Jest par puta krenula ruka iz ramena prema kutiji, pogotov kad se pije kafa ovako u drustvu, ali sam se savladao i evo...devera se
Cigarete, odvikavanje
Moderator: anex
- Ringhio
#5376 Re: Cigarete, odvikavanje
Evo ja vec 9 dana bez cigarete 
Jest par puta krenula ruka iz ramena prema kutiji, pogotov kad se pije kafa ovako u drustvu, ali sam se savladao i evo...devera se
-
Zoya
#5377 Re: Cigarete, odvikavanje
Ih devet dana
To je vise od osam a manje od deset
Izdrzite narode
- Ringhio
#5378 Re: Cigarete, odvikavanje
Ako se uzme u obzir da sam u zadnje 2 godine redovno konzumirao po 1/5 - 2 kutije sto plavog sto crvenog lucky-a ovo je superZoya wrote:Ih devet danaTo je vise od osam a manje od deset
Izdrzite narode
Dokurcilo mi je jednu noc kad sam poco skripat i pistat i zapitao sam se sta ce mi ovo u zivotu, zuti prsti, nikotinski zadah, pa jos i kad se zapije zna se po 2 kutije cigara ispusit za sijelo.
Hem sto odose kesevi, hem sto sam ko riba na suhom, ovako cigarete nix, malo fiskultura i vidjet cemo hocu li uspjeti da prekinem skroz s ovom blesavom navikom
-
Zoya
#5379 Re: Cigarete, odvikavanje
Ista sam bila (samo bez zutih prstiju i toga
).
I trebas baciti. Stavi tacku na to i idi dalje. Isto kao kad prekines vezu sa nekim, stavis tacku i ides. Na tom putu ces jedno milion puta pomisliti na tu osobu, shaltati stare poruke, pozeljeti da se vratis na staro ali skontas da vodi u propast. Nakon nekog vremena prodises i to je to
U ovom slucaju ces u pravom smislu rijeci prodisati. Nema nista ljepse nego kad mozes osjetiti prave mirise a i smrdljavine koje prije nisi mogao. Vidjet ces sam promjene nakon mjesec dana
Listaj temu i vidjeces na koje smo sve prepreke nalijetali i kako smo ih prebrodili.
I trebas baciti. Stavi tacku na to i idi dalje. Isto kao kad prekines vezu sa nekim, stavis tacku i ides. Na tom putu ces jedno milion puta pomisliti na tu osobu, shaltati stare poruke, pozeljeti da se vratis na staro ali skontas da vodi u propast. Nakon nekog vremena prodises i to je to
- Ringhio
#5380 Re: Cigarete, odvikavanje
Vec ja to osjecam, recimo kad neko pusi pa dodje kraj mene, bas ono tuknu cigare i fakat smeta, zapitam se koliko sam ja smetao ljudima koji ne puse. Onda gledam ljude stoje, puse cigarete, i bas mi nesto glupavo izgledaju, a i ja sam do neki dan isto tako radio 
Najjace sto sam ja bio bez cigare je neka 3 mjeseca, i s drustvom na moru, ajde zapali jednu sta ti fali vidi kako nam je dobro i ovo i ono i zapalim jednu i nakon te cigare odem na trafiku i kupim steku. I evo sad, posto sam definitivno poceo pretjerivat s njima,i zato sto sam primjetio da ne pusim vise sto imam zelju za cigarom, nego onako sto mi je postala navika.
Najjace sto sam ja bio bez cigare je neka 3 mjeseca, i s drustvom na moru, ajde zapali jednu sta ti fali vidi kako nam je dobro i ovo i ono i zapalim jednu i nakon te cigare odem na trafiku i kupim steku. I evo sad, posto sam definitivno poceo pretjerivat s njima,i zato sto sam primjetio da ne pusim vise sto imam zelju za cigarom, nego onako sto mi je postala navika.
-
Zoya
#5381 Re: Cigarete, odvikavanje
Pa tako smo manje vise svi i poceli sa pusenjem. Sa drustvom, hajde uzmi jednu, pa jos jednu i sve dobro ide dok ne kupis prvu kutiju
E onda gledas kad dodje kraj kutiji da kupis drugu i tako, pusis vise iz neke navike. Jedini cejf koji mi i dan danas fali je cigara i prva kahva. Nekad kao i sad me ponese pa kazem, hajd sta fali, samo jednu da vidim je li isti osjecaj, onda me nesto ko klepi po glavi i vratim se u reali
Nije lahko zivota mi ali ide.
Ti ako budes opet tako na moru sa drustvom, oni za svoj hastal ti za svoj 
-
stup metropola
#5382 Re: Cigarete, odvikavanje
Moje odvikavanje je trajalo jedan dan. Ne mogu da shvatim da ste toliko mentalno slabi.
- drug_profi
#5383 Re: Cigarete, odvikavanje
Zavisi na sta si bio naviknut i u kojoj mjeri i koliko dugo.stup metropola wrote:Moje odvikavanje je trajalo jedan dan. Ne mogu da shvatim da ste toliko mentalno slabi.
Uglavnom nije stvar slabosti nego odluke.
Covjek kad odluci, ostaje mu samo da se izbori sa fizioloskim problemom, ali sa cvrstom odlukom i to prodje relativno lako.
