Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Nisam citao Semirovu knjigu ali sve mi se cini da je to nesto poput Da Vincijevog koda, nudi covjek ljudima nesto drugacije od onoga sto su dosad culi milion puta.
Sta je lose u tome? Ne poziva na lincovanje nekoga, vec navodi citaoce na razmisljanje.
Stvari o kojima on pise nisu 100% dokazane, vec postoji jedna zvanicna verzija koju svi prihvataju zdravo za gotovo bez razmisljanja.
Ja znam ovo: Mi, homo sapiensi, pojma nemamo ni o cemu iako mislimo da sve znamo.
nobody wrote:Nisam citao Semirovu knjigu ali sve mi se cini da je to nesto poput Da Vincijevog koda, nudi covjek ljudima nesto drugacije od onoga sto su dosad culi milion puta.
Sta je lose u tome? Ne poziva na lincovanje nekoga, vec navodi citaoce na razmisljanje.
Stvari o kojima on pise nisu 100% dokazane, vec postoji jedna zvanicna verzija koju svi prihvataju zdravo za gotovo bez razmisljanja.
Ja znam ovo: Mi, homo sapiensi, pojma nemamo ni o cemu iako mislimo da sve znamo.
Na stotine puta sam to rekao ne znajuc da je to misao uvazenog gospodina.
ludvig wrote:Ne tvrdim da sam vidio dokaze o postojanju piramide, ali o postojanju neke gradjevine sigurno.
Nego, Ludvig, ako već ne vjeruješ u piramidu, šta ti se čini da bi moglo biti? Kakva bi to građevina bila, ova koju spominješ?
Dio neke utvrde? Možda nekog srednjovjekovnog grada? Nemoj mi samo reći da bi mogla biti i nekropola! To bi me dotuklo, taman ugledah svjetlo na kraju tunela!
Meni lichi,isto kao neka piramida sto su pravili stari Egiptjani nekad davno kad nisu bili muslimani.
Stvarno, samo fali pjesak okolo.
Pazite sada ovo!
Ja sam autor ove ideje (tako da se zna kome da se daju zasluge, krediti ).
Piramide u Egiptu su radjene kompletno od kamenih blokova jer faraoni tamo u pustinjama imali samo ravan teren i puno peska - nisu imali brda...
...dok...
...faraoni u Visoko imali su gotovo brdo - i trebalo je samo doterati malo i pokriti u kamenim plocama - plus napraviti tunele ispod toga!
Autor: ILIR_ (iz Kosova; pra-pra-praunuk faraona iz ilirske mahale Dardana-ca ).
(planira da upise arheologiju - da bi nastavio sa otkrivanjem dalnjih piramida po ilirskim i pra-ilirskim zemljama - pocevsi od rodnog kraja, Kosova; (pa ba i Semir prvo poceo od svoje Bosne; on zna i druga mjesta samo hteo je da prve budu sa Bosne )
Datum ideje: danas.
Kontakt za CNN itd. dacu kasnije.
Last edited by ILIR_ on 21/04/2006 19:11, edited 1 time in total.
piramide u gizi nisu bile grobnice faraona
- zasto egipcani nisu graditelji piramida? http://www.piramidasunca.ba
odavde Iz duhovnog ugla posmatrano, kandidati za ulazak u povlašteni krug "prosvjećenih" prolazili su put dugačak 22 godine. Vrijeme ispunjeno treningom, iskušenjima, učenjima. Kandidati, odnosno inicirani, su morali da dokažu svoju vrijednost. Objašnjeni su im kosmički principi i univerzalni zakoni, čovjekova pozicija i svrha u svemiru.
Ove istine nisu objašnjavane prostom puku, ignorantima, "onima koji nisu mogli da se uzdignu iznad fizičke stvarnosti i koji svijet shvataju samo onako kako ga vide". (Peter Tompkins, "Secret of the Great Pyramids", 1971).
