Sarajevski taksisti- dno dna

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
dječak sa šibicama

#5376 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by dječak sa šibicama »

Pa neka njima pravo da odbijaju voznje, ali zato mora postojati alternativa.

A ne da on odbija voznje, ali mu smeta i konkurencija. Ma sta mi naprica.

Da te molim za voznju, mozda.

Zdrava konkurencija, ako Bog da i Uber, pa ko sta voli neka izvoli.

Taxo neka uziva na svom standu, nece da vozi, ne mora. Ziv on meni bio, ja zovnem drugi taxi koji ce voziti.

Srecom, takvi uhljupi su u manjini, bar po mom iskustvu sa taxistima. Vecina vozi, jedino oni smradovi ispod podvoznjaka na Zetri, svaki drugi sere kad mu sjednes i kazes neku kracu relaciju. Najbolje da me vozi preko Vogosce do Bjelava.

Kako su to pojedini uhljupi zamisli, povecati cijene usluga (kao one jedne godine) i po mogucnosti voznja od katedrale do Kaknja, da on u jednoj voznji nabere dvije tri dnevnice i onda landara tri dana nista ne radi.
Margita81

#5377 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Margita81 »

dječak sa šibicama wrote:Pa neka njima pravo da odbijaju voznje, ali zato mora postojati alternativa.

A ne da on odbija voznje, ali mu smeta i konkurencija. Ma sta mi naprica.

Da te molim za voznju, mozda.

Zdrava konkurencija, ako Bog da i Uber, pa ko sta voli neka izvoli.

Taxo neka uziva na svom standu, nece da vozi, ne mora. Ziv on meni bio, ja zovnem drugi taxi koji ce voziti.

Srecom, takvi uhljupi su u manjini, bar po mom iskustvu sa taxistima. Vecina vozi, jedino oni smradovi ispod podvoznjaka na Zetri, svaki drugi sere kad mu sjednes i kazes neku kracu relaciju. Najbolje da me vozi preko Vogosce do Bjelava.

Kako su to pojedini uhljupi zamisli, povecati cijene usluga (kao one jedne godine) i po mogucnosti voznja od katedrale do Kaknja, da on u jednoj voznji nabere dvije tri dnevnice i onda landara tri dana nista ne radi.
Jao kad dodje uber. Pa tih blokada grada od sa-taxija i tog ludila aaaa
dječak sa šibicama

#5378 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by dječak sa šibicama »

U ZG neki dan zapalili automobil covjeka koji vozi Uber.

Kod nas ce bombe podmetati.
insomnia78

#5379 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by insomnia78 »

Pa kad mogu paliti uberovce po Parizu mogu i po Sa :D
Edin H.

#5380 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Edin H. »

insomnia78 wrote:Pa kad mogu paliti uberovce po Parizu mogu i po Sa :D
Dje si hacker? :D
quarterback

#5381 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by quarterback »

zvali sinoc crveni, kao doci ce za 5 minuta, cekali 5 i jos 5, nigdje ga

otisli kuci pjeske, jedva stigosmo dok je bilo vode

:roll:
bumerangss

#5382 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by bumerangss »

dzeno123 wrote:Povecati cijene taksija, 5km polazna cijena ali da u tih 5km imamo 3KM voznje i da tek poslje predjenih 3KM nastavi kucati taksimetar. Da se razumijemo ima bjelosvjetske bagre na taksiju ali realno nije taksi za svakoga, taksi je luksuz svugdje u svijetu pa tako treba i da bude kod nas. Ne moze biti cijena taksija ista kao komercijala ili tramvajska karta. Utale se 4 zene po 100kg sa cekerima i na sirokacu za 5km, dodje ih 1.25km po osobi a koliko je kombi karta, 1.80km? Onda se pitamo sto nema taksija, zato sto je jeftin, prejeftin. Sa tim povecanjem povecati i nivo usluga, ostrije kaznjavati prostacine i kvazi mangupe medju taksistima.
I meni je palo na pamet nesta slicno. Ja bih uveo da start bude 5KM ali da kilometar bude 0,50 KM i onda ne bi bilo tih vožnji od 5 KM
mayab

