Grijesis fixeru...ja uopste ne "padam" ni na kakve marketinske folove za bilo koju stranku, nego jednostavno gledam svojim ocima i slucam svojim usima, pa onda malo analiziram i na kraju donesem svoj licni zakljucak.fixer
Igrom slucaja znam covjeka koji je prosao u Parlamentu BiH. Pripada stranci zelenih, a za njega su pojedinci u Nasoj stranci i na nizim nivoima po kapacitetu televizori u boji. Padate na marketinsku vrijednost stranaka, a apsolutno ne razmisljate da je jedan Danis, Haveric, i moralno i strukovno za vecinu tih "s kapacitetom" pojam sposobnosti.
A u konkretnom slucaju, moj licni zakljucak po ovom pitanju je bio, a i sada stoji, da NS nema politickih, a ni nekih posebnih menadjerskih kapaciteta za bilo sta vise od kantona.
Upravo radi razmisljanja sam i dosao do ovog zakljucka. Danis je super lik, nema nikakvih problema, ali koje su to njegove stvarne politicke i menadjerske kvalifikacije? Da ne govorimo o tome da je vise van zemlje nego u njoj, gdje se postavlja pitanje njegove stvarne prisutnosti u tom nekom parlamentu ili skupstini, pa samim tim i svrhe njegove pozicije na tim nekim funckijama...
Tarik je OK, i za sve u NS je sigurno vodeci kapacitet u politickom smislu, ali sta on moze sam?