Cigarete, odvikavanje

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Ringhio

#5376 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Ringhio »

Evo ja vec 9 dana bez cigarete :)

Jest par puta krenula ruka iz ramena prema kutiji, pogotov kad se pije kafa ovako u drustvu, ali sam se savladao i evo...devera se :)
Zoya

#5377 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Zoya »

Ih devet dana :thumbup: To je vise od osam a manje od deset :D Izdrzite narode
Ringhio

#5378 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Ringhio »

Zoya wrote:Ih devet dana :thumbup: To je vise od osam a manje od deset :D Izdrzite narode
Ako se uzme u obzir da sam u zadnje 2 godine redovno konzumirao po 1/5 - 2 kutije sto plavog sto crvenog lucky-a ovo je super :)

Dokurcilo mi je jednu noc kad sam poco skripat i pistat i zapitao sam se sta ce mi ovo u zivotu, zuti prsti, nikotinski zadah, pa jos i kad se zapije zna se po 2 kutije cigara ispusit za sijelo.

Hem sto odose kesevi, hem sto sam ko riba na suhom, ovako cigarete nix, malo fiskultura i vidjet cemo hocu li uspjeti da prekinem skroz s ovom blesavom navikom :)
Zoya

#5379 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Zoya »

Ista sam bila (samo bez zutih prstiju i toga :-D ).

I trebas baciti. Stavi tacku na to i idi dalje. Isto kao kad prekines vezu sa nekim, stavis tacku i ides. Na tom putu ces jedno milion puta pomisliti na tu osobu, shaltati stare poruke, pozeljeti da se vratis na staro ali skontas da vodi u propast. Nakon nekog vremena prodises i to je to :-D U ovom slucaju ces u pravom smislu rijeci prodisati. Nema nista ljepse nego kad mozes osjetiti prave mirise a i smrdljavine koje prije nisi mogao. Vidjet ces sam promjene nakon mjesec dana ;-) Listaj temu i vidjeces na koje smo sve prepreke nalijetali i kako smo ih prebrodili.
Ringhio

#5380 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Ringhio »

Vec ja to osjecam, recimo kad neko pusi pa dodje kraj mene, bas ono tuknu cigare i fakat smeta, zapitam se koliko sam ja smetao ljudima koji ne puse. Onda gledam ljude stoje, puse cigarete, i bas mi nesto glupavo izgledaju, a i ja sam do neki dan isto tako radio :)

Najjace sto sam ja bio bez cigare je neka 3 mjeseca, i s drustvom na moru, ajde zapali jednu sta ti fali vidi kako nam je dobro i ovo i ono i zapalim jednu i nakon te cigare odem na trafiku i kupim steku. I evo sad, posto sam definitivno poceo pretjerivat s njima,i zato sto sam primjetio da ne pusim vise sto imam zelju za cigarom, nego onako sto mi je postala navika.
Zoya

#5381 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Zoya »

Pa tako smo manje vise svi i poceli sa pusenjem. Sa drustvom, hajde uzmi jednu, pa jos jednu i sve dobro ide dok ne kupis prvu kutiju :twisted: E onda gledas kad dodje kraj kutiji da kupis drugu i tako, pusis vise iz neke navike. Jedini cejf koji mi i dan danas fali je cigara i prva kahva. Nekad kao i sad me ponese pa kazem, hajd sta fali, samo jednu da vidim je li isti osjecaj, onda me nesto ko klepi po glavi i vratim se u reali :lol: Nije lahko zivota mi ali ide. :) Ti ako budes opet tako na moru sa drustvom, oni za svoj hastal ti za svoj :D
stup metropola

#5382 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by stup metropola »

Moje odvikavanje je trajalo jedan dan. Ne mogu da shvatim da ste toliko mentalno slabi.
drug_profi

#5383 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by drug_profi »

stup metropola wrote:Moje odvikavanje je trajalo jedan dan. Ne mogu da shvatim da ste toliko mentalno slabi.
Zavisi na sta si bio naviknut i u kojoj mjeri i koliko dugo.
Uglavnom nije stvar slabosti nego odluke.
Covjek kad odluci, ostaje mu samo da se izbori sa fizioloskim problemom, ali sa cvrstom odlukom i to prodje relativno lako.
modesti

#5384 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by modesti »

stup metropola wrote:Moje odvikavanje je trajalo jedan dan. Ne mogu da shvatim da ste toliko mentalno slabi.
Svako je na nečemu slab. Bez veze ti je što pokušavaš omalovažiti nečije iskustvo, ne bivaš tako jači nego pokazuješ koliko si slab.

