CARINA U BiH
Moderator: anex
-
channel10
#5376 Re: CARINA U BiH
Prijavite li vi te prevare? Tražite li povrat novca?
-
moke_31
#5377 Re: CARINA U BiH
Ako veličina odjeće, memorije ili nečeg drugog nije odgovarajuća, odnosno ako stvar nije defektna uvijek se može dogovriti da ti vrate pola novca a ti predmet zadržiš jer najgora je opcija kad moraš slati nazad. Ako ne dođe obratiš se službi za zaštitu potrošača (paypal u roku od 45 dana) i vrate ti novac ako prodavač nema dokaza gdje je pošiljka i broj za praćenje, odnosno ako ne može dokazati da je poslao pošiljku i gdje se nalazi.channel10 wrote:Prijavite li vi te prevare? Tražite li povrat novca?
Ja jednom naručio powerbank pravo jeftin, reko možda mogu poslati, i naravno likovi uzeli pare a nisu poslali. I paypal mi vratio cijeli iznos.
- asMir11
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#5378 Re: CARINA U BiH
Naravno. Prva i jedina narudžba s Wisha su 3 USB stika različitih proizvođača po 64 GB, sva 3 su defektna. Tražio refund, poslao im slike testa i stikova, dobio pare nazad. Ali više nikad ništa sa Wisha neću uzeti, stranica je živa prevara.moke_31 wrote:Ako veličina odjeće, memorije ili nečeg drugog nije odgovarajuća, odnosno ako stvar nije defektna uvijek se može dogovriti da ti vrate pola novca a ti predmet zadržiš jer najgora je opcija kad moraš slati nazad. Ako ne dođe obratiš se službi za zaštitu potrošača (paypal u roku od 45 dana) i vrate ti novac ako prodavač nema dokaza gdje je pošiljka i broj za praćenje, odnosno ako ne može dokazati da je poslao pošiljku i gdje se nalazi.channel10 wrote:Prijavite li vi te prevare? Tražite li povrat novca?
Ja jednom naručio powerbank pravo jeftin, reko možda mogu poslati, i naravno likovi uzeli pare a nisu poslali. I paypal mi vratio cijeli iznos.
-
moke_31
#5379 Re: CARINA U BiH
Dakle, da ne naručujem više ništa sa WishaasMir11 wrote:Naravno. Prva i jedina narudžba s Wisha su 3 USB stika različitih proizvođača po 64 GB, sva 3 su defektna. Tražio refund, poslao im slike testa i stikova, dobio pare nazad. Ali više nikad ništa sa Wisha neću uzeti, stranica je živa prevara.moke_31 wrote:Ako veličina odjeće, memorije ili nečeg drugog nije odgovarajuća, odnosno ako stvar nije defektna uvijek se može dogovriti da ti vrate pola novca a ti predmet zadržiš jer najgora je opcija kad moraš slati nazad. Ako ne dođe obratiš se službi za zaštitu potrošača (paypal u roku od 45 dana) i vrate ti novac ako prodavač nema dokaza gdje je pošiljka i broj za praćenje, odnosno ako ne može dokazati da je poslao pošiljku i gdje se nalazi.channel10 wrote:Prijavite li vi te prevare? Tražite li povrat novca?
Jednom na ebayu naletio na neke pravo povoljne starke iz Vijetnama ili tako nešto i pošalju mi pogrešan broj. A starke iste kao orginalne u smislu kvalitete, ono štancaju ih u istoj fabrici ali za crno tržište i sa drugim serijskim brojevima. Ja se javio prodavaču, pola para mi vratio a ja prodo starke preko pika.
- _Reds_
#5380 Re: CARINA U BiH
Na Ilidzi se moze podići paket ako je isto prezime.un1ted wrote:Ne bi trebalo da moze. Pa ima nas sa istim prezimenom, a nemamo nikakve rodbinske veze.
-
Melo15
#5381 Re: CARINA U BiH
Meni do sad s wish-a dosla 3 artikla, bez ikakvih problema, neki su bili free(Samo platis shipping) neki su skuplji, evo danas stigao i 4. al ne znam ni sta je doslo ni u kakvom stanju, dok ne dodjem kucimoke_31 wrote:Dakle, da ne naručujem više ništa sa WishaasMir11 wrote:Naravno. Prva i jedina narudžba s Wisha su 3 USB stika različitih proizvođača po 64 GB, sva 3 su defektna. Tražio refund, poslao im slike testa i stikova, dobio pare nazad. Ali više nikad ništa sa Wisha neću uzeti, stranica je živa prevara.moke_31 wrote:
Ako veličina odjeće, memorije ili nečeg drugog nije odgovarajuća, odnosno ako stvar nije defektna uvijek se može dogovriti da ti vrate pola novca a ti predmet zadržiš jer najgora je opcija kad moraš slati nazad. Ako ne dođe obratiš se službi za zaštitu potrošača (paypal u roku od 45 dana) i vrate ti novac ako prodavač nema dokaza gdje je pošiljka i broj za praćenje, odnosno ako ne može dokazati da je poslao pošiljku i gdje se nalazi.
