Bosanska piramida Sunca

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Locked
ILIR_

Post by ILIR_ »

ludost wrote:
ludvig wrote:Ne tvrdim da sam vidio dokaze o postojanju piramide, ali o postojanju neke gradjevine sigurno.
Nego, Ludvig, ako već ne vjeruješ u piramidu, šta ti se čini da bi moglo biti? Kakva bi to građevina bila, ova koju spominješ?

Dio neke utvrde?

Možda nekog srednjovjekovnog grada?

Nemoj mi samo reći da bi mogla biti i nekropola! To bi me dotuklo, taman ugledah svjetlo na kraju tunela! :roll:

Joooj sto mrzim ove srednjevekovne stare gradove. !
:x :x :D
max_power

Post by max_power »

Nisam citao Semirovu knjigu ali sve mi se cini da je to nesto poput Da Vincijevog koda, nudi covjek ljudima nesto drugacije od onoga sto su dosad culi milion puta.
Sta je lose u tome? Ne poziva na lincovanje nekoga, vec navodi citaoce na razmisljanje.

Stvari o kojima on pise nisu 100% dokazane, vec postoji jedna zvanicna verzija koju svi prihvataju zdravo za gotovo bez razmisljanja.

Image

Ja znam ovo: Mi, homo sapiensi, pojma nemamo ni o cemu iako mislimo da sve znamo.
El-Intifada

Post by El-Intifada »

MEĐU MNOGOBROJNIM ISTRAŽIVAČIMA DANAS SE POJAVILA I "OSOBA X" TVRDEĆI DA JE PRVI ZNAO ZA PIRAMIDU

ziku ovo

Image
Sensei

Post by Sensei »

El-Intifada wrote:MEĐU MNOGOBROJNIM ISTRAŽIVAČIMA DANAS SE POJAVILA I "OSOBA X" TVRDEĆI DA JE PRVI ZNAO ZA PIRAMIDU

ziku ovo

Image
Kapom i zubom Mufid Firaun

Image
wels

Post by wels »

nobody wrote:Nisam citao Semirovu knjigu ali sve mi se cini da je to nesto poput Da Vincijevog koda, nudi covjek ljudima nesto drugacije od onoga sto su dosad culi milion puta.
Sta je lose u tome? Ne poziva na lincovanje nekoga, vec navodi citaoce na razmisljanje.

Stvari o kojima on pise nisu 100% dokazane, vec postoji jedna zvanicna verzija koju svi prihvataju zdravo za gotovo bez razmisljanja.

Image

Ja znam ovo: Mi, homo sapiensi, pojma nemamo ni o cemu iako mislimo da sve znamo.

Na stotine puta sam to rekao ne znajuc da je to misao uvazenog gospodina. :oops:
ILIR_

Post by ILIR_ »

wels wrote:
ludost wrote:
ludvig wrote:Ne tvrdim da sam vidio dokaze o postojanju piramide, ali o postojanju neke gradjevine sigurno.
Nego, Ludvig, ako već ne vjeruješ u piramidu, šta ti se čini da bi moglo biti? Kakva bi to građevina bila, ova koju spominješ?

Dio neke utvrde? Možda nekog srednjovjekovnog grada? Nemoj mi samo reći da bi mogla biti i nekropola! To bi me dotuklo, taman ugledah svjetlo na kraju tunela! :roll:

Meni lichi,isto kao neka piramida sto su pravili stari Egiptjani nekad davno kad nisu bili muslimani. :-)
Stvarno, samo fali pjesak okolo.
:) :D :)

Pazite sada ovo!
Ja sam autor ove ideje (tako da se zna kome da se daju zasluge, krediti :) ).

Piramide u Egiptu su radjene kompletno od kamenih blokova jer faraoni tamo u pustinjama imali samo ravan teren i puno peska - nisu imali brda...

...dok...

...faraoni u Visoko imali su gotovo brdo - i trebalo je samo doterati malo i pokriti u kamenim plocama - plus napraviti tunele ispod toga
!

