mario.ario wrote:pa nisam ratni zločinac da se bojim hodat gradom.ravno wrote: Prve stvari idu prvo. A prvo je FBiH. Državna vlast se NE MOŽE sastaviti bez Dodika. Niko iz SDP-a nije digao ruke od države, u pravu si, imaš pogrešan dojam. Međuentitetska vijeća su legalna sve dok se ne sudaraju sa važećim zakonima i ustavom FBiH. Od RS-a se mirnim putem ne može ništa otkinuti, a to bi bilo i protivustavno. To što ti vidiš kao činjenicu, možda i nije činjenica. Za tvoju informaciju, ogromna većina SDP-ovaca NE misli da su Hrvati glup narod i shvaćaju da se prosječan narod BOJI promjena i STRAH ga je da će onaj drugi doći da ga......nešto.
SDP ima obavezu (i pravo) da hrvatskom narodu u BiH pokaže da NIJE protiv njega, ali ne na način kako to zagovaraju grobari hrvatskog naroda i ne nasjeda na svako podmetanje. Hrvati imaju, kao konstitutivan narod, pravo da biraju svoje političke opcije (a tako i Željko Komšić), pa i obavezu da snose odgovornost za svoj izbor.
Nego, dođi ti, prijatelju i na "lijevu" stranu tvoga grada barem ponekad, ne treba ti dozvola ni od koga, prošetaj i tamo i popij kafu/kavu, popričaj s ljudima (ima ih i tamo), iznenadićeš se kad vidiš koliko ima tvojih sunarodnika.
Dodjem i to često, ono malo do novog starog, malo do musale, malo do prijeratnog komšiluka, jes da nemam koga baš obić, al uželju
povuče me za jezik pa požurih, što se tiče ovog prvog dijela, ti stvarno misliš da SDP nosi neku promjenu? Ja osobno ne mislim da su (samo) Hrvati glup narod, glupi smo svi skupa.
Jeste, Hrvati imaju pravo birati ali ne i izabrati. Željko Komšić.
Dođi, jašta ćeš. Vjerovao ili ne, i SDP zavisi od glasova. Preko noći ne može napraviti raj na zemlji, ali može udariti trend. Ako za dvije godine (slijedeći izbori) uradi isto što i prethodnici (harakiri), neće dobiti glasove većine ove raje koja ga sada ovdje podržava. Šta tu ne možeš svariti?