Safet Susic - Pape, selektor BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Sarajevski
#5376 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Slobodna Bosna, br. 726
REVIJA BEDEVIJA
Reprezentativci BiH bod protiv Albanije proslavili u kafani do jutra
Od dana kada je Safet Sušić preuzeo vođenje nogometne reprezentacije BiH traje neobjašnjiv otpor prema najvećem nogometašu kojeg je BiH ikada imala. Prvobitni skepticizam s vremenom je prerastao u potpuni antagonizam a zatim i u neshvatljivu mržnju dijela javnosti i novinara koja na internetskim forumima skoro pa poziva na Sušićev linč. No, ovakav je njihov stav lako objasniti. Jednostavno, oni su Miroslava Blaževića (sine, pokojne mi majke kate j.. ćemo im mater) voljeli iz istog razloga zbog kojeg 300 hiljada glasača na izborima zaokruži ime Željka Komšića (ko dirne u Bosnu, dobiće po prstima). Rezultati i suština takvog stila ponašanja i vladavine, dakle nikakvi, malo su koga zanimali. Bilo je važno da se teferiči i da se ima osjećaj kako smo konačno veliki i važni, makar gubili sve bitne utakmice u kojima smo morali pobjeđivati. Nakon takvog Blaževića, u reprezentaciju je stigao Sušić i uveo potpuno suprotna pravila ponašanja. No, situacija u kojoj Sušić radi umnogome je drugačija od one u kojoj se našao Blažević. U Blaževićevo vrijeme Zvjezdan Misimović i Edin Džeko bili su dva najbolja igrača Bundeslige, Vedad Ibišević igrao je do povrede u životnoj formi a većina ostalih reprezentativaca bila je standardna u svojim klubovima. Danas je Misimović potpuno nespreman nogometaš, sa desetak kilograma viška, Ibišević se (još) traži, Džeko u reprezentaciji statira oko protivničkog šesnaesterca a važni odbrambeni i vezni igrači u svojim klubovima uglavnom sjede na klupi... Dakle, jedna prosječna evropska reprezentacija koju samo u BiH smatraju velikom i vide je na svakom velikom takmičenju. Ono što je, ipak, Sušićev najveći problem koji bi ga, na koncu, mogao koštati posla jeste činjenica da je nacionalni tim skupina na dvije strane podijeljenih igrača, koji skoro pa ne komuniciraju jedni sa drugima. Jednu grupu nogometaša čine Miralem Pjanić, Vedad Ibišević, Asmir Begović... koji profesionalno shvataju okupljanja reprezentacije, koji na takve utakmice gledaju kao na priliku da se dokažu i u nacionalnom dresu. S druge je, pak, strane klan nazovi zvijezda koji je imao velikog uticaja i na Blaževića, posebice kada je na njega, na pripremama za utakmicu s Portugalom, vršio pritisak da umjesto povrijeđenog Kenana Hasagića na golu bude Begović. Uobražena grupica, iako to Sušić ne želi priznati („Da sam to vidio, odmah bi dao ostavku“, kazao nam je selektor) skoro pa otvoreno bojkotira igru pokušavajući na taj način izazvati potpuni raskol i smjene na kormilu reprezentacije. I dok smo se svi skupa razočarano prepirali o razlozima zbog kojih reprezentacija nije pobijedila u Tirani, dio reprezentativaca je noć po povratku u Sarajevo, predvođeni notornim Munibom Ušanovićem, iskoristio da albanski bod proslavi dernekom do jutra u Ušanovićevom omiljenom restoranu. Dakle, isto ono što su radili u Lisabonu, nakon prve utakmice baraža, kada su odmah nakon izgubljene utakmice, do sitnih sati istraživali ponudu lisabonskih klubova. Poruka svima koji svoju energiju troše raspravljajući o tome treba li Sušić otići ili ne, mogu li Pjanić i Misimović zajedno te zašto ne igraju, primjerice, Ibričić ili Sanel Jahić je jasna – ne sekirajte se previše. Reprezentativna okupljanja velikoj su većini igrača dobra prilika da se odmore od strogih klupskih obaveza ili da se, primjerice, dan-dva pred važne utakmice alkoholizirani svojim „prijateljicama noći“ pohvale kvadraturom apartmana u elitnom sarajevskom naselju Breka. Ako njima nije stalo, zašto bi se onda bilo ko od nas nervirao kako su igrali Bjelorusija i Rumunija te hoće li nam izgubljena dva boda u Tirani zatvoriti vrata baraža. /N.H.