Autor:
ILIR_ (iz Kosova; pra-pra-praunuk faraona iz ilirske mahale Dardana-ca ).
(planira da upise arheologiju - da bi nastavio sa otkrivanjem dalnjih piramida po ilirskim i pra-ilirskim zemljama - pocevsi od rodnog kraja, Kosova; (pa ba i Semir prvo poceo od svoje Bosne; on zna i druga mjesta samo hteo je da prve budu sa Bosne :) )

Datum ideje:
danas.
Kontakt za CNN itd. dacu kasnije.
Last edited by ILIR_ on 21/04/2006 19:11, edited 1 time in total.
wels

Post by wels »

wels wrote:Trazimo od nashih arheologa,Imamovica pa dalje da na Visocici rade skupa

Oni su to duznii!!!

Image
ILIR_

Post by ILIR_ »

Sensei wrote:
El-Intifada wrote:MEĐU MNOGOBROJNIM ISTRAŽIVAČIMA DANAS SE POJAVILA I "OSOBA X" TVRDEĆI DA JE PRVI ZNAO ZA PIRAMIDU

ziku ovo

Image
Kapom i zubom Mufid Firaun

Image

Joj sto mi se svidja i slika i rotirajuca piramida (kako si ju uradio?). :-D
neko iz mase

Post by neko iz mase »

ma braaaavoooo
kriticarka_nikova

Post by kriticarka_nikova »

ozbiljno kako se radi ova rotirajuca piramida? :-)
Sensei

Post by Sensei »

ILIR_ wrote: Joj sto mi se svidja i slika i rotirajuca piramida (kako si ju uradio?). :-D
Ma jok ja! Samo ga zaGooglaj Image
ludost

Post by ludost »

Image

Duboko se kajem za sve svoje prijašnje antipiramidaške ispade..
Richard Royce možda ipak postoji!
kriticarka_nikova

Post by kriticarka_nikova »

da vidimo hocel ovaj uspjet.........
editovan post.......nije uspjelo ono sto sam htjela....
izvinjavam se
Lace

Post by Lace »

Sensei wrote:
ILIR_ wrote: Joj sto mi se svidja i slika i rotirajuca piramida (kako si ju uradio?). :-D
Ma jok ja! Samo ga zaGooglaj Image
Image

Image
CiCiban

Post by CiCiban »

piramide u gizi nisu bile grobnice faraona
- zasto egipcani nisu graditelji piramida?
http://www.piramidasunca.ba
odavde :D
Iz duhovnog ugla posmatrano, kandidati za ulazak u povlašteni krug "prosvjećenih" prolazili su put dugačak 22 godine. Vrijeme ispunjeno treningom, iskušenjima, učenjima. Kandidati, odnosno inicirani, su morali da dokažu svoju vrijednost. Objašnjeni su im kosmički principi i univerzalni zakoni, čovjekova pozicija i svrha u svemiru.

Ove istine nisu objašnjavane prostom puku, ignorantima, "onima koji nisu mogli da se uzdignu iznad fizičke stvarnosti i koji svijet shvataju samo onako kako ga vide". (Peter Tompkins, "Secret of the Great Pyramids", 1971).

Na kraju svog dvadesetdvogodišnjeg perioda metafizičkog učenja, meditacija i priprema, inicirani bi došli do svog poslednjeg testa. Bili bi ostavljeni u granitni kovčeg tri dana i tri noći. Položaj kovčega i same Kraljeve komore je pažljivo izabran. Tu bi se koncentrirala energija Piramide i posebno bi se pojačavala prilikom različitih Zemljinih konstelacija sa Suncem, Mjesecom, planetarnim i zvjezdanim objektima. To bi posebno stimuliralo buđenje spiritualne svijesti.

Duše kandidata bi tokom tri dana lutale kapijama vječnosti, oslobođene svog fizičkog tijela. Pri tome bi otkrivali da je čitav Univerzum život, da je kosmos progres, da je svemir vječni rast. Shvatali bi da je tijelo dom iz kojeg duša može da izađe i u koga može da se vrati i bez fizičke smrti. S tim saznanjem kandidat bi postajao besmrtan. Nakon tri dana, i fizičkog buđenja, i individualnog iskustva velike misterije, kandidat bi postajao prosvijetljenim. Bivao bi obasjan božjom, univerzalnom svjetlošću.

a sad :P :cry: cika daglas adams :)

