Premijer Liga BiH 2011/12

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#5376 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by odesveuhonduras »

Apsolutno podržavam zabranu pirotehnike na stadionima, još da je hoće i za Novu godinu zabraniti..

Nek lože u ćenifi svojoj ko Balotelli :D

i protesti protiv toga su tragikomični, hej zamisli, taj civilizacijski iskorak ukinuti, pih savez, pih uefa
al_akhisari

#5377 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by al_akhisari »

todd_smith wrote:
al_akhisari wrote:...valjda cemo docekati i to da i na nasim terenima insan moze "ko covjek" sjest i rahat odgledat utakmicu; pod ovim, prije svega mislim na opasnost od kakvog suzavca, topovskog udara,...i inih stvari; sto se mene tice, u isti kos spadaju i baklje i ostala pirotehnika; stoga, pozdravljam namjeru komiteta da se bori i izbori i protiv ovih stvarcica; tiha voda brijeg valja-nadam se da ce i ljudi iz comiteta; mic po mic, malo po malo, stvari posloziti na pravo mjesto; nazalost, u ovoj zemlji nista ne moze brzo :sad:

...ujedno bih prokomentarisao i potpis huseinovica za fks; bez obzira u kakvom je stanju, koliko nije igrao, na koliko je potpisao,...mislim da je fks dobio znacajno pojacanje; s obzirom da jak fks znaci jos jaci zeljo, pozdravljam ovaj potez :D :D
ako ides na Sjever ili Jug da bi "rahat" gledao utakmicu onda nisi ni trebao dolaziti na te tribine :lol:

ne razumijem u cemu je problem imati baklje ako se pale u odredjenom vremenu ili da se odgovorno njima koristi...to se ne bi trebalo banovati niti kaznjavati, to je navijacka car....samo ako se utakmica zaustavi zbog bakljade ili nesto slicno onda neka se kazni tim...ali eto npr. Zeljo protiv Sirokog..ne razumijem sta je problem bio tu

niti je bilo kakvih problema na tribinama niti na terenu zbog bakljade, sta je slijedece? zabraniti zastavu ili sal ili bilo kakvo skakanje jer "mozda" slucajno okrznes navijaca pored sebe? :-)
...a, ja sam mislio da je navijačima ČAR i glavni razlog dolaska na stadion gledati svoj tim i navijati za njeg :D no ofence; s obzirom na tvoje pitanje ( retoričko ) o zastavama i šalovima, mogli bismo ići u krajnost do sabaha razglabajući o ovom; mislim da jako dobro razumiješ razloge comiteta za ovakve mjere :dance: ma koliko, oni koji su za pirotehniku na stadionu, pravdali istu, oni drugi imaju isto tako svoje razloge, koji nisu za baciti :dance: što se tiče paralele pirotehnika-šal-zastava, jedino ako ne misliš da se šal koristi kao sredstvo davljenja :D šala-mala
Charuga
Globalni moderator

#5378 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Charuga »

Ko (ne)će dobiti licencu, rok za isplatu 31. mart, a ne 30. april

Mnogi fudbalski klubovi naći će se u novim problemima. Naime, nakon što je na preporuku Komiteta za normalizaciju Disciplinska komisija N/FS BiH donijela je odluku da Sloboda izmiri dugovanja prema igračima najkasnije do 30. aprila došlo je do novog pomjeranja datuma.

U konsulataciji sa UEFA najkasniji rok za izmirenje svih klubova je 31. mart do kada traje rok za ispunjenje uslova za dobijanja licenci.

Osim Gavarića i Smajlovića (dužni 71.000 KM), Slobodu su zadesili novi problemi, jer će još nekim igračima morati izmiriti dug. Osim tih 71.000 KM, Tuzlaci će morati isplatiti 4.500 KM Aldinu Karadži, 8.000 KM darki Raci, 1.400 KM Semjonu Miloševiću.

