Prokleti Amerikanci nas zavadiseOcultis_787 wrote:
interes...! a zbog tog "prisustva" bacise licemjerno kost medju narod i gledali sa strane punih usta kako se koljemo,i zadovoljno trljali ruke. pa kako samo mozes braniti gadove meni samo to nije jasno?
Obama i SAD (2008-2016)
- Šeha
#5376 Re: President Barack Hussein Obama!!!
- ahuseino
#5377 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Pogrijesio si za jedan citav nivo...Ocultis_787 wrote:Politicki vrh amerike!ahuseino wrote:Ocultis_787 wrote:
AMERIKA treba odgovarat! gdje su god oni,samo gledaj sta je interes i sve ce ti biti jasno.
oni pametuju svijetu o "demokraciji" a pljackaju,teroriziraju i jebu cijeli svijet!uostalom,ovdje i nama propovijedaju. ONI trebaju odgovarat za sva svoja zlodjela!
KO SU ONI?????????
-
Ocultis_787
#5378 Re: President Barack Hussein Obama!!!
AMERIKA treba odgovarat! gdje su god oni,samo gledaj sta je interes i sve ce ti biti jasno.
oni pametuju svijetu o "demokraciji" a pljackaju,teroriziraju i jebu cijeli svijet!uostalom,ovdje i nama propovijedaju. ONI trebaju odgovarat za sva svoja zlodjela![/quote]
KO SU ONI?????????[/quote]
Politicki vrh amerike![/quote]
Pogrijesio si za jedan citav nivo...[/quote]
ma da ne ulazim sad tu u tancine. postoje tu centri moci itd... jedni upravljaju,jedni su marionete bla,bla...
oni pametuju svijetu o "demokraciji" a pljackaju,teroriziraju i jebu cijeli svijet!uostalom,ovdje i nama propovijedaju. ONI trebaju odgovarat za sva svoja zlodjela![/quote]
KO SU ONI?????????[/quote]
Politicki vrh amerike![/quote]
Pogrijesio si za jedan citav nivo...[/quote]
ma da ne ulazim sad tu u tancine. postoje tu centri moci itd... jedni upravljaju,jedni su marionete bla,bla...
- jeza u ledja
#5379 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Ja se ne slazem sa tom teorijom 'bacanja koske' bratskim jugoslovenskim narodima koji se onda poklase.Ocultis_787 wrote:interes...! a zbog tog "prisustva" bacise licemjerno kost medju narod i gledali sa strane punih usta kako se koljemo,i zadovoljno trljali ruke. pa kako samo mozes braniti gadove meni samo to nije jasno?Pa jeste, interes im je bio da uspostave vojno prisustvo na Balkanu i jos se malo priblize Rusima.
Ako cemo gledati kroz medjunarodnu prizmu, od trenutka kad je Jugoslavija izgubila svoju vaznost kao tampon zona izmedju dva bloka, od tada snazna Jugoslavija nije vise bila potrebna SADu, Rusiji, itd.
To da su nas oni zavadili, a pogotovo to da im je bilo merak gledati kako se mi koljemo, smatram netacnom tvrdnjom. Cak sta vise, smatram da to Amerima nije bilo u interesu - u onom trenutku kad su shvatili da im nije u interesu (citaj - jaka Srbija pod uticajem Rusije) - tada su uletili da nas 'spasu'. Da podsjetim, kao i pred svaku drugu vojnu intervenciju americke vojske, u Americi su postojale vrlo jake struje koje su bile protiv intervencije. Zato smo mi morali cekati 3 i po godine na istu. U sustini, trebali smo cekati da se Ameri uopste zainteresuju za nas. Britanci, Francuzi, Rusi, njima je bilo u interesu da nas Srbija okupira i zadrzi pod svojom sapom. Vrlo moguce, da nije bilo genocida, etnickog ciscenja i silnih zlocina pocinjenih od strane srpskih snaga, intervencije ne bi ni bilo. Ovako nisu vise mogli cekati i gledati kako se neduzni narod ubija. Smatram da nije bilo Amera (i Njemaca), EU bi pustila da nas kolju jos godinama.
Uglavnom, mislim da je Amerika imala svako pravo da bombarduje Srbiju i zavrne im siju. Tako smatram da su imali jos vece pravo uci u Afganistan.
U Irak ne.
