Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
dallton

#5376 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

cirus wrote:Evo nas malo po malo u vasem omiljenom sportu, na ovom forumu ,cast izuzetcima ...
Mozemo ga nazvati ''zipa Srbin,driu ga''...
Igra tece ovako...Veliki broj ljudi ,najcesce Bosnjaka koji su duboko zabrazdili u nacional sovinizam, pisu sve svasta, najcrnje vrijedjajuci srpski, a Boga mi ,sve cesce i hrvatsli narod koji ovdje zivi .
A ako se slucajno , (a ne bi trebalo tako biti , forumi bi trebali da sluze za razmjenu i razlicitih misljenja) pojavi neki radoznao Srbin tipa ''draganBL'', ''lesinar'', ''oksigen''ili ''cirus'' i ''probjeli'' neku...Kreće ''poćera'' !!
Hepening uglavnom zavrsava moderator/administrator , koji poput toreadora ,banuje Srbu, a zapjenusani forumasi vicu OLEEEE
A sad da i tebi odgovorim saide.sa ,na tvoje tendeciozno , bezobrazno pitanje koje u sebi sadrzi gomilu lazi i neskrivenog fasizma ...
Saide, psi zapisavaju teritoriju .
Druze ja kao urolog, ne mogu ti pomoci... Ipak ces za pomoc morati potraziti drugu vrstu ljekara .
de nam navedi molim te u kojem je to dijelu said.sa slagao u donjem pistu? sve sto je covjek gore rekao je milion posto istina i hiljadu puta potvrdjeno sudskim presudama, nema potrebe vise da ponavljamo...

to sto si ti i tebi slicni u ratu sa cinjenicama i sudskim presudama, to ne mozes drugima nabijati na nos kao "mrznju"
said.sa wrote:
Urologu moj lijepi, svoje testise ste pokazivali najviše u Foči i Višegradu kad ste silovali muslimanke. Ti i tvoji pajdaši pokazali testise na Srebrenici, Višegradu, Prijedoru, Brčkom kad ste ubijali djecu i civile. Pa onda granatama sa sigurne udaljenosti na Sarajevo, Tuzlu, Mostar.

Samo mi nemoj pričati o srpskom junaštvu, ta je priča ispričana i taj je mit davno busted, što bi rekle kolege s Discoveryja. Informiši se malo bolje o "uspjesima" VRS-a pa onda pričaj o junaštvu.

Vi samo furajte svoje, a i mi ćemo svoje pa ćemo vidjeti šta će biti. Vidi se da ti je dr Dabić uzor a Mile Ronhil vožd.

Nego nisi mi odgovorio, jel vrijedilo pobiti najmanje 100.000 ljudi da ostvarite svoje ciljeve i zapišate teritoriju?
Jel novak djukic osudjen na 33 godine za granatiranje tuzle i masakr na kapiji? JESTE
Jel galic osudjen za opsadu i granatiranje sarajeva na 25 godina? JESTE
Jesu li za prijedor i brcko izdate na stotine presuda? JESU
Jel vojska, policija i vlast pca osudjena za genocid u srebrenici? JESTE

koji je ovdje dio sporan? mozes ti ratovati protiv cinjenica, al ne ide
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#5377 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by KatarinaKosaca »

lesinar_banjaluka wrote:Mile Dodik sve fino napisao..stim da je zaboravio reci kako bi svi ti "uspesni" poduhvati mogli biti jos USPESNIJI...da nije vladajuca struktura toliko krala(po principu PROCENAT)...

*al opet,moglo je biti i gore..da su ostali oni levati iz SDSa...oni su znali samo ukrasti,ovi barem nesto i naprave....
Oooo, pa tu si. Napisa jedan tvoj sunarodnjak da si baniran zato što si Srbin. Pa bi bilo red da to demantiraš, onako, znaš paranoja je ozbiljna bolest, pa da se ne shvati da je čovjek bolestan.
Abacija

#5378 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Abacija »

KatarinaKosaca wrote:
lesinar_banjaluka wrote:Mile Dodik sve fino napisao..stim da je zaboravio reci kako bi svi ti "uspesni" poduhvati mogli biti jos USPESNIJI...da nije vladajuca struktura toliko krala(po principu PROCENAT)...

