HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
dmagic2

#5376 Re: HS kablovska

Post by dmagic2 »

HOOD wrote:Cijela priča se vodi oko 5 kanala: sportklub, sportk +, SK Prime, FOX, FOX movies (eventualno Cinestar, Cinestar A&T, AXN, ID discovery, Comedy Central... total tv) Kada se već priča o dodatnom plaćanju tih kanala, i to na digitalnoj, kao neki "dodatni paket", apsolutna besmislica ( koristio jedno vrijeme i odj.bao). Za cijenu od 14 KM mjesečno koja se odnosi na TOTAL tv, dobijaš sve ponuđene kanale i više od toga što će HS ikada ponuditi-staviti u svoju TV shemu digital/analog. Plaćati digitalu na kojoj gledaš arena sport kanale i koje još??? nema neke posebne logike. Zato je bolja kombinacija uzeti analognu HS(11,50KM), i TOTAL tv paket (start + PLUS paket14 KM). Za te pare puše i telemach i lol i ostali, i nema je.avanja koji je TS 1, TS2 ... TS 50 sve goli .urac!!! I je.e ti se za Enesa i the COMPANY.

Prijedlog se odnosi da ste prije svega tvrdokorni mrzitelj telemacha(le), ili nemate mogućnost priključenja LOL-a.
Mala ispravka,sad sam pogledao...Total TV start i plus dodju 16 KM! To sta se kome isplati je diskutabilno,i ko "mrzi" koju kompaniju takodje. Sve su te kompanije tu da nama pretplatnicima prodaju uslugu i da zarade pri tome. Sve ostalo je suplja prica... Ja gledam samo da za novac koji im placam dobijem fer ponudu,i placacu onom ko ima najbolju! Trenutno mi je,radi interneta u KID paketu HS i dalje najbolji,tu digitalnu dobijemo potpuno besplatno! Primjer...osnovna pretplata 11.50 KM plus Advance internet 25 KM = 36.50 KM. A KID 8 (sa istom brzinom interneta) paket 33.90 KM. Tako da meni,posto mi internet treba,i kojim sam usput jako zadovoljan, HS i dalje ostaje najbolja opcija (a niti sam zaposlen kod njih,niti mi iko od familije i prijatelja tamo radi :) ) Cak bih im i platio mjesecno vise
4-5 KM da mi u digitali ima vise kanala,misleci naravno na neke "kvalitetnije" prvenstveno filmske kanale a ne na tv kakanj,folk,turbo folk i sl.
kockica_kockica

#5377 Re: HS kablovska

Post by kockica_kockica »

Imam jedno pitanjce u vezi ove HS kablovske...

Naime meni nisu jasni njihovi racuni... A mozda oni mene samo prave budalom...
Dakle desilo se da nisu poslali jedan racun... Onda su sljedeci poslali u duplo.. Ja platim samo pola jer sam prethodni racun platila (ja ne znam da nisu poslali taj racun)... Sljedeci mjesec dobijem opet u duplo racun... Uzmem sve one njihove racune i pocnem slagati... Vidim nedostaje jedan mjesec... Odem i platim taj dupli racun...

Prekjucer dobijem racun opet u duplo... Kontam ja nesto nisam dobro izracunala... ponovo uzmem sve racune da pregledam... sve uredno placeno... I sad razmisljam da nisu dobili prije obracuna moju uplatu iznos bi bio tri puta iznos koji placam ne dva iznosa.... Nemam vremena ici kod njih ali ne mogu ni placati duple racune...
azdralovic

#5378 Re: HS kablovska

Post by azdralovic »

kockica_kockica wrote:Imam jedno pitanjce u vezi ove HS kablovske...

Dakle desilo se da nisu poslali jedan racun... Onda su sljedeci poslali u duplo.. Ja platim samo pola jer sam prethodni racun platila (ja ne znam da nisu poslali taj racun)... Sljedeci mjesec dobijem opet u duplo racun... Uzmem sve one njihove racune i pocnem slagati... Vidim nedostaje jedan mjesec... Odem i platim taj dupli racun...

Prekjucer dobijem racun opet u duplo... Kontam ja nesto nisam dobro izracunala... ponovo uzmem sve racune da pregledam... sve uredno placeno... I sad razmisljam da nisu dobili prije obracuna moju uplatu iznos bi bio tri puta iznos koji placam ne dva iznosa.... Nemam vremena ici kod njih ali ne mogu ni placati duple racune...
samo telefonom nazovi neka provjere... ako placas u banci desi se nekada da ne prodje , bude greska i slicno ... ako placas cini mi se nakon 20.(mozda 25. nisam za ovo siguran) sljedeci mjesec ce ti doci dupli racun jer sa 20im sravnavaju
AdrianMole

#5379 Re: HS kablovska

Post by AdrianMole »

Otvoreni su TEST TS7 i TEST TS8.Nije ono čemu smo se nadali ,ali nije loše.Čini mi se kako je netko tražio stranu muziku?
TEST TS 7-MTV Hits
TEST TS 8-MTV Rocks

