Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Dozer

#5376 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Dozer »

fixer
Igrom slucaja znam covjeka koji je prosao u Parlamentu BiH. Pripada stranci zelenih, a za njega su pojedinci u Nasoj stranci i na nizim nivoima po kapacitetu televizori u boji. Padate na marketinsku vrijednost stranaka, a apsolutno ne razmisljate da je jedan Danis, Haveric, i moralno i strukovno za vecinu tih "s kapacitetom" pojam sposobnosti.
Grijesis fixeru...ja uopste ne "padam" ni na kakve marketinske folove za bilo koju stranku, nego jednostavno gledam svojim ocima i slucam svojim usima, pa onda malo analiziram i na kraju donesem svoj licni zakljucak.
A u konkretnom slucaju, moj licni zakljucak po ovom pitanju je bio, a i sada stoji, da NS nema politickih, a ni nekih posebnih menadjerskih kapaciteta za bilo sta vise od kantona.

Upravo radi razmisljanja sam i dosao do ovog zakljucka. Danis je super lik, nema nikakvih problema, ali koje su to njegove stvarne politicke i menadjerske kvalifikacije? Da ne govorimo o tome da je vise van zemlje nego u njoj, gdje se postavlja pitanje njegove stvarne prisutnosti u tom nekom parlamentu ili skupstini, pa samim tim i svrhe njegove pozicije na tim nekim funckijama...
Tarik je OK, i za sve u NS je sigurno vodeci kapacitet u politickom smislu, ali sta on moze sam?
fixer

#5377 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by fixer »

Dozer wrote:
fixer
Igrom slucaja znam covjeka koji je prosao u Parlamentu BiH. Pripada stranci zelenih, a za njega su pojedinci u Nasoj stranci i na nizim nivoima po kapacitetu televizori u boji. Padate na marketinsku vrijednost stranaka, a apsolutno ne razmisljate da je jedan Danis, Haveric, i moralno i strukovno za vecinu tih "s kapacitetom" pojam sposobnosti.
Grijesis fixeru...ja uopste ne "padam" ni na kakve marketinske folove za bilo koju stranku, nego jednostavno gledam svojim ocima i slucam svojim usima, pa onda malo analiziram i na kraju donesem svoj licni zakljucak.
A u konkretnom slucaju, moj licni zakljucak po ovom pitanju je bio, a i sada stoji, da NS nema politickih, a ni nekih posebnih menadjerskih kapaciteta za bilo sta vise od kantona.

Upravo radi razmisljanja sam i dosao do ovog zakljucka. Danis je super lik, nema nikakvih problema, ali koje su to njegove stvarne politicke i menadjerske kvalifikacije? Da ne govorimo o tome da je vise van zemlje nego u njoj, gdje se postavlja pitanje njegove stvarne prisutnosti u tom nekom parlamentu ili skupstini, pa samim tim i svrhe njegove pozicije na tim nekim funckijama...
Tarik je OK, i za sve u NS je sigurno vodeci kapacitet u politickom smislu, ali sta on moze sam?
E, haj sad pls reci ko ima menadjerske i politicke kapacitete za ovo za sto su Danis i Haveric birani? Ja bih mozda i razumio da njih dvojica idu na ministarsko mjesto, pa se trazi menadjerki kapacitet, ali idu u parlamet/skupstinu, gdje bitise minimum 60% raznoraznih ublehasa sa jos gorim preferencama. Sto se tice politickog kapaciteta - pa ocekivati je da ce kao relativno nova i mala stranka u tom polju eventualno kaskati.
Ja bih sve ovo stvarno razumio, da nisam upoznao ljude iz drzavnog, za koje su njih dvojica pojam kvalitete i kapaciteta.
Dozer

#5378 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Dozer »

Interesantna postavka fixeru...

