"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
goran16v

#5376 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

Poslijepodne dolazim na parking ispred zgrade, auto na autu, jedva se nekako uvucem na jedno mjesto. Maloprije gledam kroz prozor, guzva se razisla, auti normalnije parkirani, ali moj auto ostao napola, ako ga malo popravim napravicu jos jedno mjesto i ne bude mi mrsko, sidjem i pomaknem.
Na istom parkingu evo vec puna godina stoji ukoso parkirana crvena AR 147 (od velikog snijega prosle godine) u uredno zauzima 1,5 parking mjesto. Komsije ostavljale poruku da ga normalno parkira ali jok. Da bogda ga vise ne upalio... :x
muz66

#5377 Re: "Majstori" parkiranja

Post by muz66 »

goran16v wrote:Poslijepodne dolazim na parking ispred zgrade, auto na autu, jedva se nekako uvucem na jedno mjesto. Maloprije gledam kroz prozor, guzva se razisla, auti normalnije parkirani, ali moj auto ostao napola, ako ga malo popravim napravicu jos jedno mjesto i ne bude mi mrsko, sidjem i pomaknem.
Na istom parkingu evo vec puna godina stoji ukoso parkirana crvena AR 147 (od velikog snijega prosle godine) u uredno zauzima 1,5 parking mjesto. Komsije ostavljale poruku da ga normalno parkira ali jok. Da bogda ga vise ne upalio... :x
dodjte vas trojica malo jacih, uhvatite za ivicu blatobrana i poravnate ga. ha ya :D
goran16v

#5378 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

muz66 wrote: dodjte vas trojica malo jacih, uhvatite za ivicu blatobrana i poravnate ga. ha ya :D
Jest da nije vakat kakav je, auto grob grobova, a k'o da gledam, ako ga taknes neko ce se pojaviti s drekom da mu razvaljujemo auto. Osim toga, to je Alfa iz 90-ih, ako uhvatis za blatobran vece su ti sanse da ostane u ruci nego da pomaknes auto. :D
muz66

#5379 Re: "Majstori" parkiranja

Post by muz66 »

goran16v wrote:
muz66 wrote: dodjte vas trojica malo jacih, uhvatite za ivicu blatobrana i poravnate ga. ha ya :D
Jest da nije vakat kakav je, auto grob grobova, a k'o da gledam, ako ga taknes neko ce se pojaviti s drekom da mu razvaljujemo auto. Osim toga, to je Alfa iz 90-ih, ako uhvatis za blatobran vece su ti sanse da ostane u ruci nego da pomaknes auto. :D
sa ljudima ljudski, sa hajvanima-hajvanski. a nek galami materi svojoj kad nema osnovnu kulturu parkiranja
goran16v

#5380 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

muz66 wrote:
goran16v wrote:
sa ljudima ljudski, sa hajvanima-hajvanski. a nek galami materi svojoj kad nema osnovnu kulturu parkiranja
Sve bi to bilo divno-krasno da ostane na galami. Neku noc je bila komsijska marisana, u dreci se spominjao i neki auto, voznja invalida u bolnicu, sve su se netim stangama po glavama udarali k'o u crtanom, 2 patrolna i 2 civilna auta murije se nakupilo, 2 sata cirkus oko zgrade.
muz66

#5381 Re: "Majstori" parkiranja

Post by muz66 »

i to je za ljude...nekad drugog rjesenja nema. lijepo mu dostaviti objasnjenje kako je UK ulje pogubno za lak auta. ako voli da rizikuje, nece ga skloniti
Better Man

#5382 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Better Man »

U subotu je papanka najgore vrste parkirala luksuzni Audi 7 na trotuar ispred Benettona u Titovoj i otišla u isti u shoping! Samo da joj vidite face, prava zatucana glupača koja je sišla iz ko zna koje plamniske zabiti!
muz66

#5383 Re: "Majstori" parkiranja

Post by muz66 »

Better Man wrote:U subotu je papanka najgore vrste parkirala luksuzni Audi 7 na trotuar ispred Benettona u Titovoj i otišla u isti u shoping! Samo da joj vidite face, prava zatucana glupača koja je sišla iz ko zna koje plamniske zabiti!
to je zato sto se niko ne buni i niko joj rijec ne kaze. meni nije problem nekome skrsiti svu familiju na kamarau na sred carsije ako stane tako da ne mogu proci. ko si ba? kabadahija neki pa dajes sebi za pravo da se ponasas k'o da si oslobodio citavo saraj'vo? s tim papcima samo treba silom i papanski.
quarterback

#5384 Re: "Majstori" parkiranja

Post by quarterback »

muz66 wrote:
Better Man wrote:U subotu je papanka najgore vrste parkirala luksuzni Audi 7 na trotuar ispred Benettona u Titovoj i otišla u isti u shoping! Samo da joj vidite face, prava zatucana glupača koja je sišla iz ko zna koje plamniske zabiti!
to je zato sto se niko ne buni i niko joj rijec ne kaze. meni nije problem nekome skrsiti svu familiju na kamarau na sred carsije ako stane tako da ne mogu proci. ko si ba? kabadahija neki pa dajes sebi za pravo da se ponasas k'o da si oslobodio citavo saraj'vo? s tim papcima samo treba silom i papanski.
:thumbup:
holowey