Popravljaju se ! :)
dmagic2

#5380 Re: HS kablovska

Post by dmagic2 »

AdrianMole wrote:Otvoreni su TEST TS7 i TEST TS8.Nije ono čemu smo se nadali ,ali nije loše.Čini mi se kako je netko tražio stranu muziku?
TEST TS 7-MTV Hits
TEST TS 8-MTV Rocks

Jos da uvedu boomerang za djecu,i par kanala sa filmovima,makar onim starijim,tipa MGM i cinestara,ja bih bio zadovoljan! :-D
riko-ga

#5381 Re: HS kablovska

Post by riko-ga »

kockica_kockica wrote:Imam jedno pitanjce u vezi ove HS kablovske...

Od nedavno (prije 2-3) mjesesa poceli su naplacivati unaprijed mjesece.I meni se isto desilo.I otisao kod nji kazu nije problem da ti platis samo jedan mjesec al ce ti se ponovo na sledecem racunu pojaviti dupli.I ja platim taj dupli i sad dolaze normalni racuni.

No ako ti imas sve odreske o placenim racunima odes do nji i to vidis u cemu je stvar.
chakany

#5382 Re: HS kablovska

Post by chakany »

Kada ove testne kanale mozemo ocekivati u redovnoj distribuciji?
AdrianMole

#5383 Re: HS kablovska

Post by AdrianMole »

U toku su pretumbacije na analogiji:
http://www.hs-hkb.ba/2012/12/10/obavjes ... zije-hs-2/

Tako će ostati praznog prostora i za nove kanale na analogiji.
The Realist

#5384 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

AdrianMole wrote:Otvoreni su TEST TS7 i TEST TS8.Nije ono čemu smo se nadali ,ali nije loše.Čini mi se kako je netko tražio stranu muziku?
TEST TS 7-MTV Hits
TEST TS 8-MTV Rocks

Istina, ne ono što smo očekivali, ali ne manje kvalitetno. Konačno da nešto dobro uvedu od muzike (nakon Hayat Musica), barem za nas koji više volimo ovaj žanr. Moram malo popratiti ova dva kanala, ali nazivi govore da bi mogli biti jako dobri (te ono što sam vidio do sada, a i supruga zadovoljna, jer konačno neki kanal koji daja stranu muziku, ali nove hitove :D - doduše, nismo K1 nešto puno pratili, ne znam zašto).

Uglavnom, što se tiče muzike, jako sam zadovoljan i ne moraju više uvoditi (dobro, VH1 bi bio dobar, ali stvarno nije neki prioritet i šta je sa VIVA-om bilo). Sada je red da se krene raditi na filmskim kanalima, a vala bi mogli i ovaj HistoryHD i TravelHD testirati, pa otključati :D, čisto da gledamo :).

PS
Da, ja sam tražio stranu muziku :D.
chakany

#5385 Re: HS kablovska

Post by chakany »

Jos neki filmski kanal i biće to za desetke.
Nisam se nadao MTV Rock i MTV Hits, ali odličan potez.
Sad su zadovoljeni svi ukusi što se muzike tiče.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#5386 Re: HS kablovska

Post by -LIBERO- »

Zadovoljni smo muzickim kanalima.(ne mogu vjerovati da sam docekao da napisem da sam necin na HS-u zadovoljan :D )

E hajde sada pogurajte jos malo sporta i filma..i to je to :D
gamer4ever

#5387 Re: HS kablovska

Post by gamer4ever »

Najbolji filmski kanali su HBO,ono sto fali je tip kanala kao sto je fox life i crime, znaci serijski program, recimo FOX,AXN,Comedy Central.

AXN je vrhunski program kojega imaju skoro svi konkurenti kao sto je Telemach,LOL, a ja mislim i MojaTV.

Ali posto se nigdje ne spominje, vjerovatno nista od toga.

Ja bih bio zadovoljan da ubace barem FOX ( ja mislim da to moraju ako hoce da ostave fox life i crime ) i Comedy Central
The Realist

#5388 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Mislim da su im Comedy Central, Cinestarovi (2 kanala), te još jedan, barem, serijski pod moranjem, a ne bi bilo loše ni dva, ako pogledamo ponudu nekih drugih.