-
pony_express
#5380 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Obama je jedan totalni idiot! Eno jucer nas je razoruzao. (dogovor o unistavanju Nuklearnog Oruzja) Kako je samo smio da vjeruje Rusima? i kako mu je to smjelo biti u interesu? Rusi sigurno nece unistiti svoje oruzje....nema sanse.
Ali eto Novembar se blizi i nadam se da ce Congres makar malo zaustaviti ovog naivnog celebrety-a.
Ovi sto zele da Amerika crkne, evo im se zelja ispunjava sve vise svaki dan sa Obamom.
Neko spomenu proizvodnju oruzja???
Cini mi se da Srbija dosta napreduje u tome. Internet pun Srbijanski ponuda, i to kvalitetnih..neko mi rece od prijatelja Amerikanaca.
Ali eto Novembar se blizi i nadam se da ce Congres makar malo zaustaviti ovog naivnog celebrety-a.
Ovi sto zele da Amerika crkne, evo im se zelja ispunjava sve vise svaki dan sa Obamom.
Cini mi se da Srbija dosta napreduje u tome. Internet pun Srbijanski ponuda, i to kvalitetnih..neko mi rece od prijatelja Amerikanaca.
- Šeha
#5381 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Ha, ha, ha (valjda?!?)pony_express wrote:Obama je jedan totalni idiot! Eno jucer nas je razoruzao. (dogovor o unistavanju Nuklearnog Oruzja) Kako je samo smio da vjeruje Rusima? i kako mu je to smjelo biti u interesu? Rusi sigurno nece unistiti svoje oruzje....nema sanse.
- jutarnji
#5382 Re: President Barack Hussein Obama!!!
pony_express wrote:Obama je jedan totalni idiot! Eno jucer nas je razoruzao.
-
pony_express
#5383 Re: President Barack Hussein Obama!!!
@Seha samo se ti smij
Oruzja to jest municije nigdje ni za lijeka kupit lokalno u Americi!! Eto moramo Srbiji jacati privredu.
Probaj ako ne vjerujes! 
Oruzja to jest municije nigdje ni za lijeka kupit lokalno u Americi!! Eto moramo Srbiji jacati privredu.
- jutarnji
#5384 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Fakat nestasica oruzja i municije. Neki dan kolega kupi 50 cal, jbmga ako ja kontam sta ce nekom
onaj top u kuci?
onaj top u kuci?
-
pony_express
#5385 Re: President Barack Hussein Obama!!!
(Dodatak II ili Amandman II) Na ustav Sjedinjenih Americkih Drzava, je dio od Bill of Rights, koji stiti pravo za posjedovati i nositi oruzje. Ovaj Amandman je usvojen Decembra 15, 1791, skupa sa ostalim Bill od Rights.
...Pa, ko voli nek' izvoli....
Prakticiram to jest sprovodim u zivot 'Second Amendment"..

Prakticiram to jest sprovodim u zivot 'Second Amendment"..
- Šeha
#5386 Re: President Barack Hussein Obama!!!
I fakat ne mozes nigdje naci oruzja? Kako ga ja mogu naci? Jos u NY gdje su zakoni stroziji...pony_express wrote:(Dodatak II ili Amandman II) Na ustav Sjedinjenih Americkih Drzava, je dio od Bill of Rights, koji stiti pravo za posjedovati i nositi oruzje. Ovaj Amandman je usvojen Decembra 15, 1791, skupa sa ostalim Bill od Rights.
Prakticiram to jest sprovodim u zivot 'Second Amendment"..![]()
-
pony_express
#5387 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Municije__ ne mogu stvarno da nadjem!.. Nigdje ni u jednom ducanu ni na Internetu (da narucim). Imam jos nesto malo ali odoh ovog vikenda na gadjanje i that's it. A i mnogi drugi su mi rekli za taj problem!
Last edited by pony_express on 09/04/2010 20:16, edited 1 time in total.
- ahuseino
#5388 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Vidis, meni je dosta skoro 4 godine puske bilo, moje, a da ne kazem tudje... Tako da sam sad toliko pametniji; a zadrt, i zabranio bi je zakonom, pa nek on bear arms kalibra ne jaceg od luka i strijele... Pa ugradi to u regal da mu se vidi kroz staklena vrata...pony_express wrote:(Dodatak II ili Amandman II) Na ustav Sjedinjenih Americkih Drzava, je dio od Bill of Rights, koji stiti pravo za posjedovati i nositi oruzje. Ovaj Amandman je usvojen Decembra 15, 1791, skupa sa ostalim Bill od Rights.
