Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
shandrprcSA

#5376 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by shandrprcSA »

Image

Standard Int'l Shipping, danas dobio :shock:
zippoo87

#5377 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by zippoo87 »

shandrprcSA wrote:Image

Standard Int'l Shipping, danas dobio :shock:
auu u tebe to nesto turbo ekspresno doslo :D
ja jos cekam nesto sa ebay-a i nesto sa banggood-a
shandrprcSA

#5378 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by shandrprcSA »

ima stvari koje su prije trebali doci al' ovo me je fakat iznenadilo :D :D
LARVA

#5379 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by LARVA »

.
Last edited by LARVA on 06/02/2015 04:06, edited 1 time in total.
shandrprcSA

#5380 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by shandrprcSA »

iako mi je sve doslo sto sam narucio, pridruzujem se cestitkama :izet:
vješalica

#5381 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by vješalica »

eo i ja čekam 3 pošiljke,s tim da je jedna sa trackingom,i u SA je došla,ali poštara nema :roll:
channel10

#5382 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by channel10 »

LARVA wrote:CARINICI ! MATER VAM JEBEEEEEEEEEMMMM I SVE ŽENSKO ŠTO IMATE ! :izet:

Eto kakva su iskustva u zadnje vrijeme.

Naručio jedne patike u 5 mjesecu nikad ih nisam vidio.
Naručio biciklističku jaknu isto u 5 tom, nikad je nisam vidio.

Negdje prije marta ove godine sve je išlo normalno i nije bilo kašnjenja.
Sada ubjedljivo svaka pošiljka kasni, to ti je sigurno ko kec.

Danas u poštu došle HD naočale koje su poslane prije mjesec ipo. Kaže poštar da se dođe u poštu.
Obično tako bude ako treba platiti carinu i šta već oko paketa.
Kad tamo . . . paket oštećen.
Tj. "oštetili" ga majmuni na carini ili od carine do pošte. Odnosno ukrali iz paketa naočale i kabl za njih.
Ostavili futrolu. Koji frajeri, mamu im. Na jednom ćošku rasjekli paket i izvukli ih.
Još napisali neki izvještaj uz paket da je stigao oštećen i eto ga. Neko budala.
Dobili su jedino potpis da se ne prihvata i sad nek rade sa istim šta znaju. Ja otvaram case.
Vjerovatno i ovo što mi nije došlo do sada je neko ukrao na carini, jer nikada ranije se ovo nije dešavalo.
Ali, omastila se stoka.

Ebay treba nešto uraditi po ovome pitanju.
Što se mene tiče najbolje bi bilo da svi prodavači globalno stave ovu prčiju Teheran na crnu listu.
Neki to već rade individualno.
Jednostavno bez mudrovanja. Stoka treba ostati u toru, nigdje drugo. :izet:
Koliko je drugih isto imalo ovakav problem.
Nisu ljudi na ebayu budale, da ne vide da jedino u BejHa od cijelog regiona kupci,
zbog lopova u carini, ne dobijaju ono što kupe.

Ako naručujete nešto što nije tu blizu, očekujte sigurno kašnjenje.
Ako naručujete nešto skuplje, nadajte se, da vam carina to ne ukrade.
Još nešto. Ne polažite nadu u Tracking Number. Naočale su imale isti.
Kako rekoh gore, to nije onemogućilo stoku u krađi.
Otidji u policiju i prijavi sve, pa neka ih oni protresu. Bicemo ti svi ovdje zahvalni :thumbup: . Neka udju i u postu pa neka i tamo malo protresu.
Last edited by channel10 on 04/08/2014 18:31, edited 1 time in total.
channel10

#5383 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by channel10 »

Bystand wrote:Koliko bi ovako nešto bilo moguće/izvedivo:
Naručim mobitel vrijedan 200$, no pošiljatelj na kutiji napiše da se radi o repariranom/refubished uređaju vrijednosti 70$.

Dali bi moglo proći?
.
Last edited by channel10 on 04/08/2014 18:52, edited 2 times in total.
channel10

#5384 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by channel10 »

Ma to ti moze reci samo neko ko je to vec radio(mislim na uvoz telefona i tog oznacavanja). Obrisi ono gore, da ne bi i ti sutra imao problema.

Ja sam prije nekih godinu i pol tako uradio sa tabletima (mislim na ono sto sam ti rekao da obrises :) ) i proslo je bez ikakvih problema.