REVIJA BEDEVIJA
Reprezentativci BiH bod protiv Albanije proslavili u kafani do jutra
Od dana kada je Safet Sušić preuzeo vođenje nogometne reprezentacije BiH traje neobjašnjiv otpor prema najvećem nogometašu kojeg je BiH ikada imala. Prvobitni skepticizam s vremenom je prerastao u potpuni antagonizam a zatim i u neshvatljivu mržnju dijela javnosti i novinara koja na internetskim forumima skoro pa poziva na Sušićev linč. No, ovakav je njihov stav lako objasniti. Jednostavno, oni su Miroslava Blaževića (sine, pokojne mi majke kate j.. ćemo im mater) voljeli iz istog razloga zbog kojeg 300 hiljada glasača na izborima zaokruži ime Željka Komšića (ko dirne u Bosnu, dobiće po prstima). Rezultati i suština takvog stila ponašanja i vladavine, dakle nikakvi, malo su koga zanimali. Bilo je važno da se teferiči i da se ima osjećaj kako smo konačno veliki i važni, makar gubili sve bitne utakmice u kojima smo morali pobjeđivati. Nakon takvog Blaževića, u reprezentaciju je stigao Sušić i uveo potpuno suprotna pravila ponašanja. No, situacija u kojoj Sušić radi umnogome je drugačija od one u kojoj se našao Blažević. U Blaževićevo vrijeme Zvjezdan Misimović i Edin Džeko bili su dva najbolja igrača Bundeslige, Vedad Ibišević igrao je do povrede u životnoj formi a većina ostalih reprezentativaca bila je standardna u svojim klubovima. Danas je Misimović potpuno nespreman nogometaš, sa desetak kilograma viška, Ibišević se (još) traži, Džeko u reprezentaciji statira oko protivničkog šesnaesterca a važni odbrambeni i vezni igrači u svojim klubovima uglavnom sjede na klupi... Dakle, jedna prosječna evropska reprezentacija koju samo u BiH smatraju velikom i vide je na svakom velikom takmičenju. Ono što je, ipak, Sušićev najveći problem koji bi ga, na koncu, mogao koštati posla jeste činjenica da je nacionalni tim skupina na dvije strane podijeljenih igrača, koji skoro pa ne komuniciraju jedni sa drugima. Jednu grupu nogometaša čine Miralem Pjanić, Vedad Ibišević, Asmir Begović... koji profesionalno shvataju okupljanja reprezentacije, koji na takve utakmice gledaju kao na priliku da se dokažu i u nacionalnom dresu. S druge je, pak, strane klan nazovi zvijezda koji je imao velikog uticaja i na Blaževića, posebice kada je na njega, na pripremama za utakmicu s Portugalom, vršio pritisak da umjesto povrijeđenog Kenana Hasagića na golu bude Begović. Uobražena grupica, iako to Sušić ne želi priznati („Da sam to vidio, odmah bi dao ostavku“, kazao nam je selektor) skoro pa otvoreno bojkotira igru pokušavajući na taj način izazvati potpuni raskol i smjene na kormilu reprezentacije. I dok smo se svi skupa razočarano prepirali o razlozima zbog kojih reprezentacija nije pobijedila u Tirani, dio reprezentativaca je noć po povratku u Sarajevo, predvođeni notornim Munibom Ušanovićem, iskoristio da albanski bod proslavi dernekom do jutra u Ušanovićevom omiljenom restoranu. Dakle, isto ono što su radili u Lisabonu, nakon prve utakmice baraža, kada su odmah nakon izgubljene utakmice, do sitnih sati istraživali ponudu lisabonskih klubova. Poruka svima koji svoju energiju troše raspravljajući o tome treba li Sušić otići ili ne, mogu li Pjanić i Misimović zajedno te zašto ne igraju, primjerice, Ibričić ili Sanel Jahić je jasna – ne sekirajte se previše. Reprezentativna okupljanja velikoj su većini igrača dobra prilika da se odmore od strogih klupskih obaveza ili da se, primjerice, dan-dva pred važne utakmice alkoholizirani svojim „prijateljicama noći“ pohvale kvadraturom apartmana u elitnom sarajevskom naselju Breka. Ako njima nije stalo, zašto bi se onda bilo ko od nas nervirao kako su igrali Bjelorusija i Rumunija te hoće li nam izgubljena dva boda u Tirani zatvoriti vrata baraža. /N.H.