Neka Husekta nama, mozda ce i ukinut' koju bojevu glavu...
Last edited by ahuseino on 09/04/2010 20:15, edited 1 time in total.
- ahuseino
#5389 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Morebit' trazi pistolj... od 120 mmŠeha wrote:I fakat ne mozes nigdje naci oruzja? Kako ga ja mogu naci? Jos u NY gdje su zakoni stroziji...pony_express wrote:(Dodatak II ili Amandman II) Na ustav Sjedinjenih Americkih Drzava, je dio od Bill of Rights, koji stiti pravo za posjedovati i nositi oruzje. Ovaj Amandman je usvojen Decembra 15, 1791, skupa sa ostalim Bill od Rights.
tzv. minobacac sa kundakom...
-
jefferson
#5390 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Jesil ti ikad cuo za program Nunn-Lugar?pony_express wrote:Obama je jedan totalni idiot! Eno jucer nas je razoruzao. (dogovor o unistavanju Nuklearnog Oruzja) Kako je samo smio da vjeruje Rusima? i kako mu je to smjelo biti u interesu? Rusi sigurno nece unistiti svoje oruzje....nema sanse.
Ako nisi, ahjde malo zasuci rukave i citaj.
-
simpozijum delirijum
#5391 Re: President Barack Hussein Obama!!!
kao sto napisah prije , istina se ne moze sakriti ! na svu srecu u USA takodjer vecina su dobri ljudi
ima i hrabrih koji stvari nazivaju pravim imenom ; Zlocin!
zlocini vojske pod komandom Americkoga predsjednika , a to je trenutno Obama
prvi link su izjave svjedoka poslije sada vec planetarnoga video "hita" USA Army koja masakrira civile ukljucujuci ranjenike i djecu;
http://www.democracynow.org/2010/4/8/ex ... ly_2007_us
a drugi link opet povodom doticnoga videa, Americki vojnici , veterani iz Iraka su progovorili..
sokatne izjave veterana koji tvrde da je ubijanje neduznih civila svakodnevna stvar
pobijene su doslovno na hiljade nevinih !
to se i danas desava nesto manje u Iraku , ali nemilosrdno u Afganistanu
dakle nisu u pitanju pojedinacni incidenti , vec sistematski masakri civila od strane okupacijskih trupa Americke armije
link;
http://www.informationclearinghouse.inf ... e25177.htm
ima i hrabrih koji stvari nazivaju pravim imenom ; Zlocin!
zlocini vojske pod komandom Americkoga predsjednika , a to je trenutno Obama
prvi link su izjave svjedoka poslije sada vec planetarnoga video "hita" USA Army koja masakrira civile ukljucujuci ranjenike i djecu;
http://www.democracynow.org/2010/4/8/ex ... ly_2007_us
a drugi link opet povodom doticnoga videa, Americki vojnici , veterani iz Iraka su progovorili..
sokatne izjave veterana koji tvrde da je ubijanje neduznih civila svakodnevna stvar
pobijene su doslovno na hiljade nevinih !
to se i danas desava nesto manje u Iraku , ali nemilosrdno u Afganistanu
dakle nisu u pitanju pojedinacni incidenti , vec sistematski masakri civila od strane okupacijskih trupa Americke armije
link;
http://www.informationclearinghouse.inf ... e25177.htm
- ahuseino
#5392 Re: President Barack Hussein Obama!!!
... ma ja... nemoj...Ocultis_787 wrote:
-
Ocultis_787
#5393 Re: President Barack Hussein Obama!!!
ti dobro znas koliko su pomogli ljudima u ratu. koliko su nam pomogli,tako im bubrezi radili!jeza u ledja wrote:Ja se ne slazem sa tom teorijom 'bacanja koske' bratskim jugoslovenskim narodima koji se onda poklase.Ocultis_787 wrote:interes...! a zbog tog "prisustva" bacise licemjerno kost medju narod i gledali sa strane punih usta kako se koljemo,i zadovoljno trljali ruke. pa kako samo mozes braniti gadove meni samo to nije jasno?Pa jeste, interes im je bio da uspostave vojno prisustvo na Balkanu i jos se malo priblize Rusima.
Ako cemo gledati kroz medjunarodnu prizmu, od trenutka kad je Jugoslavija izgubila svoju vaznost kao tampon zona izmedju dva bloka, od tada snazna Jugoslavija nije vise bila potrebna SADu, Rusiji, itd.
