IRAN

Post Reply
jeza u ledja

#5376 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

Galaksija! :lol:
Opetja033

#5377 Re: IRAN

Post by Opetja033 »

:
:lol: :lol: :lol:

Jesi li ti ozbiljan, molim te?!?!
jefferson

#5378 Re: IRAN

Post by jefferson »

Hajde sto se sa nekim forumasima ne slazem oko nekih stavri, ali ovo je :sax:
scimitar19

#5379 Re: IRAN

Post by scimitar19 »

sta se cerekate, lik je sirokih pogleda, otvoren um, za razliku od medijskih uskopljenika :o
samo deri...
jeza u ledja

#5380 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

scimitar19 wrote: lik je sirokih pogleda,
Sirokih kao galaksija! :lol:

:sax:
jeza u ledja

#5381 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

Haettenschweiler wrote:
jeza u ledja wrote:Kakve veze to ima i sa cim?

Spomenuo si ovog lika, sta ima tacno sto on govori a da se tebi svidja, a sta ne?
Pa sviđa mi se njegova odlučnost u borbi protiv cionizma. Lik ih na svakom koraku majstorski raskinkava.
Pogledaj samo video koji sam nedavno postavio i reci da čovjek ne pogađa u sridu svaki put.
Npr. kada govori o duplim aršinima cionista. U Izraelu zakonski nije moguće vjenčanje između Jevreja i goja ali to u Americi izgleda nikome ne smeta, zatim segregacija u školama pa posebne tablice koje Arapi moraju koristiti... Da li bi Obama trpio takvu diskriminaciju prema crncima u Americi? Sigurno da ne bi ali kada je Izrael u pitanju onda sve prolazi.
E o tome se radi. Iz istih razloga podržavam Iran. Ljudi se jednostavno ne daju podjarmiti. Imaju svoju glavu i odlučuju o svojoj sudbini. Potpuno su svjesni da bi im život mogao biti mnogo lakši kada bi igrali kako cionisti sviraju ali Iranci to ne žele i ja to poštujem.
Da li ti se svidja to sto je pripadao KKK? Da li ti se svidja njegova teznja za odrzanjem "zapadnjacke krscanske kulture"? Da li ti se svidjaju njegova poznanstva sa poznatim evropskim samopogroglasenim fasistickim organizacijama? Da li ti se svidjaju njegove ideje o razdvajanju rasa? Molim te odgovori.
amoninan

#5382 Re: IRAN

Post by amoninan »

Ti bi nas ljudi da vladaju Palestinom potamanili po principu Acre. Samo im je vuna što su cinoisti tu, ne oni.
Čuj David Duke :-)
asurbanipal

#5383 Re: IRAN

Post by asurbanipal »

jeza u ledja wrote:
Haettenschweiler wrote:

Spomenuo si ovog lika, sta ima tacno sto on govori a da se tebi svidja, a sta ne?
Pa sviđa mi se njegova odlučnost u borbi protiv cionizma. Lik ih na svakom koraku majstorski raskinkava.
Pogledaj samo video koji sam nedavno postavio i reci da čovjek ne pogađa u sridu svaki put.
Npr. kada govori o duplim aršinima cionista. U Izraelu zakonski nije moguće vjenčanje između Jevreja i goja ali to u Americi izgleda nikome ne smeta, zatim segregacija u školama pa posebne tablice koje Arapi moraju koristiti... Da li bi Obama trpio takvu diskriminaciju prema crncima u Americi? Sigurno da ne bi ali kada je Izrael u pitanju onda sve prolazi.
E o tome se radi. Iz istih razloga podržavam Iran. Ljudi se jednostavno ne daju podjarmiti. Imaju svoju glavu i odlučuju o svojoj sudbini. Potpuno su svjesni da bi im život mogao biti mnogo lakši kada bi igrali kako cionisti sviraju ali Iranci to ne žele i ja to poštujem.
Da li ti se svidja to sto je pripadao KKK? Da li ti se svidja njegova teznja za odrzanjem "zapadnjacke krscanske kulture"? Da li ti se svidjaju njegova poznanstva sa poznatim evropskim samopogroglasenim fasistickim organizacijama? Da li ti se svidjaju njegove ideje o razdvajanju rasa? Molim te odgovori.
Ništa čudno za zemlju koja je 30-ih godina prošlog vijeka sarađivala sa nacistima. Nacisti su neometano paradirali ulicama New Yorka i Washingtona, a imali su podršku od pojedinih ljudi iz američke vlade...
amoninan

