Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
vruce pivo

#5376 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by vruce pivo »

theTruePath wrote:

Istinu zbori ova baba.

Jevreji koji danas naseljavaju "svetu zemlju" na nju imaju pravo isto kao i kineski muslimani na Arabiju.
To sto su kinezi prihvatili Islam kao svoju vjeru ne znaci da sa tim cinom automatski raspolazu prava na teritorij neke muslimanske zemlje kao sto to danas tvrde izraelci
Zamisli sada da se organizuju neki muslimani,hajmo reci kinezi,i zapute se za Mekku.Dodju tamo s istim argumentima koje koriste jevreji(mi smo ovdje oduvijek bili,u nasoj vjerskoj knjizi se spominje ovo mjesto).Kako li bi svijet reagovo? :-) :lol: :skoljka:

U Africi neko bantu pleme prihvatilo jevrejstvo prije 100 godina i danas imaju pravo na zemlju u Izraelu,dakle to africko pleme ima veca prava nego semitiski arapi koji su tamo stoljecima.Tako je bilo i drugdje po svijetu,jer hajmo biti iskreni,vecina danasnjih izraelaca su slaveni.Pogledaj onu Tszipi Livni,,e ako je ona semit onda sam ja kinez

Pa da..

Izrael je danas zemlja stranih doseljenika nastala na progonu i etnickom ciscenju starosjedioca.
Ti doseljenici su uglavnom "sljegli" iz istocne evrope kao posljedica holokausta i kao nagrada cionistima zbog toga sto su "zavrsili posao" sa predsjednikom Amerike Vilsonom.
vruce pivo

#5377 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by vruce pivo »

Margita81 wrote:Jevreji su otjerani sa "njihove" zemlje. Znaci dole ih je bilo i prije rimljana i prije muslimana. Sto znaci da su se raselili, protjerani ili sta vec. E sad ako zivis negdje generacijama onda ces i imena prilagodit tom podneblju. No potekli su odozdo stoga ovo sto ti pricas nema veze sa zivotom. Oni su sada na svome konacno -pretpostavljam da tako razmisljaju otud i "vracanje" izvornim imenima.
Preko 90% danasnjih jevreja su u stvari Hazari,pleme iz Azije koje nema apsolutno nikakve veze sa danasnjim Izraelom i Palestinom.
Oni su danas lahko mogli biti muslimani ili krscani jer je njihov kralj po principu eci-peci-pec izabrao judaizam. Tako su oni postali zidovi, njihovi predci nogom nisu krocili na tu takozvanu svetu zemlju.

A ja da ne bih dobio ban cu polahko da odleprsam sa ove teme... :zzzz:
theTruePath

#5378 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by theTruePath »

ovo su pravi jevreji,semiti,starosjedioci:

Image

Image
Last edited by theTruePath on 08/06/2010 01:35, edited 1 time in total.
theTruePath

#5379 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by theTruePath »

vruce pivo wrote:
Margita81 wrote:Jevreji su otjerani sa "njihove" zemlje. Znaci dole ih je bilo i prije rimljana i prije muslimana. Sto znaci da su se raselili, protjerani ili sta vec. E sad ako zivis negdje generacijama onda ces i imena prilagodit tom podneblju. No potekli su odozdo stoga ovo sto ti pricas nema veze sa zivotom. Oni su sada na svome konacno -pretpostavljam da tako razmisljaju otud i "vracanje" izvornim imenima.
Preko 90% danasnjih jevreja su u stvari Hazari,pleme iz Azije koje nema apsolutno nikakve veze sa danasnjim Izraelom i Palestinom.
Oni su danas lahko mogli biti muslimani ili krscani jer je njihov kralj po principu eci-peci-pec izabrao judaizam. Tako su oni postali zidovi, njihovi predci nogom nisu krocili na tu takozvanu svetu zemlju.