*al opet,moglo je biti i gore..da su ostali oni levati iz SDSa...oni su znali samo ukrasti,ovi barem nesto i naprave....
Oooo, pa tu si. Napisa jedan tvoj sunarodnjak da si baniran zato što si Srbin. Pa bi bilo red da to demantiraš, onako, znaš paranoja je ozbiljna bolest, pa da se ne shvati da je čovjek bolestan.
Taj voz je davno prosao. Do sada je @cirus bio "obicni" a od sada je on paranoidni sizofrenicar.
lesinar_banjaluka

#5379 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by lesinar_banjaluka »

KatarinaKosaca wrote:

ma tu sam...jos uvek :)

nasao sam linkove...meni ne pada da negiram nikakve zlocine,jer nemam nikakvih dokaza da se NISU DOGODILI(a sudstvo je reklo da jesu)...mogu tu i tamo posumnjati u neku teoriju zavere,ali ne mogu dokazati,tako da nista i necu negirati..

pre nastavka diskusije,da u ovoj drzavi ima "normalnih novinara" ,javili bi se gospodinu dodiku,i zamolili ga da objasni svoje stajaliste o negiranju zlocina,da li poseduje kakve dokaze...ili je to samo rekao da podigne tenzije...(ako je ovo drugo,treba ga kazniti)
dallton

#5380 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

ovaj tvoj komentar me podsjeca na 10 godisnju pricu o "mitu o srebrenici" i "nerazumjevanju drugog i drugacijeg i slijepom insistiranju na samo svojoj strani istine" ...nemamo vise sta da ispitujemio i da pitamo bilo koga - imamo presude, znamo zasto je sta receno, i tu je kraj price...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#5381 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Chmoljo »

lesinar_banjaluka wrote: ma tu sam...jos uvek :)

nasao sam linkove...meni ne pada da negiram nikakve zlocine,jer nemam nikakvih dokaza da se NISU DOGODILI(a sudstvo je reklo da jesu)...mogu tu i tamo posumnjati u neku teoriju zavere,ali ne mogu dokazati,tako da nista i necu negirati..

pre nastavka diskusije,da u ovoj drzavi ima "normalnih novinara" ,javili bi se gospodinu dodiku,i zamolili ga da objasni svoje stajaliste o negiranju zlocina,da li poseduje kakve dokaze...ili je to samo rekao da podigne tenzije...(ako je ovo drugo,treba ga kazniti)
:roll: :roll: :roll:

da je ovo normalna zemlja, ovakvi ljudi nikad ne bi bili u prilici da ovako nešto govore... i tako možemo u beskonačnost, što opet ne opravdava ovakvo ponašanje.

sad kad bi recimo Dodik došao na neke pregovore u Sarajevo i nađe se neki lola koji će istovariti školjku jaja na njega, poslije ovih bljuvotina, šta misliš kako bi "normalni novinari" sa RTRS-a objavili ovu vijest?

hajde, onako hipotetički... pusti mašti na volju...
Abacija

#5382 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Abacija »

lesinar_banjaluka wrote:
Puno ti citas Sanju Vlaisavljevic... :-)
zavrzlama

#5383 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by zavrzlama »

radi ovih srba se istrajava na suzivotu i pomirenju..nazalost i sami posteni srbi shvataju da nije problemm olos u srpskom narodu nego onaj sveti trojac(SANU,DB,SPC)

http://b92.net/info/komentari.php?nav_id=382249#hrono
drina_light

#5384 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by drina_light »

Abacija wrote:
lesinar_banjaluka wrote:
Puno ti citas Sanju Vlaisavljevic... :-)
ne diram mi Sanju, najbolja zena ikad, da je ona na celu drzave... :-D
cirus