#5384 Re: IRAN

Post by amoninan »

Paradiraju i danas. AJE People i Power posvetila je jednu od emisija rastu i popularnosti WP pokreta. Moram priznat', ono što sam vidio, da imaju smisla za PR.

btw, mnoge vlade su sarađivale s nacistima.
Haettenschweiler

#5385 Re: IRAN

Post by Haettenschweiler »

jeza u ledja wrote:
Haettenschweiler wrote:

Izvini ali ne nasjedam(više) na te medijske hajke. Pročitao sam dvije Dukove knjige "My Awakening" i "Jewish Supremacism" i nigdje nisam osjetio mržnju prema drugim rasama ili religijama. A što se tiče razdvajanja rasa, tu se apsolutno slažem sa Jevrejima. Rasni, nacionalni i relegijski bućkuriš nikada nikome nije donio ništa dobro. Apsolutno se zalažem za očuvanje biodiverziteta među ljudima.
Obskurni

#5386 Re: IRAN

Post by Obskurni »

I onda nakon ovakvih komentara ljudi ocekuju da ih se shvati ozbiljno kada blebecu o višestoljetnim zavjerama i istini :oops:
Korisničkoime

#5387 Re: IRAN

Post by Korisničkoime »

Eh stvarno svašta od naših ljudi čuti i vidjeti i mi se onda pitamo što nam je ovako kako jeste, ova i još par tema na ovom forumu su najbolji pokazatelji zašto nam je država i društvo otišlo u p.m., mislim kad skontam da neki forumaši imaju pravo glasa u državi u kojoj živim naježim se.
Mislim konstrukcija ide ovako SAD najgore što postoji sve je u njoj truhlo uglavnom užas na svakom ćošku osim Davida Duka e on je ok :-) :shock: :-) .
Vidim @jeza u ledja je opet strani plaćenik to se nekako svakih 20-tak stranica ponavlja da ga neko "skuži". Mislim @jeza nemaš šanse ne daju se oni tek tako zavarati, provališe te opet. :lol: :lol:
Neko je nabrajao američke žrtve mislim @simpozijum a zaboravio si nam "braću" Srbe i njih par su Ameri dokačili prilikom bombardovanja, razvališe monstrumi pola Beograda, ode Slobina RTS u p.m. a bila je primjer civilizacijskih vrijednosti na brdovitom nam Balkanu, bolje bi bilo da si njih stavio nego Sudan i Nigeriju i sl. gdje Ameri barem nisu direktno nikoga ubili.
A galaksija e ona bi zahtijevala posebnu temu ipak je to galaksija :D .
jeza u ledja

#5388 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

asurbanipal wrote: Ništa čudno za zemlju koja je 30-ih godina prošlog vijeka sarađivala sa nacistima. Nacisti su neometano paradirali ulicama New Yorka i Washingtona, a imali su podršku od pojedinih ljudi iz američke vlade...
Kao i u doslovce svakoj zemlji u Evropi tih godina i to u mnogo vecem obimu.
jeza u ledja

#5389 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

Haettenschweiler wrote: Izvini ali ne nasjedam(više) na te medijske hajke. Pročitao sam dvije Dukove knjige "My Awakening" i "Jewish Supremacism" i nigdje nisam osjetio mržnju prema drugim rasama ili religijama. A što se tiče razdvajanja rasa, tu se apsolutno slažem sa Jevrejima. Rasni, nacionalni i relegijski bućkuriš nikada nikome nije donio ništa dobro. Apsolutno se zalažem za očuvanje biodiverziteta među ljudima.
Upravo si sebe opisao kao rasistu. Hvala na odgovoru, ne trebamo dalje.

Inace da samo znamo s kakvim ljudima razgovaramo na ovoj temi. Na stranici ispred neki lik se oslobodio pa napisao mrtav hladan kako je "Hico bio dobar co'ek". Iz komentara ovdje jasno mi je da je jos mnogo ovakvih kao ovaj iznad. Vjerovatno bi se uz kaficu i u privatnoj atmosferi raspricali i o crncima, Azijcima, itd. Ima na ovoj i slicnim temama i mnogo negativnih komentara cak i o Arapima kao zaostaloj i primitivnoj naciji koja nije zasluzila tekovine moderne demokracije, a sve pod plastom dusebrizja o dobrobiti muslimana.