Vrtlog potpune perspektive izvodi svoj prikaz citave Vaseljene na bazi ekstrapolirane analize materije.
Da razjasnimo - posto je svaki delic materije na neki nacin povezan sa svakim drugim delicem materije u Vaseljeni, teorijski je moguce ekstrapolirati sve sto postoji - svako sunce, svaku planetu, njihove orbite, medusobne polozaje, njihovu ekonomsku i socijalnu istoriju na osnovu, recimo...jednog jedinog komada keksa.
Covek koji je izmislio Vrtlog potpune perspektive uradio je to, u osnovi, da bi nervirao svoju zenu.
Trin Tragula - jer to je bilo njegovo ime - bio je sanjar, mislilac, spekulativni filozof ili, kako bi to kazala njegova zena, idiot.
Neprekidno mu je prebacivala zbog krajnje neprikladnog vremena koje je tracio na piljenje u svemir, proudavanje mehanike zihernadli i vrsenje spektrografske analize parcica keksa.
,,Imaj bar malo osecaja za srazmeru", govorila mu je, ponekad i po trideset puta dnevno.
I tako je napravio Vrtlog potpune perspektive - samo da joj pokaze.
Na jedan kraj smestio je citavu stvarnost ekstrapoliranu na osnovu parceta keksa, a na drugi svoju zenu: a kada je ukljucio uredaj, videla je na trenutak beskonacnost svega postojeceg i sebe u odnosu na to.
Na uzas Trina Tragule, shock joj je u potpunosti uniStio mozak; ali na njegovo zadovoljstvo, shvatio je da je time dokazao da je za zivot koji namerava da postoji u ovolikoj Vaseljeni jedina stvar koju ne sme da dozvoli sebi osecaj za srazmere.
Vrata Vrtloga se otvorise.
:D
I thinK :shock: I'm beggining to like this whole pejveJzzijAA :P
Macuser

Post by Macuser »

Mislis da su ovi ovdje culi za The Hitchhiker's Guide to the Galaxy?
CiCiban

Post by CiCiban »

:? zar mislis da neko ciTta :cry::skoljka: sta ovdje saramo?
helo

Post by helo »

Evo neki slikica od danas, bilo je masa ljudi i medžu njima Semir Osmanagić koji je objašnjavao o radovima prisutnim koji su tu. Danas sam čuo par novi informavija u vezi otkopavanja, naime za par dana če otkoati dio piramide 200/50 metara i biče vidljiva čak iz visokog taj dio piramide. To če biti još jedan bum, kada se budu mogle vidjeti ploče ogromne teške po nekoliko tona koje su slagane jedna na drugu. ;-)

Image[/img][/quote][/quote]

Image[/img][/quote]
[/quote]

[/img]Image[/quote][/quote]

Image[/img][/quote]
Več su počeli da montiraju kameru od strane BHtelekoma na kojoj če te moči non stop da preko interneta pratite otkopavanje piramide.

[/quote]

Image[/img][/quote][/quote] Na ovoj slici fino se može vidjeti kako se ploča na ploči nalazi.

seljak_cojek

Post by seljak_cojek »

@helo daj napiši nam gdje si našao slike, ovo ti očito ne radi
helo

Post by helo »

seljak_cojek wrote:@helo daj napiši nam gdje si našao slike, ovo ti očito ne radi
Našao ih na svom foto aparatu lično sam ih sliko.
rajvosa4ever

Post by rajvosa4ever »

Evo pronasli i flasiranu vodu j#$ote... :-) :D
kekec

Post by kekec »

seljak_cojek wrote:@helo daj napiši nam gdje si našao slike, ovo ti očito ne radi
A sta to ne radi ? :D
seljak_cojek

Post by seljak_cojek »

kekec wrote:
A sta to ne radi ? :D
Pa ja ne vidim slike , samo nešto kao "[/img] [/quote][/quote]" više puta
seljak_cojek

Post by seljak_cojek »

BASTA wrote:ja vidim :D
Probao sam i sa firefoxomi opet ništa. ne kontam
Sinapsa

Post by Sinapsa »

"Helo" hvala ti puno na slikama.....mi svi ovdje cekamo na te slike kó telad na mekinje :-) , zato bih te sad izljubio..onako muski :kiss:
Znas li od kada ce ova kamera poceti prenositi iskopavanje? :)
Locked