Ja jednom naručio powerbank pravo jeftin, reko možda mogu poslati, i naravno likovi uzeli pare a nisu poslali. I paypal mi vratio cijeli iznos.Već sam naručio još neku torbicu 40 KM, valjda će doći u dobrom stanju. Ja tek neki dan slučajno skonto za Wish, čini mi se baš na forumu ovdje, prije vazda kupovao na gearbestu, geekbuying, ili ebayu (onom britanskom uglavnom) i nikad nije bilo nekih problema. Odmah sam vidio da je Wish malo šuhveli ali hajde reko da i ja probam.
Jednom na ebayu naletio na neke pravo povoljne starke iz Vijetnama ili tako nešto i pošalju mi pogrešan broj. A starke iste kao orginalne u smislu kvalitete, ono štancaju ih u istoj fabrici ali za crno tržište i sa drugim serijskim brojevima. Ja se javio prodavaču, pola para mi vratio a ja prodo starke preko pika.
- choxnox
#5382 Re: CARINA U BiH
Neka neko nadje moj post od prije mjesec ili vise u kojem sam govorio da ce se upravo ovo desavati...travar wrote:Evo danas primih paket i uredno naplatiše 9.5KM za "carinski pregled". Paket nije otvaran nego su samo nalijepili onu svoju traku k'o veli, neće niko skontati.
- choxnox
#5383 Re: CARINA U BiH
Pa 64 gigabita = 8 gigabajtaasMir11 wrote:Jesi li testirao taj stik, koliki mu je stvarni kapacitet? Wish je promašaj za kupovinu, umjesto stika od 64 GB dobio sam od 8
- hemed
#5384 Re: CARINA U BiH
meni danas dodje sa wisha navigacija za auto, 60 tak dolara, i hop vidim poslali je na carinu da uzmu sugave 3.5 markice
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#5385 Re: CARINA U BiH
A kako mislsi da odrede da li je ta navigacija preko 300KM osim otvaranja?
Druga stvar je ta sto ne otvaraju paket...
- hemed
#5386 Re: CARINA U BiH
pa ako odrede i ako ocarine, ja cu to vratiti da ponovo carine i poslat im izvod sa paypala da ne prelazi 300 KM,vrijednost je 60$ to je oko 100 KM i to je toun1ted wrote:A kako mislsi da odrede da li je ta navigacija preko 300KM osim otvaranja?
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#5387 Re: CARINA U BiH
Daš im da naručuju do 300 KM, i naruči stvar od 100 KM a kuka zbog 3.5 KM.
- hemed
#5388 Re: CARINA U BiH
ovdje niko ne kuka, nego zar moze biti neko tolko glup da ne vidi vrijednost posiljke na vrecici, i da tu istu posiljku mora otvorit da uzme te 3.5 KMliaar wrote:Daš im da naručuju do 300 KM, i naruči stvar od 100 KM a kuka zbog 3.5 KM.
-
Melo15
#5389 Re: CARINA U BiH
Jesi ti svjestan da ti kinez moze poslati zlatnu polugu i na nju nalijepiti 2KM vrijednost? I onda carinici trebaju da vjeruju takvim posiljkama? Sve sto prelazi one mini gabarite(tipa maska za mobitel) treba otvoriti i pogledati, uracunas pri narudzbi 10KM jos otvaranja paketa i miran, jos ustedis ako slucajno ne otvore..hemed wrote:ovdje niko ne kuka, nego zar moze biti neko tolko glup da ne vidi vrijednost posiljke na vrecici, i da tu istu posiljku mora otvorit da uzme te 3.5 KMliaar wrote:Daš im da naručuju do 300 KM, i naruči stvar od 100 KM a kuka zbog 3.5 KM.
- _Reds_
#5390 Re: CARINA U BiH
je4si ti svjetan da ima aparat krzo koji paketi prolaze?Melo15 wrote:Jesi ti svjestan da ti kinez moze poslati zlatnu polugu i na nju nalijepiti 2KM vrijednost? I onda carinici trebaju da vjeruju takvim posiljkama? Sve sto prelazi one mini gabarite(tipa maska za mobitel) treba otvoriti i pogledati, uracunas pri narudzbi 10KM jos otvaranja paketa i miran, jos ustedis ako slucajno ne otvore..hemed wrote:ovdje niko ne kuka, nego zar moze biti neko tolko glup da ne vidi vrijednost posiljke na vrecici, i da tu istu posiljku mora otvorit da uzme te 3.5 KMliaar wrote:Daš im da naručuju do 300 KM, i naruči stvar od 100 KM a kuka zbog 3.5 KM.