Ali to je bilo prije 18 mjeseci. I oni ako su bili levati, vise nisu i uce se i oni, a kazu i da citaju ovu temu..
Last edited by channel10 on 04/08/2014 18:39, edited 1 time in total.
seoBIH

#5385 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by seoBIH »

Neka, nahodat ce ovi iz carine i pošte :) Zna se njihov lopovluk, zna se njihovo bacanje paketa po podovima i slično.

Vjerujem da će se naći neko ko ima vremena i para da snimi šta rade. Nije teško doći na ideju u dogooriti se sa kinezom da se ubaci snimač koji ima dovoljno memorije, da je dovoljno skriven/kamufliran pa da snimi sve. Uvijek je bila ona rečenica "Vazda se nađe neko luđi" istinita.

Pa se onda neće smijati našim komentarima :) stoka neiživljena.
daramo

#5386 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by daramo »

Kolega ako je kroz Frankfurt i njemačku carinu prošao normalno znači da je otvaran u BiH vjerovatno na carini, ma u užasnoj državi živimo evo što nas pljačkaju s onim izmišljenim pregledom paketa koji se nigdje u svijetu ne naplaćuje još tvrde da je to poštarina, carinom koja se nigdje u EU i šire ne plaća, nekim taksama kao da uvoziš kamion robe a ne mali paketić uz to još i kradu, može se kad smo glupi i dopuštamo :izet:

lol odakle ti paypal račun od 70$ i izvod o transkaciji s banke.
Uz to boli njih briga je li polovan oni vide cijenu na internetu ako se ne poklapa sa dostavljenim samo udare carinu po toj cijeni, meni je jedva prošla akcijska cijena -30% za mobitel, kažu kod njih nema akcija, tek kad sam dostavio i ovjeren izvod transakacije s banke onda su prihvatili i to jedva.
4m3l

#5387 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by 4m3l »

Evo da se i ja ispovjedim...
Prije je sve bilo ok, 90% posiljki je stizalo bez problema međutim u zadnja 2 mjeseca sve mi kasne i 50% posiljki uopste ne primim. Vise mi je postalo ofirno traziti refund od prodavaca na ebayu, nesto nije uredu a sta ne znam... Ako se ova situacija uskoro ne promjeni, nece biti ni jedan seller koji ce slati za BIH a vec sam primjetio da ih ima sve manje i manje... Pa cak i nesto iz UK sto je stizalo za 7 dana sad ne stize nikako wtf..
kloniran

#5388 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by kloniran »

4m3l wrote:Evo da se i ja ispovjedim...
Prije je sve bilo ok, 90% posiljki je stizalo bez problema međutim u zadnja 2 mjeseca sve mi kasne i 50% posiljki uopste ne primim. Vise mi je postalo ofirno traziti refund od prodavaca na ebayu, nesto nije uredu a sta ne znam... Ako se ova situacija uskoro ne promjeni, nece biti ni jedan seller koji ce slati za BIH a vec sam primjetio da ih ima sve manje i manje... Pa cak i nesto iz UK sto je stizalo za 7 dana sad ne stize nikako wtf..
Vala ja mislim da je vrijeme da se digne prijava federalnom mupu i sipi protiv nn počinilaca na carini i bh pošti.
Dok to ne uradimo samo ce vise i vise nestajati posiljke
seoBIH

#5389 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by seoBIH »

Samo treba neofirno snimiti šta se radi! To se bez problema može uradiit! Pustiti takav snimak u javnost bi dosta toga napravio.
_Reds_

#5390 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by _Reds_ »

Nista bolji nisu ovi iz BH Poste.