A ja da ne bih dobio ban cu polahko da odleprsam sa ove teme... :zzzz:

Pa da,jevreji se danas dijele u dvije grupe,ashkenazi i sefardi.Ovi prvi(askhenazi) su mahom evropski konvertiti(tu spadaju i hazari) i nemaju njihovi preci blage veze sa svetom zemljom.Ovi drugi(sefardi) imaju staru tradiciju,i moze se reci da poticu iz svete zemlje.Ali oni su manjina,sefardi su oko 20% od svih jevreja u Izraelu
SenSen

#5380 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by SenSen »

theTruePath wrote:
SenSen wrote:@theTruePath: Ovi Etiopiski Jewreji (koje ti zoves "bantu pleme") su u stvari djelimicno genetskog porijekla kao i Srednjoistocni Jevreji. Znaci ovi ljudi su oduvijek Jevreji, a nisu skoro konvertirali.. Ne brini, sve su to Izraelci provjerili prije nego sto im odobrili masovnu imigraciju. Ovi ljudi imaju isto toliko prava na Izraelsko drzavljanstvo koliko i Evropski Jevreji. Ali to je vec druga prica, da ne pisem sada o tome sta mislim oIzraelskom Law of Return..
Mislio sam na Nigerijske jevreje(igbo pleme).U ostalom,etiopljani opcenito imaju u sebi semitske krvi,kao i eritrejanci,dakle ti jevreji nisu posebni bili
My bad :-) Mislila sam da se prica o Etijopijskim Jevrejima, ali vidim sada da ovi sa slike ne lice na Etijopljane/Eritrejce..

Re ovog drugog posta: znam ja da ovi iz Evrope nemaju bas veze sa Levantom. Meni ne moras dokazivati, slazemo se. Samo sto je sada cionizam vec prerastao u pokret nacionalne svijesti (na internacionalnoj bazi), ne radi se samo o genima. U stvari, koriste ga kako im god pashe. Kada su se bojali da ce biti previse Arapa u Izraelu, krajem 80-ih je vlada promijenila pravila tako da bi se omogucilo Rusima koji imaju po kojeg pretka Jevreja da se dosele u Izrael. Eno ih sada oko 20% stanovnistva.
theTruePath

#5381 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by theTruePath »

Pa hajd sad,sta se tu moze,bilo je kako je bilo.Ne negiram im pravo na postojanje kao drzava Izrael,neka ih,izrodile su se tu generacije koje ne znaju za drugu domovinu,ali s obzirom kakve "tanke argumente" imaju za to postojanje na tom tlu,trebali bi malo da razmisle kako se odnose prema palestincima

Oni misle da nece nikada doci vrijeme kada oni vise nece imati prednost,,ALI nikada u istoriji nije bilo a da se uloge ne preokrenu.A posebno jevreji su u jako osjetljivoj poziciji,ja nebi glumio faraona da sam na njihovom mjestu.Njih prakticno drzi Amerika,onog trena kada im Amerika okrene ledja,ili kada Americki uticaj oslabi u svijetu,tog trena i njihovoj stabilnosti i moci dolazi kraj
SenSen

#5382 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by SenSen »

theTruePath wrote:Pa hajd sad,sta se tu moze,bilo je kako je bilo.Ne negiram im pravo na postojanje kao drzava Izrael,neka ih,izrodile su se tu generacije koje ne znaju za drugu domovinu,ali s obzirom kakve "tanke argumente" imaju za to postojanje na tom tlu,trebali bi malo da razmisle kako se odnose prema palestincima

Oni misle da nece nikada doci vrijeme kada oni vise nece imati prednost,,ALI nikada u istoriji nije bilo a da se uloge ne preokrenu.A posebno jevreji su u jako osjetljivoj poziciji,janebi glumio faraona da sam na njihovom mjestu.Njih prakticno drzi Amerika,onog trena kada im Amerika okrene ledja,ili kada Americki uticaj oslabi u svijetu,tog trena i njihovoj stabilnosti i moci dolazi kraj
:lol: :lol: :lol: Oh koja ironija :D