Eh, kako to mogu ubaciti i da li će to biti dodatni paketi, to treba vidjeti još.
Mada, zašto ne izbace neke od onih koji se manje gledaju, a plaćaju ih, a ubace "ove"? Niko ne traži da se broj kanala povećava, nego da se broj kvalitetnih kanala poveća. One manje gledane, a koje plaćaju, neka komotno izbace.
zlaataan

#5389 Re: HS kablovska

Post by zlaataan »

FOX, FOX Movies, RTL 2 Hr, Doma TV
Kad bi ove ubacili, bilo bi :thumbup:
chakany

#5390 Re: HS kablovska

Post by chakany »

zlaataan wrote:FOX, FOX Movies, RTL 2 Hr, Doma TV
Ja isto navijam za ove gore kanale + Comedy Central, Viasat Nature, AXN, Cinestar :thumbup:
Fajcion

#5391 Re: HS kablovska

Post by Fajcion »

chakany wrote:
zlaataan wrote:FOX, FOX Movies, RTL 2 Hr, Doma TV
Ja isto navijam za ove gore kanale + Comedy Central, Viasat Nature, AXN, Cinestar :thumbup:
Ne bi to bilo lose samo cisto sumnjam..
dinooh

#5392 Re: HS kablovska

Post by dinooh »

kako ovi IDIOTI iz HS-a odlucuju koje ce kanale izbacit iz analogne a koje ubacit, stvarno mi nije jasno. Izbacuju vox i RTL a ima sigurno 10-ak programa koji imaju manju gledanost od navedena 2.
sarajlija1971

#5393 Re: HS kablovska

Post by sarajlija1971 »

dinooh wrote:kako ovi IDIOTI iz HS-a odlucuju koje ce kanale izbacit iz analogne a koje ubacit, stvarno mi nije jasno. Izbacuju vox i RTL a ima sigurno 10-ak programa koji imaju manju gledanost od navedena 2.
U tvom pitanju lezi i odgovor. Pozdrav
respo

#5394 Re: HS kablovska

Post by respo »

a vi znate da nisu mozda uslovljeni necim da izbace te kanale iz analogne seme?
dinooh

#5395 Re: HS kablovska

Post by dinooh »

respo wrote:a vi znate da nisu mozda uslovljeni necim da izbace te kanale iz analogne seme?
a ne vjerujem da su uslovljeni, jer onda ih ne bi bilo ni u digitalnom paketu, nego jednostavno im treba prostora pa vadimo programe koje zelimo a ostavimo programe tipa lov i ribolov, ARTE i slicne... A to sta nasi klijenti zele, nije nas problem
lijan

#5396 Re: HS kablovska

Post by lijan »

dinooh wrote:
respo wrote:a vi znate da nisu mozda uslovljeni necim da izbace te kanale iz analogne seme?
a ne vjerujem da su uslovljeni, jer onda ih ne bi bilo ni u digitalnom paketu, nego jednostavno im treba prostora pa vadimo programe koje zelimo a ostavimo programe tipa lov i ribolov, ARTE i slicne... A to sta nasi klijenti zele, nije nas problem
Ne diraj Lov i Ribolov
The Realist

#5397 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Pitanje je čime će promijeniti, pa možda prave računicu, kako da ostane ista pretplata, ali i isti profit.

Imam osjećaj da to izbacuju, jer njihov najveći adut za analognu je pretplata, a opet to najviše zanima penzionere. Eh, sumnjam da iste toliko zanimaju RTL, VOX i slični.

Za one "mlađe" su ostavili digitalu, koja jeste skuplja, ali sa KID paketom se to itekako isplati, a pošto mlađe ionako zanima i internet, sve se tu dobije, a ti isti su opet spremniji platiti malo više.

Drugačije ne mogu objasniti ovu pojavu da na ovaj način regulišu stvari sa kanalima.

No dobro, ne mogu prigovarati onima koji se žale, jer ja koristim KID paket i meni promjene samo nabolje idu, hvala Bogu.
zakonpera

#5398 Re: HS kablovska

Post by zakonpera »

U odnosu na telemahovu ponudu u kanalima ovaj HS je tesko SRANJE. Evo da se tuspasim odma da se zna. Izgubili su jednog korisnika. Daleko im kuca. Internet je dobar al kablovska daleko bilo od dobre ponude.
old school23

#5399 Re: HS kablovska

Post by old school23 »

Kakvi su receiveri kod Hs dig.TV (jel ima vise modela u ponudi) i jel razlika u cijenama? Ili ima samo taj jedan što se dobije na korištenje? :-)
The Realist

#5400 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

old school23 wrote:Kakvi su receiveri kod Hs dig.TV (jel ima vise modela u ponudi) i jel razlika u cijenama? Ili ima samo taj jedan što se dobije na korištenje? :-)
Ako nećeš HD, onda uzmi Hema, ni slučajno DALVI i Hema je dobar (Dalvi je stari i tu nema titlova na nekim kanalima, Hema je novija verzija i tu imaš sve), ali ako možeš gledati HD kanale, uzmi HD reciever.

Ako možeš CI modul ugraditi, onda definitivno to uradi.

Mislim da se samo HD reviever kupuje, ali nije neka strašna cijena (49.90KM, ako si možeš priuštiti, naravno), ostalo dobijaš na korištenje. Jedino ako želiš drugi reciever (modul), onda plaćaš. Znam da je Hema do nedavno bio 60KM, ali kako je ovaj HD ovako jeftin, možda je i Hema reciever pojeftinio (mada nisam siguran, jer bi se radilo o drugom uređaju).
Locked