Po tebi ispada da se mi svi ne trebamo boriti upravo za promjenu u tom smislu da se ublehasi istjeraju iz parlamenata i skupstina, nego da je sasvim OK ako se tu nadje i jos poneki ublehas, ali samo da je iz neke druge stranke?

Stvarno za analizu...
Btw, o kojim onda ti kapacitetima doticnih pricas? Sta podrazumijevaju ti kapaciteti npr. Danisa? U kojem je to smislu on konkretno - kapacitet?
Izvini, ali imas pogresnu sliku..,pa upravo u parlamentima/skupstinama i treba da sjede ljudi sa odredjenim kapacitetima, sposobnostima i znanjima, jer oni su ti koji upravljaju, koji donose odluke, koji kreiraju zakone, ili najkrace receno - upravljaju drzavom, svako na svom nivou. A kako da upravljaju bilo cime ako nemaju upravo menadjerske sposobnosti i kapacitete?! Na osnovu cega ce onda ti ljudi donositi bilo kakve konstruktivne i progresivne odluke?!
Pa upravo zato sto nam u ovim instancama sjede raznorazni moroni, koji se ne znaju ni potpisati kako treba, mi i imamo stanje kakvo imamo...
Nije menadjer samo onaj koji je direktor necega, ili ministar, dragi fixeru...

Usput, evo i dosadasnjih rezultata NS na svim nivoima. Kao sto je vidljivo, izborni prag su presli u samo 3 izborne jedinice, a u jednoj imaju sansu da ga predju (malo vjerovatno). Valjda je to rezultat, izmedju ostalog, i tih nekakvih menadjerskih sopsobnosti i kapaciteta rukovodstva stranke...

Parlament BiH:
IJ 1 – 955 (0,79%)
IJ 2 – 439 (0,37%)
IJ 3 – 5287 (2,79%)
IJ 4 – 1769 (0,74%)
IJ 5 – 1731 (0,71%)

Parlament FBiH:
IJ 1 – 765 (0,81%)
IJ 2 – 614 (0,98%)
IJ 3 – 1032 (1,24%)
IJ 4 – 389 (0,58%)
IJ 5 – 1031 (1,05%)
IJ 6 – 340 (0,70%)
IJ 7 – 2113 (2,25%)
IJ 8 – 456 (0,48%)
IJ 9 – 364 (0,44%)
IJ 10 – 0 (0,00%)
IJ 11 – 3650 (3,88%)
IJ 12 - 190 (0,88%)

NSRS:
IJ 1 – 1599 (1,35%)
IJ 2 – 2253 (1,94%)
IJ 3 – 1076 (1,26%)
IJ 4 – 540 (0,61%)
IJ 5 – 1307 (1,55%)
IJ 6 – 1893 (3,95%)

Kantoni FBiH:
USK – 980 (1,09%)
PK – 35 (0,22%)
TK – 2500 (1,37%)
ZDK – 1493 (1,06%)
BPK – 69 (0,63%)
SBK – 788 (0,84%)
HNK – 179 (0,27%)
ZHK – 0 (0,00%)
KS – 8385 (4,75%)
LK – 74 (0,31%)
ultima_palabra

#5379 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ultima_palabra »

Krsmanović :D
fixer

#5380 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by fixer »

Dozer wrote:Interesantna postavka fixeru...

Po tebi ispada da se mi svi ne trebamo boriti upravo za promjenu u tom smislu da se ublehasi istjeraju iz parlamenata i skupstina, nego da je sasvim OK ako se tu nadje i jos poneki ublehas, ali samo da je iz neke druge stranke?