I onda kad dodjemo do jevreja i Izraela tek se tu pocne otvoreno ispoljavati fasizam, pa je tesko otkriti cije komentare vrijedi uopste citati. Neki ljudi pod plastom "anti-cionizma" izrazavaju misljenja koja su u stvari anti-jevrejska, a za mnoge je kritika Izraela u stvari kritika jevreja kao naroda. Zbog takvih ljudi i oni koji stvarno imaju nesto konstruktivno da kazu u vezi kritike Izraela, izraelsko-americkih odnosa i njihove politike prema Iranu, ne mogu doci do izrazaja jer se s njima pod ruku hvataju ljudi poput ovog iznad. Proslo je par hiljada godina, a i dalje ljudi ne mogu da prihvate drukcije od sebe.

Za tu mrznju izgleda uvijek postoji izgovor. Danas je to politika i uopste postojanje Izraela. Prije toga je izvor za mrznju bio taj sto su jevreji valjda nakupili previse novaca. Prije toga, sto izgledaju drukcije, itd. Vrhunac je kad izgovor postane taj sto je jednostavno ljudima dosadilo sto se neko zali na anti-semitizam ili rasizam!? Onda se i ja zamislim jesu li mozda u pravu, medjutim onda covjek procita nesto kao ovo iznad i tu se sva konstruktivna kritika zavrsava, tu rasprava prestaje i stvari se moraju nazvati pravim imenom - rasizam.

Ne interesuje me koliko je puta ovo receno i ne interesuje me koliko je to nekome mrsko cuti. Koliko god puta da je receno ocigledno nije bilo dovoljno.

"Ne mrzim ja....", mrzis pajdo, samo neces da priznas!
jefferson

#5390 Re: IRAN

Post by jefferson »

Izvini ali ne nasjedam(više) na te medijske hajke. Pročitao sam dvije Dukove knjige "My Awakening" i "Jewish Supremacism" i nigdje nisam osjetio mržnju prema drugim rasama ili religijama. A što se tiče razdvajanja rasa, tu se apsolutno slažem sa Jevrejima. Rasni, nacionalni i relegijski bućkuriš nikada nikome nije donio ništa dobro. Apsolutno se zalažem za očuvanje biodiverziteta među ljudima.
Tu smo dakle!
Nije sad tu vise u pitanju jevreji, Iran i sl, nego nasa nacionalisticka politika i nas nacionalizam medju sva tri naroda.
Ti iza plasta irana, amerike, izraela, Davida Duka prakticno kazes da Senad i Ivana iz Sarajeva ne bi trebali da se vjenacaju i sl jer bi se tako zadrzao "biodiverzitet"?
Da bezzze ne raspravljam, ali eto, mogao bi pokrenuti bosanski ogranak KKK, perfektan si kandidat za funkciju predsjednika. Vjerujem da mozes jos par forumasa s ove teme skupiti koji bi ti se rado pridruzili!
simpozijum delirijum

#5391 Re: IRAN

Post by simpozijum delirijum »

u danasnjem svijetu a uvijek je i bilo informacije i dezinormacije su mocan alat da manipuliras ljudima
evo na svim temama pokusavamo da saznamo sta se desava , i ma kako ( i meni licno ) doticna "Galaksija" je i komicna ( samo pogledajte njihov forum , pomalo zalim te ljude koji su nafurani na neke "vanzemaljce i 4 denzitet i Hare -Krisna fazone , iluminate i slicno :lol: )
a sa druge strane ima textova dobro da se zamislis , argumentovanih , ono kockice se poslazu , pa makar nama i smijesno zvucalo
razmislite o tome
ali i to je izvor nekih informacija imaju par dobrih linkova i informacija i zasto se ne otvoriti i ka drugim izvorima i vidjenjima ?
zasto samo FOX News i CNN ?
oni to kao ne lazu i samo istinu govore ? aha jeste ali u neku stvar :lol:
jeza u ledja

#5392 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

A jedan wrote:pogresno si ga shvatio, mislim da je mislio na interracial odnose, znaci crnac i kosooka npr.

Mislis da to nije rasizam? Cuj on se zalaze za razdvajanje rasa. Ko je on da drugima odredjuje i uopste da daje misljenje o tome gdje ga ko treba mecat?? I ja ne bih rekao da je mislio samo na to, vec i na fizicko razdvajanje rasa jer se svakako ovo prvo i ne bi moglo postici bez ovog drugog.

Inace tema je dosla do ovdje jer je postalo ocigledno da neki ljudi sa rasistickim predrasudama ulaze u raspravu o geopolitickim odnosima na Bliskom Istoku.
scimitar19

#5393 Re: IRAN

Post by scimitar19 »

jeza u ledja wrote:
A jedan wrote:pogresno si ga shvatio, mislim da je mislio na interracial odnose, znaci crnac i kosooka npr.