-
modesti
#5384 Re: Cigarete, odvikavanje
Svako je na nečemu slab. Bez veze ti je što pokušavaš omalovažiti nečije iskustvo, ne bivaš tako jači nego pokazuješ koliko si slab.stup metropola wrote:Moje odvikavanje je trajalo jedan dan. Ne mogu da shvatim da ste toliko mentalno slabi.
Čestitke svima koji su prestali pušiti ili se spremaju na to
- vivax
#5385 Re: Cigarete, odvikavanje
Samo strpljenja. Neko ce prestati pusiti iz prvog puta. A neko ce i 5 puta pokusavati. Bitno je samo biti uporan i ne prestati u pokusajima. Iz svakog pokusaja dobijes jedno novo iskustvo, jednu novu lekciju za naredni put. I doci ce taj zadnji pokusaj gdje ces stvarno uvidjeti da ti to ne treba. Da je to cista bolest. Jedan smrad, koji ti ne treba u zivotu. Ja sam licno pokusavao 3-4 puta. I evo sada Bogu hvala nemam nikakvu zelju za tim. Sretno vam svima. I ne odustajte.
- Iago
#5386 Re: Cigarete, odvikavanje
E, to poredjenje sa nekom starom vezom... to je to... nekad bas zafali, al' znas da to nije to... i sjetices je se i nakon sto godina... ili dva mjeseca, k'o ja sadZoya wrote:Ista sam bila (samo bez zutih prstiju i toga).
I trebas baciti. Stavi tacku na to i idi dalje. Isto kao kad prekines vezu sa nekim, stavis tacku i ides. Na tom putu ces jedno milion puta pomisliti na tu osobu, shaltati stare poruke, pozeljeti da se vratis na staro ali skontas da vodi u propast. Nakon nekog vremena prodises i to je toU ovom slucaju ces u pravom smislu rijeci prodisati. Nema nista ljepse nego kad mozes osjetiti prave mirise a i smrdljavine koje prije nisi mogao. Vidjet ces sam promjene nakon mjesec dana
Listaj temu i vidjeces na koje smo sve prepreke nalijetali i kako smo ih prebrodili.
- drug_profi
#5387 Re: Cigarete, odvikavanje
Da se ne lazemo, padace ti na pamet 100 puta. Medjutim znaces da to nije to, a odbacices zelju lako ako si zaista zavrsio sa tim. 3 sekunde i proslo. Kako vrijeme bude prolazilo sve ce biti rjedje, a i lakse.
- shmizlica
#5388 Re: Cigarete, odvikavanje
oooooooo narodeeeeeeeeee, kako se držimo
šandi, dođeš mi koju čikoladu
- Ringhio
#5389 Re: Cigarete, odvikavanje
45 dana cini mi se
sad mi vise zamirise nego sto je prije, pojavi se jaka zelja za cigarom, iznenada, al kako se pojavi tako i ode
sad mi vise zamirise nego sto je prije, pojavi se jaka zelja za cigarom, iznenada, al kako se pojavi tako i ode
- shmizlica
#5390 Re: Cigarete, odvikavanje
opa
a ti mi baš djeluješ ko žestok momak...znaš ono cigar i ti, dva vjerna druga
svaka čast
svaka čast
- Ringhio
#5391 Re: Cigarete, odvikavanje
To se vidja samo jos u Americkim akcionim filmovima 
I na cevljanovicima, kad je korida
I na cevljanovicima, kad je korida
- shmizlica
#5392 Re: Cigarete, odvikavanje
znači rušiš klišeje
- pepeljara
#5393 Re: Cigarete, odvikavanje
Cestitam i sretno. Ja sada hm... sad ce ravno dvije godine kako ne pusimRinghio wrote:45 dana cini mi se
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
-
shandrprcSA
#5394 Re: Cigarete, odvikavanje
i dvije ako treba samo da ne bude ko prijeshmizlica wrote:oooooooo narodeeeeeeeeee, kako se držimo![]()
- shmizlica
#5395 Re: Cigarete, odvikavanje
konačno se osjećam 
- I am Happy
- Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise
#5396 Re: Cigarete, odvikavanje
shmizlica wrote:konačno se osjećam
Hajde da i to doživimo
- shmizlica
-
shandrprcSA
#5398 Re: Cigarete, odvikavanje
I am Happy wrote:shmizlica wrote:konačno se osjećam
Hajde da i to doživimo
- shmizlica
- drug_profi
#5400 Re: Cigarete, odvikavanje
Vec sam pisao ovdje jednom. Kolega mi ponudio da stavimo po stoju na sto (trecem kolegi) i prestanemo pusiti. Ko prvi padne gubi pare, a onaj drugi moze poceti pusiti ako hoce poslije toga.
Medjutim nismo mogli znati sta se desava onih 15-tak sati dok nismo na poslu, pa nisam prihvatio.
Nedugo nakon toga ja bacim cigare, i ne zapalim nikad vise. On je isao poslije na onu terapiju kod psihologa u Istru za 400 kuna i prestao pusiti. Valjda sam taj cin da si trehno 100+ maraka za ublehu te postidi i automatski prestanes pusiti - od stida.
Medjutim nismo mogli znati sta se desava onih 15-tak sati dok nismo na poslu, pa nisam prihvatio.
Nedugo nakon toga ja bacim cigare, i ne zapalim nikad vise. On je isao poslije na onu terapiju kod psihologa u Istru za 400 kuna i prestao pusiti. Valjda sam taj cin da si trehno 100+ maraka za ublehu te postidi i automatski prestanes pusiti - od stida.