- Comrad
#5377 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Jbg...ovakav tekst sam mogao i ja napisati. Rekla-kazala.
Ne vidim nikakav razlog da bi ta uobrazena grupa (pretpostavljam da tu novinar misli na Dzeku, Spahu, Misketa...) bojkotirala repku?
Ne vidim nikakav razlog da bi ta uobrazena grupa (pretpostavljam da tu novinar misli na Dzeku, Spahu, Misketa...) bojkotirala repku?
-
Sarajevski
#5378 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
radi se o spahicu, dzeki, hasagicu i ibricicu
uzmi nove dane, tamo to imas na cetiri strane elaborirano do u detalje
uzmi nove dane, tamo to imas na cetiri strane elaborirano do u detalje
- Comrad
#5379 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Pa je li ovo ovaj Delić sa hayata pisao tekst.
ili ima jos neki Emir Delić...
Nisam citao tekst, ali sudeći po autoru...ne znam zasto, ali ne vjerujem novinarima sa hayata, prvo sto su apsolutno nestrucni, a da ne govorim da su iz zavisti uspjeli otjerati jednog od najboljih komentatora na ovim prostorima. Isti ovaj delić, ako je to taj, ne zna procitati obicne sportske vijesti.
Sta je to sa hayatovcima, grupno zele da otvore oci Susicu. Da nije problem mozda sto je tv1 dobila prava na onu tekmu u lux-u ili je nesto drugo u pitanju. Kad ce zalizanko otvoriti oci papetu?
p.s. bolje mu je nek pise o uspjesima svoje zemlje, nasu nek pusti
Nisam citao tekst, ali sudeći po autoru...ne znam zasto, ali ne vjerujem novinarima sa hayata, prvo sto su apsolutno nestrucni, a da ne govorim da su iz zavisti uspjeli otjerati jednog od najboljih komentatora na ovim prostorima. Isti ovaj delić, ako je to taj, ne zna procitati obicne sportske vijesti.
Sta je to sa hayatovcima, grupno zele da otvore oci Susicu. Da nije problem mozda sto je tv1 dobila prava na onu tekmu u lux-u ili je nesto drugo u pitanju. Kad ce zalizanko otvoriti oci papetu?
-
samo_ovaj_put
#5380 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
ako je N.H. i ako je bosna,onda je to nedim hasicComrad wrote:Pa je li ovo ovaj Delić sa hayata pisao tekst.ili ima jos neki Emir Delić...
-
Sarajevski
#5381 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
nek se i o tome progovorilo. nama su u zadnjih 15 godina vazda bili krivi pusina, musvoci, pasalic, ovaj onaj a niko nije kazao da su nam igraci za neku stvar.
a ovi sto sad igraju su suri prosjek
- veljaca
#5382 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Piše: Edin Borovina ::::: Tekst objavljen: 15.10.2010. 000000 12:19
Safet Sušić već sprema alibi za eventualni kiks protiv Rumuna
Bjelorusija je protiv Albanije, Francuske i Luksemburga već položila oružje i s nestrpljenjem čeka da mi dođemo u Minsk i nokautiramo ih iz kvalifikacija
Lista bh. novinara s kojima kontaktira selektor Safet Sušić svakim danom sve je kraća. Nekada možda i najpopularniji bh. sportista (čemu su uveliko doprinijeli i sada sve omraženiji novinari) u posljednjih nekoliko mjeseci polako ali sigurno u bh. javnosti postaje jedna od najomraženijih ličnosti.
U intervjuu za Avazov Sport, Sušić je u svom stilu nastavio s tjeranjem javnosti da vjeruje više njemu, nego svojim očima. I dok se igrači u svlačionici dobro zabavljuju smišljajući sprdnje na njegov račun (što im ne služi na čast, ali što je svakako dokaz «velikog» autoriteta selektora), Sušić nastavlja na sebi svojstven način iritirati javnost.
Saznajemo tako da je Sušić «otkrio» Lulića (nikad ga u životu nije pogledao, niti bi da BHT1 nije prenosila kvalifikacijski meč za Ligu prvaka Young Boys - Tottenham), da je «otkrio» Mujdžu (kao da je ovaj igrao u Zanzibaru, a ne u Bundesligi), da je otkrio Medunjanina (kao da je ovaj igrao u Zanzibaru, a ne u Primeri)...