Ja danas slako neku malo vecu kovertu, kad zena pred mojim ocima uze onu kovertu i zafrljucnu je u neki veci karton.
quarterback

#5391 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by quarterback »

ista stvar, pravio rodjendansku cestitku za sina, bas ono namjenski mu je napravio, odstapao na glossy papiru, izrezao cik cak ivice rezalicom i onda kontam, pa to je A4, ima da joj xebu majku ovi iz poste dok je isporuce, uzmem debelog kartona od pakovanja tonera, stavim cestitku izmedju, zalijepim selotepom i onda u kovertu - e kontam de je sad slomij u posti :evil:

kad sam je predao, kao sto i ti kazes zafrljaci je zena u nekakvu kutiju metar dalje...

pa picka ti materina, jest da joj nista nece biti ali ja sam se slomio da to napravim za malenog
valjuga

#5392 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by valjuga »

Naručio ja telefon sa PIK-a (450 KM) i zovu sa pošte da dođem po paket,ja došao i
Službenica:dobar dan,izvolite
Ja: Dobar dan tel da preuzmem
Ona: Prvo pare i to još plus 10 KM iako je ovaj drugi platio dostavu 15 KM
Ja: Prvo da vidim da nije cigla pa dajem pare
Ona: Ne može tako,naše pakete niko ne smije otvarati diskrecija,pouzdanost blablabla.....
Ja: (Malo jačim tonom)Odsad drogu šaljem isključivo NAŠOM poštom jer niko ne smije ni pogledat u paket osim mene i mojih dilera,pare ne dam vraćaj paket!!!
Security: Hvata se za pištolj i drži :lol: al ozbiljno :lol: :-)
OldMayor

#5393 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by OldMayor »

Samo da se prijavim i ja, dva artikla nisu stigla. Nije neka velika lova, prodavaci su mi vratili novac. Imam osjecaj da cemo mi ubrzo na crnu listu. Ebay sigurno sve prati. A i dosta prodavaca vec ne isporucuje u nasu zemlju, a ranije su isporucivali...

Vjerovatno se sad smiju nasim komentarima na carini i kontaju, e konacno smo vam dohakali. :roll:
antidroid

#5394 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by antidroid »

ista stvar je i kod mene.
Dva paketa nisu dosla sada ce skoro 3 mjesec.
A prije su uredno dolazili.
Trebali bi mozda kakvu grupnu tuzbu definitivno ili cemo ga uskoro popusiti.
quarterback

#5395 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by quarterback »

meni je danas nesto stiglo, nasao zuti papiric, znam da nisam nista veliko narucio, zadnja dimenzijama veca narudzba (a vrijednosti 10$) je bila prije 3/4 mjeseca, nikad nije stigla...

garant je to konacno doslo
ema_

#5396 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by ema_ »

Ako neko nam pošalje nešto preko DHLa, jel mi moramo platiti nešto kod preuzimanja i koliko ?
vješalica

#5397 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by vješalica »

danas je konačno došao poštar,donio mi sa trackingom nešto što sam čekala,nije ništa uz'o para

cekam još jednu pošiljku sa iherb-a
zippoo87

#5398 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by zippoo87 »

meni danas istice rok za isporuku ovog jednog artikla sa ebay-a
necu jos nista psiati tamo covjeku,valjda dodje...i zadnji artikal je kasnio 10ak dana a ako ne stigne,ne znam da li da trazim refund ili ponovno slanje...

ako je neko pravnik i zna sastaviti tuzbu,rado cu se potpisati (pravim imenom i prezimenom) protiv ove gamadi na carini
ne znam,sta mislite da se napise vijest i posalje na klix i ostale portale,da objave...da se ovi sa carine malo smire
dinooh

#5399 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by dinooh »

ema_ wrote:Ako neko nam pošalje nešto preko DHLa, jel mi moramo platiti nešto kod preuzimanja i koliko ?
mora se platiti koliko ja znam. Koliko, to ne znam
Nermin_BH

#5400 Re: Odg: eBay - Vaša iskustva

Post by Nermin_BH »

valjuga wrote:Naručio ja telefon sa PIK-a (450 KM) i zovu sa pošte da dođem po paket,ja došao i
Službenica:dobar dan,izvolite
Ja: Dobar dan tel da preuzmem
Ona: Prvo pare i to još plus 10 KM iako je ovaj drugi platio dostavu 15 KM
Ja: Prvo da vidim da nije cigla pa dajem pare
Ona: Ne može tako,naše pakete niko ne smije otvarati diskrecija,pouzdanost blablabla.....
Ja: (Malo jačim tonom)Odsad drogu šaljem isključivo NAŠOM poštom jer niko ne smije ni pogledat u paket osim mene i mojih dilera,pare ne dam vraćaj paket!!!
Security: Hvata se za pištolj i drži :lol: al ozbiljno :lol: :-)
Mislim da se to oduvijek placalo kad dizes paket moras platiti 10 KM.
Post Reply