Na kraju svog dvadesetdvogodišnjeg perioda metafizičkog učenja, meditacija i priprema, inicirani bi došli do svog poslednjeg testa. Bili bi ostavljeni u granitni kovčeg tri dana i tri noći. Položaj kovčega i same Kraljeve komore je pažljivo izabran. Tu bi se koncentrirala energija Piramide i posebno bi se pojačavala prilikom različitih Zemljinih konstelacija sa Suncem, Mjesecom, planetarnim i zvjezdanim objektima. To bi posebno stimuliralo buđenje spiritualne svijesti.
Duše kandidata bi tokom tri dana lutale kapijama vječnosti, oslobođene svog fizičkog tijela. Pri tome bi otkrivali da je čitav Univerzum život, da je kosmos progres, da je svemir vječni rast. Shvatali bi da je tijelo dom iz kojeg duša može da izađe i u koga može da se vrati i bez fizičke smrti. S tim saznanjem kandidat bi postajao besmrtan. Nakon tri dana, i fizičkog buđenja, i individualnog iskustva velike misterije, kandidat bi postajao prosvijetljenim. Bivao bi obasjan božjom, univerzalnom svjetlošću.
a sad cika daglas adams
Vrtlog potpune perspektive izvodi svoj prikaz citave Vaseljene na bazi ekstrapolirane analize materije.
Da razjasnimo - posto je svaki delic materije na neki nacin povezan sa svakim drugim delicem materije u Vaseljeni, teorijski je moguce ekstrapolirati sve sto postoji - svako sunce, svaku planetu, njihove orbite, medusobne polozaje, njihovu ekonomsku i socijalnu istoriju na osnovu, recimo...jednog jedinog komada keksa.
Covek koji je izmislio Vrtlog potpune perspektive uradio je to, u osnovi, da bi nervirao svoju zenu.
Trin Tragula - jer to je bilo njegovo ime - bio je sanjar, mislilac, spekulativni filozof ili, kako bi to kazala njegova zena, idiot.
Neprekidno mu je prebacivala zbog krajnje neprikladnog vremena koje je tracio na piljenje u svemir, proudavanje mehanike zihernadli i vrsenje spektrografske analize parcica keksa.
,,Imaj bar malo osecaja za srazmeru", govorila mu je, ponekad i po trideset puta dnevno.
I tako je napravio Vrtlog potpune perspektive - samo da joj pokaze.
Na jedan kraj smestio je citavu stvarnost ekstrapoliranu na osnovu parceta keksa, a na drugi svoju zenu: a kada je ukljucio uredaj, videla je na trenutak beskonacnost svega postojeceg i sebe u odnosu na to.
Na uzas Trina Tragule, shock joj je u potpunosti uniStio mozak; ali na njegovo zadovoljstvo, shvatio je da je time dokazao da je za zivot koji namerava da postoji u ovolikoj Vaseljeni jedina stvar koju ne sme da dozvoli sebi osecaj za srazmere.
Vrata Vrtloga se otvorise.
I thinK I'm beggining to like this whole pejveJzzijAA
Evo neki slikica od danas, bilo je masa ljudi i medžu njima Semir Osmanagić koji je objašnjavao o radovima prisutnim koji su tu. Danas sam čuo par novi informavija u vezi otkopavanja, naime za par dana če otkoati dio piramide 200/50 metara i biče vidljiva čak iz visokog taj dio piramide. To če biti još jedan bum, kada se budu mogle vidjeti ploče ogromne teške po nekoliko tona koje su slagane jedna na drugu.
[/img][/quote][/quote]
[/img][/quote]
[/quote]
[/img][/quote][/quote]
[/img][/quote][/quote]
[/img][/quote][/quote]
[/img][/quote][/quote]
[/img][/quote]
Več su počeli da montiraju kameru od strane BHtelekoma na kojoj če te moči non stop da preko interneta pratite otkopavanje piramide.
[/quote]
[/img][/quote][/quote]
[/img][/quote][/quote] Na ovoj slici fino se može vidjeti kako se ploča na ploči nalazi.
"Helo" hvala ti puno na slikama.....mi svi ovdje cekamo na te slike kó telad na mekinje , zato bih te sad izljubio..onako muski
Znas li od kada ce ova kamera poceti prenositi iskopavanje?