Uz sve te silne «otkrivene» igrače Sušić je, od kada je na klupi, slavio u prijateljskoj utakmici protiv Gane i kvalifikacijskoj protiv Luksemburga...
I, valjda zbog te dvije pobjede, tri poraza (Njemačka, Švedska, Francuska) i dva remija (Katar i Albanija), Sušić sebe smatra uspješnim, a sve novinare koji misle suprotno – neuspješnim u svom poslu!
Zar Bjelorusi nisu prebacili svoj zacrtani plan sa već osvojenih osam bodova, bilo je jedno od pitanja kolege Almira Sokolovića.
«Nisu! Oni su se nadali da će na kontu imati devet bodova. Šest kod kuće i tri protiv Luksemburga, uz planirani poraz od Francuske. I oni su u minusu od jednog boda kao i mi».
Bjelorusija nakon četiri utakmice ima osam bodova (četiri više od nas). Tih osam bodova Bjelorusi nisu skupili protiv amatera iz Luksemburga (samo jedan), već protiv Francuske (tri), Albanije (tri) i Rumunije (jedan).
U borbi za najbolju drugoplasiranu, Bjelorusi su trenutno među pet najboljih ekipa (Slovačka, Hrvatska, Engleska i Portugal) koje imaju sedam bodova. BiH predvođena Sušićem u borbi za najbolju drugoplasiranu selekciju na kraju kvalifikacija, ima jedan bod (tri protiv Luksemburga se ne računaju)!
Ono što je svakako intersantno jeste i Sušićev plan za dva duela protiv Rumuna koja nas očekuju naredne godine, prvo na Koševu, a potom u Bukureštu.
»Možemo pobjediti i učinit ćemo sve (slična priča kao i uoči svake utakmice), ali smatram da će za nas ključni meč biti u Minsku protiv Bjelorusije. Šta ako sa Rumunijom, a to se može desiti, oba meča odigramo bez pobjednika. Po meni Albanija je otpala, jer su od nas izgubili dva domaća boda i po meni, ključni duel imat ćemo u Bjelorusiji. Ako taj susret dobijemo, sigurno smo drugi» kazao je Sušić.
Očito, Sušić sebe i u slučaju remija na Bilinom polju protiv Rumuna (naša naredna utakmica) vidi kao uspješnog selektora. Ako smo dobro shvatili, prema Sušićevoj računici Bjelorusija je (u slučaju našeg kiksa protiv Rumuna na Koševu), protiv Albanije, Francuske i Luksemburga već položila oružje i s nestrpljenjem čeka da mi dođemo u Minsk i nokautiramo ih iz kvalifikacija.
Ubjedljivo najintersantniji odgovor i svoje viđenje trenutnog stanja u reprezentaciji koju vodi, Sušić je dao na pitanje; Šta očekujete u nastavku kvalifikacija za Euro?
«Nama fali jedan bod i to onaj izgubljeni protiv Francuske. Ako neko gleda, trebali smo remizirati sa Francuzima. Možda će nekome biti smiješno, ali jedino što su planirali prije početka kvalifikacija su izborili Luksemburžani. Oni su se nadali jednom bodu», odapeo je Sušić.
Trebali smo remizirati s Francuzima kojima nismo uspjeli šutnuti na gol za 90 minuta igre?!
Nema incidenata
"Odmah ću kazati da ima igrača koji igraju slabije, ali nema fudbalera koji je izašao na teren razmišljajući da me bojkutuje, mene ili reprezentaciju. Sa svim igračima sam u dobrim odnosima. Niti sa jednim nisam bio u konfliktu, pa i među samim igračima su super odnosi. Niti jedan ozbiljniji incident nije zabilježen. To vam sve govori", kazao je Sušić.
Nije selektor objasnio gdje mu je Edin Džeko otišao nakon što ga je zamijenio u 90. minutu u Tirani!
--------------
Evo jos misljenja ...... (nije vala neki relevantan ). Ali ponavljam - samo ukrstanjem miljenja i stvaranjem klime da nema nedodirljivih - mi mozemo naprijed. Svako normalan i dobronamjeran ce znati ocijeniti ono sto procita ...