#5385 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by cirus »

Chmoljo wrote:
cirus wrote:Evo nas malo po malo u vasem omiljenom sportu, na ovom forumu ,cast izuzetcima ...
Igra tece ovako...Veliki broj ljudi ,najcesce Bosnjaka koji su duboko zabrazdili u nacional sovinizam, pisu sve svasta, najcrnje vrijedjajuci srpski, a Boga mi ,sve cesce i hrvatsli narod koji ovdje zivi .
A ako se slucajno , (a ne bi trebalo tako biti , forumi bi trebali da sluze za razmjenu i razlicitih misljenja) pojavi neki radoznao Srbin tipa ''draganBL'', ''lesinar'', ''oksigen''ili ''cirus'' i ''probjeli'' neku...Kreće ''poćera'' !!
Hepening uglavnom zavrsava moderator/administrator , koji poput toreadora ,banuje Srbu, a zapjenusani forumasi vicu OLEEEE
A sad da i tebi odgovorim saide.sa ,na tvoje tendeciozno , bezobrazno pitanje koje u sebi sadrzi gomilu lazi i neskrivenog fasizma ...
Druze ja kao urolog, ne mogu ti pomoci... Ipak ces za pomoc morati potraziti drugu vrstu ljekara .
čuj? jesi i ti radoznao? kako ono ti reče: ja tako kažem, to je činjenica i zaboli me šta vi kažete...

toliko o RAZMJENI različitih mišljenja.
O mojim misljenjima dosta si mogao saznati u temi ,KAKO PRIHVATITI ISTINU ?
Gdje je sve sto sam ovdje rekao ,uglavnom argumentovano .
Tema je nestala bez traga i obrazlozenja .
Da budemo nacisto , ja nisam protiv drzave Bosne i Hercegovine...
Ali sam itekako protiv BiH ,kakvu nude i ocekuju fasisti svih boja i smradova i u kojoj se zlo nastavlja u beskonacnost .
Chmoljo

#5386 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Chmoljo »

cirus wrote:
Ali sam itekako protiv BiH ,kakvu nude i ocekuju fasisti svih boja i smradova i u kojoj se zlo nastavlja u beskonacnost .
a koje ti indirektno (možda i nesvjesno) podržavaš...

kako ono kažu: unitarna... buuuuuu eto unitarne Be Ha, gotovi ste Srbi :lol:
cirus

#5387 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by cirus »

Abacija wrote:
KatarinaKosaca wrote:

Taj voz je davno prosao. Do sada je @cirus bio "obicni" a od sada je on paranoidni sizofrenicar.
Abacijija ... posto me je said.sa vec preporucio kao urologa ,poslusaj jednu dobronamjernu...
Probaj sa Dulkolaks cepicima rjesiti svoj toliko ociti problem !

Kada to uradis, molim te ...stavi svoju novu sliku pored nika, da vidimo rezultate terapije koju ti propisah !
Bez hvala,plz...Za lijek se u nasim narodima, nikad nije zahvaljivalo
dallton

#5388 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

cirus wrote:
Chmoljo wrote:
čuj? jesi i ti radoznao? kako ono ti reče: ja tako kažem, to je činjenica i zaboli me šta vi kažete...

toliko o RAZMJENI različitih mišljenja.
ti si protiv "fasizma svih boja" a onda odjednom cinjenice koje ti se iznose predstavljas kao dokaze "fasizma"...
Last edited by dallton on 19/09/2009 17:14, edited 1 time in total.
KatarinaKosaca

#5389 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by KatarinaKosaca »

cirus wrote:Kada to uradis, molim te ...stavi svoju novu sliku pored nika, da vidimo rezultate terapije koju ti propisah !
Tebi fakat treba...