Ali ozbiljno. Kada sastavim sve sto sam citala, gledala, cula itd, imam teoriju o buducnosti Izraela. Eto kada smo vec budni kasno u noc: Iako je Izrael strategijski vazan USA ipak mislim da je Izraelski lobby (od AIPAC-a pa do manjih grupa) najvise odgovoran za Americku militantno pro-Izraelsku politiku. A oni koji su aktivni u lobbyju su vecinom stariji ljudi, koji su odrasli u po njih opasnom i neprijateljskom dobu, i imali su razloga da se boje. Dok ovi mladji Americki Jevreji uopste nemaju isti taj bunker mentality. Americki Jevreji su sada jako dobro uklopljeni u mainstream drustvo. Cak je i stopa "mijesanih" brakova negdje oko 50% (cemu npr doprinosimo i ja i moj momak). Tako da kada starija generacija umre, bice puno manje onih koji su spremni da posvete zivot lobiranju za Izrael u USA. I uopste puno manje onih koji osjecaju lojalitet prema Izraelu.

Evo jedan blog koji cesto citam: http://mondoweiss.net/2010/06/i-wish-th ... nd-up.html (imaju i dva linka u postu)

Naravno postoje i druge grupe kojima je u interesu da USA podrzava Izrael, ali nisam bas upucena sto se tice njihove demografije, ideologije itd..
theTruePath

#5383 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by theTruePath »

Apsolutno se slazem.Bas sam neki dan citao jedan kraci tekst o tom fenomenu,i spominju se tu mladi sekularizovani jevreji Amerike,liberalni kosmopoliti itd itd.I njih je kao sramota sto ih se veze za Izrael jer ne odobravaju politiku koju Izrael vodi.S takvom omladinom slabo se nekom buducem jakom lobiju pise.Oni jednostavno nece imati volju da se zrtvuju za Izrael s kojim se nikako ne identifikuju.

Druga "jaca" lobijska grupa u Americi su "born again" krscani,protestantski,evangelisticki fundamentalisti.Trenutno se oko 33% amerikanaca smatra "born again" krscanima,to je dakle uticajna grupa ljudi .Oni ce nastaviti lobirati za Izrael,ali Amerika vec sada polako ide istim putem kojim je isla Evropa prije 60-70 god,to jest sekularizaciji,pa i ateizaciji.Zbog toga mislim da ce u buducnosti uticaj tih krscanskih "born again" aktivista biti neznacajan.

Sve ove promjene se mogu ocekivati za nekih 20-30 god kada mlade generacije stupe na scenu
Vares City

#5384 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Vares City »

theTruePath wrote:Prema njemackim medijima priprema se novi brod za Gazy,jedan "jevrejski brod"

organiziraju ga jevreji Evrope :thumbup: :bih:
:thumbup: ,..Ako je istina 8-)
Delboy.Trotter

#5385 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Delboy.Trotter »

theTruePath wrote: Pa da,jevreji se danas dijele u dvije grupe,ashkenazi i sefardi.Ovi prvi(askhenazi) su mahom evropski konvertiti(tu spadaju i hazari) i nemaju njihovi preci blage veze sa svetom zemljom.Ovi drugi(sefardi) imaju staru tradiciju,i moze se reci da poticu iz svete zemlje.Ali oni su manjina,sefardi su oko 20% od svih jevreja u Izraelu
O Jevrejima je toliko toga napisano da se, meni se čini, najviše i zna o njima među svim narodima.
Nego mene interesiraju Palestinci. Ko su, što su? Odakle su? Jesu li Arapi? Kakva je razlika u etničkom smislu između Palestinca i Jordanca, ili Egipćanima. Jezik isti, face iste, vjera manje-više također.
arzuhal

#5386 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by arzuhal »

Vares City wrote:
theTruePath wrote:Prema njemackim medijima priprema se novi brod za Gazy,jedan "jevrejski brod"

:-D
law2

#5388 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by law2 »

arzuhal wrote:
Vares City wrote:

:-D
podrska naravno, ali vjerujem da ce dozivjeti istu sudbinuo kao i ovaj irski nedavno
shin

#5389 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by shin »

Tranquilizer wrote:Image

U cemu je problem ovdje?