Safet Sušić već sprema alibi za eventualni kiks protiv Rumuna
Bjelorusija je protiv Albanije, Francuske i Luksemburga već položila oružje i s nestrpljenjem čeka da mi dođemo u Minsk i nokautiramo ih iz kvalifikacija
Lista bh. novinara s kojima kontaktira selektor Safet Sušić svakim danom sve je kraća. Nekada možda i najpopularniji bh. sportista (čemu su uveliko doprinijeli i sada sve omraženiji novinari) u posljednjih nekoliko mjeseci polako ali sigurno u bh. javnosti postaje jedna od najomraženijih ličnosti.
U intervjuu za Avazov Sport, Sušić je u svom stilu nastavio s tjeranjem javnosti da vjeruje više njemu, nego svojim očima. I dok se igrači u svlačionici dobro zabavljuju smišljajući sprdnje na njegov račun (što im ne služi na čast, ali što je svakako dokaz «velikog» autoriteta selektora), Sušić nastavlja na sebi svojstven način iritirati javnost.
Saznajemo tako da je Sušić «otkrio» Lulića (nikad ga u životu nije pogledao, niti bi da BHT1 nije prenosila kvalifikacijski meč za Ligu prvaka Young Boys - Tottenham), da je «otkrio» Mujdžu (kao da je ovaj igrao u Zanzibaru, a ne u Bundesligi), da je otkrio Medunjanina (kao da je ovaj igrao u Zanzibaru, a ne u Primeri)...
Uz sve te silne «otkrivene» igrače Sušić je, od kada je na klupi, slavio u prijateljskoj utakmici protiv Gane i kvalifikacijskoj protiv Luksemburga...
I, valjda zbog te dvije pobjede, tri poraza (Njemačka, Švedska, Francuska) i dva remija (Katar i Albanija), Sušić sebe smatra uspješnim, a sve novinare koji misle suprotno – neuspješnim u svom poslu!
Zar Bjelorusi nisu prebacili svoj zacrtani plan sa već osvojenih osam bodova, bilo je jedno od pitanja kolege Almira Sokolovića.
«Nisu! Oni su se nadali da će na kontu imati devet bodova. Šest kod kuće i tri protiv Luksemburga, uz planirani poraz od Francuske. I oni su u minusu od jednog boda kao i mi».
Bjelorusija nakon četiri utakmice ima osam bodova (četiri više od nas). Tih osam bodova Bjelorusi nisu skupili protiv amatera iz Luksemburga (samo jedan), već protiv Francuske (tri), Albanije (tri) i Rumunije (jedan).
U borbi za najbolju drugoplasiranu, Bjelorusi su trenutno među pet najboljih ekipa (Slovačka, Hrvatska, Engleska i Portugal) koje imaju sedam bodova. BiH predvođena Sušićem u borbi za najbolju drugoplasiranu selekciju na kraju kvalifikacija, ima jedan bod (tri protiv Luksemburga se ne računaju)!
Ono što je svakako intersantno jeste i Sušićev plan za dva duela protiv Rumuna koja nas očekuju naredne godine, prvo na Koševu, a potom u Bukureštu.
»Možemo pobjediti i učinit ćemo sve (slična priča kao i uoči svake utakmice), ali smatram da će za nas ključni meč biti u Minsku protiv Bjelorusije. Šta ako sa Rumunijom, a to se može desiti, oba meča odigramo bez pobjednika. Po meni Albanija je otpala, jer su od nas izgubili dva domaća boda i po meni, ključni duel imat ćemo u Bjelorusiji. Ako taj susret dobijemo, sigurno smo drugi» kazao je Sušić.
Očito, Sušić sebe i u slučaju remija na Bilinom polju protiv Rumuna (naša naredna utakmica) vidi kao uspješnog selektora. Ako smo dobro shvatili, prema Sušićevoj računici Bjelorusija je (u slučaju našeg kiksa protiv Rumuna na Koševu), protiv Albanije, Francuske i Luksemburga već položila oružje i s nestrpljenjem čeka da mi dođemo u Minsk i nokautiramo ih iz kvalifikacija.
Ubjedljivo najintersantniji odgovor i svoje viđenje trenutnog stanja u reprezentaciji koju vodi, Sušić je dao na pitanje; Šta očekujete u nastavku kvalifikacija za Euro?
«Nama fali jedan bod i to onaj izgubljeni protiv Francuske. Ako neko gleda, trebali smo remizirati sa Francuzima. Možda će nekome biti smiješno, ali jedino što su planirali prije početka kvalifikacija su izborili Luksemburžani. Oni su se nadali jednom bodu», odapeo je Sušić.