Jesi li rekao da je @lešinar banovan zato što je Srbin, odnosno Srbin sa mu...... Jesi
Je li banovan uopće.......................................................................Nije

Kako se ta tvoja bolest onda zove? Ili laž ili paranoja. Treće nema
cirus

#5390 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by cirus »

zoom66 wrote:
pici wrote:Image

popušili se štogod :mrgreen:
nekad ronhill a nekad i banhill - tako kaze shtovani leshinar :D
...ne lici li ...doduse nedostaje :mrgreen: , a ne ipak je i :mrgreen: , tu ...ali ,ako si objektivan/na ,priznati ces da sam u pravu.
Last edited by cirus on 19/09/2009 17:29, edited 2 times in total.
KatarinaKosaca

#5391 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by KatarinaKosaca »

I ovo je prilog tvrdnji da je banovan, a naročito da je banovan jer je Srbin.
E, definitivno nije laž, ipak je paranoja i to malo žešća, usudim se dijagnosticirati. :(
Chmoljo

#5392 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Chmoljo »

KatarinaKosaca wrote:I ovo je prilog tvrdnji da je banovan, a naročito da je banovan jer je Srbin.
E, definitivno nije laž, ipak je paranoja i to malo žešća, usudim se dijagnosticirati. :(
:roll: ali ako si objektivna skontaćeš da je on upravu :D :skoljka:
KatarinaKosaca

#5393 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by KatarinaKosaca »

Chmoljo wrote:
KatarinaKosaca wrote:I ovo je prilog tvrdnji da je banovan, a naročito da je banovan jer je Srbin.
:roll: ali ako si objektivna skontaćeš da je on upravu :D :skoljka:
Biće da to u sljepilu mržnje prema Srbiji, Srbima i svemu što je srpsko ne vidim
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#5394 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dr.gog »

cirus wrote: Abacijija ... posto me je said.sa vec preporucio kao urologa ,poslusaj jednu dobronamjernu...
Probaj sa Dulkolaks cepicima rjesiti svoj toliko ociti problem !

Kada to uradis, molim te ...stavi svoju novu sliku pored nika, da vidimo rezultate terapije koju ti propisah !
De prekinite više sa kloniranjem. :)

Svako komentarisanje opomene povlači trajni ban.Žalbe se neće uvažiti.

Pridržavajte se pravila foruma.
behavac

#5395 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by behavac »

Sto se tice vrijedjenja tog jeste bilo...al tih pocera ne bas...mozda su me neki pokusali protjerati al nisu uspjeli...
Evo ja sam Srbin, mogu biti i radoznao...imam svoje stavove koji se uglavnom ne podudaraju sa vecinom na ovom forumu(citaj Bosnjacima)...al jos sam ovdje...i imam vec solidan staz...
Tako da nemam na moderaciju zamjerki sto banuje, uvijek je sa razlogom ali bilo je situacija kad je neko trebao dobiti ban, barem po meni a nije ako cemo vec analizirati taj rad...
Ipak opet ovo je privatni forum...moderacija ima to pravo...kome se ne svidja ne mora biti ovdje...
said.sa

#5396 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by said.sa »

Ma jadni vi Srbi, eto vas svako udara. Vi ste toliko bili tlačeni u bivšoj državi da uopće ne znam kako bre preživeste tolike torture. I '92 ste bili toliko ugroženi da ste se morali "braniti". Toliko su bili žestoki napadi Muslimana koji su vas poturčavali da ste počeli davati muslimanska imena svojoj djeci (ili je bilo obrenuto?!) Ona šaka jada onolikih direktora, oficire JNA, policajca, obavještajaca i KOS-ovaca poreklom sa Drumitora i ostalih živopisnih regija širom BiH i bivše Jugosavije stvarno se nije mogla oduprijeti stalnom maltretiranju golorukog muslimanskog življa pa ste morali krenuti u borbu za oslobođenje...

