SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Ma.Le.Na

#5376 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ma.Le.Na »

kiki-miki wrote:Možda nije mjesto da pitam,ali nemam gdje drugo.

Trebam se slikati za dokumenta neka,i pošto će to biti na uvid malo široj populaciji bio je red da izgledam fino.
Uvijek ispadnem katastrofalno.Slika će biti u boji,ali vjerovatno ću je dati i za ovaj biom. pasoš.Kako li tamo tek slike izgledaju?Nadam se da ne kao na onim prvim ličnim kartama. :-)

Kako se našminkati,a da bude nekako normalno?
ja bi oko ociju pokusala nanijeti neki iluminator..nesto svjetlije..jer na takvim slikama obicno ispadne kao da imas podocnjake..
neka lagana neutralna sminka..da se ne sarenis
sjaj za usne neki nude..da ne sljasti crvena
Lounge Act

#5377 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Lounge Act »

ma to bi trebalo da bude tako, al ja vala ne bih mogla da se nasminkam u zeleno, a obucem roza i sl. nesto mi je to bezze
ja za danas nemam nikakvih uradaka, mucim se temperaturom kcerkice citav dan :(
Mariella

#5378 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Mariella »

Pa mozda bi trebala se nasminkati malo jace, istaci oci...a lice naravno da bude prirodno, prava nijansa pudera i obavezno rumenilo i na usne neki prirodni sjaj, samo da ne budu blijede :) A najvaznije je otici kod nekoga ko ce te fino uslikati, i malo "popraviti" sliku ako treba :D

@zamzija - naravno da izbor boja najvise zavisi od boje ociju, tena i slicno, ali ne mogu se ni uvijek nositi iste boje, tako da se sve to moze kombinovati, ako se uradi kako treba. A nekad treba obratiti paznju i na odjecu, ne da uvijek bude to dvoje ista nijansa, ali kao sto je Michun cini mi se govorila ranije, ne mozes bas obuci trenerku a gore umjetne trepavice, smokey eyes i slicno :D
Sarajevski_Marlboro

#5379 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Sarajevski_Marlboro »

Bezideje ima čisto bjelance u oku.
bez_ideje

#5380 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by bez_ideje »

zamzija wrote:
bez_ideje wrote:Image
Image
Tito dragi cim se ja bavim :-) :-)
Nemam nesto boja,ovo sam prevrnula sve coskove i izvukla sjene koje nisam ni znala da imam XD
Svjetlo je vjestacko na zalost,izvrtala sam se pod lampom ko idiot :skoljka:
Joj imam i ja smeđe oči ali se nikad ne bih usudila ovako da se našminkam, na tebi pravo dobro izgleda, a na meni ko da me neko spuc'o u oko. Onda se zadržim na sigurnim zemljanim tonovima koje mi idu uz smeđe oči.

Čitala sam negdje da se boje sjene na očima nikad ne uparuju sa odjećom, nego se prilagođavaju boji očiju, tenu i kosi ? Jel' to stvarno tako ? :)
Ne bi se ni ja usudila ovako na ulicu izaci vjeruj mi :lol: :lol: :lol: Divim se curama koje imaju hrabrosti.....ja se nasminkam,uslikam,a kad treba izaci -sto neupadljivije :-) :-) :-) :roll:
Sto se boja tice....vjerujem da je situacija ono-jake boje odjece,diskrenija sminka i obratno.....Nema mi nista smjesnije nego vidjeti djevojku plava majica,plava torba i plava sjena ,sve u istoj nijansi ....

@sarajevski_malboro- Ha? :shock:
yellow cat

#5381 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by yellow cat »

Sarajevski_Marlboro wrote:Bezideje ima čisto bjelance u oku.
to sam i ja kontala...bijeli li se bijeli. :thumbup:
Sarajevski_Marlboro

#5382 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Ma ništa bilo bi dobro jaje na oko :D
bez_ideje

#5383 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by bez_ideje »

A ,vidi.....nikad nisam na to obracala paznju :-)
Pa u prvi mah kontam Malboro mi govori nesta u smislu da su mi oci ko jaja ,pa reko ha :lol: :lol: :lol: :lol:

P.S-to je zato sto spavam do 12 :mrgreen:
Sarajevski_Marlboro

#5384 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

:lol:

Tajne velikih jajara :lol:
sorei

#5385 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by sorei »

Bez-ideje kao i svaki put zna posao, a nije joj ni tesko sa onim okama. Ohrabrila me da nesto pokusam sutra, imam karmina pa cu se snaci nekako. :lol:
yellow cat

#5386 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by yellow cat »

@bez ideje da pogrešno ne shvatiš, hoću reći da imaš lijepe bjeloočnice, za razliku od mene, moje mutne, pune nekakvih crvenih kapilara.. hronična neispavanost.
alica.k

#5387 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

bez_ideje wrote:Ne bi se ni ja usudila ovako na ulicu izaci vjeruj mi :lol: :lol: :lol: Divim se curama koje imaju hrabrosti.....ja se nasminkam,uslikam,a kad treba izaci -sto neupadljivije :-) :-) :-) :roll:
Sto se boja tice....vjerujem da je situacija ono-jake boje odjece,diskrenija sminka i obratno.....Nema mi nista smjesnije nego vidjeti djevojku plava majica,plava torba i plava sjena ,sve u istoj nijansi ....

