Treba mi recept za neku dobru tortu a i kako da je eventualno ukrasim. Naime, mojoj sestricni je rodjendan za par dana, a ja sam obecala da cu tortu da joj napravim, dakle, ocekivanja su velika
Unaprijed zahvalna
Moderator: anex

Globus wrote:Kakva je sladka pavlakaMrsko mi u prodavnicu ici da vidim a nisam siguran
jel to ono vrhnje slatko sta vec koje sluzi kao dodatak jeliima preliv i to .. ili je to ono halta ..il nije nijedno od ovoga
valjda je neko skonto sta hocu pitati
Odlicno indigo. Hvala ti k'o sestriIndigo-X wrote:Zoya, ovdje imas recept gdje je doticna gospodjica bojila marcipan masu za presvlacenj torti s obicnom bojom za kulinarstvo. To ces vjerovatno naci u malo bolje opskrbljenim prodavnicama.Zoya wrote:Pozelim da si mi blize...
Nema onih boja nigdje drugo kupiti osim preko neta. Potrebno je uz to jos par dana dok posiljka stigne, a ja moram kolac najkasnije do petka da napravim![]()
Mogu li nekim drugim bojama da bojim? I interesuje kako se sa marcipanom radi, jeli se treba ono razvuci prvo, kako da ga obojim?
![]()
Prijedlozi torta su odlicni btw![]()
http://www.coolinarika.com/recept/728418
Ja sam koristila marshmallw fondant masu po ovom receptu, nju takodjer mozes bojiti ovim obicnim jestivim bojama.![]()
http://www.coolinarika.com/recept/marsh ... ekorisanje
Zoya wrote:Globus wrote:Kakva je sladka pavlakaMrsko mi u prodavnicu ici da vidim a nisam siguran
jel to ono vrhnje slatko sta vec koje sluzi kao dodatak jeliima preliv i to .. ili je to ono halta ..il nije nijedno od ovoga
To ti je ono nesto u tecnom stanju koje trebas istucati da bi postalo cvrsto i slatko...
![]()
jeste, to ti je to,"halta"Globus wrote:Zoya wrote:Globus wrote:Kakva je sladka pavlakaMrsko mi u prodavnicu ici da vidim a nisam siguran
To ti je ono nesto u tecnom stanju koje trebas istucati da bi postalo cvrsto i slatko...
![]()
Nemam cekica da znas da bi pokuso
![]()
![]()
![]()
![]()
De ba recite sta je da pravim kolace
Hvala tib.boja wrote:jeste, to ti je to,"halta"Globus wrote:Zoya wrote:
![]()
Nemam cekica da znas da bi pokuso
![]()
![]()
![]()
![]()
De ba recite sta je da pravim kolace
- slatka pavlaka iliti vrhnje, imas i dukatovo i megle vrhnje.
Imaš kupiti i gotove slike koje se stave na šlag i otope. Čini mi se da je bilo u Tušu na Stupu, a sigurno ima u Kovi u Visokom (znam jer je moja rodica tamo kupila). Samo tortu presvučeš šlagom i staviš sliku na to, slika je od nekog šećera pa prione na šlag. A onda možeš dalje ukrašavati kako hoćeš šlagom. Eto nadam se da sam i ja malo pomogla.Zoya wrote:Kuharice, postovanje..![]()
Treba mi recept za neku dobru tortu a i kako da je eventualno ukrasim. Naime, mojoj sestricni je rodjendan za par dana, a ja sam obecala da cu tortu da joj napravim, dakle, ocekivanja su velikaVeliki je fan Hanne Montane i nekakvih Jonas Brothers grupe
pa sam kontala mozda da nekako jedno od tih likova nacrtam na torti recimo, ali kako, cime?
Unaprijed zahvalna
halta mi je uzasna uopce ne bude crvsta kako treba.. Meggle i ja jos posecerim jer volim da mi je poslatkoGlobus wrote:Kakva je sladka pavlakaMrsko mi u prodavnicu ici da vidim a nisam siguran
Uzeo haltu i sa njom napravio nista .. kolac gori sto se okusa tice al razljeva se ..ne puno ali kad se odreze raspadne se fil izleti .. nije se stvrdnulo dobro ... znaci halta ne valjaIrm@ wrote:halta mi je uzasna uopce ne bude crvsta kako treba.. Meggle i ja jos posecerim jer volim da mi je poslatkoGlobus wrote:Kakva je sladka pavlakaMrsko mi u prodavnicu ici da vidim a nisam siguran
![]()
ali ugl to je to
ja samo kupujem slatko vrhnje slag pjena mi je sooo 2007
![]()
![]()
Jest al jebiga zakasnila si maloIrm@ wrote:bolan ja sam ti od najboljih ucila vidis da sam bila upravu u vezi s haltom...znaci Meggle ima divno parce torte na pakovanju![]()
Globus wrote:Uzeo haltu i sa njom napravio nista .. kolac gori sto se okusa tice al razljeva se ..ne puno ali kad se odreze raspadne se fil izleti .. nije se stvrdnulo dobro ... znaci halta ne valjaIrm@ wrote:halta mi je uzasna uopce ne bude crvsta kako treba.. Meggle i ja jos posecerim jer volim da mi je poslatkoGlobus wrote:Kakva je sladka pavlakaMrsko mi u prodavnicu ici da vidim a nisam siguran
![]()
ali ugl to je to
ja samo kupujem slatko vrhnje slag pjena mi je sooo 2007
![]()
![]()
sljedeci put sa necim drugim slicnim
Volim i ja sarenilo, al` ... moze nekad i `vako, ...Jessie B wrote:Volim šarenilo na tanjiru