Stvarno za analizu...
Btw, o kojim onda ti kapacitetima doticnih pricas? Sta podrazumijevaju ti kapaciteti npr. Danisa? U kojem je to smislu on konkretno - kapacitet?
Izvini, ali imas pogresnu sliku..,pa upravo u parlamentima/skupstinama i treba da sjede ljudi sa odredjenim kapacitetima, sposobnostima i znanjima, jer oni su ti koji upravljaju, koji donose odluke, koji kreiraju zakone, ili najkrace receno - upravljaju drzavom, svako na svom nivou. A kako da upravljaju bilo cime ako nemaju upravo menadjerske sposobnosti i kapacitete?! Na osnovu cega ce onda ti ljudi donositi bilo kakve konstruktivne i progresivne odluke?!
Pa upravo zato sto nam u ovim instancama sjede raznorazni moroni, koji se ne znaju ni potpisati kako treba, mi i imamo stanje kakvo imamo...

Usput, evo i dosadasnjih rezultata NS na svim nivoima. Kao sto je vidljivo, izborni prag su presli u samo 3 izborne jedinice, a u jednoj imaju sansu da ga predju (malo vjerovatno). Valjda je to rezultat, izmedju ostalog, i tih nekakvih menadjerskih sopsobnosti i kapaciteta rukovodstva stranke...

Parlament BiH:
IJ 1 – 955 (0,79%)
IJ 2 – 439 (0,37%)
IJ 3 – 5287 (2,79%)
IJ 4 – 1769 (0,74%)
IJ 5 – 1731 (0,71%)

Parlament FBiH:
IJ 1 – 765 (0,81%)
IJ 2 – 614 (0,98%)
IJ 3 – 1032 (1,24%)
IJ 4 – 389 (0,58%)
IJ 5 – 1031 (1,05%)
IJ 6 – 340 (0,70%)
IJ 7 – 2113 (2,25%)
IJ 8 – 456 (0,48%)
IJ 9 – 364 (0,44%)
IJ 10 – 0 (0,00%)
IJ 11 – 3650 (3,88%)
IJ 12 - 190 (0,88%)

NSRS:
IJ 1 – 1599 (1,35%)
IJ 2 – 2253 (1,94%)
IJ 3 – 1076 (1,26%)
IJ 4 – 540 (0,61%)
IJ 5 – 1307 (1,55%)
IJ 6 – 1893 (3,95%)

Kantoni FBiH:
USK – 980 (1,09%)
PK – 35 (0,22%)
TK – 2500 (1,37%)
ZDK – 1493 (1,06%)
BPK – 69 (0,63%)
SBK – 788 (0,84%)
HNK – 179 (0,27%)
ZHK – 0 (0,00%)
KS – 8385 (4,75%)
LK – 74 (0,31%)
Haj pokazi mi tog koji ima te menadjerske kapacitete? Dozvoli nama da vidimo ko je taj. Tih ublehasa ima i vise nego dovoljno. Sto prilikom njihovog izbora nije vrijedio kriterij meadjerskih sposobnosti i strucnosti? Ko je takve postavio? Za mene Danis ima neupitne kvalitete. Niko nikog ne poznaje dovoljno da bi mogao da sudi o menadjerskim. Ne znam na osnovu cega to uopce moze glasac zakljuciti, sem na osvnovu nekog direktnog kontakta. Za mene Danis ima neupite moralne kvalitete, a to mi je kudikamo vaznije. Uostalom, nije Fhro neko ko ima dokazane menadjerske sposobnosti, pa je bespotrebno govoriti zasto ne treba glasati za njega?
Neka je nama defektolog ministar, ali nemoj slucajno da nam Dais bude u skupstini. :roll:
Suti i trpi

#5381 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Suti i trpi »