Fudbalski klub Sarajevo će morati Branislavu Arsenijeviću isplatiti 20.000 KM, Leotar Srđanu Bajiću 21.000 KM, NK Čelik 5.937 KM Modriči za obeštećenje Darija Purića, dok će GOŠK morati uplatiti 4.860 KM Fudbalskom savezu Federacije zbog crvenih kartona, koje su načinili 2010. godine dok su se takmičili u nižem rangu.

Rok je pomjeren na zahtjev UEFA. Sada bi se mogle pojaviti komplikacije kako za licence u domaćem prvenstvu, tako i za evropske nastupe, jer brojni treneri, igrači osim preko N/FSBiH svoja potraživanja traže i preko sudova. Ukoliko svi ne ispune ove zahtjeve do 31.marta bit će automatski suspendovani,dok oni koji ne bi vratili dugove i propustili dva kola bili izbačeni iz lige.
Bice interesantno ...
BHF_Manijak

#5379 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by BHF_Manijak »

odesveuhonduras wrote:Apsolutno podržavam zabranu pirotehnike na stadionima, još da je hoće i za Novu godinu zabraniti..

i protesti protiv toga su tragikomični, hej zamisli, taj civilizacijski iskorak ukinuti, pih savez, pih uefa
Nije poenta u pirotehnici, vec da ima precih problema od toga! :wink:

@LSD, slazem se, njima se moramo vjecno naguzivati, ali kad bi se UEFA-i obratili i rekli da to jesu fasisticka obiljezja i da se zbog toga sanckionisu klubovi, onda bi Dodik i slicni mogo usima mahati! Kako UEFA kazni hrvate radi svastike na utakmici koju napravise formiranjem navijaca u takav znak, tako isto bi i mi mogli uraditi a onda ne bi imo ko sta za reci jer je to fasizam. No problem je kod nas sto DRZAVA ne kaznjava takve stvari (citaj "desavanja u Srebrenici, ranogorski pokret" itd) a kamo li da Savez kazni! :roll: :( Nikad od nas normalne drzave!
Richard Wagner

#5380 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Richard Wagner »

bokte
LSD

#5381 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by LSD »

Opasno ovo zvuci....Sloboda ce nayebati izgleda...oni su kokuzi frontalni ,a moraju jednostavno platiti svoje dugove.
Richard Wagner

#5382 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Richard Wagner »

LSD wrote:Opasno ovo zvuci....Sloboda ce nayebati izgleda...oni su kokuzi frontalni ,a moraju jednostavno platiti svoje dugove.
ja mislim da će i fifa pomilovati slobodu :mrgreen:
LSD

#5383 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by LSD »

BHF_Manijak wrote:
odesveuhonduras wrote:Apsolutno podržavam zabranu pirotehnike na stadionima, još da je hoće i za Novu godinu zabraniti..

Nije poenta u pirotehnici, vec da ima precih problema od toga! :wink:

@LSD, slazem se, njima se moramo vjecno naguzivati, ali kad bi se UEFA-i obratili i rekli da to jesu fasisticka obiljezja i da se zbog toga sanckionisu klubovi, onda bi Dodik i slicni mogo usima mahati! Kako UEFA kazni hrvate radi svastike na utakmici koju napravise formiranjem navijaca u takav znak, tako isto bi i mi mogli uraditi a onda ne bi imo ko sta za reci jer je to fasizam. No problem je kod nas sto DRZAVA ne kaznjava takve stvari (citaj "desavanja u Srebrenici, ranogorski pokret" itd) a kamo li da Savez kazni! :roll: :( Nikad od nas normalne drzave!
Iskreno buraz, ja UEFI i njihovim "casnim namjerama prema BH fudbalu" ne vjerujem ni sekunde...davno su oni mogli urediti ovi ligu, svojim uticajima i pritiscima - da su htjeli... ali nisu.
LSD

#5384 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by LSD »