Čestitke svima koji su prestali pušiti ili se spremaju na to :thumbup:
vivax

#5385 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by vivax »

Samo strpljenja. Neko ce prestati pusiti iz prvog puta. A neko ce i 5 puta pokusavati. Bitno je samo biti uporan i ne prestati u pokusajima. Iz svakog pokusaja dobijes jedno novo iskustvo, jednu novu lekciju za naredni put. I doci ce taj zadnji pokusaj gdje ces stvarno uvidjeti da ti to ne treba. Da je to cista bolest. Jedan smrad, koji ti ne treba u zivotu. Ja sam licno pokusavao 3-4 puta. I evo sada Bogu hvala nemam nikakvu zelju za tim. Sretno vam svima. I ne odustajte.
Iago

#5386 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Iago »

Zoya wrote:Ista sam bila (samo bez zutih prstiju i toga :-D ).

I trebas baciti. Stavi tacku na to i idi dalje. Isto kao kad prekines vezu sa nekim, stavis tacku i ides. Na tom putu ces jedno milion puta pomisliti na tu osobu, shaltati stare poruke, pozeljeti da se vratis na staro ali skontas da vodi u propast. Nakon nekog vremena prodises i to je to :-D U ovom slucaju ces u pravom smislu rijeci prodisati. Nema nista ljepse nego kad mozes osjetiti prave mirise a i smrdljavine koje prije nisi mogao. Vidjet ces sam promjene nakon mjesec dana ;-) Listaj temu i vidjeces na koje smo sve prepreke nalijetali i kako smo ih prebrodili.
E, to poredjenje sa nekom starom vezom... to je to... nekad bas zafali, al' znas da to nije to... i sjetices je se i nakon sto godina... ili dva mjeseca, k'o ja sad :D
drug_profi

#5387 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by drug_profi »

Da se ne lazemo, padace ti na pamet 100 puta. Medjutim znaces da to nije to, a odbacices zelju lako ako si zaista zavrsio sa tim. 3 sekunde i proslo. Kako vrijeme bude prolazilo sve ce biti rjedje, a i lakse.
shmizlica

#5388 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shmizlica »

oooooooo narodeeeeeeeeee, kako se držimo :mrgreen:

šandi, dođeš mi koju čikoladu :stidljiv:
Ringhio

#5389 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Ringhio »

45 dana cini mi se

sad mi vise zamirise nego sto je prije, pojavi se jaka zelja za cigarom, iznenada, al kako se pojavi tako i ode
shmizlica

#5390 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shmizlica »

opa :mrgreen: a ti mi baš djeluješ ko žestok momak...znaš ono cigar i ti, dva vjerna druga :mrgreen:

svaka čast :thumbup:
Ringhio

#5391 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Ringhio »

To se vidja samo jos u Americkim akcionim filmovima :)

I na cevljanovicima, kad je korida :)
shmizlica

#5392 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shmizlica »

:lol:

znači rušiš klišeje :mrgreen:
pepeljara

#5393 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by pepeljara »

Ringhio wrote:45 dana cini mi se

sad mi vise zamirise nego sto je prije, pojavi se jaka zelja za cigarom, iznenada, al kako se pojavi tako i ode
Cestitam i sretno. Ja sada hm... sad ce ravno dvije godine kako ne pusim ;)

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
shandrprcSA

#5394 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shandrprcSA »

shmizlica wrote:oooooooo narodeeeeeeeeee, kako se držimo :mrgreen:

šandi, dođeš mi koju čikoladu :stidljiv:
i dvije ako treba samo da ne bude ko prije 8)
shmizlica

#5395 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shmizlica »

konačno se osjećam :sretan:
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#5396 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by I am Happy »

shmizlica wrote:konačno se osjećam :sretan:

Hajde da i to doživimo :-)
shmizlica

#5397 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shmizlica »

:skoljka: :mrgreen: :kiss: :stidljiv:
shandrprcSA

#5398 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shandrprcSA »

I am Happy wrote:
shmizlica wrote:konačno se osjećam :sretan:

Hajde da i to doživimo :-)
:D :D :D
shmizlica

#5399 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shmizlica »

i tebi :P :mrgreen: :kiss:
drug_profi

#5400 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by drug_profi »

Vec sam pisao ovdje jednom. Kolega mi ponudio da stavimo po stoju na sto (trecem kolegi) i prestanemo pusiti. Ko prvi padne gubi pare, a onaj drugi moze poceti pusiti ako hoce poslije toga.
Medjutim nismo mogli znati sta se desava onih 15-tak sati dok nismo na poslu, pa nisam prihvatio.
Nedugo nakon toga ja bacim cigare, i ne zapalim nikad vise. On je isao poslije na onu terapiju kod psihologa u Istru za 400 kuna i prestao pusiti. Valjda sam taj cin da si trehno 100+ maraka za ublehu te postidi i automatski prestanes pusiti - od stida.
Post Reply