To da su nas oni zavadili, a pogotovo to da im je bilo merak gledati kako se mi koljemo, smatram netacnom tvrdnjom. Cak sta vise, smatram da to Amerima nije bilo u interesu - u onom trenutku kad su shvatili da im nije u interesu (citaj - jaka Srbija pod uticajem Rusije) - tada su uletili da nas 'spasu'. Da podsjetim, kao i pred svaku drugu vojnu intervenciju americke vojske, u Americi su postojale vrlo jake struje koje su bile protiv intervencije. Zato smo mi morali cekati 3 i po godine na istu. U sustini, trebali smo cekati da se Ameri uopste zainteresuju za nas. Britanci, Francuzi, Rusi, njima je bilo u interesu da nas Srbija okupira i zadrzi pod svojom sapom. Vrlo moguce, da nije bilo genocida, etnickog ciscenja i silnih zlocina pocinjenih od strane srpskih snaga, intervencije ne bi ni bilo. Ovako nisu vise mogli cekati i gledati kako se neduzni narod ubija. Smatram da nije bilo Amera (i Njemaca), EU bi pustila da nas kolju jos godinama.
Uglavnom, mislim da je Amerika imala svako pravo da bombarduje Srbiju i zavrne im siju. Tako smatram da su imali jos vece pravo uci u Afganistan.
U Irak ne.
mogli su oni to malo bolje. zar ne?
-
zonbirile
#5394 Re: President Barack Hussein Obama!!!
@ocultist
samo nastavi čitati i učiti,učiti...
samo nastavi čitati i učiti,učiti...
-
vruce pivo
#5395 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Kako se samo ovi bosanski imigranti pale kao pokvaren kutnjak na svaku kritiku Amerike a vijest koja nedvojbeno pokazuje masakr irackih civila opravdaju tipicnim americkim stavom "shit happens"
Nisam ja bez razloga rekao da jedva cekam dan kad ce Amerika propasti,jednog dana hoce sigurno u to budite sigurni!
Panama,Gvatemala,Salvador,Cile,Vijetnam,Kamobodza,Iran,Hirosima i Nagasaki,Palestina,Afganistan,Irak i milioni ljudskih zivota su samo neki od razloga zbog cega zelim Americkoj politici svako moguce zlo i sto brzi smjestaj na smetljistu historije!
Vi kazete da je Al kaida teroristicka organizacija,ja kazem da je CIA gora 10 puta!
Vi kazete da je Sadam diktator i ubica,ja kazem da je svaki americki predsjednik 5 puta gori!
Vi kazete da se Amerika bori za demokratiju,ja kazem da se bori za novac!
Vi kazete da je Amerika zemlja koja pociva na idealima o demokratiji,slobodi i ljudskim pravima,ja kazem samo u Holivudu i na TV-u!
Vi kazete da ObMana donosi promjene,ja kazem da je on kreten koji ne zna zucnuti kada mu se pokvari blesimetar!
Toliko od mene i God Bless America
Nisam ja bez razloga rekao da jedva cekam dan kad ce Amerika propasti,jednog dana hoce sigurno u to budite sigurni!
Panama,Gvatemala,Salvador,Cile,Vijetnam,Kamobodza,Iran,Hirosima i Nagasaki,Palestina,Afganistan,Irak i milioni ljudskih zivota su samo neki od razloga zbog cega zelim Americkoj politici svako moguce zlo i sto brzi smjestaj na smetljistu historije!
Vi kazete da je Al kaida teroristicka organizacija,ja kazem da je CIA gora 10 puta!
Vi kazete da je Sadam diktator i ubica,ja kazem da je svaki americki predsjednik 5 puta gori!
Vi kazete da je Amerika zemlja koja pociva na idealima o demokratiji,slobodi i ljudskim pravima,ja kazem samo u Holivudu i na TV-u!
Vi kazete da ObMana donosi promjene,ja kazem da je on kreten koji ne zna zucnuti kada mu se pokvari blesimetar!