Naravno ni nakon rata stanje po vas srbe nije dobro. U institucija BiH vas stalno maltretiraju, čak ni Nikola Špirić i većina srba rukovodilaca u institucijama BiH ne može pomoći da se odbranite od konstantnih napada. Forumski borci džihada oličeni u forumašima Sa-x konstantno banuju Srbe i tako sprječavaju da istina dopre do onih koji su neobavješteni. Tako se vrši informativna blokada Srba iz PC koji samo traže da se kaže istina: U Sarajevu su srpsku djecu bacali lavovima, sarajlije i tuzlaci su sami sebe granatirali a leševe dovlačili sa drugih mjesta, Srbi su se junački branili i slične istine. Isto tako , u RS-u je postalo nesnošljivo, muslimanska manjina predvođena žrtvama agresije i genocida prosto ugnjetava srpsko stanovništvo tako što u Srebrenici uzvikuje "Ovo je Bosna!" To zaista je nedopustivo i šamar za sve Srbe. Pa niste vi džaba tolike ljude pobili da neko sad viče "ovo je Bosna." To je dragi moji fašizam, u svom izvornom obliku. Brate malo ljudi sa bradama i kokardama i parolama Nož, žica, Srebrenica dođu dan nakon dženaze u Srebrenici da se zezaju a vi odmah "ovo je Bosna."
Koji ste vi muslimani nacionalisti i fašisti

Ne treba vas banovati, vas te preparirati i konzervirati da vas generacije koje dolaze izučavaju
lesinar_banjaluka

#5397 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

said.sa wrote:
Ma jadni vi Srbi, eto vas svako udara. Vi ste toliko bili tlačeni u bivšoj državi da uopće ne znam kako bre preživeste tolike torture. I '92 ste bili toliko ugroženi da ste se morali "braniti". Toliko su bili žestoki napadi Muslimana koji su vas poturčavali da ste počeli davati muslimanska imena svojoj djeci (ili je bilo obrenuto?!) Ona šaka jada onolikih direktora, oficire JNA, policajca, obavještajaca i KOS-ovaca poreklom sa Drumitora i ostalih živopisnih regija širom BiH i bivše Jugosavije stvarno se nije mogla oduprijeti stalnom maltretiranju golorukog muslimanskog življa pa ste morali krenuti u borbu za oslobođenje...

Naravno ni nakon rata stanje po vas srbe nije dobro. U institucija BiH vas stalno maltretiraju, čak ni Nikola Špirić i većina srba rukovodilaca u institucijama BiH ne može pomoći da se odbranite od konstantnih napada. Forumski borci džihada oličeni u forumašima Sa-x konstantno banuju Srbe i tako sprječavaju da istina dopre do onih koji su neobavješteni. Tako se vrši informativna blokada Srba iz PC koji samo traže da se kaže istina: U Sarajevu su srpsku djecu bacali lavovima, sarajlije i tuzlaci su sami sebe granatirali a leševe dovlačili sa drugih mjesta, Srbi su se junački branili i slične istine. Isto tako , u RS-u je postalo nesnošljivo, muslimanska manjina predvođena žrtvama agresije i genocida prosto ugnjetava srpsko stanovništvo tako što u Srebrenici uzvikuje "Ovo je Bosna!" To zaista je nedopustivo i šamar za sve Srbe. Pa niste vi džaba tolike ljude pobili da neko sad viče "ovo je Bosna." To je dragi moji fašizam, u svom izvornom obliku. Brate malo ljudi sa bradama i kokardama i parolama Nož, žica, Srebrenica dođu dan nakon dženaze u Srebrenici da se zezaju a vi odmah "ovo je Bosna."
Koji ste vi muslimani nacionalisti i fašisti

Ne treba vas banovati, vas te preparirati i konzervirati da vas generacije koje dolaze izučavaju
no comment...(ko treba da komentarise,slobodno...)

sto se tice mog PROSLOG banovanaj(7 dana),popusio sam ga jer nisam postovao pravilnk foruma,pa u afektu reagirao na upozorenje moderatora(sto je zabranjeno)...a ne zato sto sam srbin ! posle mog banovanja,tema se ugasila...

