Dok su Duraković i Bogićević igrali neku ulogu u politici te stranke bio je to KP BiH-SDP....danas na žalost niti jedna od ovih stranaka koje imaju neku značajniju ulogu na političkoj sceni u BiH nema više nedvosmislen stav o državi BiH kakav su imali Nijaz Duraković ili Bogić Bogićević.bjelave wrote:Jose, cijenim tvoje postove. Naroctio, one na podforumu historija. Kazes, da ces podrzati svakoga ko je politicki Bosanac i ko se protivi podjeli ove drzave. Tako nekako i ja razmisljam.JoseMujica wrote:Fudo oko moje partriotsko...kad budu imali jasan i nedvosmislen stav prema državi Bosni i Hercegovini podržaću sve ove institucije, uključujući i reisa i IZ i SDA. Podržavam svakoga ko je politički Bosanac i protivi se podjeli ove države bez obzira na to kako se zove ili u šta vjeruje.
Aliju ne mogu podržati nikako jer je sjedio na dvije stolice i igrao muslimanskih minder igrica na račun države RBiH. Ako ti nije ovo jasno onda otiđi na you tube i nađi video zapis sa Bošnjačkog sabora iz 1993, koji je Alija i ekipa sazvala samo da bi dobila širi društveni amin među probosanskim snagama za prihvaćanje Owen-Soltenbergovog plana o podjeli BiH na tri republike...na svu sreću pa je bilo tamo i pametnih ljudi, istinskih Bosanaca i ta je gofnarija odbačena
Reci mi molim te koje su to snage i politicke partije imale nedvosmislen stav prema ideji drzavnosti BiH od 1992 pa naovamo, ne samo nacelno nego i u praksi, a koje takvu politiku provode danas?
Bas me interesira tvoj odgovor.
svi bi je danas dijelili uglavljujući svoje guzice u fotelje al ne smiju...narod je još uvijek vezan za državu i ratovao je zadržavu i niko nema muda da otvoreno cijepa nego idu na hinjaka, a od 1992 godine se isto sranje vrti i dogovara ispod stolova: unija tri republike...ali nakon popisa naredne godine neće imati problema da iscrtaju granice
a onda nam valja gledati ponovo Skenderovu Djelidbu
moja neka lična nada je Željko Komšić, ali iskreno, više ni sam ne znam jel to glas razuma ili očaja