-
jefferson
#5396 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Nek si nam rekao!vruce pivo wrote:Kako se samo ovi bosanski imigranti pale kao pokvaren kutnjak na svaku kritiku Amerike a vijest koja nedvojbeno pokazuje masakr irackih civila opravdaju tipicnim americkim stavom "shit happens"![]()
- ahuseino
#5397 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Posto se dijelom nalazim prozvan... a rek'o sam ti prije, ili slicnom piunu, da mi ne inputiras sta JA KAZEM. Uvijek definisi ko su VI, ko su ONI, ko smo MI... pa onda cemo dalje. A iskreno, ova naiva, kvazi-saznanja, novootkriveni intelektualizam, revolucionizam i borba za pravdu je tako ofucana i prezvakana, da me jednostavno ne interesuje sta TI KAZES...vruce pivo wrote:Kako se samo ovi bosanski imigranti pale kao pokvaren kutnjak na svaku kritiku Amerike a vijest koja nedvojbeno pokazuje masakr irackih civila opravdaju tipicnim americkim stavom "shit happens"![]()
P.S. Poso sam oSovat, pa izbriso, jer sam vec jednom banovan zbog ovih provokatora prepametnih cinjenica znalaca... pijacne politike, ekonomije, istorije i geografije; a nadasve etike i morala...
Toliko od mene, i God bless Tamni Vilajet...
-
pony_express
#5398 Re: President Barack Hussein Obama!!!
[quote="jefferson
Jesil ti ikad cuo za program Nunn-Lugar?
Ako nisi, ahjde malo zasuci rukave i citaj.[/quote]
Note: "CULA"..... hvala!
-------------------------------------------------------------------------
"The Cooperative Threat Reduction Program" Poznat kao "Nunn-Lugar" zakon (Public Law 102-228, 12/12/91, Title II Soviet Weapons Destruction), i nije se pokazao bas efikasnim. Pa je Rusija 2002 smanjila svoj Nuklearni Arsenal na 3,909 nuklearnih ratnih glava (warheads), da bi koliko se drzi ugovora ta ista Rusija, Januara 2009 ima inventuru od 8,150 warheads.
Na zalost taj bezaleni idealni svijet ne postoji.. Vrijeme Hippia je proslo..iUtopija... ili bolje receno Obama Nuk Utopija.
Vazno je napomenuti da je SAD u velikom zaostatku iza Rusije u Ispitivanju i tehnologiji Nuklearnog naoruzanja. I ne samo Rusije, nego i Engleske i Francuske.
I sve se ovo dogodilo sada kada Sjevena Koreja i Iran prijete na sva zvona.
Mislim da ova tematika po malo nam zamara uvazene clanove foruma, evo mi se ahuseino ziv nasekiro
(nemoj mi se sekiras, budemo mi po jedno hladno popili
)
Ako nisi, ahjde malo zasuci rukave i citaj.[/quote]
Note: "CULA"..... hvala!
"The Cooperative Threat Reduction Program" Poznat kao "Nunn-Lugar" zakon (Public Law 102-228, 12/12/91, Title II Soviet Weapons Destruction), i nije se pokazao bas efikasnim. Pa je Rusija 2002 smanjila svoj Nuklearni Arsenal na 3,909 nuklearnih ratnih glava (warheads), da bi koliko se drzi ugovora ta ista Rusija, Januara 2009 ima inventuru od 8,150 warheads.
Na zalost taj bezaleni idealni svijet ne postoji.. Vrijeme Hippia je proslo..iUtopija... ili bolje receno Obama Nuk Utopija.
Vazno je napomenuti da je SAD u velikom zaostatku iza Rusije u Ispitivanju i tehnologiji Nuklearnog naoruzanja. I ne samo Rusije, nego i Engleske i Francuske.
Mislim da ova tematika po malo nam zamara uvazene clanove foruma, evo mi se ahuseino ziv nasekiro
(nemoj mi se sekiras, budemo mi po jedno hladno popili
- jeza u ledja
#5399 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Evo simpozijum delirijum ti je imigrant, pa ima slicno misljenje kao ti. Glupo je generalizirati.vruce pivo wrote:Kako se samo ovi bosanski imigranti pale kao pokvaren kutnjak na svaku kritiku Amerike a vijest koja nedvojbeno pokazuje masakr irackih civila opravdaju tipicnim americkim stavom "shit happens"
-
jefferson
#5400 Re: President Barack Hussein Obama!!!
"pony_express"[quote="jefferson
Ako nisi, ahjde malo zasuci rukave i citaj.
hehe, dobro culaNote: "CULA"..... hvala!
Mislim da ova tematika po malo nam zamara uvazene clanove foruma, evo mi se ahuseino ziv nasekiro![]()
(nemoj mi se sekiras, budemo mi po jedno hladno popili![]()
)
znas forumasi se bave svakakvim poslovima