#5383 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by mayab »

Image
drag_gost

#5384 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by drag_gost »

Zovem jucer Kale taksi isto tako. Kaze 7 minuta, a u tim 7 minuta 5 taksija proslo. I cekam, cekam. Prodje 7 minuta, nigdje nikoga, zaustavim SA taksi i odem. A Crveni ne mogu da dobijem, tj. zvoni ali se niko ne javlja, pa me na kraju izbaci.
Edin H.

#5385 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Edin H. »

drag_gost wrote:Zovem jucer Kale taksi isto tako. Kaze 7 minuta, a u tim 7 minuta 5 taksija proslo. I cekam, cekam. Prodje 7 minuta, nigdje nikoga, zaustavim SA taksi i odem. A Crveni ne mogu da dobijem, tj. zvoni ali se niko ne javlja, pa me na kraju izbaci.
Tita mi, tako zamalo jednu nedelju poslijepodne zmalo ne fulih avion, jednostavno se ne javljaju.

Zasto, ne znam, valjda lijepo vrijeme bilo, pa im mrsko raditi.
quarterback

#5386 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by quarterback »

MickeyPierce wrote:Vozite se sa taxijem ko gospoda ... Kako se neko moze tim drugim divljanerima vozit nije mi jasno.
mi su svi oni stoka ako ces iskreno, kao biciklista ne vidim nikakvu razliku u ponasanju sarajevo taksija, crvenog, hollanda, emir i samir i ostalih pickamaterina taksija :evil:
Nepass

#5387 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Nepass »

quarterback wrote:
MickeyPierce wrote:Vozite se sa taxijem ko gospoda ... Kako se neko moze tim drugim divljanerima vozit nije mi jasno.
mi su svi oni stoka ako ces iskreno, kao biciklista ne vidim nikakvu razliku u ponasanju sarajevo taksija, crvenog, hollanda, emir i samir i ostalih pickamaterina taksija :evil:
Ja vidim kao pjesak i vozac :)
Kad nemaju musteriju u autu, ubacuju se, prestizu, sviraju, ne jebu zivu silu.
Kad imaju musteriju voze sporije, staju kod pjesackih i pustaju pjesake da predju, kad imaju prednost prolaza blicaju i masu i pustaju te da prodjes sve kako bi duza voznja bila
Bluemore

#5388 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Bluemore »

Kataklinger wrote:Ima li se kome postenom, ako takav uopste postoji, prijaviti kad se naleti na djubre u Sarajevo taxi-ju? Nekom postenom za koga mogu biti siguran da ce procesuirsti djubre ili su to sve ista govna i na celu Sarajevo Taxi-ja? I da budem iskren, ima i par gospodina koju znaju svoj posao.
evo prijavi mirzetu a on ce da to sredi sa vladajucom stankom
Jon Spencer

#5389 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

Od 01.01.2017. start 5 KM. prva 2 km besplatno. Znam da to za vas ne predstavlja neki problem. Fadile oprosti.
bleee_sa

#5390 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by bleee_sa »

Jon Spencer wrote:Od 01.01.2017. start 5 KM. prva 2 km besplatno. Znam da to za vas ne predstavlja neki problem. Fadile oprosti.
Pa nisi treb'o joooš, ja taman ček'o Božić da im kažem :mrgreen: :thumbup:
hzsa22

#5391 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by hzsa22 »

I to ce se zadrzat 10 dana ako bude tako.

