Standard Int'l Shipping, danas dobio
Moderator: anex

auu u tebe to nesto turbo ekspresno dosloshandrprcSA wrote:
Standard Int'l Shipping, danas dobio
Otidji u policiju i prijavi sve, pa neka ih oni protresu. Bicemo ti svi ovdje zahvalniLARVA wrote:CARINICI ! MATER VAM JEBEEEEEEEEEMMMM I SVE ŽENSKO ŠTO IMATE !![]()
Eto kakva su iskustva u zadnje vrijeme.
Naručio jedne patike u 5 mjesecu nikad ih nisam vidio.
Naručio biciklističku jaknu isto u 5 tom, nikad je nisam vidio.
Negdje prije marta ove godine sve je išlo normalno i nije bilo kašnjenja.
Sada ubjedljivo svaka pošiljka kasni, to ti je sigurno ko kec.
Danas u poštu došle HD naočale koje su poslane prije mjesec ipo. Kaže poštar da se dođe u poštu.
Obično tako bude ako treba platiti carinu i šta već oko paketa.
Kad tamo . . . paket oštećen.
Tj. "oštetili" ga majmuni na carini ili od carine do pošte. Odnosno ukrali iz paketa naočale i kabl za njih.
Ostavili futrolu. Koji frajeri, mamu im. Na jednom ćošku rasjekli paket i izvukli ih.
Još napisali neki izvještaj uz paket da je stigao oštećen i eto ga. Neko budala.
Dobili su jedino potpis da se ne prihvata i sad nek rade sa istim šta znaju. Ja otvaram case.
Vjerovatno i ovo što mi nije došlo do sada je neko ukrao na carini, jer nikada ranije se ovo nije dešavalo.
Ali, omastila se stoka.
Ebay treba nešto uraditi po ovome pitanju.
Što se mene tiče najbolje bi bilo da svi prodavači globalno stave ovu prčiju Teheran na crnu listu.
Neki to već rade individualno.
Jednostavno bez mudrovanja. Stoka treba ostati u toru, nigdje drugo.
Koliko je drugih isto imalo ovakav problem.
Nisu ljudi na ebayu budale, da ne vide da jedino u BejHa od cijelog regiona kupci,
zbog lopova u carini, ne dobijaju ono što kupe.
Ako naručujete nešto što nije tu blizu, očekujte sigurno kašnjenje.
Ako naručujete nešto skuplje, nadajte se, da vam carina to ne ukrade.
Još nešto. Ne polažite nadu u Tracking Number. Naočale su imale isti.
Kako rekoh gore, to nije onemogućilo stoku u krađi.
.Bystand wrote:Koliko bi ovako nešto bilo moguće/izvedivo:
Naručim mobitel vrijedan 200$, no pošiljatelj na kutiji napiše da se radi o repariranom/refubished uređaju vrijednosti 70$.
Dali bi moglo proći?
Vala ja mislim da je vrijeme da se digne prijava federalnom mupu i sipi protiv nn počinilaca na carini i bh pošti.4m3l wrote:Evo da se i ja ispovjedim...
Prije je sve bilo ok, 90% posiljki je stizalo bez problema međutim u zadnja 2 mjeseca sve mi kasne i 50% posiljki uopste ne primim. Vise mi je postalo ofirno traziti refund od prodavaca na ebayu, nesto nije uredu a sta ne znam... Ako se ova situacija uskoro ne promjeni, nece biti ni jedan seller koji ce slati za BIH a vec sam primjetio da ih ima sve manje i manje... Pa cak i nesto iz UK sto je stizalo za 7 dana sad ne stize nikako wtf..
mora se platiti koliko ja znam. Koliko, to ne znamema_ wrote:Ako neko nam pošalje nešto preko DHLa, jel mi moramo platiti nešto kod preuzimanja i koliko ?
Mislim da se to oduvijek placalo kad dizes paket moras platiti 10 KM.valjuga wrote:Naručio ja telefon sa PIK-a (450 KM) i zovu sa pošte da dođem po paket,ja došao i
Službenica:dobar dan,izvolite
Ja: Dobar dan tel da preuzmem
Ona: Prvo pare i to još plus 10 KM iako je ovaj drugi platio dostavu 15 KM
Ja: Prvo da vidim da nije cigla pa dajem pare
Ona: Ne može tako,naše pakete niko ne smije otvarati diskrecija,pouzdanost blablabla.....
Ja: (Malo jačim tonom)Odsad drogu šaljem isključivo NAŠOM poštom jer niko ne smije ni pogledat u paket osim mene i mojih dilera,pare ne dam vraćaj paket!!!
Security: Hvata se za pištolj i držial ozbiljno
![]()