Mislis da to nije rasizam? Cuj on se zalaze za razdvajanje rasa. Ko je on da drugima odredjuje i uopste da daje misljenje o tome gdje ga ko treba mecat?? I ja ne bih rekao da je mislio samo na to, vec i na fizicko razdvajanje rasa jer se svakako ovo prvo i ne bi moglo postici bez ovog drugog.

Inace tema je dosla do ovdje jer je postalo ocigledno da neki ljudi sa rasistickim predrasudama ulaze u raspravu o geopolitickim odnosima na Bliskom Istoku.
aaaa ne mogu dvsotruki arsini, kada to govori netanjahu poznati terorista i rasista da treba zabranit brakove izmedju zidova i nezidova onda je to predrasuda, krivo shvaceno znacenje, a kada vam se podastriju objasnjenja da nezidovski pokreti nisu protiv nikoga usmjereni, onda to je rasizam...
o tvojoj toleranciji spram ljudi dovoljno govori tvoj post ˇziletiˇ :-)
amoninan

#5394 Re: IRAN

Post by amoninan »

Hajmo malo nazad na Iran, IAEA, iranski nuklearni program.

Hans Blix: Iranska prijetnja?

Mali broj ljudi je proveo više vremena na raskšću nukleranog oružja i međunarodne politike od švedskog diplomate Hansa Blixa.

Obnašajući funkciju šefa IAEA, te glavnog UN inspektora za oružje, Blix je bio često u centru pažnje najviše zbog svojih javnih nastupa koji su demantovali tvrdnje tadašnje američke administracije i predsjednika Busha u pogledu iračkog arsenala oružja za masovno uništenje. Njegovi izvještaji su jednostavno odbačeni.

Blix je otišao i dalje te javno optužio britansku vladu da su namjerno lagali narod o postojanju oružja za masovno uništenje u Iraku, kako bi osigurali javnu podršku za rat protiv Sadama. Danas znamo da takvo oružje, pa ni njegovi ostaci, nisu nikad pronađeni.

Posljednji izvještaji o napadu na nuklearne instalacije u Iranu podsjetili su Blixa na slučaj Iraka.

"Kada čuješ Natanjahua kako govori da nisu upitanju dani, sedmice, ali ni godine. To zvuči kao jako ozbiljna prijetnja"

U intervjuu za AJE, Blix govori o iranskom nuklearnom programu i načinima kako zaustaviti "zakonito neopravdan" napad na Teheran. Da li Iran zaista razvija n. oružje? Dal' Izrael sprema napad na Iran?
Last edited by amoninan on 26/03/2012 20:12, edited 5 times in total.
seljak_cojek

#5395 Re: IRAN

Post by seljak_cojek »

Zanimljivo!?
Izrael prekida kontakt s Vijećem za ljudska prava UN-a
Izraelski ministar vanjskih poslova izjavio je u ponedjeljak kako je odlučio da prekine svaki kontakt s Vijećem za ljudska prava Ujedinjenih nacija, nakon što je ova instanca najavila da će provesti istragu o posljedicama kolonizacije.

.....

"Ova licemjerna organizacija nema ništa s ljudskim pravima. Očigledan je njen manjak objektivnosti i mi nemamo nikakvog razloga da sarađujemo s tom instancom Ujedinjenih nacija", izjavio je šef diplomatije Avigdor Liebermann.

http://www.sarajevo-x.com/vijesti/svije ... /120326166
jeza u ledja

#5396 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

scimitar19 wrote: aaaa ne mogu dvsotruki arsini, kada to govori netanjahu poznati terorista i rasista da treba zabranit brakove izmedju zidova i nezidova onda je to predrasuda, krivo shvaceno znacenje, a kada vam se podastriju objasnjenja da nezidovski pokreti nisu protiv nikoga usmjereni, onda to je rasizam...
Naravno da je i to rasizam!

scimitar19 wrote: o tvojoj toleranciji spram ljudi dovoljno govori tvoj post ˇziletiˇ :-)
Mrsko mi ponovo trazit sliku za "facepalm"....
jefferson