#5385 Re: "Majstori" parkiranja

Post by holowey »

goran16v wrote:Poslijepodne dolazim na parking ispred zgrade, auto na autu, jedva se nekako uvucem na jedno mjesto. Maloprije gledam kroz prozor, guzva se razisla, auti normalnije parkirani, ali moj auto ostao napola, ako ga malo popravim napravicu jos jedno mjesto i ne bude mi mrsko, sidjem i pomaknem.
ako stoji vec puna godina, registracija je garant istekla i nema pravo da zauzima javnu povrsinu...zovi drotove i rijesi problem
_ado_

#5386 Re: "Majstori" parkiranja

Post by _ado_ »

goran16v wrote:
Alfa Romeo 147 je auto iz '90-ih ??? :shock:
quarterback

#5387 Re: "Majstori" parkiranja

Post by quarterback »

holowey wrote:
ako stoji vec puna godina, registracija je garant istekla i nema pravo da zauzima javnu povrsinu...zovi drotove i rijesi problem
nema to veze drug, moze on stajati tu godinama, auto se smatra napustenim tek kada nema stakla
johntra

#5388 Re: "Majstori" parkiranja

Post by johntra »

_ado_ wrote:
stipu gorana, ne zna on šta je Alfa...nego, fino ti je gorane čovjek napisao, zovi opštinu i prijavi to...mislim da ima onaa njihova inspekcija komunalna za parkinge...to i ja kod sebe planiram, jer već duže vrijeme stoji jedan Seicento i Fabia karavan kod mene bez tablica na parkingu..
holowey

#5389 Re: "Majstori" parkiranja

Post by holowey »

quarterback wrote:
holowey wrote:
nema to veze drug, moze on stajati tu godinama, auto se smatra napustenim tek kada nema stakla
a na autu po pehu armirana stakla? kada ima volje ima i nacina...
mco

#5390 Re: "Majstori" parkiranja

Post by mco »

Ja sam jednom zvao policemane da uklone auto koje je dugo stajalo na parkingu B-faza AP i rekose mi da ako auto nema tablica nemogu utvrdit ko je vlasnik auta i da tu nemogu nista, medutim valjda ako ima tablice mogu zaganjat vlasnika da nesto poduzme...
i nalti na ovo
http://www.avaz.ba/vijesti/sarajevo/858 ... kinge.html
quarterback

#5391 Re: "Majstori" parkiranja

Post by quarterback »

od tada, do sada skoro godina dana a sve isto ostalo...
muz66

#5392 Re: "Majstori" parkiranja

Post by muz66 »

kljuc za tockove+stakla=rijesen problem
8tigar8

#5393 Re: "Majstori" parkiranja

Post by 8tigar8 »

Ako auto tako dugo stoji na parkingu bez tablica,moguce da je "odradjeno"...
amortizer

#5394 Re: "Majstori" parkiranja

Post by amortizer »

duspi wrote:kakav junak :D

Image
Nije junak, vec seljak! Da se pomjerio malo, moglo je bar jos jedno auto stati :run:
Don Zivconi

#5395 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Don Zivconi »

Koliko ima ovih "zajebatih" sto lupaju stakla, pale auta, hebu papcima mater, udaraju kljucevima itd :lol: a svakim danom sve vise krkana propisno parkiranih, sve se vozim po staklu oko mene polupane glave dokle vise :lol:
radio_sa

#5396 Re: "Majstori" parkiranja

Post by radio_sa »

Za kaznu u iznosu od 40KM zbog nepoštivanja znaka zabrane parkiranja (taxi štand iza katedrale,preko puta Ziraat banke). Koji broj upisujem za budžetsku organizaciju ?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#5397 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Truba »

qeer revolt legende :lol: :lol: :lol: :mrgreen:
johntra

#5398 Re: "Majstori" parkiranja

Post by johntra »

8tigar8 wrote:Ako auto tako dugo stoji na parkingu bez tablica,moguce da je "odradjeno"...
nisu odrađena, nego od seljaka komšija, koji misle da su izmislili svijet...
cove41

#5399 Re: "Majstori" parkiranja

Post by cove41 »

Joj, ima vas 'vala što po čitav dan stojite na prozoru i analizirate parking, i gdje je k'o nagazio na liniju.
Nekad jednostavno (posebno kad kasno dolazite kući) nema "normalnog" mjesta, ili se neko već ružno parkirao, pa pored njega morate i vi i hiljadu drugih slučajeva.

Meni komšija, koji se oduvijek parkira na trotoaru ispred zgrade, i to tako da zagradi ulaz u trafo-stanicu i pola haustora, pridje i počne pametovati kako nema smisla ostaviti auto na trotoaru ispred zgrade. A ja neke stvari prenosio, i bio mi prvi put da se popnem uopšte na trotoar, al' se on odma' osjetio ugroženim.

Isti taj, nakon što sam ja imao totalku, i dovukao ostatak auta na parking ispred zgrade, meni prijeti da će zvati policiju i pauka, da se to odvuče. A auto registrovano, pokriveno, i stojalo 4 dana.

Opustite se ba malo ! :D
goran16v

#5400 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

_ado_ wrote:
goran16v wrote:
Pardon, 145.
Locked