priča i atmosfera: 2 (dosadno, nelogično)
Igra je pobudila interesovanje gamera iz Sarajeva prostom činjenicom da se u drugom levelu može vidjeti grad u kojem živimo , sa mračnom istorijom ratnih dešavanja.
Developeri su napravili igru koja je grafički ugodna za oko, ali osim toga nema više ničega. Igra je monotona, jednolična i bez ikakvih zapleta, namjenjena za popunjavanje rupa u sezoni izdavanja. Ciljna publika je očito bila raja koja voli "snajpere".
Osim toga, sama priča koja je podloga za misiju Sarajevo je potpuno nelogična, netačna i besmislena. Geografske lokacije dešavanja su potpuno besmislene, kao i ideja o fiktivnim dešavanjima u ratnoj zoni. Pokušaji helikoptera Hrvatske vojske da unište PAT-ove VRS smještene na....platou Željezničke stanice
Ipak, igru vrijedi imati isključivo baš kao podsjećanje da je nekada neki dio Sarajeva bio dio PC gaminga.
Ocjena:
Paradoks je da Amerikanac spašava Sarajevo
Adela Jušić, sarajevska umjetnica koja se bavi videoradovima, instalacijama i performansom, napisala je kritiku videoigre “Sniper Ghost Warrior” za njujorški internetski magazin “Triple Canopy”, tvrdeći da igra “prekraja historiju” i da je, kao takva, štetna po mlade i odrasle na Balkanu.
Radnja drugog dijela igre “Sniper Ghost Warrior”, u izdanju poljske kompanije “City Interactive”, odvija se u Sarajevu 1993. godine, za koju Adela kaže da je najgora godina opsade, kada stanovnici grada gotovo uopće nisu mogli izlaziti iz kuća od snajperista iz redova snaga bosanskih Srba, prenosi Birn.
“Provela sam čitav rat ovdje u Sarajevu pod opsadom, a moj otac je bio pripadnik antisnajperske jedinice u gradu, zbog čega mi je toliko teško da prihvatim igru kao što je ova i ulogu koju u njoj imaju američke snage”, kaže ona za “Balkan Insight”.
Jušić dodaje da igra prikazuje dio Sarajeva, Marindvor, i hotel “Holiday Inn”, te ulicu poznatu kao “Aleja snajpera”, zbog velikog broja ubistava koja su se tu dogodila tokom rata.
“Glavni lik je Amerikanac koji ‘spašava grad’. To je potpuni paradoks, jer dok smo u Sarajevu čekali da budemo spašeni, Amerikanci su šutjeli. Sad su odjednom oni opisani kao spasioci, a djeca koja igraju ovu igru steći će potpuno pogrešnu sliku o tom vremenu”, kaže Jušić.
Poljska kompanija “City Interactive” odbila je dati komentar za “Balkan Insight”. Međutim, na zvaničnoj internetskoj stranici igre “Sniper Ghost Warrior” objavljen je intervju sa producentom Michaelom Sroczynskim, koji igru opisuje kao mješavinu “zabave i realizma”.
Jušić ističe da je čitala jedan drugi intervju u kojem je igra opisana kao “cool, zabavna i holivudska”.
“Ne postoji pravi kontekst Sarajeva i užasa koje smo proživjeli”, dodaje ona.
http://www.avaz.ba/vijesti/iz-minute-u- ... ajevo.html
-
Bosnian Dragon1
#5395 Re: Sniper ghost warrior 2-Sarajevo
sve u svemu debilna igra, jedino grafika sto valja ostalo je 0dr.gog wrote:Želio bih sa vama da podijelim utiske nakon preigravanja ove FPS igre.
Developeri su napravili igru koja je grafički ugodna za oko, ali osim toga nema više ničega. Igra je monotona, jednolična i bez ikakvih zapleta, namjenjena za popunjavanje rupa u sezoni izdavanja. Ciljna publika je očito bila raja koja voli "snajpere"..
Osim toga, sama priča koja je podloga za misiju Sarajevo je potpuno nelogična, netačna i besmislena. Geografske lokacije dešavanja su potpuno besmislene, kao i ideja o fiktivnim dešavanjima u ratnoj zoni. Pokušaji helikoptera Hrvatske vojske da unište PAT-ove VRS smještene na....platou Željezničke stanicesu totalni nonsens za bilo koga ko iole poznaje istoriju dešavanja. Čak i da to smjestimo u eventualnu umjetničku slobodu developera igre, priča je očajno napravljena s obzirom da su se dečki mogli informisati i preko običnog Google-a. Konačno, stalno petljanje i reklamiranje američkog vojnika kao djelitelja pravde je postalo degutantno i neizdrživo.
Ocjena:
Paradoks je da Amerikanac spašava Sarajevo
Adela Jušić, sarajevska umjetnica koja se bavi videoradovima, instalacijama i performansom, napisala je kritiku videoigre “Sniper Ghost Warrior” za njujorški internetski magazin “Triple Canopy”, tvrdeći da igra “prekraja historiju” i da je, kao takva, štetna po mlade i odrasle na Balkanu.
Radnja drugog dijela igre “Sniper Ghost Warrior”, u izdanju poljske kompanije “City Interactive”, odvija se u Sarajevu 1993. godine, za koju Adela kaže da je najgora godina opsade, kada stanovnici grada gotovo uopće nisu mogli izlaziti iz kuća od snajperista iz redova snaga bosanskih Srba, prenosi Birn.
“Provela sam čitav rat ovdje u Sarajevu pod opsadom, a moj otac je bio pripadnik antisnajperske jedinice u gradu, zbog čega mi je toliko teško da prihvatim igru kao što je ova i ulogu koju u njoj imaju američke snage”, kaže ona za “Balkan Insight”.
Jušić dodaje da igra prikazuje dio Sarajeva, Marindvor, i hotel “Holiday Inn”, te ulicu poznatu kao “Aleja snajpera”, zbog velikog broja ubistava koja su se tu dogodila tokom rata.
“Glavni lik je Amerikanac koji ‘spašava grad’. To je potpuni paradoks, jer dok smo u Sarajevu čekali da budemo spašeni, Amerikanci su šutjeli. Sad su odjednom oni opisani kao spasioci, a djeca koja igraju ovu igru steći će potpuno pogrešnu sliku o tom vremenu”, kaže Jušić.
Poljska kompanija “City Interactive” odbila je dati komentar za “Balkan Insight”. Međutim, na zvaničnoj internetskoj stranici igre “Sniper Ghost Warrior” objavljen je intervju sa producentom Michaelom Sroczynskim, koji igru opisuje kao mješavinu “zabave i realizma”.
Jušić ističe da je čitala jedan drugi intervju u kojem je igra opisana kao “cool, zabavna i holivudska”.
“Ne postoji pravi kontekst Sarajeva i užasa koje smo proživjeli”, dodaje ona.
http://www.avaz.ba/vijesti/iz-minute-u- ... ajevo.html
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
-
Bosnian Dragon1
#5397 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
metro 2033 <-----------> eurotruck simulator 2..... ajmo
-
GoodTaste
#5398 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
METRO 2033 -----> CS:GO, CS 1.6, EUROTRUCK SIMULATOR 2, BF3 ili za bilo sta drugo
-
Bosnian Dragon1
#5399 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
hahah koji si ti gigantGoodTaste wrote:METRO 2033 -----> CS:GO, CS 1.6, EUROTRUCK SIMULATOR 2, BF3 ili za bilo sta drugo
-
Trgenbauer