@sarajevski_malboro- Ha? :shock:
ja uvijek kontam da je previse kad naglasavas vise stvari odjednom (isto kao i kad stavis jaku sminku na oci i onda jos jak karmin). ne zna oko gdje da leti kad gledas tako nesto, previse je busy.

tak da ili sminka, il odjeca...
bez_ideje

#5388 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by bez_ideje »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Bila bi i ova jaja mutna da ne prespavam pola zivota :mrgreen:
Hvala ljudi......vidivna,obavezno uradak (ili vise njih) ,meni je bilo pravo zabavno dok sam se sarala :mrgreen:

@alica-upravo tako,dramaticna sminka i jaki karmini sami za sebe privlace paznju ,pa se gubi fokus sa lika.....
baby24

#5389 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by baby24 »

' jutro:-)

nije me bilo juce, pa samo da reČem:
@nera18 fajaaaaa, uskoro se vidimo znaci:-)
@ VenomousV - da li bi ti meni pocupala obrve??? ozbiljno!! :) svakako bi trebala da ih sredi kozmeticarka, ali posto vidim da si ti dokazano stucnjak u tome, mozemo li se nekako organizovati.... nisu one kriticne, samo ovaj dio najdeblji, tj. pocetak obrva ne umijem sama da sredim.... i da ponovim, kao pola foruma, ja sam zaljubljena u tvoje obrve (kako pjesma kaze: obrvice morske pijavice:-))
umjerenooblacno

#5390 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by umjerenooblacno »

.
Last edited by umjerenooblacno on 21/03/2011 08:48, edited 1 time in total.
Partizzanka

#5391 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

umjerenooblacno - imas temu o njezi koze tijela i lica ... :)
tamo ima raje koja su strucna sa tim ... neko ce ti znati reci neki fazon da to sredis

djevojka koja ce se slikati (izvini zaboravbih nick) za dokumente - onaj na carsiji fotograf ti je dobar za slikanje, oni pravo malo retusiraju ali OBAVEZNO reci da te ne retusiraju previse
mene su jednom retusirali tako (iako to nisam trazila) da me covjek koji me je slikao nije mogao prepoznati ... 3x preko slike presao ... a ja izgledala nesto kao Beba Selimovic u mladim daanima!
(ja kad se smijem dobijem neke kao podocnjake tj zatvore mi se oci poprilicno - oni mi te podocnjake ispeglali i ja dobila samo oci kao morz!)

sto se sminke tice ja nesto kontam less iz more :)
VenomousV

#5392 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

jutro zene :D
jedva sam ustala (ovo je prerano za mene a kao trebala bih da ucim)

@bezidejna: pocni da nosis taj plavi tus/sjenu od koje si napravila tus, ta nijansa plave ti super stoji

@kiki-miki: ja kad sam se slikala za onu studentsku godinju, stavila sam samo tus i usne su bile mrvicu tamnije od prirodne boje. obrve posto su mi prirodni adut malo posarala iliti popunila i to je to. slikala sam se gore kod onog cike u ulici kod Principovog. Ne retusira pretjerano nego tek tako da sakrije mane i istakne adute i da ti da biras sliku :D
(ne bira on onu koja se njemu najvise svidja - sto inace mrzim jer izaberu neku nidje veze :x )

@baby24: sto da ne :D bas sam razmisljala kako bih voljela nekome pocupat obrve :D sve se mozemo dogovoriti ;)
Partizzanka

#5393 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

ej nemoj se ljutiti umjerenooblacno ja sam samo rekla - tamo ce ti sigurno neko prije znati odg a ovdje ces cekati da ti se neko javi ... poprilicno dugo! :)

kako smo se danas nasminkale????
Partizzanka

#5394 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

a taj neko sam ja jel de veno???
baby24

#5395 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by baby24 »

@baby24: sto da ne :D bas sam razmisljala kako bih voljela nekome pocupat obrve :D sve se mozemo dogovoriti ;)[/quote]

jupiiiiiiii :D moramo nesto smisliti, samo dok mi coJek ode negdje pa da na miru operisemo :-))
VenomousV

#5396 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

hahahahaha nisi ti draga moja :kiss:
kako napreduje uzgoj dlacica btw? :D

baby, samo ti meni pincetu pripremi i sve ce biti ok ;) (doduse, kad idem u takve operacije nosim i svoje pincete :D)
sorei

#5397 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by sorei »

Samo da vas pozdravim :kiss: :kiss:
Partizzanka

#5398 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

pa zar nisi vidjela na slikama ... sad ovim novim
sasvim solidno
izgledam kao elmo samo malo rijedje
cak sam jedan dio i pocupala previse mi je bilo hehehe
VenomousV