fixer wrote: Za mene Danis ima neupite moralne kvalitete, a to mi je kudikamo vaznije.
Slazem se. Pored toga, neki ljudi imaju u sebi usadjeno liderstvo i moc organizacije. Najbolji primjer je Josip Broz. Kao dobre menadjere mozemo pomenuti Peru Gudelja, starog Lijana i mnoge druge koji nemaju visoko obrazovanje a postigli su jako puno. Sta mi vrijede savrsene reference ako ih covjek zloupotrebljava u lopovske svrhe?
Parlament FBiH:
IJ 1 – 765 (0,81%)
IJ 2 – 614 (0,98%)
IJ 3 – 1032 (1,24%)
IJ 4 – 389 (0,58%)
IJ 5 – 1031 (1,05%)
IJ 6 – 340 (0,70%)
IJ 7 – 2113 (2,25%)
IJ 8 – 456 (0,48%)
IJ 9 – 364 (0,44%)
IJ 10 – 0 (0,00%)
IJ 11 – 3650 (3,88%)
IJ 12 - 190 (0,88%)
NSRS:
IJ 1 – 1599 (1,35%)
IJ 2 – 2253 (1,94%)
IJ 3 – 1076 (1,26%)
IJ 4 – 540 (0,61%)
IJ 5 – 1307 (1,55%)
IJ 6 – 1893 (3,95%)
Mnogi su ovdje danima trubili kako u RS obitavaju sve sami nacionalisti, sovinisti, secesionisti i kako nema sanse da podrze jednu ovakvu koaliciju. Po ovome ispada da smo tu negdje, da jednako nismo spremni podrzati prirodnu koalciju stranki iz F i RS. Izgleda da je liberalna opcija jednako neprihvatljiva i za nas i za njih.
ultima_palabra

#5382 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ultima_palabra »

Suti i trpi wrote:Mnogi su ovdje danima trubili kako u RS obitavaju sve sami nacionalisti, sovinisti, secesionisti i kako nema sanse da podrze jednu ovakvu koaliciju. Po ovome ispada da smo tu negdje, da jednako nismo spremni podrzati prirodnu koalciju stranki iz F i RS. Izgleda da je liberalna opcija jednako neprihvatljiva i za nas i za njih.
Sigurno ima i drugih razloga neuspjeha te koalicije?
svakako_lud

#5383 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by svakako_lud »

Suti i trpi wrote:
fixer wrote: Za mene Danis ima neupite moralne kvalitete, a to mi je kudikamo vaznije.
Slazem se. Pored toga, neki ljudi imaju u sebi usadjeno liderstvo i moc organizacije. Najbolji primjer je Josip Broz. Kao dobre menadjere mozemo pomenuti Peru Gudelja, starog Lijana i mnoge druge koji nemaju visoko obrazovanje a postigli su jako puno. Sta mi vrijede savrsene reference ako ih covjek zloupotrebljava u lopovske svrhe?

Mnogi su ovdje danima trubili kako u RS obitavaju sve sami nacionalisti, sovinisti, secesionisti i kako nema sanse da podrze jednu ovakvu koaliciju. Po ovome ispada da smo tu negdje, da jednako nismo spremni podrzati prirodnu koalciju stranki iz F i RS. Izgleda da je liberalna opcija jednako neprihvatljiva i za nas i za njih.
A to sad ispade da svi koji nisu glasali za taj vaš pokušaj od stranke su nacionalisti, sovinisti, secesionisti...... :shock:
Nevjerovatni ste majke mi , i onda se još čude rezultatima.... :roll:
fixer

#5384 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by fixer »

Ma Dozer se ponasa kao da su u svim drugim strankama sve sami Ante Markovici, a mi pokusavamo progurati Danisa. Apsurd. Kakvi futavci sjede u poslanickim klupama, pa da se zagrcnes. Ja se slazem da je njegova metoda odlicna, ali je istodobno deplasirana. Nama u prvu ruku trebaju moralni i dosljedni ljudi. Pun mi je kufer strucnjaka na bosanski nacin.
VjecitiStudent