Znaci meni bi cijena stand-kuca porasla za 66%. Ovi sto voze na bistrik, vratnik i ostale padinske mogu komotno po vazdan sjedit po kafanama jer nema sanse da raja nastavi pljuvat petaka za 0-2 km voznje.
Jon Spencer

#5392 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

bleee_sa wrote:
Jon Spencer wrote:Od 01.01.2017. start 5 KM. prva 2 km besplatno. Znam da to za vas ne predstavlja neki problem. Fadile oprosti.
Božić Bata. Prvobitno je promjena cjenovnika trebala da stupi na snagu prvog dana nove Hidžretske godine ali kako je Saudija rešla na Gregorijanski kalendar odluka je promjenjena.
bleee_sa

#5393 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by bleee_sa »

Jon Spencer wrote:
bleee_sa wrote:
Božić Bata. Prvobitno je promjena cjenovnika trebala da stupi na snagu prvog dana nove Hidžretske godine ali kako je Saudija rešla na Gregorijanski kalendar odluka je promjenjena.
Samo da te ispravim, nije 2 nego prva 3. :mrgreen:
Jon Spencer

#5394 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

Nije beg cicija kilometar gore - dole.

Edit. Uglavnom bez petaka ne sjedaj.
Last edited by Jon Spencer on 09/10/2016 12:54, edited 1 time in total.
bleee_sa

#5395 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by bleee_sa »

Kako li će to past onoj što ide iz Kevrinog 23 do Štadlera/Logavina :-) :mrgreen:
Jon Spencer

#5396 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

bleee_sa wrote:Kako li će to past onoj što ide iz Kevrinog 23 do Štadlera/Logavina :-) :mrgreen:
Meni je nje malo žao, ipak je to naša stalna mušterija.
bleee_sa

#5397 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by bleee_sa »

Ja se jednom zajebah pa okidoh, nikad više :mrgreen:
Jon Spencer

#5398 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

bleee_sa wrote:Ja se jednom zajebah pa okidoh, nikad više :mrgreen:
Ma hajde ima Žuti ima Holand ili Emily..... ups nema više!
bleee_sa

#5399 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by bleee_sa »

:-)
anonimni clan

#5400 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by anonimni clan »

Prosle sedmice doveo ekipu od 24 momka-covjeka na produzeni vikend u Sa. Spremili prigodan program obilaska i sve je bilo super.
Izmedju ostalog imali kod Ene u Basci zakazan rucak i najjednostavnije nam je bilo da odemo gore taxijem.
Mjesto okupljanja Bascarsija - Taxi stand. I tu nastupa cirkus zvani Sarajevski taxisti dno dna ....
Prvi kaze :Moze al samo primam troje u auto. Na pitanje zasto samo troje kad Pasat ima pet sjedista kaze tip:pa sta ti mislis da ja lomim svoje auto vozeci gore cetvoricu radi tvojih nekoliko maraka?
Drugi na upit moze li do Ene me samo gleda i suti i gleda .....i gleda ... i ode. Ni A ni B
Treci me pita idem li ja sa svojim autom gore.
Cetvrti moze al samo dvoje ....slabo mu auto ...itd....itd...
A ova moja ekipa se okupila i samo posmatra niko niti romori niti govori ....pola ih nije nikad bilo u Sarajevu i tu su prvi put...
Poneki Taxi naidje pored standa pa oni i ko hoce ....ovi s golfovima ....bi i jedan Mercedes.
E nekako smo se potrpali nekad ....nekad se iskupili gore i onda rezime iskustava ....koji taxista sta prica...ono klasika jarane vi dijaspora samo znate na cevape jebo vas cevapi ....kad moja zena napravi ovo ...ono ....prste da polizes ....ove cevape jede samo jos ova dijspora i stranci ...ja ih ne mogu ni gledat.....te ko vam je ovaj sto vas trpa u taxije ....nije mi nimalo sjeo ...itd...itd....
E sad niti nam je bilo vazno ko je Sa Taxi niti ko Emir ko Zuti ko Crveni ko Plavi ...mi smo samo htjeli otici na rucak u restoran....
Post Reply