*sad....moje licno misljenje jeste malo drugacije..al mi ne pada da ga iznosim,jer je zabranjeno komentarisati odluke moderatora :)
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#5398 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by -LIBERO- »

lesinar_banjaluka wrote:cini mi se da je vikendica bila na majevici...(on je pobegao sa babom i dedom)..

roditelji su mu JEDVA izasli iz tuzle...pogotovo otac(koje gu sutali po zatvorima/logorima ) ...
al nebitno,resavamo se te pogresne istorije..i prestajemo za sada o tome,bar JA..ne vracam se na to...

ajmo napisati nesto konstruktivno,sta Mile Dodik moze uraditi,za dobro ove drzave...sta bi TREBAO uraditii... (nema potrebe spominjati neke njegove izjave,sto opali u afektu...to SVI znamo da mu NE TREBA)..al evo,sta bi VI,porucili predsedniku vlade RS ,Miloradu Dodiku,da radi..kako bi pravio red u ovoj drzavi?

*sto se tice navijacke grupe lesinari...verovatno i sam znas da je osnivacka ekipa te grupe i danas (polu)aktivna u dijaspori...uglavnom su to ljudi koji su pobegli iz BL za vreme rata..i dan danas se vrate u svoj grad,i pomazu(na ovaj ili onaj nacin) danasnjoj ekipi(znaci,oni su presli preko toga sto su proterani,ostala im je i dalje ljubav prema Borcu i navijackoj grupi)

sto se tice procenta navijaca-bosnjaka u toj ekipi,mogu ti reci...da je isti procenat koliko je i procenat mladjih momaka(bosnjaka) kojih zivi u Banja Luci...razlika izmedju njih i ostalih...jeste sto ONI odu u zenicu,a mi u beograd...na kvalifikacije!(sto ne znaci DA NISAM NAVIJAO ZA BIH )

zadnja utakmica borca protiv zrinjskog je protekla fenomenalno(11 000 ljudi)...stvarno,godinama nasim vidio bolju atmosferu na stadionu,dosli su i gostujuci navijaci..niti jednog incidenta NIJE bilo...stvarno fenomenalno..da je samo vise takvih utakmica u nasoj ligi

http://www.lesinari1987.net/sajt/index.php

Prijatelju,jel' neko rekao da APSOLUTNO nije bilo idiota,pojedinaca..kao i jedinica koji se nisu bas po svim konvencijama ratovanja i ponasanja odnosili u toku rata, abili su (na zalost9 pod zastavom ARBIH?

Pa naravno da ih je bilo,naravno da se tokom ratovanja pocinilo i zlocina,ali isto tako sa takvim pojedincima,i jedinicama se u 80% slucajeva razracunavalo u toku samog rata.
Nadam se da ti je poznato da je u toku rata u opkoljenom Sarajevo doslo do razracunavanja sa bas takvim licima,komandantima i jedinicama...ia da su poubijani,pohapseni i razoruzani takvi ljudi.

A sada,daj mi ti navedi jednu jedinu licnost ili jedinicu koja je uhapsena ,razoruzana sto je ubijala bosnjake i Hrvate u BL. Prijedoru,Srebrenici....i drugim dijelovima BIH,ili zato sto su gradovi i gradovi drzani pod ospadom sa stotinama hiljada civila ,kojima je ukinuta voda,struja,hrana i jos su 24h dnevno raketirani i snajperski terorisani.