Richard Wagner wrote:
LSD wrote:Opasno ovo zvuci....Sloboda ce nayebati izgleda...oni su kokuzi frontalni ,a moraju jednostavno platiti svoje dugove.
ja mislim da će i fifa pomilovati slobodu :mrgreen:
:lol: :lol: :lol: jašta ce :lol: haha
todd_smith

#5385 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by todd_smith »

al_akhisari wrote:
todd_smith wrote:
al_akhisari wrote:...valjda cemo docekati i to da i na nasim terenima insan moze "ko covjek" sjest i rahat odgledat utakmicu; pod ovim, prije svega mislim na opasnost od kakvog suzavca, topovskog udara,...i inih stvari; sto se mene tice, u isti kos spadaju i baklje i ostala pirotehnika; stoga, pozdravljam namjeru komiteta da se bori i izbori i protiv ovih stvarcica; tiha voda brijeg valja-nadam se da ce i ljudi iz comiteta; mic po mic, malo po malo, stvari posloziti na pravo mjesto; nazalost, u ovoj zemlji nista ne moze brzo :sad:

...ujedno bih prokomentarisao i potpis huseinovica za fks; bez obzira u kakvom je stanju, koliko nije igrao, na koliko je potpisao,...mislim da je fks dobio znacajno pojacanje; s obzirom da jak fks znaci jos jaci zeljo, pozdravljam ovaj potez :D :D
ako ides na Sjever ili Jug da bi "rahat" gledao utakmicu onda nisi ni trebao dolaziti na te tribine :lol:

ne razumijem u cemu je problem imati baklje ako se pale u odredjenom vremenu ili da se odgovorno njima koristi...to se ne bi trebalo banovati niti kaznjavati, to je navijacka car....samo ako se utakmica zaustavi zbog bakljade ili nesto slicno onda neka se kazni tim...ali eto npr. Zeljo protiv Sirokog..ne razumijem sta je problem bio tu

niti je bilo kakvih problema na tribinama niti na terenu zbog bakljade, sta je slijedece? zabraniti zastavu ili sal ili bilo kakvo skakanje jer "mozda" slucajno okrznes navijaca pored sebe? :-)
...a, ja sam mislio da je navijačima ČAR i glavni razlog dolaska na stadion gledati svoj tim i navijati za njeg :D no ofence; s obzirom na tvoje pitanje ( retoričko ) o zastavama i šalovima, mogli bismo ići u krajnost do sabaha razglabajući o ovom; mislim da jako dobro razumiješ razloge comiteta za ovakve mjere :dance: ma koliko, oni koji su za pirotehniku na stadionu, pravdali istu, oni drugi imaju isto tako svoje razloge, koji nisu za baciti :dance: što se tiče paralele pirotehnika-šal-zastava, jedino ako ne misliš da se šal koristi kao sredstvo davljenja :D šala-mala
ma mozes ti navijati, ali zna se ako ides iza gola da se bas navija, i ne sjedeci :mrgreen:

koliko kod komitet pokusavao da opravda ovu odluku ona nema smisla kada se poredi cifra kojom su kaznili Borac protiv Zelje ove sezone...ako je baklja na tribini koja nije nikoga povrijedila 3,000KM koliko je onda navijac sa kamenom i zlom namjerom, na sred terena? :-)
LSD

#5386 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by LSD »

Sloboda ako ne izmiri svoje dugove do 31.03. (eto imaju još dvije hefte fore) mogu komotno kljuc u bravu i zamandaliti Tušanj do daljnjeg.
Richard Wagner

#5387 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Richard Wagner »

nemoj, nemoj samo slobodu... :(
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#5388 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by -LIBERO- »

:D

Image

:D

Image
Baudelaire

#5389 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Baudelaire »

Sad sam mu gledao profil, plač majke mi :D Pa majku mu, mogao je makar nešto naučiti :D
Mr. Brightside

#5390 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Mr. Brightside »

covjeku space tipka ima prekide a vi tako :roll:

:lol:
Baudelaire

#5391 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Baudelaire »

Mr. Brightside wrote:covjeku space tipka ima prekide a vi tako :roll:

Štatebrigaba.
_Reds_

#5392 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by _Reds_ »

Baudelaire wrote:Sad sam mu gledao profil, plač majke mi :D Pa majku mu, mogao je makar nešto naučiti :D
To je vjerovatno lazni profil, mislim 99 posto da je.