- hemed
#5391 Re: CARINA U BiH
je4si ti svjetan da ima aparat krzo koji paketi prolaze?[/quote]_Reds_ wrote:Jesi ti svjestan da ti kinez moze poslati zlatnu polugu i na nju nalijepiti 2KM vrijednost? I onda carinici trebaju da vjeruju takvim posiljkama? Sve sto prelazi one mini gabarite(tipa maska za mobitel) treba otvoriti i pogledati, uracunas pri narudzbi 10KM jos otvaranja paketa i miran, jos ustedis ako slucajno ne otvore..Melo15 wrote:ovdje niko ne kuka, nego zar moze biti neko tolko glup da ne vidi vrijednost posiljke na vrecici, i da tu istu posiljku mora otvorit da uzme te 3.5 KMliaar wrote:Daš im da naručuju do 300 KM, i naruči stvar od 100 KM a kuka zbog 3.5 KM.
nacrtaj mu ocito je da ne zna za skener
-
Melo15
#5392 Re: CARINA U BiH
Hoces da kazes, da ako kroz skener prodje navigacija kineska od 120KM i navigacija od 300+KM da ce skener to prepoznati? Ako je to u stanju uraditi skener, onda se izvinjavam na postu_Reds_ wrote:je4si ti svjetan da ima aparat krzo koji paketi prolaze?Melo15 wrote:Jesi ti svjestan da ti kinez moze poslati zlatnu polugu i na nju nalijepiti 2KM vrijednost? I onda carinici trebaju da vjeruju takvim posiljkama? Sve sto prelazi one mini gabarite(tipa maska za mobitel) treba otvoriti i pogledati, uracunas pri narudzbi 10KM jos otvaranja paketa i miran, jos ustedis ako slucajno ne otvore..hemed wrote:
ovdje niko ne kuka, nego zar moze biti neko tolko glup da ne vidi vrijednost posiljke na vrecici, i da tu istu posiljku mora otvorit da uzme te 3.5 KM
- _Reds_
#5393 Re: CARINA U BiH
Druze, naravno da skener ne može sve.
Ali prolazi prokz skender ip kamera od 25 dolara i on je otvara.
Prolazi kroz skender rikerc kmaerra od 12 dolara i on je otvara.
Prolazi kroz skener 3d dječija olovka od 18 dolara i on je otvara.
Daleko više paketa mi se otvara sada, ustvari sada se otvara svaki koji ima TN, a prije to nije bio slučaj.
Daleko više paketa mi se otvara sada, ustvari sada se otvara svaki koji ima TN, a prije to nije bio slučaj.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#5394 Re: CARINA U BiH
Nije niko glup, vec kinezi ne navode stvarne cijene na samom pakovanju. Naruci iz Njemacke ili UK pa ces dobiti tačan račun. Opet ako otvore platit ćeš otvaranje.hemed wrote:ovdje niko ne kuka, nego zar moze biti neko tolko glup da ne vidi vrijednost posiljke na vrecici, i da tu istu posiljku mora otvorit da uzme te 3.5 KMliaar wrote:Daš im da naručuju do 300 KM, i naruči stvar od 100 KM a kuka zbog 3.5 KM.
- un1ted
#5395 Re: CARINA U BiH
Koja je poenta posta? Sve nabrojano može biti iznad 300KM. Dok ne otvori ne može znati._Reds_ wrote:Druze, naravno da skener ne može sve.
Druga stvar je ta što njima nije u cilju da provjeravaju je li zaista izad 300KM, vec sada ide se na količinsko otvaranje da se uzme što više para za samo otvaranje.
- hemed
#5396 Re: CARINA U BiH
isto pumpu za auto malu sto ide na upaljac koja je 10$ neki dan isto otvorili i za nju sam platio 3.5 KM znaci kad im se qrcu digne posalju i otvaraju pakete bez razloga
- un1ted
#5397 Re: CARINA U BiH
Opet pitanje za tebe. Kako da ustanove da taj artikal nije preko 300KM?
Problem nije što otvaraju, na to imaju apslutno zakonsko pravo. Problem je što NAPLATE otvaranje a NE OTVORE PAKET.
Da me neko ne shvati kao da branim poštu, to su govna, ali malo zdrave logike.
Problem nije što otvaraju, na to imaju apslutno zakonsko pravo. Problem je što NAPLATE otvaranje a NE OTVORE PAKET.
-
Melo15
#5398 Re: CARINA U BiH
Ma ja sam ocekivao to da se svaki iole veci paket otvara, drugacije ne bi ni pustili ovo od 300KM bez dadzbina, a ovako vise koristi imaju od ovih otvaranja nego prije od PDVa i Carine..
- travar
#5399 Re: CARINA U BiH
Meni je problem/glupost i to što ti naplaćuju otvaranje. On ti naplati što radi svoj posao, a ti za to ne dobiješ nikakvu protuuslugu osim papira i malo one lijepe trake kao suvenirun1ted wrote:Opet pitanje za tebe. Kako da ustanove da taj artikal nije preko 300KM?
-
sasajev
#5400 Re: CARINA U BiH
Nije ni to tacno, ja sam juce dobio paket sa TN, pravim, i nije otvoren. Tako da i dalje nema pravila nego se radi sistemom slucajnog uzorka, vjerovatno_Reds_ wrote:Druze, naravno da skener ne može sve.