Image
BarbaDue

#5390 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by BarbaDue »

callmethebreeeze wrote: mossad je tajna sluzba jedne drzave, hamas zagovara unistenje jevrejske drzave
Razlika je ogromna...
Mossad zajedno sa izraelskom fašističkom vojskom decenijama sistematski uništava palestinsku državu, Hamas to jos uvjek samo zagovara.
omar little

#5391 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by omar little »

shin wrote:
Tranquilizer wrote:Image

U cemu je problem ovdje?

Image

izraelke imaju bolje oruzje
theTruePath

#5392 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by theTruePath »

Delboy.Trotter wrote:
theTruePath wrote: Pa da,jevreji se danas dijele u dvije grupe,ashkenazi i sefardi.Ovi prvi(askhenazi) su mahom evropski konvertiti(tu spadaju i hazari) i nemaju njihovi preci blage veze sa svetom zemljom.Ovi drugi(sefardi) imaju staru tradiciju,i moze se reci da poticu iz svete zemlje.Ali oni su manjina,sefardi su oko 20% od svih jevreja u Izraelu
O Jevrejima je toliko toga napisano da se, meni se čini, najviše i zna o njima među svim narodima.
Nego mene interesiraju Palestinci. Ko su, što su? Odakle su? Jesu li Arapi? Kakva je razlika u etničkom smislu između Palestinca i Jordanca, ili Egipćanima. Jezik isti, face iste, vjera manje-više također.
Vidi se da ne vidjasw arape opcenito.Palestinci i jordanci su svijetlijeg tena,izgledom kao recimo italijanci odprilike.Egipcani su crniji

Palestinci su mahom arabizirani potomci starih antickih naroda koji su zivjeli na tom podrucju,dok su egipcani stari potomci egipatskih naroda,.Ni jedni ni drugi nisu pravi arapi(geneticki gledano)Pravi arapi se nalaze na arapskom poluostrvu,i oni su obicno malo tamniji od palestinaca,a svijetliji od egipcana,takodjer su visoki i vitki,dok su recimo egipcani mahom nizeg rasta
Last edited by theTruePath on 08/06/2010 12:31, edited 1 time in total.
Jazz_Junkie

#5393 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Jazz_Junkie »

BarbaDue wrote:
callmethebreeeze wrote: mossad je tajna sluzba jedne drzave, hamas zagovara unistenje jevrejske drzave
Razlika je ogromna...
Mossad zajedno sa izraelskom fašističkom vojskom decenijama sistematski uništava palestinsku državu, Hamas to jos uvjek samo zagovara.
Mala ispravka: palestinska drzava nikada (u povijesti) nije postojala nego se..... samo zagovara.
BarbaDue

#5394 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by BarbaDue »

Jazz_Junkie wrote:
BarbaDue wrote:
Razlika je ogromna...
Mala ispravka: palestinska drzava nikada (u povijesti) nije postojala nego se..... samo zagovara.
Ha ha...po nekima ni Bosna nikada nije postojala, vec kao mi je tek sad zagovaramo...
uozo

#5395 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by uozo »

Vares City wrote:

Naravno da je istina.
http://www.ejjp.org/
Brod je organizovan od berlinske organizacije "Jüdische Stimme". To je organizacija za pravedni mir na bliskom istoku koja se vec par godina kaci sa njemackim centralnim jevrejskim savjetom jer otvoreno kritikuju izraelsku vladu.
osa

#5396 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by osa »

rekoh ja juče da me ne bi čudilo, da u turskoj počnu odjekivati bombe.....

Bombom na policijski autobus: 15 ozlijeđenih u Istanbulu!

