+1annoy wrote:Ovo postaje toliko loše da uopće nemam riječi kojima bih to opisala.
Mislim da odustajem od gledanja i samo ću ukratko pročitati šta se zbiva u kojoj epizodi, takvo masakriranje dobre priče ja jednostavno ne mogu više gledat
Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
- ferratilis
#5376 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
- IcedMFEarth
- dječak sa šibicama
#5378 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Cijenim da ce Boltoni poraziti Stannisa, suvise je bahato krenuo u rat... Snow ce nekako zavrsiti u ljubavnoj vezi sa Majkom Zmajeva, i zajedno ce vladati na zeljeznom prijestolju dok ce prije toga hebati nanu naninu Boltonima... a mali tuljak ce im biti glavni savjetnik, cugace vino i guzice prostitutke. I svi sretni, hepi end, osim ako gosn pisac opet ne dobije napad ludila pa ne pobije sve navedene uloge.
A sve to za nekih 296 epizoda, usporili su radnju maksimalno.
-
sizifinho
#5379 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
nigdje veze, to je dio s gendryem, a Gendry iz serije je preuzeo ulogu Edric Storm-a... lik poslat na Esseos ili tamo nekakve otoke, i da on sad Brianni pomaže xD nema logikeferratilis wrote: U knjizi ima dio sa njim i Brienne of Trath, prilično bitan za nju, neću da spojlam, ali mislim da bi mogao biti u seriji
-
sizifinho
#5380 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
ma dobro i knjiga je tako išla, to je normalno u pričanju priča... ovo je sad smirivanje pred oluju, jer će vrlo brzo da se stvari mnogo zakomplikuju
-
Juliuscezar
#5381 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Prvog se i ja plasim, ali opet nije Stannis valjda tolika budala da ide naivno. Problem oko prognoziranja rezultata utakmice Bolton- Stannis je sto ne znamo da li strane imaju špijune koje im mogu javiti pokrete. Kolike su vojske u pitanju, kako ce se ostali sjevernjaci ponijeti .dječak sa šibicama wrote:Cijenim da ce Boltoni poraziti Stannisa, suvise je bahato krenuo u rat... Snow ce nekako zavrsiti u ljubavnoj vezi sa Majkom Zmajeva, i zajedno ce vladati na zeljeznom prijestolju dok ce prije toga hebati nanu naninu Boltonima... a mali tuljak ce im biti glavni savjetnik, cugace vino i guzice prostitutke. I svi sretni, hepi end, osim ako gosn pisac opet ne dobije napad ludila pa ne pobije sve navedene uloge.
Drugi dio je previse ocekivan da bi bio istinit. Veliki broj fanova prognozira to, a naucili smo da se to nece desiti ako svi prognoziraju
-
sizifinho
#5382 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Bolton ima na svojoj strani pronicljivost i staloženost, Stannis ima odanost.. Zaboravljate da Bolton živi u leglu zmija. Svi čekaju da mu zabiju nož u leđa.
North remembers.
North remembers.
- dječak sa šibicama
#5383 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Pa ja procjenjujem da ce Boltoni pobijediti, neko vec napisa da cemo ih se nagledati ako je suditi po knjigama (ne citam ih, pa samo prenosim).
Takodje, Stannis je pozurio, ne zeli cekati Snowa sa ljudima sa one strane zida.
A u konacnici, nekako se i Stannisa treba rijesiti, mislim ne vjerujem da ce on zasjesti na zeljezno prijestolje. I da, najvaznije, nekako bi mi bilo bezveze da on rijesi Boltone... njih ipak trebaju Starkovi potusiti u lavoru vode, ocekujem da moja omiljena porodica jednog dana vrati sve dugove duznicima
Takodje, Stannis je pozurio, ne zeli cekati Snowa sa ljudima sa one strane zida.
A u konacnici, nekako se i Stannisa treba rijesiti, mislim ne vjerujem da ce on zasjesti na zeljezno prijestolje. I da, najvaznije, nekako bi mi bilo bezveze da on rijesi Boltone... njih ipak trebaju Starkovi potusiti u lavoru vode, ocekujem da moja omiljena porodica jednog dana vrati sve dugove duznicima
- dječak sa šibicama
#5384 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Stannis ima i onu vjesticu Melisandru, ona mi nikako nije jasna... ali da je jaka, jaka je.sizifinho wrote:Bolton ima na svojoj strani pronicljivost i staloženost, Stannis ima odanost.. Zaboravljate da Bolton živi u leglu zmija. Svi čekaju da mu zabiju nož u leđa.
North remembers.
- Rockefeller
#5385 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ju now nating Džone Snježni 
-
sizifinho
#5386 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
za Starkove, vjerujem da njihova zrtva jos nije placena. Jednostavno mislim da ce ih debeli jos zakinuti.dječak sa šibicama wrote:
Stannis ima i onu vjesticu Melisandru, ona mi nikako nije jasna... ali da je jaka, jaka je.
Sto se.vjestice tice, to je isto za sve sljedbenike rhlorra... vidr u vatri nekakvu viziju i njoj se posvete. A pravo su mocni
sjeti se Beric Dondariona.
Debeli je takodjer rekao da Valyriju necemo vidjeti- a ipak jesmo. Lazov
- Rockefeller
#5387 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ko je debeli u pm?
-
Juliuscezar
#5388 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Martin , pisac romanaRockefeller wrote:Ko je debeli u pm?
- Kaligrafija
#5389 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Stvarno mi je merak citat pojedine ljude ovde na temi, zapazanja, komentari i sl., ali masa ljudi je u fazonu, e necu da ubacujem spoilere, pa ga trehne ko kamena sa ramena! Daj ba koji vam je, pokvarite mi onda gledanje serije!
-
sizifinho
#5390 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
gdje je spojler?Kaligrafija wrote:Stvarno mi je merak citat pojedine ljude ovde na temi, zapazanja, komentari i sl., ali masa ljudi je u fazonu, e necu da ubacujem spoilere, pa ga trehne ko kamena sa ramena! Daj ba koji vam je, pokvarite mi onda gledanje serije!
kako ti iko moze spojlat nesto sto ni on sam ne zna. Serij. ide drugim tokom
sve sto pisemo su prisjecanja i teorije.
Ovo za Brijen nije tacno, tako da se ne brini o spojlerima, Gendry iz serije je spoj dva lika iz knjige, ali je preuzeo sudbu drugog.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#5391 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
u traileru koji su izbacili HBO... ima nekih nagovještaja, recimo Daenerys je okružena harpijama u nekoj areni, to ona koju je dozvolila da se otvori radi običaja... ove robovlasnike je trebala sve pobit... dje joj je mladoženja...medj harpijama il guzi kaku robinju u podrumu...