Dal' shvatas sta znaci biti totalno opkoljen,i to rovovima i bunkerima koji su izgradjeni PRIJE ratnih sukoba,sto znaci da je sve bilo studiozno planirano daleko prije ratnih sukoba.
Dal znas sta znaci provoditi mjesece i godine,kao djete u podrumima i rupama po gradu,jer se znalo desavati da se ne moze izaci od granatiranja i snajpera "odbranbenih" srpskih snaga(jel se brani tako sto se sa uzvisenja iznad grada puca po svemu i svacemu,od koga se brani?),

Za Dodika,da i on i Silajdzic imaju te maksimalisticke stavove u politici,sto samo po sebi vodi dubokim konfrotacijama i zarezanju i onako zategnutih odnosa. Jedan trazi 100% bez entiteta,a svjestan je da do toga ne moze doci bez Srba kao konstitutivnog naroda ove drzave,a drugi poziva na odcijepljenje i ponistavanje svih tzejenickih institucija,i ako zna da pokusaj odcjepljenja znaci novi rat.

Zar se ne radi o ne realnim,maksimalistickim politikama koje samo vode u sukob? A ndam se,jer ja duboko sma protiv bilo kojeg sukoba,da su ljudi svjesni i da nova sranja nisu nikome potrebna.

Sto se tice Lesinara,molim te ne pricaj me o tim postotcima i prici koliko je Bosnjaka u BL toliko ih je i u Lesinarima,sto jednostavno nije istina. Navijaci Borca su se pretvorili,poslije ratnih desavanja i protjeravanja 80% starog jezgra grupe kojeg su cinili Bosnjaci i Hrvati,u jednu nacionalisticku grupu,koja propagira netoleranciju,i stojim iza toga da u Lesinarima nema Bosnjaka,i ako ima onda su 2 (mada je i to nemoguce :mrgreen: )

Pogledaj ikonografiju te grupe,pogledaj ikonografije navijackih skupina sa podrucja koja su bila pod kontrolom ARBIH,o tome ti govorim,kao o nekom parametru kroz koji bi mogao zakljuciti kakva je atmosfera ..a ne kao o prici o navijacima kao takvima,za to ima drugi dio foruma.

Pozdrav
lesinar_banjaluka

#5399 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

@libero

uglavnom...nas dvojica se razumemo,jer koliko mogu videti,nasi stavovi nisu toliko razliciti ,da bismo se svadjali...ali zato to nije razlog da malo diskutujemo :)

jest da se mozda ne drzimo bas teme,ali svaka diskusija je dobro dosla..

-sto se tice ratnih desavanja,bogu hvala ,nisam bio u situaciji kao sto je bilo sarajevo,al daleko da je i meni bilo fino u ratu...budala je bilo na svim stranama,o tome sam stalno govorio,i zato ne mogu verovati da postoji misljenje kako su srbi usli u rat sa namerom o istrebljenju(a citao sam i takve neke tekstove)... 80% ucesnika vojske rs su bili obicni ljudi,koji su tu bili JER SU MORALI !( citao sam bas na ovom forumu neke postove,pa je neko rekao,kako je u ratu postoja neki kombi,koji je kupio muslimane i hrvate i slao ih na prve linije da kopaju rovove - ISTINA...samo sto autor niej rekao,da je ista ta vojna policija kupila po gradu svakog srbina koji nije imao "neki papir iz vojske" i slala ga u kasarnu,pa na liniju)....malo je bilo ljudi kao sto je moj ujak,kojeg su tako pokupili pa pri rasporedjivanju u kasarni izadje tom komandantu i zamoli da nesto kaze...a reci su bile,"mene ubijte,posaljite u zatvor,al mi ne pada na pamet ici ratovati u ovom ratu" ...malo su ga drzali u kasarni,pa ga pustili... ! na nesrecu srpskog naroda,na vlasti su bili LUDACI I PSIHOPATE,koji su uspeli napraviti ovo ludilo... ! da me sad pogresno ne shvatite,nikad necu reci da su srbi jedini(100% krivci za izbijanje rata) ...za sukob je potrebno dvoje,tako da je bilo pameti i popustanja na drugoj strani,verovatno bi se rat izbegao(a onda bi se politicke ambicije i ideje pokusale izganjati na neki drugi nacin)...

sjedinica koje su cinili zlocine---mislim da je i tu bilo kaznjavanja pojedinaca...ali posto nisam ucestvovao u ratu,stvarno ne mogu pricati o tim stvarima...