15 OSOBA je ozlijeđeno u napadu na policijski autobus u Istanbulu, javlja državna agencija Anatolia. Bomba je navodno bila postavljena uz cestu na zapadu grada te je eksplodirala dok je autobus prolazio. Među ozlijeđenima su dva policijska službenika dok su ostali ranjeni civili. Svi su lakše ozlijeđeni, javlja turska televizija NTV.

Šef istanbulske policije izjavio je kako je bomba bila aktivirana daljinskim upravljačem.
theTruePath

#5397 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by theTruePath »

osa wrote:rekoh ja juče da me ne bi čudilo, da u turskoj počnu odjekivati bombe.....

15 OSOBA je ozlijeđeno u napadu na policijski autobus u Istanbulu, javlja državna agencija Anatolia. Bomba je navodno bila postavljena uz cestu na zapadu grada te je eksplodirala dok je autobus prolazio. Među ozlijeđenima su dva policijska službenika dok su ostali ranjeni civili. Svi su lakše ozlijeđeni, javlja turska televizija NTV.

Šef istanbulske policije izjavio je kako je bomba bila aktivirana daljinskim upravljačem.

Moze biti mafijaski obracun(najvjerovatnije),mogu biti kurdski separatisti..moze biti bilo sta.Ne mora biti u vezi s ovom temom,nije na izraelsku ambasadu.
uozo

#5398 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by uozo »

osa wrote:rekoh ja juče da me ne bi čudilo, da u turskoj počnu odjekivati bombe.....

Nema to veze sa izraelom. U Turskoj bombe odjekuju vec duze vremena. PKK je opet u ofanzivi. Turska nema dovoljno snage i pameti da ulozi i izgradi svoj jugoistok cime bi to pitanje bilo efikasno rjeseno za kratko vrijeme. Na tom jugoistoku zive mladi koji nemaju nikakve perspektive i koji se za male pare mogu regrutovati. Nije rijetkost da jedan sin bude u armiji recimo oficir ili podoficir dok je drugu u planini sa PKK. Jad, bijeda i sirotinja je razlog za odjekivanje bombi a ne Izrael.
Ta bomba nije ni na naslovnoj stranici vecih medija!
Ili si i ti iz MHP pa tvrdis da PKK finansira Mossad? :mrgreen:
osa

#5399 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by osa »

theTruePath wrote:

Moze biti mafijaski obracun(najvjerovatnije),mogu biti kurdski separatisti..moze biti bilo sta.Ne mora biti u vezi s ovom temom,nije na izraelsku ambasadu.
apsolutno, može biti bilo tko, doduše mafija se baš ne sukobljava često s policijom, amateri ne koriste bombe s daljinskim, a kurdi, pa oni bi ovakve stvari i mogli odrađivati, pogotovo po ljetovalištima, malo za svoj račun a malo i za???????
osa

#5400 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by osa »

uozo wrote:

Nema to veze sa izraelom. U Turskoj bombe odjekuju vec duze vremena. PKK je opet u ofanzivi. Turska nema dovoljno snage i pameti da ulozi i izgradi svoj jugoistok cime bi to pitanje bilo efikasno rjeseno za kratko vrijeme. Na tom jugoistoku zive mladi koji nemaju nikakve perspektive i koji se za male pare mogu regrutovati. Nije rijetkost da jedan sin bude u armiji recimo oficir ili podoficir dok je drugu u planini sa PKK. Jad, bijeda i sirotinja je razlog za odjekivanje bombi a ne Izrael.
Ta bomba nije ni na naslovnoj stranici vecih medija!
Ili si i ti iz MHP pa tvrdis da PKK finansira Mossad? :mrgreen:
tko koga danas financira, pogotovo u svijetu terorizma, teško je pitanje, često takvi likovi niti ne znaju tko ih financira i za koga u principu odrađuju poslove, nego vidim iz tvog posta i u turskoj koja se tako zdušno bori za prava palestinaca postoje ljudi ili dio naroda koji ima status sličan palestincima, čudna mi je onda uloga turske u svemu ovom, nekako neiskreno djeluje....
Locked