Trebali smo remizirati s Francuzima kojima nismo uspjeli šutnuti na gol za 90 minuta igre?!
Nema incidenata
"Odmah ću kazati da ima igrača koji igraju slabije, ali nema fudbalera koji je izašao na teren razmišljajući da me bojkutuje, mene ili reprezentaciju. Sa svim igračima sam u dobrim odnosima. Niti sa jednim nisam bio u konfliktu, pa i među samim igračima su super odnosi. Niti jedan ozbiljniji incident nije zabilježen. To vam sve govori", kazao je Sušić.
Nije selektor objasnio gdje mu je Edin Džeko otišao nakon što ga je zamijenio u 90. minutu u Tirani!
--------------
Evo jos misljenja ...... (nije vala neki relevantan ). Ali ponavljam - samo ukrstanjem miljenja i stvaranjem klime da nema nedodirljivih - mi mozemo naprijed. Svako normalan i dobronamjeran ce znati ocijeniti ono sto procita ...
-
internazionale
#5383 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
sumnjam da je ovaj tekst tačan (99%)veljaca wrote:Reprezentativcu BiH nije jasno što ga nema u ekipi
Jahić: Mogli smo napraviti više
Piše: M. Dautbegović
Četvrtak, 14.10.10. 11:18.
Reprezentativac Bosne i Hercegovine Sanel Jahić nije zadovoljan učinkom reprezentacije u posljednje dvije utakmice kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo.
Zmajevi su u drugom kolu poraženi od Francuske na Koševu, da bi u posljednjem susretu remizirali sa Albanijom u Tirani.
"Nisam zadovoljan brojem osvojenih bodova u ovim utakmicama. Mogli smo vrlo lako imati tri boda više. Mislim da smo možda mogli do boda u susretu protiv Francuske, jer protiv njih nismo smjeli igrati tako napadački i otvoreno. Da smo taj susret odigrali nešto defanzivnije, siguran sam da bi mogli uzeti bod. Moramo naučiti da se branimo jer nismo Brazil ili Španija da ovako uđemo u utakmicu i zato i imamo problema u odbrani", kaže Jahić za SportSport.ba.
"Što se susreta sa Albanijom tiče, mislim da smo tu morali pobijediti jer smo bolja ekipa. Što se lično mene tiče, nisam zadovoljan jer zalužujem da igram ili dobijem šansu jer sam do jučer bio standardan i odjednom me nema nigdje. Ne razumijem. Kad Pape na mene već ne računa na pozicijama defanzivnog veznog ili beka, što me ne proba na mjestu stopera, kad već imamo toliko problema u odbrani", dodao je Jahić na kraju razgovora za naš portal.
-----------------
Evo misljenja i ovog igraca .... sva misljenja treba odvagati trezveno - za dobrobit Reprezentacije Bosne i Hercegovine ....
ako kojim slučajem jeste (ono 1%) odmah s noge na nogu nabiti iz ekipe
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#5384 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
PaPetu je bolje da igra za repku neg da selektuje 
-
extraordinary
#5385 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Tog Borovinu treba u zatvor. Jedno je kritikovati selektora, drugo nešto senzacionalistički pisati, kako on to radi.
-
LSD
#5386 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Moj Sušiću, gdje ti dođe i šta sebi dozvoli da te Borovina,Bikić i slicni njima prozivaju ko najveceg luzera.
Muka covjeku bude kad cita ove narucene splacine od textova....ali hocemo demokratiju, pune slobode medijima.
Muka covjeku bude kad cita ove narucene splacine od textova....ali hocemo demokratiju, pune slobode medijima.
- Obuca9
#5387 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Zato si nam ti kazaoSarajevski wrote:nek se i o tome progovorilo. nama su u zadnjih 15 godina vazda bili krivi pusina, musvoci, pasalic, ovaj onaj a niko nije kazao da su nam igraci za neku stvar.
@dmw
Odogvoricu ti rado na sva postavljanja pitanja nesto kasnije, nikakav problem
Last edited by Obuca9 on 15/10/2010 15:07, edited 1 time in total.
-
elSaik
#5388 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ma kakvi naši novinari. Obični papci kojima se daje prostor da pišu gluposti i nebuloze. Sve im se svodi na divi mu glave i rekla mi tetka od komišinice.
-
LSD
#5389 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Jasno je zašto su se ovoliko okomili na njega...odyebao ih je sve redom, nikad nikome nije dao niti jedan ekskluzivni intervju, nije nigdje gostovao u emisijama (osim kod Mime kad je tek došao, pa je odmah skoto s kim ima posla).