#5385 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

Treba li kome pojeftino titula "Manager godine"??? :D
Corto Maltese

#5386 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Corto Maltese »

ultima_palabra wrote:
Suti i trpi wrote:Mnogi su ovdje danima trubili kako u RS obitavaju sve sami nacionalisti, sovinisti, secesionisti i kako nema sanse da podrze jednu ovakvu koaliciju. Po ovome ispada da smo tu negdje, da jednako nismo spremni podrzati prirodnu koalciju stranki iz F i RS. Izgleda da je liberalna opcija jednako neprihvatljiva i za nas i za njih.
Sigurno da ih ima na vagone, ima, ali mi se čini da je ovo glavni. Na primjer, Zdravko Krsmanović je dobio redovne izbore u Foči 2004-te. Nakon toga ga je Dodik pokušao smijeniti na vanrednim izborima, na kojima je Krsmanović ponovo pobijedio njegovog kandidata. Pa je tu potvrdio pobjedu na izborima 2008. Govorimo o ozbiljnim procentima- prije dvije godine je imao 44.7%, poduprtih sa 4,780 glasova. Dakle duga i stabilna karijera, kakvoj nije uobičajeno da se dešavaju ovakvi padovi. Naime, na ovim izborima je Krsmanović, u koalicija sa NS dobio svega 932 glasa. Uz sve uvažavanje različitosti lokalnih i opštih izbora, 3850 glasova se ne gube tek tako. Jedina promjena u odnosu na prethodna tri izborna ciklusa, a za koju ja znam, je ta da je na ovoj listi bio u koaliciji, koja ne odgovara ni crvenim ni plavim ni zelenim. Neuspjeh koalicije u FBiH je gotovo istovjetan, i večina predizbornih kritika je bila usmjerena upravo na koaliciju sa Krsmanovićem.
Koliko god to paradoksalno zvučalo, ovo recipročno neprihvatanje predstavlja ozbiljan dugoročni kapital i za NS i za Krsmanovića. Ako te u Bosni ne vole, onad daj barem da te ne vole podjednako. Samo tako te jedni neće moći ucjenjivati i prozivati time što si se priklonio drugima. Jedna hipoteka manje.
Pošto su oni koji su se do sada trudili da budu jednako omiljeni drastično suzili svoju ciljnu grupu, ostao je nepopunjen prostor koji bi u naredne dvije godine oni koji su jednako neomiljeni mogli popuniti. Ako budu umjeli, naravno
nosara

#5387 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by nosara »

Corto Maltese wrote:
ultima_palabra wrote:
Sigurno da ih ima na vagone, ima, ali mi se čini da je ovo glavni. Na primjer, Zdravko Krsmanović je dobio redovne izbore u Foči 2004-te. Nakon toga ga je Dodik pokušao smijeniti na vanrednim izborima, na kojima je Krsmanović ponovo pobijedio njegovog kandidata. Pa je tu potvrdio pobjedu na izborima 2008. Govorimo o ozbiljnim procentima- prije dvije godine je imao 44.7%, poduprtih sa 4,780 glasova. Dakle duga i stabilna karijera, kojoj nije uobičajeno da se dešavaju ovakvi padovi. Naime, na ovim izborima je Krsmanović, u koalicija sa NS dobio svega 932 glasa. Uz sve uvažavanje različitosti lokalnih i opštih izbora, 3850 glasova se ne gube tek tako. Jedina promjena u odnosu na prethodna tri izborna ciklusa, a za koju ja znam, je ta da je na ovoj listi bio u koaliciji, koja ne odgovara ni crvenim ni plavim ni zelenim. Neuspjeh koalicije u FBiH je gotovo istovjetan, i večina predizbornih kritika je bila usmjerena upravo na koaliciju sa Krsmanovićem.
Koliko god to paradoksalno zvučalo, ovo recipročno neprihvatanje predstavlja ozbiljan dugoročni kapital i za NS i za Krsmanovića. Ako te u Bosni ne vole, onad daj barem da te ne vole podjednako. Samo tako te jedni neće moći ucjenjivati i prozivati time što si se priklonio drugima. Jedna hipoteka manje.
Pošto su oni koji su se do sada trudili da budu jednako omiljeni drastično suzili svoju ciljnu grupu, ostao je nepopunjen prostor koji bi u naredne dvije godine oni koji su, za sada, jednako neomiljeni mogli popuniti. Ako budu umjeli, naravno
Ta smijesna koalicija nece prezivjeti do novembra... Krsmanovic je napravio kardinalnu gresku koja bi ga mogla kostat karijere...
fixer