#5397 Re: IRAN

Post by jefferson »

scimitar19 wrote:
jeza u ledja wrote:

aaaa ne mogu dvsotruki arsini, kada to govori netanjahu poznati terorista i rasista da treba zabranit brakove izmedju zidova i nezidova onda je to predrasuda, krivo shvaceno znacenje, a kada vam se podastriju objasnjenja da nezidovski pokreti nisu protiv nikoga usmjereni, onda to je rasizam...
o tvojoj toleranciji spram ljudi dovoljno govori tvoj post ˇziletiˇ :-)
Zato sto je Natanjahu rasista ili terorista i sta li vec to jel opravdava rasizam u BiH?
Konkretno, da se takvi ljudi pitaju u nasoj drzavi ja ne bi moao zivjeti tu, jer moja pratilja nije bjelkinja!
Najgori ste mi vi forumasi koji se ko fol zalazete za toleranciju zastitu ljudskih prava, a ispod povrsine sve go rasista i nacionalista!
amoninan

#5398 Re: IRAN

Post by amoninan »

seljak_cojek wrote:Zanimljivo!?
Izrael prekida kontakt s Vijećem za ljudska prava UN-a
Izraelski ministar vanjskih poslova izjavio je u ponedjeljak kako je odlučio da prekine svaki kontakt s Vijećem za ljudska prava Ujedinjenih nacija, nakon što je ova instanca najavila da će provesti istragu o posljedicama kolonizacije.

.....

"Ova licemjerna organizacija nema ništa s ljudskim pravima. Očigledan je njen manjak objektivnosti i mi nemamo nikakvog razloga da sarađujemo s tom instancom Ujedinjenih nacija", izjavio je šef diplomatije Avigdor Liebermann.
http://www.sarajevo-x.com/vijesti/svije ... /120326166
Ova će ruska, a sve brojnija i uticajnija izraelska elita, da, jednako toliko i idiotska. Na kraju i presuditi Izraelu.
jeza u ledja

#5399 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

amoninan wrote:Ova će ruska, a sve brojnija i uticajnija izraelska elita, da, jednako toliko i idiotska. Na kraju i presuditi Izraelu.
Ja to govorim vec duze vremena. Ruska imigracija od pocetka 90-ih pa na ovamo je strahovito zaokrenula politiku Izraela udesno, a najbolji primjer je ovaj A. Liberman, a mislim da je on i lider ultra-desnicarske Yisrael Beitenu partije. Mescini da se broj stanovnika u Izraelu uduplao od pada SSSR, a danas je "Rusa" toliko u Izraelu da je u nekim dijelovima to prakticno drugi jezik. Svi oni mahom glasaju za radikale.
Od kad je ubijen Yitzhak Rabin sve je krenulo nizbrdo.

Uglavnom, ne znam dokle ce ovako, ali takva politika ih vodi drito u zid.
jefferson

#5400 Re: IRAN

Post by jefferson »

jeza u ledja wrote:
amoninan wrote:Ova će ruska, a sve brojnija i uticajnija izraelska elita, da, jednako toliko i idiotska. Na kraju i presuditi Izraelu.
Ja to govorim vec duze vremena. Ruska imigracija od pocetka 90-ih pa na ovamo je strahovito zaokrenula politiku Izraela udesno, a najbolji primjer je ovaj A. Liberman, a mislim da je on i lider ultra-desnicarske Yisrael Beitenu partije. Mescini da se broj stanovnika u Izraelu uduplao od pada SSSR, a danas je "Rusa" toliko u Izraelu da je u nekim dijelovima to prakticno drugi jezik. Svi oni mahom glasaju za radikale.
Od kad je ubijen Yitzhak Rabin sve je krenulo nizbrdo.

Uglavnom, ne znam dokle ce ovako, ali takva politika ih vodi drito u zid.
Cisto sumnjam da ce se odrazti u ovakvom obliku jos dugo. Njima je potrebno da dodje 3-4 generacija imigranata da bi stvari krenule na bolje, a to ce tesko biti uraditi.
Ono sto moze da izrael obuzda je jak susjed, medjutim susjedi s sve samo nisu jaki. Svi pokusavaju da iskoriste palestinsko pitanje za svoje kartkorocne ciljeve.
Iran tu ima sansu ali njihov problem je sto oni nece da balansiraju Izrael konvencionalnim sredstvima nego idu u nekakav nuklearani program koji je dizajniran da ocuva teokratsku vlast a ne da bude garant sigurnosti irana.
Probel je sto je arapskim susjedima licna korist uvijek an pravom mjestu, a palestinci dobro dodju da se dodje do toga.
Manje za palestince brinu Kuvajcani i Saudijci nego evropa ili SAD.
Post Reply