Ovo je klasicna medijska hajka na selektora kojeg žele što prije otjerati....samo nisu otkrili sve karte oko eventualnog nasljednika...pretpostavljam da im je favorit Barbarez koji u životu nikad utakmice sa klupe nije vodio.
Ovo je klasicna medijska hajka na selektora kojeg žele što prije otjerati....samo nisu otkrili sve karte oko eventualnog nasljednika...pretpostavljam da im je favorit Barbarez koji u životu nikad utakmice sa klupe nije vodio.
- luckylaka
#5390 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Nije bitno da se progovorilo nego ko je progovorio i koliki je njegov interes u ovom prljavom tekstu ovog Sirovine i ovog novinarcica iz S.B.(osim ako ti nisi potpisnik jednog od ova dva)Da su nasi igraci prosjek to znaju i europski menadzeri koji skoro pa i da nisu culi za Dzeku,Misimovica,Ibisevica,Pjanica,Ibricica ,Begovica ...dok ti isti menadjeri nisu procitali Slob.Bosnu i Sp.Centar.Eto da nema novinarcica tipa N.H. i B.E. ni mi nista ne bi znali sta se desava u reprezentaciji.,,LAZU,,i Susic i Lulic i Pjanic i ostali kada kazu da je u reprezentacija odlicna atmosfera.Zato su tu Ciroljupci novinari Bikici,Borovine da tu atmosferu pokvare do kraja i da pozele da nasa reprezentacija dok postoji ne vidi nikakvi veliko takmicenje.Sarajevski wrote:nek se i o tome progovorilo. nama su u zadnjih 15 godina vazda bili krivi pusina, musvoci, pasalic, ovaj onaj a niko nije kazao da su nam igraci za neku stvar.
- PasoDzigera007
#5391 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Za ovog Borovinu-Sirovinu da kazem nesto. Ovaj tip nije tacan ili ima neki psiholoski problem. NEKA NAM JAVNO KAZE,OD KOJE REPREZENTATIVCA SADASNJEG ILI BIVSEG DOBIJA LOVU ZA OVO STO PISE!
Pape ce uvjek imati novinare oko sebe,a ne takve idiote tipa Sirovina,koji se naziva novinarem,trazeci svoju popularnost pisuci ublehe,nekulturu jad i cemer,ovakvi idioti su i doveli do toga da se ne smije vise nit jednim novinama vjerovati.Pise po portalima i naziva se novinarem,jos jednom ,JAD CEMER I BJEDA!
Normalno je da se treba i selektor kritikovati,ali zaobilaziti sve ostale cinjenice i samo udarati na jednog covjeka NISU CISTA POSLA! preporucio bi mu rado,neka se uhvati krampe,jer ocito mu mozak samo za takve stvari posluziti moze.
Pape ce uvjek imati novinare oko sebe,a ne takve idiote tipa Sirovina,koji se naziva novinarem,trazeci svoju popularnost pisuci ublehe,nekulturu jad i cemer,ovakvi idioti su i doveli do toga da se ne smije vise nit jednim novinama vjerovati.Pise po portalima i naziva se novinarem,jos jednom ,JAD CEMER I BJEDA!
Normalno je da se treba i selektor kritikovati,ali zaobilaziti sve ostale cinjenice i samo udarati na jednog covjeka NISU CISTA POSLA! preporucio bi mu rado,neka se uhvati krampe,jer ocito mu mozak samo za takve stvari posluziti moze.
- Charuga
- Globalni moderator
#5392 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Riba se cisti od glave a ne od repa. Prvo treba dovesti u red N/FSBiH. Da u njemu sjede ljudi koji poznaju struku, koji su dugo godina sportski radnici, koji su se i prije rata bavili sportom ili bili ukljuceni u njega. Pored njih u savezu treba da sjede sposobni ekonomisti, mehadjeri, pravnici i ostali koji su potrebni za normalan rad. Kad u savezu budemo imali skaute koji ce citavu godinu obilaziti zemlje u kojima je brojna dijaspora kao i klubove u kojima ima makar jedan bosanac i hercegovac. Kad se sjete da organizuju 3-4 utakmice godisnje za nove igrace koji igraju vani. E kad sve to bude kako bi trebalo i kako jeste u "normalnim" evropskim savezima i kad ga napuste bivsi konobari, novinari, policajci i ostali salabajzeri i kad budemo imali puno siri igracki kadar onda se moze teret krivice prebacivati na selektora, trenere i igrace. Naravno, pod uslovom da ne igraju kako treba i ne daju 100% od sebe. Onda se mogu kaznjavati i suspendovati igraci koji ucestvuju u "pijankama", "pobunama", "klanovima" i slicno.Sarajevski wrote:nek se i o tome progovorilo. nama su u zadnjih 15 godina vazda bili krivi pusina, musvoci, pasalic, ovaj onaj a niko nije kazao da su nam igraci za neku stvar.