#5388 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by fixer »

Smijesna je koalicija NS-Zdravko, a nece biti SDP- SDA - ???
VjecitiStudent

#5389 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

fixer wrote:Smijesna je koalicija NS-Zdravko, a nece biti SDP- SDA - ???
Ovo prvo ti je fukara, a ovo drugo su foteljasi, oni su uvijek u koaliciji, puno vise no sto i slutimo.
ultima_palabra

#5390 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ultima_palabra »

Corto Maltese wrote:
ultima_palabra wrote:
Sigurno da ih ima na vagone, ima, ali mi se čini da je ovo glavni. Na primjer, Zdravko Krsmanović je dobio redovne izbore u Foči 2004-te. Nakon toga ga je Dodik pokušao smijeniti na vanrednim izborima, na kojima je Krsmanović ponovo pobijedio njegovog kandidata. Pa je tu potvrdio pobjedu na izborima 2008. Govorimo o ozbiljnim procentima- prije dvije godine je imao 44.7%, poduprtih sa 4,780 glasova. Dakle duga i stabilna karijera, kakvoj nije uobičajeno da se dešavaju ovakvi padovi. Naime, na ovim izborima je Krsmanović, u koalicija sa NS dobio svega 932 glasa. Uz sve uvažavanje različitosti lokalnih i opštih izbora, 3850 glasova se ne gube tek tako. Jedina promjena u odnosu na prethodna tri izborna ciklusa, a za koju ja znam, je ta da je na ovoj listi bio u koaliciji, koja ne odgovara ni crvenim ni plavim ni zelenim. Neuspjeh koalicije u FBiH je gotovo istovjetan, i večina predizbornih kritika je bila usmjerena upravo na koaliciju sa Krsmanovićem.
Pošto su oni koji su se do sada trudili da budu jednako omiljeni drastično suzili svoju ciljnu grupu, ostao je nepopunjen prostor koji bi u naredne dvije godine oni koji su jednako neomiljeni mogli popuniti. Ako budu umjeli, naravno
Dobro, ali činjenica je da je čovjek osnovao i novu stranku, pa onda koalicija, možda je to sve skupa zbunilo ljude. Druga stvar je da su se na lokalnim izborima oko njega okupljali svi koji su bili protiv Dodikove politike, ovaj put su svi imali svoje liste.
Treće, slabo poznajem lokalnu politiku Foče, možda se nešto desilo što je promjenilo situaciju.

U Federaciji, pogotovo u KS, neuspjeh NS-a ima još manje veze s koaliranjem.

Što se tiče podjednakog nevoljenja, ne slažem se... bitno je imati konzistentnu politiku i ne okretati se kako vjetar puše. Ako balansiraš na žici i pokušavaš da te i jedni i drugi isto (ne) vole, vrlo brzo ćeš skontati da si postao pehlivan ;-)
nosara

#5391 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by nosara »

Jedno je hipoteza, a drugo je realnost... Ja sam se izjasnio, ali kao kulturan covjek, prihvaticu ono sto moja partija rekne, jer sam joj njojzi dao povjerenje, a to se ne daje pa uzima, kod naske... :D
Suti i trpi

#5392 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Suti i trpi »

ultima_palabra wrote:
Naravno da ima. Postoji citav niz razloga. Ipak, nacionalizam je najveci kamen spoticanja.
Ta smijesna koalicija nece prezivjeti do novembra... Krsmanovic je napravio kardinalnu gresku koja bi ga mogla kostat karijere...
Sto se jezim na ove 'karijeriste' :? . Neka propadne. Bolje propasti nego podilazit sirokim narodnim masama.
fixer