Selyse Baratheon žena stanisova pod
a) pala su konja
b) stanis je nagrdio
c) boltonovima pala u šake
d) snijeg pade na behar na voće

- karanana
#5392 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
c jebote.
spoiler:
whitewalkersi sjedaju za tron.
vole li oni toplije krajeve?
spoiler:
- pici
#5393 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
ja nemam pojma šta su radili s ovom 5 epizodom... ja se ćak ni ne sjećam šta bi osim onog prženja robovlasnika od zmaja i one koščate seljanćice...ovo mi izgleda žešča pušHiona stanisa...odrače ih sve žive manijaci...neko baš napisa da ne očekuje od stanisa da raznese boltone...mislim da će sansa i jon to odradit...
- pici
#5394 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
karanana wrote:c jebote.
spoiler:

e da ih hoče sve naguzit u onom dubrovniku...kad su ovo prikazali mislim na kraju treće sezone i od tada ni muuu ni beee...jebte kako ovi producenti preskaču radnju

a kako kontaju proć wall da mi je to znat...helikopterom
Last edited by pici on 14/05/2015 09:15, edited 1 time in total.
- pici
- animus
#5396 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ne treba zaboraviti da je Stanis izgubio vecinu svoje vojske ne tako davno, najvise radi svoje zurbe i nepromisljenosti. Ne vjerujem da ce ga to ponovo zadesiti jer bi to bilo malo previse i definitivno kraj njegovog puta na zeljezni tron. Sada ipak ima puno vise iskustva, ima Melisandru i odredjenu podrsku sjevera a Boltoni nemaju tu jednostavno sta traziti. Ako uspiju pobjeci na vrijeme onda nek budu presretni ali opet ko ce zanti sta je debeli smislio. To niko osim njega scenarista serije ne zna.
Sansa-hladna kraljica sjevera mi je vrlo izgledna i vjerujem da bi joj ovo dobro stajalo. Ima jakog brata na zidu, jos mocnijeg brata iza zida, zeznutu sestru preko mora, jakog saveznika na dvoru i jos mnogo sta.
Sansa-hladna kraljica sjevera mi je vrlo izgledna i vjerujem da bi joj ovo dobro stajalo. Ima jakog brata na zidu, jos mocnijeg brata iza zida, zeznutu sestru preko mora, jakog saveznika na dvoru i jos mnogo sta.
- dječak sa šibicama
#5397 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
I to ga je, Stannisa, potukao tuljak onom vatrom nekakvom.
Mislim da mu je opcenito to glavna mana, glumi mudraca a mudar bas i nije.
Inace, po tom nekom njihovom pravu, ko zaista zasluzuje zeljezno prijestolje, Emilija Zmaj ili Stannis?
Starkovi su vladari sjevera, to znam. Vjerovatno ce na kraju, ako Snow ne zavrsi sa Emilijom, on biti kralj sjevera. Eventualno Sansa kraljica, mozda Snow ne smije biti kralj, jer se zavjetovao nocnoj strazi.
Mislim da mu je opcenito to glavna mana, glumi mudraca a mudar bas i nije.
Inace, po tom nekom njihovom pravu, ko zaista zasluzuje zeljezno prijestolje, Emilija Zmaj ili Stannis?
Starkovi su vladari sjevera, to znam. Vjerovatno ce na kraju, ako Snow ne zavrsi sa Emilijom, on biti kralj sjevera. Eventualno Sansa kraljica, mozda Snow ne smije biti kralj, jer se zavjetovao nocnoj strazi.
- Rockefeller
#5398 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ma zigu će Jon Sansu k'o da gledam.
- klixoris
#5399 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Da hoce vala i nju ko nabost. Krajnji je vakatRockefeller wrote:Ma zigu će Jon Sansu k'o da gledam.
- animus
#5400 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Nema incesta kod Starkovih, to je obicaj kod ovih juznih naroda, kod njih moze svako svakog, ali na sjeveru toga nema.Rockefeller wrote:Ma zigu će Jon Sansu k'o da gledam.