lesinari...sam znas da je to uglavnom neka mladja ekipa..od 16-25 godina....koji su "u tom fazonu"...ja se vec lagano sa istoka selim na zapad,jer me je sve to proslo...al dugo pratim tu grupu,mogu ti reci,da se PUNO PUNO promenilo,netolerancija se smanjila na minimum(ranije je bilo ispada-ZESTOKIH)...na celo te grupe su dosli normalniji ljudi(koji su protereali one BIVSE VODJE,a setimo se tih bivsih i njihovih transparenata-"noz,zica...")...ja kao gradjanin banjaluke koji odem na utakmice borca,vidim veliki napredak u navijanju(izboru pesama,transparenata)...mozda postoje neke 2 pesme koje se pevaju,za koje neko moze prigovoriti...! sto se tice saradnje sa ostalim grupama,koliko cujem iz price...saradnja sa hrvatskim klubovima je jako dobra...cuju se medjusobno,dolaze jedni drugim u goste..i tu nema nikakvih problema...sa bosnjackim nije tako dobra...pa kad dodju navijaci sarajeva,mozes cuti vise prostatluka i vredjanja od strane lesinara ;) ! al stvarno,u zadnjoj utakmici protiv zrinjskog,ja sam se odusevio sa navijanjem,znaci,niti jednog protivnickog igraca nisu vredjali,niti su vredjali gostujuce navijaca,niti pevali nacionalisticke pesme...jedino,ako sad trazite dlaku u jajetu,vi bi rekli...pevali su pesmu u kojoj se kaze, NE TREBA BITI SAMPION,JER BOSNA NIJE NASA DRZAVA... al to je meni puno bolje nego kad pevaju,"SRBE na **BE" ili slicno

*sto se tice maksimalistickih zahteva..slazem se oko tvoje izjave...ja sam ISTINSKI PROTIVNIK BILO KAKVE SECESIJE,ili REFERENDUMA(iovako smo *urac od drzave,za razvoj svega,bitna je velicina drzave i broj stanovnika...sta mislite zasto se EU stalno siri i prima nove clanice) ...a mi ovde udaramo kontru,pa hocemo da od svakog sela napravimo drzavu!! uglavnom,ja licno mislim da ni sam dodik NIJE ZA TO...samo sto trazi priznavanje RS i postovanje dejtonskog sporazuma...! medjutim,tu dolazimo do onoga drugoga,one druge strane koje nece izaci i reci(izuzv tihica u skupstini RS)...RS POSTOJI -I POSTOJACE,IDEMO DALJE... (koliko ja mislim to nije maksimalisticka teznja,vec samo potvrdjivanje realnosti)

**oko ustavnih promena,tu ce biti problema,jer mislim ,da u ovom momentu,kroz pitanje ustavnih promena ,pokusavaju se progurati neke MAKSIMALISTICKE bosnjacke IDEJE(uziamnje nadleznosti-a kroz svaku oduzetu nadleznost,sve se vise gubi smisao za postojanje entiteta)

***drzavi dati ono sto joj treba za normalno funkcionisanje(minimalno)....ostalo prepustiti entitetima!(jer to je realnost-i dodik na to pristaje 99% )
Abacija

#5400 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Abacija »

lesinar_banjaluka wrote:
**oko ustavnih promena,tu ce biti problema,jer mislim ,da u ovom momentu,kroz pitanje ustavnih promena ,pokusavaju se progurati neke MAKSIMALISTICKE bosnjacke IDEJE(uziamnje nadleznosti-a kroz svaku oduzetu nadleznost,sve se vise gubi smisao za postojanje entiteta)

***drzavi dati ono sto joj treba za normalno funkcionisanje(minimalno)....ostalo prepustiti entitetima!(jer to je realnost-i dodik na to pristaje 99% )
Haj' ti meni iskreno reci; je li Dodi mjesto u zatvoru?
Locked