#5393 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by fixer »

nosara wrote:
Jedno je hipoteza, a drugo je realnost... Ja sam se izjasnio, ali kao kulturan covjek, prihvaticu ono sto moja partija rekne, jer sam joj njojzi dao povjerenje, a to se ne daje pa uzima, kod naske... :D
Neces ti to prihvatiti kao kulturan covjek, nego kao vjeran podanik. To je pitanje egzistencije, a ne kulture. I ako si odmah ocekivao takvu koaliciju, te ukoliko je za tebe prihvatljiva, sto si sate i godine proveo na ovom forumu seruci protiv sastavnih elemeata prihvatljive opcije?
Control panel

#5394 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Control panel »

Dozer wrote:Interesantna postavka fixeru...

Stvarno za analizu...

Parlament BiH:
IJ 1 – 955 (0,79%)
IJ 2 – 439 (0,37%)
IJ 3 – 5287 (2,79%)
IJ 4 – 1769 (0,74%)
IJ 5 – 1731 (0,71%)

Parlament FBiH:
IJ 1 – 765 (0,81%)
IJ 2 – 614 (0,98%)
IJ 3 – 1032 (1,24%)
IJ 4 – 389 (0,58%)
IJ 5 – 1031 (1,05%)
IJ 6 – 340 (0,70%)
IJ 7 – 2113 (2,25%)
IJ 8 – 456 (0,48%)
IJ 9 – 364 (0,44%)
IJ 10 – 0 (0,00%)
IJ 11 – 3650 (3,88%)
IJ 12 - 190 (0,88%)

NSRS:
IJ 1 – 1599 (1,35%)
IJ 2 – 2253 (1,94%)
IJ 3 – 1076 (1,26%)
IJ 4 – 540 (0,61%)
IJ 5 – 1307 (1,55%)
IJ 6 – 1893 (3,95%)

Kantoni FBiH:
USK – 980 (1,09%)
PK – 35 (0,22%)
TK – 2500 (1,37%)
ZDK – 1493 (1,06%)
BPK – 69 (0,63%)
SBK – 788 (0,84%)
HNK – 179 (0,27%)
ZHK – 0 (0,00%)
KS – 8385 (4,75%)
LK – 74 (0,31%)
ja sam vec ranije pisao o snazi i ozbiljnosti NS-a, i to da su svog najjaceg covjeka stavili na najnizi nivo. svjesno su isli na raspodjelu fotelja koje bi im ime danisa donijelo.
fixer

#5395 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by fixer »

Control panel wrote:
ja sam vec ranije pisao o snazi i ozbiljnosti NS-a, i to da su svog najjaceg covjeka stavili na najnizi nivo. svjesno su isli na raspodjelu fotelja koje bi im ime danisa donijelo.
A Danisu bas treba novca i fotelja? Jadnik jedva prezivljava. :roll:
Control panel

#5396 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Control panel »

fixer wrote:
Control panel wrote:
A Danisu bas treba novca i fotelja? Jadnik jedva prezivljava. :roll:
hajde malo skontaj sta sam htio reci pa se onda javi.
fixer

#5397 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by fixer »

Control panel wrote:
fixer wrote: A Danisu bas treba novca i fotelja? Jadnik jedva prezivljava. :roll:
hajde malo skontaj sta sam htio reci pa se onda javi.
Nemas potrebe boldat. Skontaj sta sam i ja rekao. Vi ste se svi nasli demokratski opismenjavat na Nasoj straci, sto vam se ne moze uzeti kao lose, ali da ste tako strogi i prema onima za koje glasate, ne bi mi stagnirali 15 godina. U drzavi gdje Fahro pokupi ovoliko glasova neumijesno je i najmanju zamjerku napisat na ovom topicu.
Control panel