Mislim imati u svakom postu pravopisnu gresku, ne ide. Izgleda da neko namjerno to radi.
todd_smith

#5393 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by todd_smith »

Baudelaire wrote:

Štatebrigaba.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Mr. Brightside

#5394 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Mr. Brightside »

Baudelaire wrote:

Štatebrigaba.
:lol: :lol:
Manic Psycho

#5395 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Manic Psycho »

ovo je lazni deda, garant
Baudelaire

#5396 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Baudelaire »

Nije lažni sto posto :D
Manic Psycho

#5397 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Manic Psycho »

mislis nijelaznistoposto :lol:
Max Bunker

#5398 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Max Bunker »

Plavih_11 wrote:
Ko (ne)će dobiti licencu, rok za isplatu 31. mart, a ne 30. april

Mnogi fudbalski klubovi naći će se u novim problemima. Naime, nakon što je na preporuku Komiteta za normalizaciju Disciplinska komisija N/FS BiH donijela je odluku da Sloboda izmiri dugovanja prema igračima najkasnije do 30. aprila došlo je do novog pomjeranja datuma.

U konsulataciji sa UEFA najkasniji rok za izmirenje svih klubova je 31. mart do kada traje rok za ispunjenje uslova za dobijanja licenci.

Osim Gavarića i Smajlovića (dužni 71.000 KM), Slobodu su zadesili novi problemi, jer će još nekim igračima morati izmiriti dug. Osim tih 71.000 KM, Tuzlaci će morati isplatiti 4.500 KM Aldinu Karadži, 8.000 KM darki Raci, 1.400 KM Semjonu Miloševiću.

Fudbalski klub Sarajevo će morati Branislavu Arsenijeviću isplatiti 20.000 KM, Leotar Srđanu Bajiću 21.000 KM, NK Čelik 5.937 KM Modriči za obeštećenje Darija Purića, dok će GOŠK morati uplatiti 4.860 KM Fudbalskom savezu Federacije zbog crvenih kartona, koje su načinili 2010. godine dok su se takmičili u nižem rangu.

Rok je pomjeren na zahtjev UEFA. Sada bi se mogle pojaviti komplikacije kako za licence u domaćem prvenstvu, tako i za evropske nastupe, jer brojni treneri, igrači osim preko N/FSBiH svoja potraživanja traže i preko sudova. Ukoliko svi ne ispune ove zahtjeve do 31.marta bit će automatski suspendovani,dok oni koji ne bi vratili dugove i propustili dva kola bili izbačeni iz lige.
Bice interesantno ...
Bogam' budu li se u Savezu ovoga pridrzavali, lako se moze desiti Slobodi da stavi kljuc u bravu.
BHF_Manijak

#5399 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by BHF_Manijak »

Ja ne mogu vjerovati da je neko u ovolikoj mjeri nepismen, jednostavno ne mogu! :( :roll: Ili ono bijase nemogu? Hajd stamebriga! :lol: :mrgreen:

Fakat ba, ja mislim isto da je ovo fake, da ima 4 osnovne ne bi ovolike greske pravio, mislim nidje veze! :shock:
_Reds_

#5400 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by _Reds_ »

BHF_Manijak wrote:Ja ne mogu vjerovati da je neko u ovolikoj mjeri nepismen, jednostavno ne mogu! :( :roll: Ili ono bijase nemogu? Hajd stamebriga! :lol: :mrgreen:

Fakat ba, ja mislim isto da je ovo fake, da ima 4 osnovne ne bi ovolike greske pravio, mislim nidje veze! :shock:
ama fake, ono bas u svakom statusu je greska !
Locked