Dok pola od toga ne bude uradjeno, vazda cemo imati prosjecnu reprezentaciju a velika takmicenja cemo gledati preko malih ekrana.
- Edin H.
#5393 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Bas me interesuje ko je Papetu predavao matematiku?
Ako je zacrtao dva poena protiv Rumuna u dvije utakmice, a iskustvo protiv Albanije je pokazalo da sto zacrta, to i ostvari
kako onda konta da dominiramo ovom grupom
Je'l to uzimamo sva tri boda tuznim Francuzima u zadnjoj utakmici?
Jedva cekam
Ako je zacrtao dva poena protiv Rumuna u dvije utakmice, a iskustvo protiv Albanije je pokazalo da sto zacrta, to i ostvari
Je'l to uzimamo sva tri boda tuznim Francuzima u zadnjoj utakmici?
Jedva cekam
-
LSD
#5394 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Neka neka...ovo smo mi...Borovina je samo proizvod (on je samo muzejski primjerak) i ostalih 90% novinara je isto...bolje ni zaslužili nismo...seljacka država, seljacki mentalitet, podanicki karakter, likovi koji pišu narucene tekstove koji bi prodali mater rođenu za 100 KM....ovi isti novinari (koji su svi u glas pjevali Druže Ćiro mi ti se kunemo) su kasnije tjerali tog istog Ćiru...jad i bijeda.
- Comrad
#5395 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ma ne, ima tekst i u bosni, ali ima malo detaljniji tekst u danima, koji potpisuje emir delic.samo_ovaj_put wrote:ako je N.H. i ako je bosna,onda je to nedim hasicComrad wrote:Pa je li ovo ovaj Delić sa hayata pisao tekst.ili ima jos neki Emir Delić...
- luckylaka
#5396 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
,,HZ_SEMIR,,Hvala za info.Predpostavljao sam al nisam znao.Sorry za off
- PasoDzigera007
#5397 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Bikic nije sposoban da tecno igovori jednu recenicu kako treba,a nekom ce otvarati oci ,ublehas onaj,a Bo(Si)rovina,ja ne znam ko njemu dozvoli da pise tekstove. Al kakva nam je drzava,takvi i novinari,svi rade tamo gdje nisu strucni i gdje im nije mjesto.SELJAKLUK ZIVI!LSD wrote:Moj Sušiću, gdje ti dođe i šta sebi dozvoli da te Borovina,Bikić i slicni njima prozivaju ko najveceg luzera.
- Comrad
#5398 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Sto je najsmjesnije u svemu, vecina ovih novinara je prizivala neku od legendi da dodje u reprezentaciju. 
-
samo_ovaj_put
#5399 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
e on je vec teski kretenComrad wrote:Ma ne, ima tekst i u bosni, ali ima malo detaljniji tekst u danima, koji potpisuje emir delic.samo_ovaj_put wrote:ako je N.H. i ako je bosna,onda je to nedim hasicComrad wrote:Pa je li ovo ovaj Delić sa hayata pisao tekst.ili ima jos neki Emir Delić...
-
internazionale
#5400 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
neka svako od nas pođe od sebe i neka se zamisliLSD wrote:Neka neka...ovo smo mi...Borovina je samo proizvod (on je samo muzejski primjerak) i ostalih 90% novinara je isto...bolje ni zaslužili nismo...seljacka država, seljacki mentalitet, podanicki karakter, likovi koji pišu narucene tekstove koji bi prodali mater rođenu za 100 KM....ovi isti novinari (koji su svi u glas pjevali Druže Ćiro mi ti se kunemo) su kasnije tjerali tog istog Ćiru...jad i bijeda.
pa naša liga je u rangu engleske premijer lige kad uzmeš u obzir kakav je f/nsbih skupa sa sudijskom organizacijom
i kakvi su nam sportski novinari