#5398 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Control panel »

fixer wrote: Nemas potrebe boldat. Skontaj sta sam i ja rekao. Vi ste se svi nasli demokratski opismenjavat na Nasoj straci, sto vam se ne moze uzeti kao lose, ali da ste tako strogi i prema onima za koje glasate, ne bi mi stagnirali 15 godina. U drzavi gdje Fahro pokupi ovoliko glasova neumijesno je i najmanju zamjerku napisat na ovom topicu.
danis je trebao biti u najmanju ruku nosilac drzavne liste. a da ne pricam da je trebao biti kandidat za predsjednistvo.
NS je htjela ici na sigurno da posto poto negdje udju u parlamente. on ce odustati jer to njega ne interesuje ali je svojim imenom donio dva mandata.
a sto se tice fahre zaboili me neka stvar za njega ja imam svoj tim za koji glasam evo vec 20 godina i drago mi je da su sada sve pomeli. ne dovoljno da formiraju vlast. ali u primitivnoj sredini gdje ljudi ne znaju (ako nije izborna kradja u sta vise vjerujem) da popune glasacki listic ovo je super.
fixer

#5399 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by fixer »

Control panel wrote:
fixer wrote: Nemas potrebe boldat. Skontaj sta sam i ja rekao. Vi ste se svi nasli demokratski opismenjavat na Nasoj straci, sto vam se ne moze uzeti kao lose, ali da ste tako strogi i prema onima za koje glasate, ne bi mi stagnirali 15 godina. U drzavi gdje Fahro pokupi ovoliko glasova neumijesno je i najmanju zamjerku napisat na ovom topicu.
danis je trebao biti u najmanju ruku nosilac drzavne liste. a da ne pricam da je trebao biti kandidat za predsjednistvo.
NS je htjela ici na sigurno da posto poto negdje udju u parlamente. on ce odustati jer to njega ne interesuje ali je svojim imenom donio dva mandata.
a sto se tice fahre zaboili me neka stvar za njega ja imam svoj tim za koji glasam evo vec 20 godina i drago mi je da su sada sve pomeli. ne dovoljno da formiraju vlast. ali u primitivnoj sredini gdje ljudi ne znaju (ako nije izborna kradja u sta vise vjerujem) da popune glasacki listic ovo je super.
Prvo i osnovno - NS nije isla sa kandidatom za Predsjednistvo sto je veoma dosljedno od njih, jer se ne slazu sa zanemarivanjem "ostalih".
Za stranku je veoma vazno da ostvari bilo kakav mandat, jer je to tek mogucnost da se dodje na pozornicu i pokazu stavovi stranke, ozbiljnost u poslu, marljivost. U tim stvarima im ne mozes zamjeriti, jer je to sitan izborni inzenjering. Puno gorih smo vidjali iz laboratorija onih kojima 20 godina dajes podrsku.
Control panel

#5400 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Control panel »

fixer wrote:
Control panel wrote:
Prvo i osnovno - NS nije isla sa kandidatom za Predsjednistvo sto je veoma dosljedno od njih, jer se ne slazu sa zanemarivanjem "ostalih".
Za stranku je veoma vazno da ostvari bilo kakav mandat, jer je to tek mogucnost da se dodje na pozornicu i pokazu stavovi stranke, ozbiljnost u poslu, marljivost. U tim stvarima im ne mozes zamjeriti, jer je to sitan izborni inzenjering. Puno gorih smo vidjali iz laboratorija onih kojima 20 godina dajes podrsku.
prvo i osnovno svi gradjani i stranke moraju postovati ustav drzave ma kakav on bio, a takodje i sranje od izbornog zakona. dok se to ne promijeni ovo sto oni ko fol idi na kartu zanemarivanje ostalih je suplja prica. to je samo pridobijanje glasaca. bolji bi fol bio da je danis sada clan predsjednistva pa da se tako borio. ovako NS i dalje ce ostati Neozbiljna Stranka.
A sto se tice mojih za koje 20 godina glasam bas zbog takvih kao ti mi je drago da su pobijedili.
Locked